Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6101) kali válasza vadászcsiga (#6098) üzenetére


kali
legenda

ebből a szempontból én vagyok akkor a szélsőség, akinek mind a két rendszer tetszik a maga módján, és egyik irányban sem kötelezem el magam teljesen, illetve ha lenne megfelelő telefon, akkor a wp8 is érdekelne annyira, hogy saját huzamosabb használatra is jöhetne - persze csak akkor, ha nem lenne vele gond.

sunahunter; én minden rendszer alatt beérem annyival, hogy mindig csak felhúzom az újabb firmware verziókat, semmi extra buherálás, a korábbi androidos telefonjaimon volt soha főzött rom, mert nem volt probléma a gyári verziókkal, mások meg ios alatt is hülyére buherálják a rendszert, pedig ott jb alatt sincs feltétlenül annyi lehetőség, mint az android alatt alapban.
néhány ember számára ez örök háború marad...

GGMPC; ~ 1 hónapos telefonok, újabb szállítmányból! :(
ja, az egyik srác azon gondokodik, hogy visszaugrik 4s alá, mert a kerete is csúnya már, pedig vigyáz a telefonra!

[ Szerkesztve ]

(#6102) sunahunter válasza kali (#6101) üzenetére


sunahunter
senior tag

A Nexus4 pl. nagyon vonzó, csak megvenni nincs merszem, óvom magam (az idegeimet).
Meg aztán méretileg az iPhone is nagy nekem.

(#6103) vadászcsiga válasza kali (#6101) üzenetére


vadászcsiga
félisten

En mégis úgy érzem inkább az android felé hajlasz

(#6104) GGMPC


GGMPC
őstag

Na jo - itt egy pelda!

Android 2.2 Froyo: Hivoazonosito kep majdnem telekepernyos volt es amikor hivtak, akkor neztem is mielott felvettem a hivast, hogy milyen jo minosegu a kep... :DD

Majd megerkezett a varva vart GB azaz gyombereskenyer, ami magaval hozott egy fantasztikus szinkron faszsagot amitol a kontakthoz rendelt kepeket oda-vissza szinkronizalta (mittomen hova) es ezaltal egy tomoritett szart kaptam ami a kepernyon ugy nezett ki, mint egy legifelvetel!

Kivetelt kepeznek a FB altal behuzott kontakt kepek.
Vagyis a FB meg tudja ezt oldani a Google meg nem!

Cool! :C

Eztkovetoen az ICS mar javitott valamelyest, de meg mindig rossz minosegu kepet lathatunk - amit allitolag a JB majd orvosolni fog... Csakhogy en ezt mar nem birtam kivarni...

A lenyeg, hogy az iPhone 4-4S-nel ugyanaz a kep mosolyog ram (hivaskor) az elso pixeltol az utolsoig ami a fotoalbumban van - meg egy reseteles utan is!

Tehat jeee - lehet normalisan is szinkronizalni egy kepet - nem szarra tomoriteni!'

Itt meg megemlitenem, hogy az Almas keszulekek tenyleg 9-10 pontos kepeket keszitenek - mig a droidoknal a legjobb minoseg is a 7pontos osztalyzatot eri csak el!

Ui: A legjobb kepet egyebkent mostansag a Lumia 920 kesziti - noha nem volt szerencsem kiprobalni!?.

[ Szerkesztve ]

LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...

(#6105) GGMPC válasza sunahunter (#6102) üzenetére


GGMPC
őstag

Ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy LG!

Tenyleg talan az egyik legszebb keszulek amit mostanaban Android fronton lattam, de oszinten mondom azt is, hogy en meg pozitiv visszajelzest nem hallottam LG termekrol mikrotol a tv-ig...egyaltalan...

Az LG cuccok nem tul idotalloak, de legalabb nincsen akkora arcuk, mint a samsungnak!

Az iPhone sem tokeletes, de basszus mukodik rajta minden es ha van mas alma termeked, azzal nagyon szep osszhangban kommunikalnak!

Nalam lepesrol lepesre lett minden almas, mert bizonyitott minden teren!

MacBook Pro (Macintosh) vs. Windows - ezt gondolom nem kell kommentalnom, de ha megis, akkor csak annyit, hogy amott amig szejjelvert az ideg es havonta olyat raba...tam a gepre, hogy jajj, addig itt felhasznaloi elmenyrol tudok beszelni!

Motorola Xoom vs. iPad mini - azt a romma butitott szerencsetlen tablet gepet csak sajnalni tudtam - meg azt is aki hasznalni probalta!
Utobbit meg elmeny hasznalni.

IOS vs. Android - utobbit szerettem nagyon es jol indultak, de mara kicsit hamarabb mint kellett volna elszalltak maguktol... Sajnos...

LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...

(#6106) GGMPC válasza kali (#6101) üzenetére


GGMPC
őstag

Kiforras alatt minimum fel evet ertek, de teny hogy a festekreteg kopasa az valami iszonyat uberciki!
:K
Viszont az i5-t szo nelkul cserelik, mint a kisangyal.

Amugy en sem buheraltam a keszulekeimet soha - nalam mindenen a gyari cucc van/volt.

Nekem a WP nagyon bejott, csak a gyenge hangszoro, mikrofon stb... amit nehezen nyelek be - jah es a futo alkalmazasok bezarasa - na az vicces tortura a WP alatt...

Es vegul de nem utolso sorban az a brutal bena ZUNE - na az az amit ha fizetnek sem szeretnek hasznalni!
(allitolag mar nem is kell a WP8 alatt)

Es most eleg is a fikazasbol... hasznalja mindenki azt ami jolesik neki!

:R

LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...

(#6107) kali válasza vadászcsiga (#6103) üzenetére


kali
legenda

nem, mind a két rendszert szeretem, a kettőből lehetne igazán jót összehozni, persze csak a jók kiemelésével, a problémák és hiányosságok mellőzésével, de ilyen nem mostanság lesz...
az bánt csak, ha olyanok húzzák le az androidot, akik nem is próbálták ki egy normális telefonon, jelly bean alatt, hanem gyengébb telefon és/vagy régebbi verziós android alapján ítélik meg!
ios alatt nincsenek hibák? nincs tele a net néhány új verzió kiadását követő hirtelen akkumulátor merülésekkel, wifi eldobálással...stb? mindenhol vannak hibák, és bizonyos szempontból ios alatt nagyobb érvégésok vannak, android alatt pillanatok alatt visszahúzom a régebbi firmware verziót, korábbi mentés sem kell hozzá, de még net sem, hogy a gyártó aláírja, illetve sem munkaállomás, sem pedig net nem kell az aktiváláskor!
frissítettem új firmware verzióra a 4s telefont, majd leutaztunk vidékre a szülőkhöz, ahol sem vezetékes net, sem normális mobilinternet - csak gprs, de az sem mindenhol -, szívás lett volna, ha probléma adódik, szerencsére engem elkerült az a hiba, ami sokaknál előjött.
hiába volt nálam a noti, cseszhettem volna...
mindennek van előnye és hátránya, ezekkel így kell együtt élni!

sunahunter; általában nem vagyok a gyártók szempontjából sem elfogult, de az lg részemről kicsit fázós, illetve nincs bővíthetőség, és maximum 16 gigabyte adott, ami nekem elég lenne, de sokak számára kevés, illetve nincs lte, ami egyelőre nem kell nekem, de nem kizárt, hogy hamarosan lesz céges csomag, és akkor már használnám.
4s után nem jött e az i5, de akkor már inkább az, mint a nexus 4!

GGMPC; minimum 6 hónap? :Y talán a 4s volt a rekord, ahol 3 hónapot kivártam a megjelenés után, de az már csúcs volt! bő 6 hónap után, már a következő telefont nézegetem, amilyen tempóben halad most a fejlődés, arról nem is beszélve, hogy az apple is gyorsít a kiadási tempón.

(#6108) GGMPC válasza kali (#6107) üzenetére


GGMPC
őstag

Jajjj majd elfelejtettem (most hogy ideirtad) !!!

Van egy ceg aki osszegyurta egy keszulekbe mindazt ami mas keszulekekben eletkepes es jol mukodik!

BlackBerry Z10 - eskuszom megvettem volna! Szep, letisztult es allitolag jo is!

A feher es a fekete is meseszep. 4G es tarsai benne vannak.
Tehat ha kiunsz a szifonbol, akkor ez lehetne a te keszuleked is akar!

:K

Masfel honappal ezelott, amikor az android es iOS szek kozul a pad ala estem, akkor elgondolkodtam egy PlayBook es egy Z10 egyuttesen, csak nagyon huzos volt az ara es nem mertem beleugrani az ismeretlenbe...

:K

LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...

(#6109) vadászcsiga válasza kali (#6107) üzenetére


vadászcsiga
félisten

ios alatt nincsenek hibák? nincs tele a net néhány új verzió kiadását követő hirtelen akkumulátor merülésekkel, wifi eldobálással...stb?

Ketsegtelen hogy az ios felhasználók nem rakétamérnökök, ha azonnal al nem úgy van minden ahogy annak lennie kell, rögtön teliszemetelik a netet. Ahhoz hogy az akksi bealljon a helyes merulesre nem elég 1nap teszt de még 1 hét is kevés, a wifinél meg általában a router a hunyó.

(#6110) Zozzer888 válasza vadászcsiga (#6109) üzenetére


Zozzer888
addikt

ÍGY VAN!

Ha a symbianos telómmal volt gond, akkor neki ültem, vackoltam vele.Az iPhone-tól elvárom hogy minden,mindig jól működjön rajta, ha kicsit megbotlik, már írok ide, hogy mi a fene van ezzel...?!

Azért mert ettől elvárják az emberek hogy tökéletes legyen,mert így van promózva a cucc.Persze soha, semmi nem lesz tökéletes.

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#6111) kali válasza vadászcsiga (#6109) üzenetére


kali
legenda

konkrét hibákat írtam, amiket - a maguk módján - elismertek és hivatalosan is javítva lettek, nem a router volt a hunyó, és nem is annyira régi hibáról van szó, egyszer az apple szervere dobta hibát, máskor meg a wifi chip...stb.
nekem egyik frissítés után sem volt akkumulátoros merülési probléma, de attól még tele volt vele a net, ahogy a wifi hibával is, és még számtalan ilyet lehetne említeni.
amiatt nem is problémázok, ha más gyártók esetén is azonnal leírják az esetleges hibákat, és pont úgy túl is regálják, meg ugye a fórumoknak is kell a sok hozzászólás és kattintás, szóval... :)

[ Szerkesztve ]

(#6112) vadászcsiga válasza Zozzer888 (#6110) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Arról ne is beszéljünk hogy mekkora lehet az a tömeg aki nem ír sehova semmit mivel semmi baja a telefonjaval. Szerintem többszöröse.

(#6113) vadászcsiga válasza kali (#6111) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Elismerték?! Hype. Apple kiválóan játszik ezzel.

[ Szerkesztve ]

(#6114) kali válasza vadászcsiga (#6113) üzenetére


kali
legenda

szándékosan generál hibákat, hogy több és több elégedetlen felhasználó szidja?
nem tűnik a legjobb módszernek, így is csökken a népszerűségük - ha lehet hinni a különböző statisztikáknak...
a wifi hiba esetén elismerték a szerveres hibát, javították is.

[ Szerkesztve ]

(#6115) tylerddd válasza kali (#6114) üzenetére


tylerddd
veterán

Azt mondják nem menő már, de úgy tudom egyre több hülye áll sorba az újabb és újabb generációkért.

Mondjuk én tényleg lesz**om, h ki mit használ, ha engem teljes mértékben kielégít az iPhone. Tabletből megint azt használok és mp4 lejátszónak is egy 7G-s nanom van. Laptopot viszont nem vennék tőlük, mert a win 7 és 8 engem már szintén tökéletesen kiszolgál. A win8 pl. SSD-n tizenmásodperc alatt bootol, pillanatok alatt indít mindent, egyszer nem fagyott még le, driverekkel sem kell szórakozni. Akárki, akármit mond egyre jobb lesz a Windows.

Droidot Nexus 4-en és az új HTC One-n próbálnám ki. Ez utóbbi iszonyat jó "kis" kütyü. Bár szerintem 1-2 hónap után megunnám a testreszabást és hiányolnám az iOS-t.

Ami viszont zavar, h sokan szarozzák az iOS-t. Ami más elveken működik, mint a droid, de minden, csak nem szar. Olyan emberekkel is akadtam már össze, akik azt mondták, h ők elismerik az iOS-t, de szerintük a droid jobb. Erre ugyanazon a fórumon, ugyanazok az emberek lehülyézik azokat, akik eladják a SGS3-t és iPhone-ra váltanak: azzal magyarázzák, h akinek a SGS3-on nem felelt meg a droid, az hülye hozzá ... ez a hozzáállás is milyen?! Ugyanúgy elvakult fanboyok, mint akiket fikáznak, csak a droid irányába ... Ha nem volt jó neki a droid, miért nem tudják elfogadni?!

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6116) vadászcsiga válasza tylerddd (#6115) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Androidot iszonyat sokat kell hegeszteni, komoly felnőtt férfinak nem való :D

(#6117) kali válasza tylerddd (#6115) üzenetére


kali
legenda

sosem álltam még sorba új telefonért, nem is értettem soha a sok új iphone sorolóst, akik már éjfélkor ott figyelnek a sorban...
anno az n95 úgy lett meg az első t-s szállítmányból, hogy egy szolgáltatós ismerős csaj hívott, hogy napokon belül megkapják az első szállítmányt, akkor voltam 10 éves előfizető, némi kedvezmény ellenében érdekel? igennel válaszoltam, és aztán hozta a futár.
sok olyannal találkozok, aki úgy szidja az ios-t, hogy nem is használta, csak hallott és/vagy olvasott róla, esetleg volt nála egy ismerőse ilyen rendszert futtató telefonja néhány percig - és ez fordítva is igaz, vagy csak gagyibb telefonokon próbálta ki, illetve régebbi android verziót... :(
jelenleg thinkpad notim van, azon windows 7 fut, teljesen elégedett vagyok vele, az itunes is tökéletesen futott rajta, nem találkoztam hibával a bő 1 év alatt.
a 16 év alatt az xperia z a második telefon, amit aránylag gyorsan beszereztem a szolgáltatós megjelenést követően, de ezt is webshop útján rendeltem, és pick pack pontban vettem át, amikor menni tudtam érte.
a 4s volt az első saját ios eszközöm, szóval nem kezdtem korán, de nem kizárt, hogy az első ios verziót szidtam volna, ahogy a kezdeti android verziók is fapadosak voltak!

[ Szerkesztve ]

(#6118) tylerddd válasza kali (#6117) üzenetére


tylerddd
veterán

Szimpatikus a Z, bár nem tudom a kijelzője milyen lehet?! A Sony telefonok leggyengébb pontjának tartom a kijelzőt, főleg betekintési szöget illetően. Kicsit mozdít rajta az ember és máris szürkülnek. A Nexus 4 a nyers droid miatt szimpatikus, a HTC One meg külsőre, anyaghasználatra olyan szinten odaver szerintem a konkurenseknek, h valami eszméletlen. Számomra ebből a szempontból a #1 telefon jelenleg, legyen bármilyen platformról is szó.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6119) kali válasza tylerddd (#6118) üzenetére


kali
legenda

a 4s után nem annyira feltűnő, közvetlenül az sgs2 után látványosabb lett volna a külöbség, bár nem is szoktam éles szögből nézni a telefont, de csak tft na...
az az átkozott kompromisszum minden telefonnál! :)

(#6120) erdoke válasza kali (#6095) üzenetére


erdoke
titán

A Google vonta meg az iOS és WP felhasználóktól a Gmail Exchange (és ezzel együtt a push) támogatást, mert nem akar licenc díjat fizetni a Microsoftnak. Mégis kit szidnak az iPhone tulajok? :F
Van egy genyó adathalász cég, ami szándékosan alátesz a saját felhasználóinak, ha azok más platformon használják a szolgáltatásaikat. Tényleg a másik platform gondozóját kell szidni? :U

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#6121) GGMPC válasza tylerddd (#6118) üzenetére


GGMPC
őstag

Ha igazi szar kijelzot akarsz latni, akkor nezzel meg egy szarszung altal gyartott Amoledet - mondjuk egy Moto Razr-ban vagy Razr Maxx-ban!

Foleg esti fenyviszonyoknal a besult foltokat! Az egy vicc!

Egyebkent emiatt a sok kis hulyegyerek miatt is ereztem cikinek az almas keszuleket, de igazabol azok max: piros gomb-zold gomb es a kepernyojukon 30app kiabal frissitesert!

Sebaj en hasznalom es kesz - nem foglalkozom tobbet ezzel a sok divatmajommal!

LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...

(#6122) kali válasza erdoke (#6120) üzenetére


kali
legenda

jobbára a guglit szidják, nem?
bár mindenki szid mindenkit, de nekem mindegy, ahogy eddig is az volt!
nem nagyon akarok belemenni, de az apple...stb sem kivétel, pont úgy gyűjti az infókat a felhasználókról, és arról sem híres, hogy kihagyja a feldobott lehetőségeket, ha arra kerülne a sor, hogy betehet az ellenlábasoknak...
wp fronton még többet veszítettek hirtelen a húzással, mint ios alatt.
én jól kiszúrok az általam jelenleg használt oldallalal is, mert továbbra is ápolom icloud alatt is a címtáramat, jegyzeteket...stb, hátha vissztérek még ios alá! :)
amíg 4s telefont használtam, akkor is folyamatosan ápolgattam a gmail címtárat...stb is, ha új telefonszámok...stb jelentkeztek, akkor azokat nem csak icloud alá vittem fel, hanem a gmail címtárba...stb is, így elég volt áttennem a sim kártyát 4s -> xperia z, szinkron, és minden okés, nem kellet oda-vissza buherálni! :)
egyik cég sem szent, és sajnos azzal is számolni kell, hogy néha fúrják egymást, ráadásul néha egy köztes probléma okoz gondot két ellenoldal között.

[ Szerkesztve ]

(#6123) sunahunter válasza tylerddd (#6115) üzenetére


sunahunter
senior tag

Nekem egy HP EliteBook 6930p-m van XP-vel, és sose fagyott még, nem indult újra sem....
Igaz, nem játszom rajta semmit sem. Most viszont elgondolkodtam az ssd beszerzésén.
Nekem így is gyors, de akkor biztos sokkal jobb lenne.

(#6124) GGMPC válasza sunahunter (#6123) üzenetére


GGMPC
őstag

Uram!

XP-s gep nem fogja tudni kellokeppen kezelni az ssd-t!

Nemelyik wp7 sem!!!

Ugyhogy csak ovatossan!

:K

LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...

(#6125) tylerddd válasza GGMPC (#6124) üzenetére


tylerddd
veterán

A WP7 az más! :) Amúgy meg akkor tesz rá Win7-et vagy 8-at.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6126) GGMPC válasza tylerddd (#6125) üzenetére


GGMPC
őstag

Oks akkor win7 (elirtam), akkor sem valoszinu, hogy ugy fog menni, ahogy szeretne!

Ismerosom megszivta Asus geppel - amikor ssd-t rakott bele - nem ment rendesen...

Erdemes elotte rakerdezni a HP-nal!?.

LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...

(#6127) tylerddd válasza GGMPC (#6126) üzenetére


tylerddd
veterán

Miért ne menne?! Én nem látom az okát, h miért ne menne?! Ha a gépére vannak win-7es driverek, akkor felmegy az is, meg a Win8 is. De win7 elmegy Vista driverekkel is és ha XP-s gépet vett, arra nagy valószínűséggel kijöttek azok is.

Másfelől az SSD csak egy adathordozó, a gép többi hardverének tök mind1, h miről megy a rendszer. Az XP maga pedig szintén kezelni tudja az SSD-ket, szóval bátran vegye meg az SSD-t. Neten pedig többféle leírás van arról (itt PH-n is), h miként kell az SSD-t beállítani XP esetén. Gyakorlatilag semmi nem képes olyan sebességbeli teljesítménynövekedést elérni egy régi vasnál, mint egy SSD. Szemmel látható, érzékelhető lesz a különbség. A haverod pedig lehet valamit nem jól csinált. Én még az előző laptopomba vettem a jelenlegi vinyómat, ami egy 2005-ös Lenovo volt. Azzal is pengén ment az SSD.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6128) sunahunter válasza GGMPC (#6124) üzenetére


sunahunter
senior tag

Utánanézek. Illetve lehet hogy kap egy 7-est, még meglátom.
Amúgy elég jó masina ez, nem egy ócska gép :)

[ Szerkesztve ]

(#6129) GGMPC válasza tylerddd (#6127) üzenetére


GGMPC
őstag

Akkor jo...

Konkretan egy sved haverom mondta, hogy az en MacBookom elotti apple gep sem tolja rendesen az ssd-t es el is magyarazta, hogy miert, de most el nem birnam mondani az biztos, de meg fogom kerdezni...

LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...

(#6130) nagysuhi válasza GGMPC (#6129) üzenetére


nagysuhi
tag

Nálam sem ment a 4.1-es MacBookban az OCZ SSD, nem mindegy milyen firmware van rajta. Persze lehet frissíteni, de nem olyan egyszerű és nem is biztos, hogy sűrűn ad ki a gyár frissítést egyes SSD-kre. Aztán a Crucial M4 SSD-vel tökéletesen megy már egy éve. Meg kell nézni melyik SSD milyen oprendszerre van optimalizálva.

Többet ésszel, mint fűrésszel...

(#6131) Macccy válasza kali (#6087) üzenetére


Macccy
senior tag

Hja, szélsőséges vélemények vannak, azt azért tényleg nem kéne, bár én is csak az érezhetően jobb minőségről tudok nyilatkozni a 4S birtoklása (~9 hónap) óta. De néhány készüléken az Android újabb darabjai is egészen meggyőzőek, bár én szívesen tartóstesztelném őket, hogy úgy milyenek. Haver akit meggyőztem, hogy vegyen HTC ONE S -t elégedett, tapiztam a készüléket, tényleg nem rossz, bár nem tudom milyen lenne, ha 1-2 hónapig nem lenne kikapcsolva - mint nálam a 4S - és a sok netezés, fénykép, telefon, sms, játék, netezés, fénykép, játék, e-mail, stb megszórná a memóriát ...
Na de tényleg nem kell szélsőségbe menni, nem olyan rossz már ott se sok készülék!

Térerőt említetted. Ugyan nekem 4S van, de múltkor pipás lettem rá a TÚL JÓ antenna reception miatt. Átmentem Komárnó-ba, sőt Kolerovó -ba, északi szomszédainkhoz. Mikor jöttem vissza Komárom után az M1 -esen mondom felhívom a havert ... recseg, ropog, megszakad ... whatdafu* ... Hát a szlovák T-Mobile Sk hálózatán maradt a készülék, pedig már átjöttem a vasfüggönyön. Persze a hiba bennem volt, mert Automatic -on hagytam a hálózatot, nem is gondoltam rá, hogy nem állna át, lehet arrafelé gyengébb a magyar torony térereje. :DDD

Amúgy hosszú idő óta először találkoztam hibával az iOS alatt - leszámítva azt hogy nagyon ritkán a Safari memória túlszalad, amit mostanság nem csinált! A minap lock screen alatt felrántottam a fényképezőt, átmentem a galériába, becsuktam. Később előszedem, kinyit, megint fotó galéria ... pákk! ... kilép ... rányom ... kilép ... rányom ... kilép ... fényképező app ... kilép ... meghülyítette szerintem a galériában az egyik fénykép, vagy nem tudom. Toltam egy restartot és utána minden ment flottul, de fura volt mert azelőtt sose csinált bugot ÉS PONT EMIATT is néz sok ember furcsán az iPhone -ra szerintem már akkor is ha apró hibával találkozik, mert amúgy nincsenek hibák és azt szokja meg az ember és ha valami apró bibi van, akkor egyből néz mint a ponty! :)

Bezzeg jó öreg régi android meg windows mobile 6 alatt meg sem lepődött a sokat látott júzer :U

(#6132) sunahunter válasza Macccy (#6131) üzenetére


sunahunter
senior tag

Jól írod. A szlovák térerő engem is szopat gyarmatnál. :D
Illetve az nagy pluszpontot érdemel mikor írtad, hogy a szifonosoknak az van megszokva, hogy nincs hiba. Ha van egy bolhafasznyi, akkor meg szitkozódik.

(#6133) Macccy válasza sunahunter (#6132) üzenetére


Macccy
senior tag

Hja, nekem is felakadt a szemem, amikor ki-kilépett a Gallery ... mondom magamban "Miiiivaaaaan?" :Y
2 éve a HTC HD mini -vel de örültem volna, ha ez lett volna a legnagyobb gond! :)

Amúgy ha szopat a szlovák adó, akkor tedd te is manuálisra a hálózatválasztást (bár feltételezem már megtetted magadtól is). Lehet ez valami határközeli titkos rádióhullám-háború ... :DDD

(#6134) kali válasza Macccy (#6131) üzenetére


kali
legenda

az az igazság, hogy nálam az iphone 4s sem ment napokig sem kikapcsolás nélkül, majdnem minden nap újraindítottam, pedig biztos vagyok benne, hogy probléma nélkül működött volna hetekig, de akár hónapokig is!
részint korábbi megszokás - eleinte az android nem szeretett hetekig menni, pláne ha használva volt rendesen, ios alatt nem tudom, nem használtam a kezdeti verziókat -, meg amikor nem kell ébresztés, akkor kikapcsolom éjszakára a mobiltelefont, és ez android alatt is így megy, pedig a jelly bean sem akar(na) behalni és/vagy belassúlni hetek után sem.

(#6135) erdoke válasza kali (#6134) üzenetére


erdoke
titán

"pedig a jelly bean sem akar(na) behalni és/vagy belassúlni hetek után sem"

Érdekes elmélet (mese?), miközben te magad mondod, hogy soha nem próbáltad... Mióta nincs JB a 4S-en (szeptember, illetve az 5-ön soha nem volt), csak szoftverfrissítéskor indultak újra a készulékek. Persze átlagos androidos készülékeken ez komoly feladat lenne, 6-8 hónapos uptime. :DDD

A legjobb aláírás a héten

(#6136) Zozzer888 válasza erdoke (#6135) üzenetére


Zozzer888
addikt

Én a phone-t újraindítottam 4hét működés után,nem volt gondja,de gondoltam jót tesz neki.A touch viszont ilyen maratoni időket fut kikapcs nélkül...nem szokott nyűgje lenni...pedig 5.1.1 van rajta.(Az a legfrissebb ami rámehet.Eddig JB volt rajta, csak akkor indítottam újra mikor annyit használtam hogy kikapcsolt)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#6137) kali válasza erdoke (#6135) üzenetére


kali
legenda

a mese a tévében van, nézze ott, aki akarja, mert én nem próbáltam ugyan, de attól még vannak ismerősök és munkatársak, akik ilyenekben (is) versenyeznek, és büszkén mutogatják a telefonjukat, hogy mióta megy, átadják, hogy használjam kicsit, nézzem meg, hogy nem lassult be...stb!
a jelenlegi telefonom témájában is van olyan, aki szereti nem újraindítani naponta, nézz át néha; link
más kérdés, hogy az iphone témában is találni újrainduló készülékeket, azt is képesek annyir buherálni a tulajdonosok, nem kell ahhoz android...stb!

(#6138) erdoke válasza kali (#6137) üzenetére


erdoke
titán

A hasonló felhasználás sokat dobna az összehasonlításon. Pl. ha egy komolyan vehető ember (akár te) használná nagyjából ugyanúgy mindkettőt: hónapokig újraindítás nélkül. Pontosan úgy, ahogy az éjszakai ikapcsolással együtt tetted, csak nagy kár, hogy ebben az esetben ez teljesen irreleváns.
Remélem megbocsátasz, de az ismerősőm ismerőse és a haverom haverja nagyon kevéssé hat meg...

Bele szoktam egyébként olvasni némelyik csúcs androidos kütyü témájába, és nem egészen azt látom, amit te leírsz. Nagyon persze nem izgat, mert ha kétkezes pingpongütőre van szükségem, előveszem az iPadet.

A legjobb aláírás a héten

(#6139) kali válasza erdoke (#6138) üzenetére


kali
legenda

nekem elég az, ha látom, hogy az átadott készülék kikapcsolás nélkül megy például 3 hete - az android ugye hajszálra pontosan mutatja -, és használat közben minden okés, semmi lassulás, akadás...stb, ios alatt nehézkesebb annak ellenőrzése, hogy mikor volt valójában újraindítva...
jómagam nem szoktam/akarok ilyen rekordokat döntögetni, azon vagyok, hogy kikapcsolom az eszközeim többségét, ha nincs rájuk szükség, bár nem vagyok teljesen zöld, de amelyik cucc pihenhet ha nem kell, akkor tegye csak!
nem vitatom, hogy az ios adott szempontból megbízhatóbb - ha nincs halálra gányolva -, de más platform alatt sincs már az, hogy csak simán újraindul a mobiltelefon, mert úgy tartja - hibás - kedve, inkább külön tenni kell érte!
talán 3 nap volt a rekord a 4s esetén - ha jól emlékszem -, de android alatt sem volt több talán soha, illetve korábban más rendszerek alatt sem, ez valahogy sosem volt nálam szempont.

(#6140) matyi19 válasza GGMPC (#6064) üzenetére


matyi19
őstag

Utánanéztem a dolgoknak, a leégett töltő eredeti volt....
Azóta volt szerencsém egy nem eredetihez is, külsőre 1-1ben megegyezik, kivetél az amit ír rajta, illetve az eredeti pár grammal nehezebb is....

(#6141) #27813376 válasza erdoke (#6138) üzenetére


#27813376
törölt tag

Az android belassul egy idő után kicsi dolgoktól is. Nem tudom elképzelni restart nélkül sokáig.
Például ha a híváslista túl nagy már. A háttérfolyamatok kilövése kicsit segít a helyzeten, iOS-nél ugye a térképen kívül gyakorlatilag mást nem enged futni. Ez észrevehető nagyon a droidnál.

(#6142) Mr.Grincs


Mr.Grincs
veterán

Sziasztok,
Miért van az hogy kikapcsolt az akksim tegnap 23% nál? Gariban kaptam új telefont 2012 november 22.-én... :R

 /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF /  iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!

(#6143) tylerddd válasza Mr.Grincs (#6142) üzenetére


tylerddd
veterán

Hogy értve kikapcsolt az akksi?! Mármint a telefon?!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6144) #27813376 válasza tylerddd (#6143) üzenetére


#27813376
törölt tag

Hat csak arra ertette nyilvan :)

(#6145) matyi19


matyi19
őstag

Ennyivel jobb hangminőségben rögzít a 4S mint a SGS2 :Y ....nem semmi ha igaz...

(#6146) harsanyiz válasza matyi19 (#6145) üzenetére


harsanyiz
aktív tag

Parasztvakítás, jó, hogy ne ült be a mély-ládába videót rögzíteni. Ha ugyanonnan vette volna fel a videót, akkor azt mondom korrekt, de így?....

A ios, osx rendszerről csak annyit, hogy használd 3 hónapig és utána érdemes véleményt alkotni.
Telefonban ios, wp7-8
asztaliban: osx, linux, win7(bár itt ha nem indítom rendszeresen a rendszert hajlamos a végtelenségig reszelni 8gb rammal)
Hosszú távon kellemetlen a windows (újratelepítés nélkül), vagy újra teszed vagy veszel egy másik gépet, mert azt hiszed, hogy azért lassú, mert régi a géped.(üzletpolitika?)

(#6147) tylerddd válasza harsanyiz (#6146) üzenetére


tylerddd
veterán

Én most október óta használom az új laptopom, Win 8 Pro van rajta SSD-vel és semmi lassulást nem tapasztaltam azóta. Sőt, szerintem rohadt jó, nagyon tetszik. Kíváncsi leszek, h szükséges lesz-e valóban újratelepíteni, mondjuk ha egy éves lesz a rendszer. Előtte a Win 7 is nagyon bevált, XP-t újra kellett pattintani időnként, de egyébként azzal sem volt komolyabb gondom. Vistát meg nem használtam, mert mindenki azt mondta szar, ezért nem próbáltam.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6148) Zozzer888 válasza tylerddd (#6147) üzenetére


Zozzer888
addikt

Nekem a win7 2év után annyira belassult, hogy muszáj volt újra tenni:S Már használhatatlan volt, szó szerint...

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#6149) Zozzer888


Zozzer888
addikt

Úgy látom ezt a podcast dolgot nagyon nem tudja kezelni a telefon...letöltögetem ami kell, a gépen ki van be van állítva, hogy ne szinkronizálja a podcastokat ezt úgy oldja meg, hogy minden szinkronnál letörli a podcastjaim...nem lehet úgy beállítani hogy hagyja békén?

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#6150) Macccy válasza Zozzer888 (#6148) üzenetére


Macccy
senior tag

Ehehehehe :DDD Én még kitartok, valami 4 éve van fönn a jelenlegi WIN 7 a pécén asszem, bár nem vennék rá mérget ... Elfogadhatatlanul szar már, de a lustaság legyőzi a ritka kényelmetlenséget (alig használom, mindent iPhone -on intézek és X360 -on játszok)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.