Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
BullZeye #199 üzenetére
Én még csak most ismerkedek az egésszel. De 1 teljes képernyős profilt már csináltam, este majd egy ilyen összenyomottabbat.
Én vegyesen nézek filmet és sorozatot, szóval gyakrabban fogok váltogatni.
Ja és KODI-val meg se próbáltam, mindjárt "Screen Capturre" mód és a megszokott kis MPC-HC lejátszommal próbálgattam.
1 dolog zavar csak, nem tudom, hogy ezt ki lehetne- kapcsolni, vagy van-e rá valami megoldás, hogy az asztal háttérre ne világítsanak a ledek, csak ha elindítom a MPC-HC lejátszót. Van erre megoldás? -
BullZeye
veterán
Én erre csináltam 4 profilt, és hozzárendeltem 4 hotkeyt, és
CTRL+1 full screen,
CTRL+2 mozi felbontás,
CTRL+3 a 4:3 és így tovább.Ez amúgy azért jött elő, mert Kodidirect sajnos már nagyon bugos az új kodikban, és nem is nagyon fejlesztenek rá, így kénytelen voltam áttérni erre a Windows 8 Screen Capturre módra.
De mivel 95%ban Full HD sorozat megy, és 5 % a film, így nem vészes heti 1x CTRL+2-t nyomni rá. -
chris-v
senior tag
BullZeye:
Köszi a jó kis írást, összeraktam, tökéletesen működik.
Korábban szóba került, hogy ha olyan filmet néztek, aminél alul és felül fekete sáv van, akkor nem világítanak a ledek, csak oldalt. Erre is van megoldás a beállításokban. a "Wizard capture zones" menübe belépve a "Correction size perimeter"-en kell állítani annyit, hogy a fekete sávnál beljebb legyenek a led zónák és már működik is.
-
hardline
senior tag
válasz
BullZeye #194 üzenetére
Ezeket végignéztem. Com4 port, írja is a program, hogy csatlakoztatva. A többi porton nincs csatlakoztatva a megjegyzés.
A baud rate is jó, a leírás szerint átírtam első indítás előtt. Ellenőriztem, megfelelő.
Ambiboxban viszont már mindent nyomkodtam, amit csak látok, itt éppen lehet probléma. Nyomtam default-ot is, de sehogy nem bírom működésre a ledsort. Nem vágtam még semmit, csak összekötöttem és tesztelni akartam, hogy működik-e úgy, ahogy megérkezett. (két darab 1méteres ws2812B, de csak az egyik szalagot kötöttem be)
Próbáltam sima színeket állítani, de nem történik semmi. Nem kapcsol be a led. Példa kódokkal viszont működik.
Létezik, hogy az arduino nano-val nem működik az ambibox? Ilyet vettem -
hardline
senior tag
Üdv!
Belevágtam egy ambilight projektbe. Összekötöttem a ledet az arduino klónnal, ahogy kell. A fastled program szépen megy is. Viszont az ambibox-szal sehogy nem akar működni. Feltöltöttem a linkelt kódot az arduinora, de nem történik semmi. Statikus világítást sem tudok vele kapcsolni. Tök süket az egész.
Ha feltöltöm újra a fastled programkódot, az megint működik.
Próbáltam az 1.6.5 verziószámú arduino környezettel és a legújabbal is.
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?
Nano méretű arduino klónom van. -
Gomba1974
tag
Megjött a szalag és a pc be a hdmi kártya már csak az arduinora várok.
-
BullZeye
veterán
A nyil a helyes, a DO DIN fel van cserélve / rossz részre lett nyomtatva.
Én ledemnél ha megnézed így néz ki
Data IN -> LED -> Ellenállás -> Data out
Ami nálad a nyílnak megfelelő.szerk. Sőt, jobbat mondok, jó helyre van nyomtatva
Ha itt a szaggatott résznél levágod, akkor máris látod, hogy az első a DIN.
-
Indiant
addikt
Ez normális? Gondolok itt a DO -> Din irányra. (a nyíl fordítva van?)
Do-ba dugom az Ardut és Din-en megy "ki" a ledre. -
Gomba1974
tag
Sziasztok. Ezzel esetleg megoldható minipc kiváltása?
Windows 10 OS wintel pro CX-W8 tv box Intel inside Quad Core mini pc 2G 32G Set-Top Box wintel Bluetooth TVBox HD Graphic
http://s.aliexpress.com/ZJ3yqqMf
(from AliExpress Android) -
Speeedfire
félisten
válasz
tupacamaru #186 üzenetére
Szerintem se lehet vezérlés nélkül, pedig elvileg csak valami jel kellene neki.
A ledek száma csak ennyit befolyásol, de még 1db se akar világítani.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Speeedfire #184 üzenetére
Nem akarok beleokoskodni, mert nem értek hozzá, de vezérlés nélkül szerintem nem fog világítani. Ha rosszul van megadva a kódban a LED-ek száma akkor mindig csak annyi világít amennyi be van állítva, a többi nem.
-
e=mc²
őstag
válasz
Speeedfire #182 üzenetére
En oktober elejen rendeltem meg a cuccokat, hogy majd de jo lesz karacsonyra a gyereknek a tv-jere. Ehhez kepest az uno megjott dec 16-ra, a ledek, meg a tobbi sallang (direkt egy sellertol rendeltem mindent) januar elso heteben.
Mar elso nap feltunt, hogy a szalag eleg sok reszbol van osszeforrasztva, ugy jon ki az 5m. Osszeallitotam, hogy vilagit-e rendben, de nem. Kezdtem gyanakodni a forrasztasra, es egyebkent is ugyis akartam venni forraasztoallomast, majd ha nem jo, akkor levagok egy kisebb darabot azzal megnezem. Hat kisebb darabbal sem vilagit a led.
Volt mar dolgom mas szalaggal, igaz azok csak 3528-asok voltak, de azok egybol vilagitottak, ha tapot kapott.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #181 üzenetére
Annyi adalékom van, hogy a din-en a bemeneten megvan a 2V, de a következő "vágásnál", már 0V van ott. Bár az első rész se világít. Pedig teljen meg volt őrölve már, hogy vasárnap jó lesz. Erre itt van szerda és még semmi.
-
e=mc²
őstag
válasz
Speeedfire #179 üzenetére
Szia, nekem is hasonlo a problemam, annyi kulonbseggel, hogy nekem felismeri a pc az arduinot.
Amugy a szett osszeallitasa nelkul nem tudom kiprobalni valahogy a ledek mukodokepesseget? A tapra probaltam mar rakotni, de csak a +5V es a gnd-t, ugy nem vilagitott. Ha beiktattam az uno-t, akkor sem.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
a héten én is nekiestem a dolognak, de valamibe mindig beleesek.
Előbb nem ismerte fel az arduino uno-t a gépem, most nano-val próbálkozok. WS2811-es ledekkel. Próbáltam már a cikkben írt programmal is, illetve ezzel is. De nem sikerült még a ledeket világításra bírni. Próbáltam már a pin3/6 csatikat is, meg másik GND-t is, de nem megy. Az arduino futtatja a programot, az 100%.
Mi lehet a gond? Mit lehetne kipróbálni még? [link] -
Gomba1974
tag
válasz
BullZeye #177 üzenetére
Szia BullZeye.
Először is szeretném megköszönni ezt a teljes cikket amit írtál az ambilightról, hogy még szinte az is megtudja csinálni aki nem vágja a témát.
Teljesen igazad van a vga a tv men pc bemenet nem kimenet. Marad az asztali pc m próbára, vettem bele egy hdmi kimenetes videó kártyát, hogy ratudjam dugni a tv re. Remélem minden megjön elég hamar és utána rakom is össze. Addig is figyelemmel kisérem a fórumot.
-
-
Gomba1974
tag
Sziasztok.
Végig olvastam elejétől a végéig mindent. Már régóta terveztem egy ilyen megoldást most eljött az ideje az építésnek. Meg is rendeltem mindent ahogy megjön neki is kezdek. Viszont lenne 1 kérdésem. Van a tv-men vga csatlakozó arról nem lehet a jelet kiszedni az arduinohoz?
Köszönöm.
-
-
BullZeye
veterán
Nálam sosem teljesen sötét, Ambibox appban van beállítás, hogy legyen egy alap háttérvilágítás, nálam ez 5-10%, ami pont elég.
Arduinora gyakorlatilag bármit rá tudsz kötni, a motortól kezdve vezérlőkig bármit, akár fényérzékelőt is csak győzd leprogramozni, de sok értelme nincs, mert ha ezerrel süti a déli nap amúgy is alig látszik a led, fogyasztása pedig elenyésző, hogy ezzel értelme legyen foglalkozni. Manuálisan pedig ki lehet kapcsolni a világítást, ha nagyon kell, de 1,5 év alatt erre sosem volt szükség.
A cumó működik, legújabb programokkal, firmwarekkel. Hardveres problémám volt, az egyik ledcsík cseréje megoldotta a dolgot. Annyi, hogy időnként alvó módból mikor visszajön a gép nincs ambibox (20/1). Ezt javítandó windows 10 feladatütemezőben beállítottam, hogy alvó módból visszatéréskor kilövi és újraindítja ambiboxot háttérben. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy 2 másodperc helyett 3 másodperc alatt jelenik meg a háttérvilágítás.
Ha valakinek van rá pénze, ideje és kis forrasztási tapasztalata, akkor mindenképpen ajánlom, mert szavakkal nehéz kifejezni mennyire jó dolog.
-
Indiant
addikt
Most néztem meg a finomhangolt videót és felvetett bennem egy kérdést.
A sima led háttér világítás ha jól tudom azért van, h. kímélje a szemet.
Na most ennél a megoldásnál a sötét tök sötét és a világos még világosabb, mert még a tv mögött is rádolgoznak. Szóval szerintem sokkal megterhelőbb a szemnek.Illetve, valami fényérzékelő nincs, amivel csak este kapcsolnának be a ledek?
-
Indiant
addikt
Hatalmas respect egyébb iránt BullZeye-nak amiért megosztotta velünk ezt a remek és részletes leírást.
Régebbi releasek, hátha ez a gond.
-
Zoja™
őstag
Elkezdtem én is, de el is akadtam.
Összeraktam próbapanelon az ,,áramkört", a Fastled-es példa sketch-ekkel szépen működik is, de az istennek sem tudom összeházasítani az Ambibox-al.
Baudrate-et átírtam, mivel klón arduinoval próbálkozom, ezért a driver is a helyén van, nem tudom mi lehet a bibi.Próbáltam UNO-val és Nano-val is, ugyanaz a helyzet.
Szoftverkörnyezet: Arduino 1.8.0 + AmbiBox 2.1.7 + Win10
Valaki esetleg?
-
BullZeye
veterán
válasz
krisztianAMG #159 üzenetére
minél több a led, annál közelebb kell rakni a falhoz, hogy ne egy nagy fehér pacát láss csak bizonyos jeleneteknél.
én 2812b szalagot használtam, 2801 az régebbi, elődei másoknál azzal készültek.
-
krisztianAMG
senior tag
Érdemes 60LED/m szalagot venni, vagy a 30LED-es is elég az ambligihthoz?
A vezérlés szempontjából mennyire bonyolítja a dolgot ha 2801 helyett WS2812-es szalagot használnék (Raspberry Pi + OpenElec + Hyperion)? -
Picco
addikt
válasz
Zsmester89 #151 üzenetére
ejj, ez nem rossz. ha lesz egy kis idod csinalsz egy masik 1-perceset amikor jatszol is? tenyleg kivancsi lennek hogy mukodik.
ugyanazt hasznalod mint a cikkiro, vagy neked mas az osszeallitas? -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Összeraktam a cuccost. De nekem csak az elso led vilagit. marmint az szepen valtakoztatja a szinet, de a tobbire nem megy at. Lehetseges, hogy valamit at kell irnom a feltöltött progiba?
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #154 üzenetére
Szóval a filmek 95%ánál vagy 2 oldalt világít csak, vagy egyáltalán nem. :\
Akkor már inkább 18 FPS -
Zsmester89
őstag
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #145 üzenetére
Hogy oldod meg alul-felül a feketesávot, hogy ignorálja, és legyen ambilight alul felül is? Vagy van rá plugin mint Kodihoz?
-
Polllen
nagyúr
Ezzel ki lehet váltani a forrasztást a sarkoknál?
-
Picco
addikt
válasz
Zsmester89 #149 üzenetére
koszi a valaszt, amikor jatszol a gepen koveti is a kepkockak szamat? nem tapasztalsz kesest vagy hasonlot?
-
Picco
addikt
Gratula BullZeye, nagyon rendkivul jo cikk, most olvastam csak
Nalam karokon vannak a monitorok, de gondolkoztam mar rajta en is h csinalok kesobbiekben egy ilyet ha beszereztem egy TV-t, de engem eltantoritott a 18fps de foleg h ablakban kell futtatni a dolgokat, az nagyon nemgyerebe.
50k-t meg nem er az original, tehat varok kinai tesokra h rendesen lekoppintsak
koszi a cikkert, elmeny volt olvasni. -
BullZeye
veterán
válasz
Csak nem veszed észre, kollégám is ezt a setupot használja, és nála is megvannak az anomáliák, sajnos ez kodi direct független.
-
w.miki
veterán
válasz
videót
-
BullZeye
veterán
Na így 1 év használat után:
1) Sajna színeket nem lehet 100%osan beállítani, ha húzogatom a HUE csíkot, sajnos be lehet állítani az egyik színt, de akkor a másik 2 megy rossz irányba ugye.
szóval tökéletesen nem tudtam.
2) Hiába lehet milliszekundumra állítani, sajnos nem tudtam tökéletes időzítést kicsikarni, de ez persze csak akkor észrevehető ha sasszemmel nézi az ember, de akkor is idegesít a tudat.
3) Néha rájön, hogy akkor most bekattan, és minden led világos színnel világít (majdnem teljesen fehér), ilyenkor gépet is kikapcsolhatom, sajna nem oldódik meg. Ki kell húznom a led tápját. Fogalmam sincs mi okozza, és sajna nincs komolyabb fórum sehol ehhez, ahol programozók tanyáznának. T_T
4) KodiDirecet ilyen 10-18 FPSel fut csak, ami qrwara lehetne több, de hát orosz barátaink sajna hanyagolják egy ideje a projectet sajna.
Van itt valaki, aki a programozásával komolyabban foglalkozott, és talált/írt jobb Arduino kódot mint amit írtam annó pastebinre?
Pl beleraktam most és tesztelem ezt, hátha javít picit a színkorrekción.
FastLED.setCorrection(TypicalSMD5050);
Esetleg másik megoldást talált valaki kifejezetten Kodihoz?
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #139 üzenetére
Na arra még nem vetemedtem, hogy kábelt a betonba rejtsem, azaz egyszer, 5 perc után rájöttem, hogy ide nagyobb szerszám kell
-
davidsone
addikt
válasz
Zsmester89 #139 üzenetére
Nagyon komoly
Főleg a gép a falon
Szépen, igényesen össze raktad grat!
-
-
davidsone
addikt
Tényleg látványos én is elgondolkodtam rajta csak elég zavaros a tv mögötti fal de ha rászánom magam mindenképp szólok...
Köszi Nektek!
-
BullZeye
veterán
válasz
davidsone #129 üzenetére
Megéri, nagyjából 2 órámba telt összerakni, azóta is működik. Havonta 1x bebuggol, és újra kell indítani a HTPC-t, de nagyjából ennyi.
Hibák amiket topicban felhoztak 80%ban amiatt, mert nem olvasták el leírást rendesen, maradék 10% forrasztási hiba, maradék 10% egyéb.
-
davidsone
addikt
válasz
Zsmester89 #130 üzenetére
Akár foglalkozhatnál is vele mennyiért durrantanál be egy 55" TV-ét?
-
davidsone
addikt
Megér ennyi szenvedést ez a kis fényeffekt?
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #127 üzenetére
Viszem a topicot
ezt a hibát megoldottam. Minden test működik arduinoval, viszont az Ambibox nem ad fényt, pedig látja is a megfelelő com-on, minden be lett állítva....A statikus háttérnél is ugrál az fps, de szín nincs.
-
Zsmester89
őstag
Win újrahúzás után hiába adom meg, hogy 222 led legyen körbe, csak szimplán bedobja őket középre...újratelepítés, resetelés nem oldotta meg. Tipp?
-
Zsmester89
őstag
válasz
adamhun94 #125 üzenetére
Attól függ
16:9 filmnél jó mindenhol...Ha 21:9 a film akkor csak oldalt ér ki a széléhez, ott van fény.
Nekem így jó, mivel a két opció a kép nagyítása - amit nem szeretek, vagy hogy valami más móddal megoldod hogy a színekig skálázza tovább átugorva a feketét
de az meg hülyén néz ki s nem is látványos.
-
adamhun94
tag
Srácok! Hogy csináltátok meg, hogy nem fullscreen filmeknél ne a fekete csíkot nézze, hanem a film tetejét-alját? Vlc-t használok filmnézésre. Megoldható?
-
adamhun94
tag
válasz
Zsmester89 #122 üzenetére
Jaa erre a videóra emlékszem, csak arra nem, hogy a tiéd, és hogy kész lettél
Éjjel visszakerült a konzolra, vezetékek vége továbbra is blankolva. Ma hazaérek, meg az első éles teszt. -
Zsmester89
őstag
válasz
adamhun94 #121 üzenetére
Én a sarokba is raktam ledet
bár mondom nagyobb szívás, azóta már már vagy 4-5 ledet lecsíptem és újjakat forrasztottam (az egyik sarokba), pont az általad is írt baxakodó forrasztások miatt
de ez nem látszik ugye ha a falon a tv
bár a v2.0-hoz kicserélem egybefüggő darabokra azon a két oldalon.
Amúgy itt a Videó, Itt pedig egy Kép a végeredményről. -
adamhun94
tag
válasz
Zsmester89 #120 üzenetére
Teljesen kint vagyunk a szélén, így ezt tudtuk összehozni. A "led-téglalapnak" kisebbnek kell lennie, hogy a sarki led sarkon legyen. Remélhetőleg nem lesz így nagy különbség.
Kíváncsi vagyok a tiédre is, mi hiányzik még?
-
adamhun94
tag
Itt tartunk épp: [link]
Zsmester89: nagyon durván megszenvedtünk mi is a forrasztással! Sajnos már nem olyan a vágásoknál az érintkező, mint ami a leírásban van, így a szilikon réteg alatti fekete réteg lekaparása sem volt elegendő. Egy vékony, de erős átlátszó anyag van még a réz csíkon, azt is le kellett szedni, mert a pákától felolvadt, és nem fogta meg az ónt.
-
adamhun94
tag
válasz
Zsmester89 #116 üzenetére
30. A leírás alapján lesz minden egyelőre.
-
adamhun94
tag
Ma rakjuk végre össze a cuccost, illetve készletre került a PI Zero is, így berendeltem gyorsan egyet. A végén még lehet megcsinálom, hogy az vezérelje majd
-
adamhun94
tag
válasz
Zsmester89 #113 üzenetére
Sajnos nem nagyon volt időnk mostanában foglalkozni a dologgal, de múlt hétvégén egy ilyen lett beszerezve: [link]
A tüskékre szerintem simán rámennek azok a csatlakozók, amik pl. az alaplapon is vannak (usb, bekapcs gomb, stb). -
Zsmester89
őstag
A vezérlőbe csak ugy bele vannak dugva a blankolt vezetékek. Nem lehet hozzá gyári tüskét/csatit venni?
-
adamhun94
tag
Az elmúlt 2 héten sajnos nem nagyon volt időnk foglalkozni a dologgal, még egy labortáp szerviz is befigyelt közben. Ma volt az első teszt, megtápláltuk, sajnos van benne egy törés, vagy led hiba, mert 68 led után csak bizonyos pozícióban tartva megy a Data tovább, de ha megmozgatjuk, akkor megáll azon a színen (a másik két érintkező ez alapján oké). Még tovább haladva van egy led, ami úgy tűnik, hogy nem ad kék fényt.
Ezen kívül okés a dolog, lassan nekiállunk szétvagdosni, ekkor az érintetteket is szelektáljuk.Kérdés: aki a 470Ohm ellenállást beforrasztotta, vagy látott róla leírást, az hány wattosat használt? Köszi előre is!
-
Zsmester89
őstag
Kötsög forrasztásokkal folyamatosan bajlódom...azon filózom, hogy megcsinálom inkább 30led/m-ből. Mennyit változna, ha kb 5cm-re van a faltól a tv? (most 60led/m)
-
adamhun94
tag
Első kettőre igen a válasz, a harmadikra pedig az, hogy megpróbálom a folyamat minél több részét felvenni. Ami nem lesz végleges, mert a táp még tutira nem lesz meg, addig meg ideiglenesen egy labortáppal lesz meghajtva a cucc. Viszont még mindig semmi hír a ledekről, így ez lehet, hogy jövőhétre fog csúszni tovább.
(remélem nem az a gond, hogy nem fért be a postaládába)
-
w.miki
veterán
válasz
Zsmester89 #103 üzenetére
-
w.miki
veterán
válasz
Zsmester89 #101 üzenetére
de ha ágyról nézem, akkor kihajtom, és nincs fal mögötte, csak a bal oldalán, úgy milyen?
Te mivel vezérled?
Új hozzászólás Aktív témák
lo A Philips Ambilight LED megvilágítás segítségével a készülék mögötti felületre vetíti folytatólagosan a színeket amik a...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest