- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hina
aktív tag
De most már legalább meglépte az apple ezt a nem kis döntést, hogy elszakad a samsung gártósoraitól.
Kíváncsian várom mi sül ki ténylegesen belőle. -
Kaiku
senior tag
válasz
Dare2Live #22 üzenetére
Hát pl az, hogy az intel 740 nagy bukta volt. Intel féle 64bit-es rendszer legyen elterjesztve, mert akkor pl az AMD-nek alapból nem lett volna joga 64bit-es CPU-kat gyártani! Az intel teljesen új architektúrát akart bevezetni. Az Itanium is elég pénznyelő volt. Az APU-ban található VGA-k terén is nagyon gyengék. Az SSD az X25 széria után eléggé visszaesett. A régi ATOM CPU-k is elég gyengén muzsikáltak.
(#34) B1T3
Nem csak ott.
-
Sir Ny
senior tag
,, mely a chipgyártó számára az ARM architektúra licencelését is jelenti."
Sajnos ez sem lesz elég, tudtommal a gyárat felhúzó cégek nem licencelték az ARM építészetet.
(miért olyan nehéz egy cikket anélkül lefordítani, hogy hasraütésszerű butaságokat csempésznénk bele?)
-
SÖ
addikt
Pontosan, már most is vannak appok, amik futnak megvannak OSX-en iOS-en. De csak meg kell nézni az iPad térnyerését. Egyenes út a Mac ARM-esítéséhez.
Alacsony fogyasztás, nincs ventilátor, és az egyre kisebb csíkszélesség, és teljesítmény növekedés kiszoríthatja az x86-ot. Egy lépéssel előrébb járnak.
-
SÖ
addikt
válasz
Dare2Live #27 üzenetére
Az Intelnél már akkor tervbe volt - régóta - véve az ARM licenc mikor az Apple még képben sem volt. A többire keresek linket.
TSMC nem akarta lekötni az éves kapacitását, pedig az Apple árajánlatot is tett. Most mégis gyárt neki, de valszeg nem eleget, ezért jött a képbe az Intel.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na ez igen érdekesnek ígérkezik, egyre jobban hátrálnak a Samsungtól.
-
vicze
félisten
válasz
Dare2Live #27 üzenetére
Azért lenne a leginkább érdekes, mert az Apple nagyon úgy néz ki, hogy Desktop szinten is az ARM felé mozdul el valószínűleg, kezdve az Air-rel. Így hogy az Intel "besegít" nekik nagyon-nagyon furcsa.
ARM meg külön vicc mert még a haszont is lehúzzák gyártón és a gyártatón is, szóval nem túl magas a profit hányad. -
Dare2Live
félisten
Ponthogy nem adta be TSMC a derekát.
Intelnél meg az volt a policiy, hogy versenytárs termékét nem gyártjuk ha befagy a pokol akkor sem és azért vhol versenytárs. Ellenben teríteni kell a költségeket.
Én nem lepődnék meg ha jövőre nézve Intel adná azt a 90%ot. Apple gigantikus customer. Apple meg jól jár Intelnek jelenleg is igen komoly előnye van.
btw én nem látom mi probléma lenne a mobilos Intelek fogyasztásával.
-
SÖ
addikt
TSMC-vel pont az volt a baj, hogy nem akarták magukat elkötelezni az Apple mellett, mert szinte a teljes gyártói kapacitásukat le akarta kötni. Most, hogy beadták a derekukat, máris megcsalja az Apple őket.
-
Dare2Live
félisten
a DigiTimes értesülései szerint az új generációs processzorok tizedét az Intel gyártja majd
Megéltük ezt is.
-
Kaiku
senior tag
El tudom képzelni logisztikai szempontból milyen bonyolult lehet a rendszer. Kíváncsi leszek, hogy a több gyártó esetleg HW kompatibilitás terén fog e látszani.
-
-
lmisi
senior tag
StrongArm vagy xscale rég talán 10 éve el lett adva.
Kizárólag x86 illetve titanikos itanum pénznyelő gyártására fókuszált. Megtehette a pc piacról ömlött a pénz.
Csakhogy a pc piac szűkül desktop és server ágazat is. Ráadásul a maradvány piac is az egyre olcsóbb cpu megoldások felé fordul. Desktopon kifejezetten várják az integrált GPU-s megoldásokat amiből normálisat még nem is alkotott az Intel.
Bérgyártást mostanában akart az intel, de legyen egyedi (No arm) és ne konkuráljon az ő x86-os terméksorukkal volt a kívánságuk. Nosza senki nem is vitt semmit hozzájuk. Talán ezt adták fel az Apple kedvért, kb. csak neked, csak most dumával... -
peestee83
aktív tag
Valóban, az Intel eléggé le van maradva - hogy így fogalmazzak.
Jó, a pénz jól fog jönni, amit az almától szednek be. Csak hogy az Atomot ennyire erőltetik, és kezdenek ráharapni, azért furcsa nekem. Szabad kapacitásuk van, azt nem kétlemZolom89: lesz itt még csilli - villi parasztvakítás bőven. Csak győzzük követni. Az a furcsa, hogy az asztali gépemet lassan lenyomják a mobil megoldások
-
Cathulhu
addikt
Mar par honapja felroppent a pletyka miszerint az intel fog bergyartani. Vegul is teljesen logikus, a PC evek ota hanyatlik, a mobilreszleguk a beka segge alatt (diplomatikusan: felfutoban), tele vannak szabad gyartokapacitassal.
Miert lenne fura, hogy licenszelne ARMot? Eddig is csinalta, sajat megoldassal is szerepelt a piacon(StrongArm, xScale), csak mostanaban nyomatja az atomot.
-
Valahogy nem tudom elképzelni hogy mi jöhet még...persze tudom 8magos cpu 8magos gpu korszak van de ez már alap dolog. Biztos nem ez lesz amiért le váltom majd a 4s-et.
Nah meg olyan dolgok mint pl. hogy követi szemem mozgását olvasásnál és helyettem görget dolgok nem is érdekelnekEz a parasztvakítás enciklopédiás megfelelője.
-
peestee83
aktív tag
Pár dolgon én is meglepődtem... Intel? Elég hihetetlenül hangzik, főleg, hogy licencelnie kell az ARM-et.
20 nm? Ez eléggé nagyot üthet a többi gyártónak - kihívónak.
Kíváncsi vagyok majd a többi részletre is a telefonnal kapcsolatban. Mind hw mind os tekintetében -
vinibali
őstag
az intel azt hiszem PFGA-t is bérgyárt valakinek, talán apple procikat is fognak. nincs ebben semmi, lehet hogy majd AMD procik is készülnek majd ott
-
vicze
félisten
Hát ezen a soron elég magasra húztam a szemöldököm én is, és erősen kételkedek.
Intel tudtommal nem gyárt senkinek, teljesen saját gyártástechnológiája van, ami a chip újratervezését jelenti, és még 20nm-e sincs. TSMC-nél a 20nm-t bevállalni, azt azért a 28nm után lehet hogy kockázatos... -
Ricardo
titán
Ez érdekes lehet. mindenki gyárt bele valamit.
-
Teo.
aktív tag
20 nanométer az azért elég komoly
-
Blyan
félisten
Intel? Ejha!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fujifilm X
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest