Hirdetés
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Én most ezzel a verzióvak küzdök épp.
Eddigi verziókban ha szüneteltettem a lejátszást, akkor platform capture folytatódott.
Most ha pausálom, akkor kikapcsolja a ledeket. Így ha kilépek a menübe, akkor menüben sincsenek ledek, elég idegesítő.Lejátszást még nem teszteltem, az nekem eddig jó volt 101-el (az is adatbázisos volt már)Argh, Hyperion Control volt a ludas (most tettem fel, eddig nem használtam
)
Más kérdés, menüben nálad kék és piros nincs felcserélve? Lejátszás alatt jók a színek, menüben viszont piros és kék fel van cserélve...
-
BullZeye
veterán
Nekem 2 évig volt fent, mikor leszedtem klaszik sárga volt a gumis rész, pedig közvetlen napfényt sosem látott.
(#553) szente
Ha Hyperiont használsz, akkor manuálisan be tudod állítani a ledeket, igaz elég melós, viszont ha el van csúszva, akkor szemből nézve is elég zavaró a vékonyabb dolgoknál, hogy 3 centivel odébb van a világítás. -
BullZeye
veterán
Én ezt a verziót használom, mert ebben javítva van a menüben a színek felcserélése.
Sima mezei telepítésen és webes konfig beállításon kívül nem csináltam semmit rajta
-
BullZeye
veterán
Aha, a javas konfigurátorral csináltam LED-hez konfigot, darabszám, hol kezdődjön, irány stb (ez azért kellett, mert jobban használható formátumot kaptam):
"leds": [
{
"index" : 0,
"hscan" : { "minimum" : 0.9697 , "maximum" : 1.0000 },
"vscan" : { "minimum" : 0.9500 , "maximum" : 1.0000 }
},
{
"index" : 1,
"hscan" : { "minimum" : 0.9394 , "maximum" : 0.9697 },
"vscan" : { "minimum" : 0.9500 , "maximum" : 1.0000 }
},Régen volt, pontos lépésekre nem emlékszem, de a lényeg, hogy a sarkokon lévő dupla ledből 1-et csináljak, ha jól emlékszem 104 leddel indultam, hogy a végén 100 legyen (sarkokat kiszedtem ugye).
Utána pedig a "index": 0-103-at kellett helyrehozni, ehhez használtam excelt, meg notepad++ macro-t, így helyükre kerültek a LEDek.
Innen csak bemásoltam a webes konfig fálba a "leds" részt felülírva az ott lévőt, és tádááá, sarkokon 1 led lett, és nem csúszkál összevissza a háttérvilágítás.
-
BullZeye
veterán
Ja igen, ez annyit jelent, hogy random, 30 percenként belassul. Néha magától helyre jön mire eljut az agyamig, hogy akad. Néha balra gomb, és visszalép 10 secet, ami az akadás miatt 5 másodpercet ugrik vissza, de azonnal helyrejön.
Ígéretek vannak rá, hogy javítva lesz, de az is több hónap volt, hogy a menuben Hyperion ne BGR színben adja ki az RGB-t (lejátszás alatt jó volt), most ezt javította végre valaki Hyperion fórumon.
-
BullZeye
veterán
Kiegészítettem a leírást a Hyperionnal is CoreElecre androidos boxokhoz vásárlástól a beüzemelésig, köszi a segítséget Celtis.
Ha találtok elírást, vagy valami nem egyértelmű jelezzétek és javítom, bővítem.
Ha esetleg a végén felsorolt hibákból valamire találtok megoldást, ne tartsátok magatokban! -
BullZeye
veterán
Sikerült a hibát előhozni, 28 percnél, pause/play nem oldotta meg, de kilépés és lejátszás folytatása igen.
Viszont egy érdekes hibába boltottam, amiről eddig azt hittem feature, de nem az.
Videó lejátszásnál a színek rendben vannak, piros-piros, kék-kék, zöld-zöld.
Kodi Menüben, vagy ha képeket nézek Kodiból, akkor a piros-kék, kék-piros, zöld-zöld.Ha RGB sorrendet változtatom BRG-re, akkor a menüben megjavul, képeknél jó, de lejátszásnál cserélődik fel.
Nálad ez jól működik?
-
BullZeye
veterán
20-25 perces 720p animéknél nincs lassulás, ami jó. Viszont 20 perc alatt átlag 5-6 alkalommal előfordul, hogy például piros a háttér, és egy pillanatra kék lesz az összes led.
Volt nálad hasonló?
-
BullZeye
veterán
Igen, írtad anno, hogy még nem megy, csak pár hete parlagon áll a led, meg akarom nézni, hogy megy a még, meg legalább legyen egy működő firmware flash az arduinon addig is.
Baba 1-2 héten belül érkezik, addig derüljön ki ha valami nem jó, mert most még van időm időzni ezzek, utána már nem lesz.
Telepítést meg nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű, portot meg nem találtam neten, így ez segítség volt, köszi. Azt hittem mint Ambibox, hogy külön program és külön addon is kell hozzá.
szerk.:
Köszi a port tippet, beállítottam amit lehetett weben, viszont még LED nem világít még testeknél sem.
Ez lett felflashelve végül (Adalight) érintetlenül, vagy van jobb FW? danielfmo linkelte CE fórumon. -
BullZeye
veterán
Pontosan milyen paranccsal sikerült telepíteni CE-re Hyperiont?
Arduinot flasheltem, össze van kötve minden, config kész, Hyperion.NG addon telepítve.De HyperCon-ból SSHn keresztül nem engedi telepíteni, mert read only hibákat dobál.
Szóval elméletileg minden kész, de kéne egy Hyperion service CoreElec-re, hogy legalább elérjem weben keresztül. Te mivel, vagy hogy raktad fel?
Rootként indítottam, így elméletileg nem kéne, hogy baja legyen.ssh connected
ssh out: cd /tmp && curl -# -k -L --output install_hyperion.sh --get https://raw.github.com/hyperion-project/hyperion/master/bin/install_hyperion.sh && sh ./install_hyperion.sh HyperConInstall ; rm install_hyperion.sh
ssh out: #=#=#
ssh out: ##O#- #
ssh out: ##O=# #
ssh out: #=#=-# #
ssh out: ######### 13.2%
ssh out: ######################################################################## 100.0%
ssh in: *******************************************************************************
ssh in: This script will install/update Hyperion Ambient Light
ssh in: Created by brindosch - hyperion-project.org - the official Hyperion source.
ssh in: *******************************************************************************
ssh in: ---> Stop Hyperion, if necessary
ssh in: ---> Install/Update Hyperion dependencies (This may take a while)
ssh in: There is no working 'apt-get'.
ssh in:
ssh in: 'apt-get' is a command to install, update and remove software which
ssh in: is stored in a non local repo. 'apt-get' does nothing then connecting to such
ssh in: repo, downloads the software, unpacks the software, updates a big
ssh in: local database with all filepaths and other informations about the
ssh in: installed software or removes or updates installed Software.
ssh in:
ssh in: With LibreELEC it is not possible to change the system for security and
ssh in: stability reasons so even 'apt-get' would not be able to do this.
ssh in: We also dont have and want to maintain such a repo for various other
ssh in: great reasons.
ssh in:
ssh in: Also Ubuntu or Debian packages are often outdated and not compatible
ssh in: with LibreELEC
ssh in:
ssh in: TIP: use XBMC's addon browser to enhance your LibreELEC system
ssh in: ---> Downloading the appropriate Hyperion release
ssh out: Connecting to sourceforge.net (216.105.38.13:443)
ssh out: Connecting to sourceforge.net (216.105.38.13:443)
ssh out: Connecting to downloads.sourceforge.net (216.105.38.13:443)
ssh out: Connecting to netcologne.dl.sourceforge.net (78.35.24.46:443)
ssh out: tar: can't create directory 'hyperion/': Read-only file system
ssh out: tar: can't remove old file hyperion/: Read-only file system
ssh out: chmod: /usr/share/hyperion/bin: No such file or directory
ssh out: ln: /usr/bin/hyperiond: Read-only file system
ssh out: ln: /usr/bin/hyperion-remote: Read-only file system
ssh out: ln: /usr/bin/hyperion-v4l2: Read-only file system
ssh in: ---> Installing systemd script
ssh out: cp: invalid option -- 'n'
ssh out: BusyBox v1.28.1 (2018-08-05 17:42:01 BST) multi-call binary.
ssh out: Usage: cp [OPTIONS] SOURCE... DEST
ssh out: Copy SOURCE(s) to DEST
ssh out: -a Same as -dpR
ssh out: -R,-r Recurse
ssh out: -d,-P Preserve symlinks (default if -R)
ssh out: -L Follow all symlinks
ssh out: -H Follow symlinks on command line
ssh out: -p Preserve file attributes if possible
ssh out: -f Overwrite
ssh out: -i Prompt before overwrite
ssh out: -l,-s Create (sym)links
ssh out: -T Treat DEST as a normal file
ssh out: -u Copy only newer files
ssh out: Failed to enable unit: Unit file hyperion.service does not exist.
ssh out: rm: can't remove '/usr/share/hyperion/services': No such file or directory
ssh in: ---> Starting Hyperion
ssh out: Failed to start hyperion.service: Unit hyperion.service not found.
ssh in: Hyperion Installation/Update finished!
ssh in: Please download the latest HyperCon version to benefit from new features!
ssh in: To create a config, follow the HyperCon Guide at our Wiki (EN/DE)!
ssh in: Wiki: wiki.hyperion-project.org Webpage: www.hyperion-project.org
ssh out: /storage/.config/autostart.sh > /dev/null 2>&1 &
ssh out: /storage/hyperion/bin/hyperion-remote.sh -c 928fff
ssh out: sh: /storage/hyperion/bin/hyperion-remote.sh: not found
ssh out: /storage/hyperion/bin/hyperion-remote.sh -c ffaddd
ssh out: sh: /storage/hyperion/bin/hyperion-remote.sh: not found
ssh out: /storage/hyperion/bin/hyperion-remote.sh -c ffa5cc
ssh out: sh: /storage/hyperion/bin/hyperion-remote.sh: not found -
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
added hyperion.ng addon
added hyperion GE2D kernel patchesBoxom még úton van, így nem tudom tesztelni...
-
BullZeye
veterán
Cikket 3 éve írtam, és Windows 10 + Ambibox progikhoz.
Linux + Hyperionnál pedig ahogy utánanéztem egy fokkal bonyolultabb mint a Windowsos megoldás, vagy csak annak tűnik.Amúgy hyperionnaál tényleg nincs megoldás arra, hogy sarkokban ne 3 egymást teljesen fedő téglalap legyen ugyanazt a képet lopva?
Configuráláshoz van egy tool, ezzel nem tűnik bonyolultnak HA tudod, hogy pontosan mid van, és mit kell beállítani.
-
BullZeye
veterán
Raspberry Pi nem vált be mint média lejátszó, most rendeltem egy S912 amlogicos boxot, amire van coreelec.
Hyperionhoz találtok jó leírást, amihez arduino kell?
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #353 üzenetére
Igen, ezt mondom, hogy erre jó, de pl TV adásra nálam már nem. Konzolom nincs, játszani ritkán szoktam, így nekem HTPC az egyetlen HDMI forrás ahol kell az ambilight.
(#354) Indiant
Elméletileg az még jobb is, legalább a HDMI splitter részt kihagyhatod -
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #351 üzenetére
Buktatója tényleg csak annyi, hogy milyen cumót használsz HDMIn a HTPCn kívül? Valamint ugye a hang és képminőség kérdése, de erről nem olvastam még semmi infót.
Nálam a TV adás nem HDMIn keresztül megy, hanem coax kábel megy a TV-be. HTPC az egyetlen ami HDMIn megy, oda meg a sima USBs megoldás elég.
Ezen kívül 2 nagy gép van erősítőre kötve, és úgy megy TV-be, de hogy őszinte legyek évente fél óra játék miatt nem állok neki. Ha nagyon kell, veszek egy pár méteres USB kábelt az arduinónak, és összekötöm direktbe arra a kis időre.
Konzolra jó lehet még esetleg, mert ott nincs más lehetőség.
Ettől függetlenül ha valaki megcsinálja, és pontosan leírja, hogy mibe került, lehet elgondolkodom rajta, de nem tudnám kihasználni jelenleg.
szerk.:
Valamint annyi eszköz kell hozzá, ami TV mögött nehezen fér el. Lehet pár év múlva, ha USB-C elterjed, és nem kell +2 eszköz hozzá, akkor kipróbálom.
Vagy ha készít valaki 1 dobozt, amibe ez a sok eszköz bele van zsúfolva. -
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #339 üzenetére
Hát, én erősen gondolkodom, hogy mókolok egy keretet egy műanyag kábelcsatornából |_ alakban lenne, és így alulra nem világítana, csak kifelé/felfelé.
Tartok tőle, hogy most, hogy rárakom konzolra, a befelé világító rész miatt árnyékot vet időnként a falra.
-
BullZeye
veterán
válasz
Flowtation #333 üzenetére
Nem változott ,annyira legyen a sarokba amennyire lehet.
Költözés miatt lejött a mostani, így újra csinálom a ledeket, de megpróbálom még inkább azt a ledet picit kitolni a sarok felé, vagy jobban megdönteni valahogy, hogy messzebb szórja a fényt a sarokból.Láttam sok olyan ambilightot, ahol a sarkot elfelejtették, és nagyon nem néz ki jól.
-
BullZeye
veterán
válasz
Flowtation #330 üzenetére
Viccelsz? Még örülök is neki, ha van alternatíva, küldj majd linket és berakom az elejére.
-
BullZeye
veterán
válasz
Flowtation #327 üzenetére
Nekem is falra lesz, de én olyan konzolt vettem, ami kifelé állítható. Amúgy annyit veszel észre, hogy alul kisebb lesz a fény, mint felül, ami nem zavaró, sőt.
-
BullZeye
veterán
Hogy álltok? Sikerült alternatív megoldást találni Ambiboxra? Most erősen gondolkodom egy Androidos változaton hálószobába.
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #283 üzenetére
Nem egyszerű az élet. Monitornál jó esetben van 2-8ms késés, TVnél annyi képjavító van, amit ha ki is kapcsolok, akkor is simán van 100-130ms az 50F6670 Samsung TVn. A legbosszantóbb, hogy sosem ugyanannyi, hisz ha a TV gyorsan kitudja tolni a képet, akkor kitolja, így pl ha legegyszerűbb youtube tesztet nézem RGB váltakozás 2 másodpercenként, ha erre belövöm, akkor a komolyabb filmeknél nem lesz jó.
Szóval belőttem arra amit használok (sorozat-film) Ambiboxszal, és így jó az éles váltásoknál is.
Ha találok jó médiabútort szüleimnek, akkor veszek nekik egyet, meg odaadom nekik a mostani 50"-t, és veszek 65"-t magunknak, most már jobban odafigyelve erre az input laggra, játéknál amúgy is zavaró tud lenni
-
BullZeye
veterán
Mivel táplálod meg a Wemos D1-et? Én is gondolkodtam ezen, de mivel amúgyis kell neki USB...
Én most Arduino Nano-t vettem, vas ugyanaz, támogatja, és micro USB ami kisebb. Meg most kiprószálom a szilikon nélküli megoldást, hátha jobban bírja a meleget.nem szóltam, gondolom az 5V adapterről megtáplálod ezt is, kevesebb kábel, nem rossz ötlet, mennyire stabil?
-
BullZeye
veterán
Na 1 év 10 hónap, ez a meleg nem tett jót a ledeknek, az egyiknél megszakadt a kapcsolat, sajna a leghosszabb csík halálozott el, erre már nem maradt led, úgyhogy újra csinálom.
Csinált valaki mostanában valami frissebb, újabb, jobb módszerrel valamit? 2 év alatt csak fejlesztettek valamit.
-
BullZeye
veterán
Ismerősöm monitorra így csinálta meg, egy keretet készített, amit a VESA foglalatra erősített rá.
Amit írsz ott egy valamit nem értek. Oké Rpi leképezi a képet, kiküldi a jelet az arduinonak, ugyanazt megteszi mint a HTPC. Na most a TVden honnan lesz kép? Rpi-ről? Mert akkor a HDMI ott van RPI és TV között.
Hogy hagyod ki a HDMI kábelt? -
BullZeye
veterán
Amiről beszélsz az is PC szerepét tölti be, csak máshogy néz ki, attól még ugyanaz, HDMIn keresztül kapsz képet. Amiről ő beszél, ott nincs ilyen, ott van egy NAS, és hálózaton keresztül DLNA segítségével játszik le, így nincs olyan közeg, aminél a jelet kinyerhetné, és kitolhatná a ledre.
-
BullZeye
veterán
Ne félj, 110 lednél még elég 1 oldalról megtáplálni. És mivel gumírozott a szalagod, kb sehogy nem lehet normálisan tesztelni egyesével, mivel nem túl drága cucc, lehet jobban jársz ha veszel újat, ezt pedig szabdalod sarkokra, vagy méretre vágod, és amelyik csík nem működik azt kukázod rögtön (vagy tovább vagdosod)
-
BullZeye
veterán
Ha nem hajtogatod, csak hajtod, és esetleg hobbiragasztóval megfogod, hogy úgy maradjon, akkor akár még a forrasztások is megmaradnak. És eddigi tapasztalatok alapján, jót tesz a sarkoknak, ha a sarkon lévő led a szokásosnál picit jobban sarok felé áll, így sarkosabb lesz az ambilight, és nem egy nagy ovális paca.
-
BullZeye
veterán
Elkezdtem leírni, hogy amivel FW-t felrakod ott van teszt progi, de esetedben ez semmit nem segít.
Nekem az eddigi hibák nagyjából úgy jöttek elő, hogy volt egy LED ami előtt világított minden és utána egyik sem. Szóval itt egyértelműen ahol megállt a világítás, ott volt a hibás led, kivágtam, és mentem tovább.
Ilyen jellegű hibát, hogy a ledcsík közepén világít valami és semmi más, még nem láttam, legalább egymás mellett vannak a világító ledek?
Ha szerencséd van akkor ha végigtapogatod a gumírozott részt, akkor ahol hibás a led, ott meg van olvadva (besüppedt) egy picit. Más ötletem így hirtelen nincs.
(#249) RazoR
Értelemszerűen valahonnan szednie kell a képet a cuccnak, hogy kitoljon valamit a LED-re, így természetesen ez nem megoldható.Más.:
Hyperionról lévén szó, csinált valaki valami komolyabb mennyezeti hangulatvilágítást? Nem szeretnék túl kommersz és snassz világítást, de nagyon úgy tűnik, hogy ez még nem terjedt el, és túl sok guideot vagy tippet nem találok neten ami szimpatikus lenne, és nem úgy kezdődik, hogy vegyél APA102 ledet 4k/méterért. -
BullZeye
veterán
válasz
hengertamas #245 üzenetére
Hyperion-t nem ismerem, de Ambiboxban lehet állítani ezeket az értékeket, ez ledtől független, a program vezérlő a ledeket, így csak ott lehetne állítani.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
Megint csak, élőben nem láttam, nem teszteltem, de ha logikusan végig gondolom, akkor a lényeg, hogy minél jobban a szélén legyen a LED.
Ha ahogy írtam, 4 centivel beljebb rakod, akkor amiatt a TV szélére érve a led vetülése sokszorozódik, és jobban összemosódnak, és hülyén néz ki. Pl az egyik legnagyobb fun amikor horror filmben lámpáznak, és általában az kivetül a TV szélére, onnan tovább ambilightal. Ha oldalra világít, és bentről, akkor lehet hogy a 15cm-es lámpa a tv szélénél már 25cm lesz emiatt.Az oldalra világítás akkor működik, ha megoldható, hogy a TV mögött legyen kb 2-5mm-el, hogy a ledeket ne lehessen látni közvetlen (kiábrándító, és zavaró), és itt fontos, hogy nem mindig szemből nézed, hisz kanapé általában 2-3-4 méter széles, tv pedig jó esetben is 100-150cm széles (50" pl 112cm széles). Valamint nagyon fontos, hogy a LED közel legyen a falhoz (pár centiméter, pont azért, hogy ne legyen üres sáv, és megmaradjon a "varázslat" feelingje.
De mondom, ez csak az én elképzelésem, simán lehet tévedek, ezért mondom, próbáld ki, csinálj róla videót, mert lehet sokkal jobb mint a hátravetülés.
Ez a video nem egy jó példa, pont azt támasztja alá amit gondolok: nincs sötét rész, mert szélesen világít a LED, és átvilágít a "szomszédba". 3:20nál tök sötétek a sarkok ez mégsem látszik rajta. Arról nem beszélve, hogy az egész falat beteríti, bevilágítja a bútorokat, szóval elveszi a figyelmet a TV-ről. Ambilight lényege pont az, hogy nézed a TV-t és a perifériában látod a fényeket, és nagyobbnak tűnik az egész mint ami valójában.Valószínűleg lecserélem az UNO-t Nano-ra, és tok nélkül felapplikálom a TV hátuljára.
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #232 üzenetére
Pár héten belül költözünk új lakásba, és emiatt körbejártam picit a falra szerelés témát.
Konkrétan a lehető legjobb (slim) egység, ami még kihúzható is (szerintem ez alap dolog hozzáférhetőség miatt), 7cm távolságra van a faltól, azaz a led kb 7-8cm-re lesz faltól.Régen volt már az általános iskola, de ha túlságosan a szélére rakod a ledet ami kifelé világít, és nem tudod a falhoz közvetlenül rakni a TV-t, akkor esélyes, hogy lesz egy világítás nélküli csík közvetlenül a TV körül.
Gyors fejszámolás, ha 7cm távol van a 120° LED a faltól (slim karos távtartónál ennyi a minimum), és a szélére rakod a TVnek (hisz erről beszélünk), akkor 4cm sötét sáv lesz a TV körül.
Ha simán nem mozgathatóra szereled, azok általában 3-4cm-re vannak a faltól, de így is lesz kb 2cm hézag a TV körül.
Ez persze egyszerű matek, nincs benne, hogy a fény szóródik, visszaverődik, szóval lehet nem lesz drasztikus. Ettől függetlenül 2x megfontolnám a kifelé világítást.
-
BullZeye
veterán
válasz
SüdiLaller #222 üzenetére
Azért kell a 2 végére táp, mert ha sok ledes megoldást készítesz, akkor esélye van, hogy az utsó ledekhez már nem lesz elég.
-
BullZeye
veterán
Nano, és igen, láttam én is ezt a videót, csak ebben a formában rettentően gagyi hatása van, hogy látod a ledet, elveszti a "varázslat faktort". Valamint nem mutatja a jobb és bal oldali falat, ahol viszont 2 méterrel arrébb is lehet látni a falon a világítást. Ezek "szerintem" zavaró tényezők, és rontják az összhatást.
Ha hátrafelé világít, akkor kb fél-1 méterrel arrébb már nincs hatása. Ha oldalra világít, akkor méterek múlva is látszódik a falon felnagyítva.
De mondom, ez mind csak tipp, élőben személyesen nem próbáltam. Kollégám tesztelte az oldalra világítást egy fakerettel, de végül letett róla, de már nem emlékszem mi volt az indok, így most hátravilágít neki.
Szóval teszteld, küldj feedbacket.
-
BullZeye
veterán
Wemos D1 mini : 875m2, 10g
Arduino nano : 810m2, 7gTöbb memóriával, gyorsabb procival nem leszel előrébb nano kb 1000Ft utángyártottan.
Cserébe ha mégsem kompatibilis valami valamivel, akkor pénzt dobtál ki. Ambiboxban natívan támogatja az Arduino-t mindenféle hackelés nélkül. Wemos nem rémlik, hogy lenne benne.Akkor működik ez a fajta elrendezés, ha 0-2 cm-re van a faltól, de még így is a fény eljut több méterre a plafon, oldalfalak szekrényekig, nem beszélve, hogy ha elmész mellette a szemedbe világít közvetlen. Élőben még nem próbáltam, így nem tudom az mennyire jelent pluszt vagy mínuszt. De persze egy próbát megér, ha jó csinálj pár képet róla, mert érdekel.
-
BullZeye
veterán
Beállítás, hosszabb animációt állít be fadenek, én ezt zavarónak találtam (főleg gyors jeleneteknél), így 50ms-re állítottam vagy kevesebbre.
(#209) Indiant
Amíg tudsz rá programozni, és megírni a programot, bármivel megoldhatod.(#208) SüdiLaller
Mire állítottad a portot? Csak azért kérdezem, mert nálam ilyen hiba 2 év alatt nem fordult elő. Ha port sebességet rosszra állítom, akkor aszinkronba kerül, és 16millió színben villog random minden led. Pl animéknél vettem észre, hogy ott ha hibás a szinkron akkor a sok világos szín miatt egyszer csak szétesik, és program restart oldja meg.Nem (általad elkövetett) forrasztási hiba szokott lenni, hanem simán gyárilag a szalag valahol meghajlott és ott szakadás jön létre (Nálam legalábbis ez volt). Levágtam a hibás részt, és pótoltam egy jóval, de mivel nálad a ledszalag vége világít, és előtte nem, így ez kizárható.
-
BullZeye
veterán
Én erre csináltam 4 profilt, és hozzárendeltem 4 hotkeyt, és
CTRL+1 full screen,
CTRL+2 mozi felbontás,
CTRL+3 a 4:3 és így tovább.Ez amúgy azért jött elő, mert Kodidirect sajnos már nagyon bugos az új kodikban, és nem is nagyon fejlesztenek rá, így kénytelen voltam áttérni erre a Windows 8 Screen Capturre módra.
De mivel 95%ban Full HD sorozat megy, és 5 % a film, így nem vészes heti 1x CTRL+2-t nyomni rá. -
BullZeye
veterán
A nyil a helyes, a DO DIN fel van cserélve / rossz részre lett nyomtatva.
Én ledemnél ha megnézed így néz ki
Data IN -> LED -> Ellenállás -> Data out
Ami nálad a nyílnak megfelelő.szerk. Sőt, jobbat mondok, jó helyre van nyomtatva
Ha itt a szaggatott résznél levágod, akkor máris látod, hogy az első a DIN.
-
-
BullZeye
veterán
Nálam sosem teljesen sötét, Ambibox appban van beállítás, hogy legyen egy alap háttérvilágítás, nálam ez 5-10%, ami pont elég.
Arduinora gyakorlatilag bármit rá tudsz kötni, a motortól kezdve vezérlőkig bármit, akár fényérzékelőt is csak győzd leprogramozni, de sok értelme nincs, mert ha ezerrel süti a déli nap amúgy is alig látszik a led, fogyasztása pedig elenyésző, hogy ezzel értelme legyen foglalkozni. Manuálisan pedig ki lehet kapcsolni a világítást, ha nagyon kell, de 1,5 év alatt erre sosem volt szükség.
A cumó működik, legújabb programokkal, firmwarekkel. Hardveres problémám volt, az egyik ledcsík cseréje megoldotta a dolgot. Annyi, hogy időnként alvó módból mikor visszajön a gép nincs ambibox (20/1). Ezt javítandó windows 10 feladatütemezőben beállítottam, hogy alvó módból visszatéréskor kilövi és újraindítja ambiboxot háttérben. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy 2 másodperc helyett 3 másodperc alatt jelenik meg a háttérvilágítás.
Ha valakinek van rá pénze, ideje és kis forrasztási tapasztalata, akkor mindenképpen ajánlom, mert szavakkal nehéz kifejezni mennyire jó dolog.
-
BullZeye
veterán
válasz
krisztianAMG #159 üzenetére
minél több a led, annál közelebb kell rakni a falhoz, hogy ne egy nagy fehér pacát láss csak bizonyos jeleneteknél.
én 2812b szalagot használtam, 2801 az régebbi, elődei másoknál azzal készültek.
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #154 üzenetére
Szóval a filmek 95%ánál vagy 2 oldalt világít csak, vagy egyáltalán nem. :\
Akkor már inkább 18 FPS -
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #145 üzenetére
Hogy oldod meg alul-felül a feketesávot, hogy ignorálja, és legyen ambilight alul felül is? Vagy van rá plugin mint Kodihoz?
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #145 üzenetére
Csak nem veszed észre, kollégám is ezt a setupot használja, és nála is megvannak az anomáliák, sajnos ez kodi direct független.
-
BullZeye
veterán
Na így 1 év használat után:
1) Sajna színeket nem lehet 100%osan beállítani, ha húzogatom a HUE csíkot, sajnos be lehet állítani az egyik színt, de akkor a másik 2 megy rossz irányba ugye.
szóval tökéletesen nem tudtam.
2) Hiába lehet milliszekundumra állítani, sajnos nem tudtam tökéletes időzítést kicsikarni, de ez persze csak akkor észrevehető ha sasszemmel nézi az ember, de akkor is idegesít a tudat.
3) Néha rájön, hogy akkor most bekattan, és minden led világos színnel világít (majdnem teljesen fehér), ilyenkor gépet is kikapcsolhatom, sajna nem oldódik meg. Ki kell húznom a led tápját. Fogalmam sincs mi okozza, és sajna nincs komolyabb fórum sehol ehhez, ahol programozók tanyáznának. T_T
4) KodiDirecet ilyen 10-18 FPSel fut csak, ami qrwara lehetne több, de hát orosz barátaink sajna hanyagolják egy ideje a projectet sajna.
Van itt valaki, aki a programozásával komolyabban foglalkozott, és talált/írt jobb Arduino kódot mint amit írtam annó pastebinre?
Pl beleraktam most és tesztelem ezt, hátha javít picit a színkorrekción.
FastLED.setCorrection(TypicalSMD5050);
Esetleg másik megoldást talált valaki kifejezetten Kodihoz?
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #139 üzenetére
Na arra még nem vetemedtem, hogy kábelt a betonba rejtsem, azaz egyszer, 5 perc után rájöttem, hogy ide nagyobb szerszám kell
-
-
BullZeye
veterán
válasz
davidsone #129 üzenetére
Megéri, nagyjából 2 órámba telt összerakni, azóta is működik. Havonta 1x bebuggol, és újra kell indítani a HTPC-t, de nagyjából ennyi.
Hibák amiket topicban felhoztak 80%ban amiatt, mert nem olvasták el leírást rendesen, maradék 10% forrasztási hiba, maradék 10% egyéb.
-
BullZeye
veterán
Program megeszik 5-15% procit, attól függ milyen erős, mennyi led van, mekkora területet figyel, szóval van követelménye.
Maga a vezérlő program, ami pásztázza a képernyőt, és mondja a ledeknek a színeket az Windowsos, ezért kell hozzá windows, az, hogy hogy bootolsz be teljesen mindegy, ha windows környezetben tud futni a program, és tudja küldeni a jelet USB-re.Ha találsz Androidra vezérlő progit, akkor megoldható oda is, viszont azzal nem foglalkoztam, mert nem volt rá szükség.
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #94 üzenetére
1) Ledek száma nincs beállítva rendesen abban amit feltöltesz arduinora.
2) Forrasztás rossz
3) Táp (kizárt dolog) -
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #90 üzenetére
Minden le van írva guideban. Privit meg felejtsük el, mert annak semmi értelme, ha más nem tanul belőle. .
-
BullZeye
veterán
válasz
Zsmester89 #85 üzenetére
Alapból nem világít, csak ha Arduino programozva van. ALapból ha rákötöd fázist meg nullát akkor max felvillan egy pillre, de általában az sem.
-
BullZeye
veterán
válasz
Depression #70 üzenetére
Akkor irány aliexpress, és szólj nekik, hogy küldjenek megfelelőt, vagy fizessék vissza
Package: in anti-static bag,with 3M adhensive tape on the back
Új hozzászólás Aktív témák
lo A Philips Ambilight LED megvilágítás segítségével a készülék mögötti felületre vetíti folytatólagosan a színeket amik a...
- MIUI / HyperOS topik
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Spórolós topik
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Macska topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest