- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
Új hozzászólás Aktív témák
-
aggleány
addikt
Sokaknak van Blade, és a többség nagyon szereti.
Nem tudom, hogy Blade-re lesz-e gyári 2.2. Nézz szét a topikjában, ott biztosan tudnak Neked segíteni.
A GPS-nek minden androidos telefonban működnie kell, különben nem futhatna rajta android.
Az érintőkijelzőhöz viszonylag gyorsan hozzá lehet szokni, engem csak pár napig idegesített, de most már nehezen tudnám elképzelni, hogy nyomógombos telefonom legyen.
-
dr.bubo
őstag
válasz
aggleány #197 üzenetére
Eddig tetszik a Blade, bár szoknom kell még az érintő képernyőt.
Az android is tetszik, a telefon Telenoros, így 2.1-s android van rajta. még nem tervezem főzött rom-ra lecserélni, meg várom, hogy milyen lesz a 2.2-s Telenoros gyári.
Azt hittem, hogy a GPS nem működik a telefonban, de kiderült, hogy csak egy normális navi program kellett rá. -
dr.bubo
őstag
Hasznos írás volt számomra, mint kezdő android felhasználónak.
Tegnap óta egy ZTE Blade-t nyüstölök.Amit, hozzá adtak kb. 8-10 oldalas leírást, nem sok mindent tartalmazott.
-
-
TRob1
veterán
Plusz én pl. beleteszem a saját csengőhangokat és értesítési hangokat vele a systembe, van hogy kimásolom a data-ból pl. 1 játék mentését/eredményeit, ha újrateszem a game-t akkor csak simán visszamásolom vele, volt hogy bootanimációt cseréltem, ...stb. Sok mindenre használható.
-
aggleány
addikt
válasz
Drenadar #188 üzenetére
Nem kell a file kezelő, de egyszerűsíti a dolgokat. Én pl. csinálok vele a memóriakártyán egy Private mappát, és oda pakolom be a cuccaimat: képek, filmek, programok, akármik. Így ha keresem, tudom, hogy hol van. Könyvtár alapú zenelejátszót használok, így ez is egyszerűbb. Pl. installálni is lehet vele.
-
Drenadar
veterán
válasz
aggleány #184 üzenetére
de a file kezelő minek kell tul kép? egy egyszerű földi halandónak?
számítógépen el nem tudnám képzelni az életem nélküle... de androidnál mikor felpakolom a zenét akkor egyből jó helyre teszem, azt annyi...szal : ti mi szoktatok csinálni a file kezelővel? (a confyg file-ok szerkeztését hagyjuk, nekem olyan funkciók kellenek, amit földi halandó használ a mindennapok során)
-
aggleány
addikt
Ha eljutok odáig, és szépen kérlek, egy pár általam ismeretlen cucc használatát leírnád priviben (pl. Dropbox)? Nem akarok hülyeséget írni.
Úgy döntöttem, hogy lesz egy hasznos widgetek (vagy hasonló) című akármi is. Nézd meg a Crazy Chipmunks nevű hülyeséget, nagyon idióta játék.
Sajnos nem mindig van annyi időm írni, mint mostanában, de igyekezni fogok.
molnarpeter:
-
TRob1
veterán
válasz
aggleány #184 üzenetére
Én pl. Root Explorer-t használok
Sajátjaim alapnak: GoLauncherEx + Contacts Widget, GoContacts, Quickpic, Note Everything, K9 Mail, Titanium Backup, Barcode Scanner, Dropbox, NetCounter, MyPhoneExplorer, AdFree, Documents To Go, Simple Calendar Widget
Egyéb: G:Hu, Birthday Widget, Shazam, SoundHound, Winamp, Nimbuzz, Drinking Water, Androidify
, Talking Tom
, Roll A Joint
, Angry Birds..., Slice It, Andoku, Alkímia, Pinball Deluxe
Perpill. kb ennyi.
-
aggleány
addikt
Az alapprogik részbe olyasmiket akarok belevenni, amik alapból nincsenek meg a telefonon, de fontosak lehetnek, vagy ugyan van már ilyen, de az elég gyengécske.
Várom a javaslatokat, hogy mik legyenek szerintetek az alap programok név alatt. Több verziót is szeretnék írni mindenhez, pl. Astro - ES File Explorer, MoboPlayer - RockPlayer - VPlayer, stb. Nem biztos, hogy pont ezek, csak példának gondoltam.
Mindenképpen lesz benne kontakt widget, fájlkezelő, videó- és zenelejátszó, Call Meter, Opera Mini. A többit még nem tudom.
-
-
TRob1
veterán
válasz
molnarpeter #180 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom.
aggleány: Tényleg jó lenne egy cikk a progikról (remélem már készítgeted
) Lehetne 2 részes: 1.) Alap Appok, 2.) További Appok (mint pl. ezek is amikről most beszéltünk)
-
TRob1
veterán
-
Dominó85
addikt
Szia, én MyPhoneExplorer-rel fogtam, kimásolta egy darab .cvf fájlba és androidon dupla katt a fájlkezelésnél és lám a címtárban az összes.
-
Dominó85
addikt
Nagyon köszi az írás, színvonalas és sokat tanultam belőle.
ZTE Blade 4eva!
-
Drenadar
veterán
válasz
Lalikiraly #168 üzenetére
de nekem van olyan beállítási lehetőség, hogy a telefonkönyvben csak olyan contactok lehetnek ahol van phone number is
de igen én is úgy kaptam, mikor megkaptam az androidos telót.
WM-es telóról contactok szinkronizálása Gmail-be (ilyet is lehet, sőt sztem már bármi megtudja ezt csinálni) utána Gmailben contactok megnyirbálásaaztán androidos teló aktiválása
-
vlevi
nagyúr
válasz
Lalikiraly #168 üzenetére
Erre én is ma jöttem rá. Gondolom, amíg nincs címtár, addíg beránt a telóra mindenkit, akinek valaha is emailt írtál, de ha van címtár, akkor csak azt.
-
Ohh közben rájöttem a Gmail es címtáras dologra. Kiürítettem az egész címtáramat. És aki fontos azt felviszem és azt szinkronizálhatja a teló
ennyi.
-
-
vlevi
nagyúr
Kontaktok. Hát igen. Régebben sony ericsson telefonom volt, ott a MyPhoneExplorer-t használtam. Állítólag mostmár az Androidos telókat (nem csak a Sonyt) is kezeli. Bár ezt még nem tudtam kipróbálni, de egy próbát megér, hétvégén, ha hazamegyek ki is fogom próbálni.
-
TRob1
veterán
Huh, most megnyugodtam. Már azt hittem tényleg van valami komoly baja a droidnak.
Amiket írsz, ezekből én semmit nem érzékelek. 1 mélcímet szinkronizálok alaphelyzetben, többi mélcímre k9-et használok (csak mélek nézésére), frászbúkra véletlen se lépek be (ugyanis regem sincs, és nem is tervezem), csoportokat hozok létre ... A duplikátumokat gmail címtárban egyszerű egyesíteni (de telefonon is lehet)...(#161) Drenadar Nekem is
-
Drenadar
veterán
nekem a Google contactok a telefonkönyv.
Kényelmesebb a gépen rendezgetni a dolgokat, contactokat szerkeszteni, mint telefonon.
Illetve nálam(HTC sense) a telefonkönyvben van olyan beállítási opció, ahol be lehet állítani, hogy mit láthassak. Ki is tudom szűrni a gmail contactokat (és akkor maradnának a FB-k, mert a sim kártyán egy contact sincs). De a csoport rendezés is működik -
Benőke
őstag
válasz
Drenadar #159 üzenetére
Azzal alapvetően nincsen baj ha beszinkronizál mindent. Mert hát nem baj az ha tudjuk, sőtt talán kell is
Csak a kontaktok kezelésén kéne agyalni. Nem ültem le gondolkodni hogyan kéne de a jelenlegi csak akkor használható ha nincsen túl sok. Mert pl a guglifiókomban tárolt kontaktok melett értelemszerűen csak mail címek vannak. Miért lenne telefonszám? Legalábbis nekem így van. A Céges levelezésben lévő kontaktok melett természetesen minden infó ott figyel ami csak van. Ezeket pedig nem szeretném kavarni ha lehet...
Az állandóan futó progik közül Samsungon a legnagyobb mumus a "Daily Briefing" ez ott van és szinkronizál ha tetszik ha nem. Előfordult nem egyszer hogy 200Mb felett evett a memóriából, nem tudtam miatta felvenni a hívásokat.
-
Drenadar
veterán
mikor nekem több e-mailt figyelt a készülék, csatlakoztatásnál rákérdez, hogy mit szinkronizálhat. itt csak és kizárólag a leveleket választottam ki. így már teljesen átlátható
én az általad említett futni akaró progikból nem érzékelek semmit, volt hogy a telefon 30 napig ment, aktív használattal, de az 1000. órát (up time) elérve restartolja magát
-
Benőke
őstag
pl ugye a kontaktok felvitele is mire rájöttem hogy megy. Csak kizárólag az fő kontaktokból megy egy csoportból nem lehet. Miért? Gondolom csak
A mail fiókok szinkronizálása frankó, azzal a feltétellel ameddig egyet használsz.
Ha kettő van akkor káosz lesz a kontakt lista, Átláthatatlan katyvasz. Ki az aki mondjuk épp ésszel tud több száz kapcsolatot kezelni kizárólag névsorrendben? Most eljutottam oda hogy valszleg leveszem a gmail fiókom szinkronizálást, mert a kontaktokat összefésülte a telefonban lévő számokkal, a céges levelezésben tároltakkal, így meghaladta a 600 kapcsolatot (Alapvetően céges felhasználásra van.). Persze néhány duplikálva van vagy triplázva... Külön is lehet látni de külön bogarászni kell... Ráadásul ilyen mennyiségnél balassul keményen a cucc... Egyszer beléptem a fészbúkra, na akkor aztán készen volt a dolog még hozzácsapott néhány száz kontaktot. Majd gyorsan letiltottam a fészbukos szinkronizációt. Ezek után állandóan reklamált hogy nem tudja szinkronizálni a már amúgy telefonról törölt fészbukos accomat. Ezt csak teljes reset után tudtam megszüntetni.Az idegesítően minden áron futni akaró alkalmazások. Néhány hét alatt használhatatlanná válik a teló. Ujra kell indítani (egy idő után olyan mennyiségű memóriát eszik hogy a kontaktok sem nyilnak meg, telefonhívást sem lehet felvenni, mert nincs elég memory...). Néha zenelejátszás közben is elkezd akadozni mert most 3-4 különböző progi egyszerre akar szinkronizálni amúgy számomra haszontalan dolgokat és nem is szeretném, hogy fusson, de ugye a rootolás nélkül levakarhatatlanok. Volt hogy megzavarodott az egyik progi és reggel feltöltve este munkából hazaérve már alig 10% -volt az aksiban. Ezen is csak full reset segített...
Szóval lenne még mit átgondolni bőven.
(Samsung Galaxy S - 2.2 droid)Rengeteget kell vele gépészkedni, pedig csak emil, telefon néha sms lenne a funkciója.
Gondolom arra van kihegyezve hogy hozzáadod a mail fiókodat és az egyebeket amit aztán soha nem törölsz soha meg nem változtatod...
-
TRob1
veterán
Sok apró nyavaja van ami igen bosszantó, és a használatot teszi körülményessé.
Ha ezeket részleteznéd, akkor lehet hogy mi is okosabbak lennénk, de így, ezzel a mondattal - én legalábbis -, csak tudatlanabbnak érzem magam
(Nem találtam még körülményesen használható dolgot...
, nyavaját se igen)
-
Benőke
őstag
Jó a leírása, az Android alapötlete is jó, de sokat kell még csiszolni rajta hogy kényelmes legyen.
Sok apró nyavaja van ami igen bosszantó, és a használatot teszi körülményessé.
-
F_Gergely
őstag
Én azt hozzátenném, saját tapasztalatból kifolyólag hogy sok telefonom volt android előtt, symbian, windows egyaránt. Na ez teljesen más, és a problémák itt jöttek, ugyanis az andorid mivel google csinálta ezért google központú. Egy óra olvasásba és töketlenkedésbe került mire sikerült szinkronizálnom a 2010-es outlook-om a készülékkel.
Én nem használok google fiókot, nem a gmail körül forog az életem. Ilyen szempontból eléggé macerás maga az android, egyébként jó rendszer, kellemesen csalódtam benne.
z elég zavaró hogy csak külső programmal oldható meg a szinkronizáció... -
aggleány
addikt
-
bela5
senior tag
válasz
aggleány #149 üzenetére
Az a baj,hogy sokan (mint én is) a Facebook-on keresztül tartom a kapcsolatot a távolabb, vagy éppen külföldön élő rokonaimmal. Bár, nem csak miattuk nézek fel...
Szerintem unaloműzésnek nem rossz dolog...
Viszont,ha "T"-s vagy,akkor ráadásul még ingyen is böngészhetsz a facebook-on... -
aggleány
addikt
Csak kettő van.
De nem csak a telók okosak, a gazdájuk is. Van jobb dolgom annál, hogy azt lessem, hogy ki mit csinál éppen. Ennyi erővel nézhetném a kukkolós műsorokat is a tévében.
Nem akartam megbántani senkit, de én nem a neten szeretem élni a társasági életem, hanem még a régi módszer szerint, személyesen.
-
aggleány
addikt
Ez van, nem tudok vele mit csinálni. Főleg azért zavar a dolog, mert így ráadásul még többet is kell majd fizetnem biztosítás-ügyben, mintha ténylegesen én okoztam volna a kárt önhibámból, és ez azért disznóság. Soha még csak meg sem húztam/nyomtam a kocsit, és nem is fogom saját hibámból. Ehhez képest most elkönyvelnek úgy, mint aki béna, és nem tud vezetni. Nagyon idegesítő a dolog.
A szervízben megállapították, hogy valószínűleg teherautó lehetett, mert egy éles vágás van a sárvédőn, amit normál személyautó nem okozhatott.
-
-
aggleány
addikt
Tudom, de azért szép, még a nehézségek ellenére is
Bementem az Auchan-ba, és mire kijöttem, szétcincálták a kocsi hátulját, ráadásul csak otthon vettem észre, mert a másik oldalon volt a bibi. Mivel nincs tanú, és nem tudom bizonyítani, hogy nem én voltam, a biztosító szerint én vagyok a hibás.
-
aggleány
addikt
Elolvastam, de nem megyek oda trollkodni, mert én szeretem az Androidtot a hibáival együtt. Az Ace-t nem ismerem, de fél éve Galaxy S-em van, és egy hétig volt egy Gio-m is, és nekem mindkettő bejött. Ace-t egyszer láttam bekapcsolva, de nem nagyon nyomkodtam, mert volt mellette érdekesebb is.
-
aggleány
addikt
válasz
Lalikiraly #125 üzenetére
Azért írtam, hogy általában, mert vannak olyan szerencsés gazdik, akik eleve "készen" kapják a telefont, és nem kell vele mókolni.
Sajnos nem ez a jellemző, a legtöbb telóval végig kell menni a leírtakon ahhoz, hogy jó legyen.
bela5:
Nem ismerem az Omnia 7-et. Az is olyan érzékeny?
-
-
aggleány
addikt
Lalikirály:
A T-Mobile és a Samsung együtt csodákra képes.
vlevi:
Örülök, hogy hasznát veszed.
Ez csak a teljesen alap dolgokat mutatja be, ha tovább akarsz lépni, akkor nézd meg az aláírásomban szereplő oldalt, ott már vannak ajánlott progik is.
bela5:
Semmi gond, tudom, hogy csak segíteni akartál, és nemrég még tényleg alig volt kapacitív az alsó kategóriában. Úgy látszik, megoldották, hogy elfogadható áron is lehessen gyártani.
Mondjuk ezek között is vannak különbségek: A Samsung Galaxy Minihez csak közelíteni kell az ujjad, és már érzékeli, az SE Xperia X8-hoz viszont határozottan hozzá kell érni.
-
vlevi
nagyúr
Ez a cikk nem is jöhetett volna jobbkor !
Hétfőn vettem első androidos telómat, szóval, most bőszen olvasgatom a cikket. -
Sziasztok!
Nekem furdi, de amit a cikk elején leírtak, hogy egy telepítő varázslón kell végigmenni, nem volt. Készen volt a rendszer. Samsung Galaxy Mini Tmobilos volt az orrom előtt bontották ki.
Szerintetek? -
bela5
senior tag
"Android rendszer általában kapacitív technológiát használ."- Ezzel tudnék vitatkozni, de ettől eltekintve, gratulálok, jó cikk lett...
-
aggleány
addikt
válasz
bozsozso #107 üzenetére
Teljesen egyetértek TRob1 válaszával. Semmi nincs tökéletes biztonságban a neten, de ez van. Ettől még nem valószínű, hogy annyi értékes ellopnivaló közül pont a mi kontaktjainkba fektetne valaki energiát. Elég nagy a Gmail-es tábor, ki a fene akarna ott mazsolázgatni? Nem éri meg a fáradságot
-
bozsozso
őstag
Köszönöm mindenki a válaszát nagyon sokat segített mindenki.
-
Drenadar
veterán
válasz
bozsozso #101 üzenetére
nem muszáj... csak mikor ott ajánlgatja fel, akkor akaratlanul is összekapcsolod
Szki:
elolvastam, nem ijesztett meg. A céges levelezést csak úgy írtam. Lehetőség.
Én szvsz nem lépek fel nyílt wifire. Eddig se léptem, ezután sem fogok, nem vagyok nagyon rászorulva.
mindenben lehet hiba. Ezek szerint ne bízzunk senkiben, ne is netezzünk mert a gonosz manók ezt is lehallgatjákWinben is vannak ilyen biztonsági hibák
ergo mindegy mit használsz. a féltve örzött titkok ha ilyen olyan böngészővel ilyen olyan helyre mész .... jáj.
-
szki
őstag
"És mint már szinte minden levelező : a Gmail is le tudja kérni a normál pop3-as fiokok leveleit, tehát simán megcsinálom, hogy több egyéb címem is a gmail-ben landol. Pl a céges levelezés."
Hát én azért nem bíznék semmit a gmail-re a céges levelezésből. Sőt a magánt se.
Aktuális téma: Szinte az összes androidos telefont érinti a most felfedezett biztonsági hiba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Blue Titanium Titán dizájn, Pro teljesítmény 128 GB
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest