Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomiii.
aktív tag
válasz
#90933760 #110 üzenetére
nem utcai autorol van szó, elhiheted, hogy abban nekem is sperr van előkészítve, ha meg a 20-30 milliós autóban elment, csak nem dobom ki. Amúgy meg attol fugg, a sok vezetes segito bizbaszt is kitalaltak, rendes autoban meg is kikapcsolhato. Itt miert ne lehetne, ha a célt szolgalja?
-
tomiii.
aktív tag
-
tomiii.
aktív tag
válasz
PC-rev-RM #90 üzenetére
A cikkben levő kombit ajánlották fel jó áron, bár hagyatéki eljárás alatt van, meg sok műszaki még... képlékeny a dolog. Geree se jelzett még a kommentemre, hogy mi a véleménye erről, mert egyelőre a motor nem lenne megbontva, mert nem találok megfelelő dugattyút, hogy 2.1-re fúrjuk.
De a külhonban eléggé hírhedt 2 literes pinto lenne az alap(ez ugye a cosworth-nak is a blokkja)
Itt pl a gyári 100 lovas motorra poénból akasztottak egy turbót, hogy mit bír, 304 lóerőt bírt a 30 éves cuccokkal
A videóban látszik, hogy egy kis probléma miatt véletlenül eg ypillanatig 2.8 barral!!fújták meg
-
tomiii.
aktív tag
válasz
#90933760 #83 üzenetére
irigyellek
hacsak ennyi problémánk lenne, még templomba is eljárnék
itt a komplett alvázat ketté kellett vágni és 40 centivel megrövidíteni, hogy a terep gumi jó helyre essen
blogolnom kéne, hogy a megfelelő helyen élhessem ki a közlési vágyamat
-
tomiii.
aktív tag
válasz
#90933760 #81 üzenetére
annyi a különbség, hogy itt semmi sem fasza, de azzá kell tenni, egy kritérium van, hogy mindez ingyen, vagy ennél olcsóbban valósuljon meg
angol alváz, japán karosszéria, olasz motor(először orosz váltóval) olasz váltóval, német kormányművel és millió saját készítésű alkatrésszel, mindez 2 héten belül
-
tomiii.
aktív tag
jaaaj Tipo 1.9TD, ilyen épül be haverom autójába, de én el nem tudom képzelni mit mutat majd az offroad versenyeken, mondjuk 30-ért vette a komplett Tipo-t, így ez van
témánál maradva, kicsit félek az alul motorizációtól
(#80) proci985:
Látnád a többi képet az autó készültéről....
kis bepillantás a kulisszák mögé: [link]
-
tomiii.
aktív tag
válasz
#51736960 #64 üzenetére
állj,állj gondolom te se 5 emberrel jartal ekkora fogyasztasokkal, ergo neked pont megfeleltek ezek a motormeretek, tehat ez pont, hogy a cikkel összhangban van.
nem véletlenul 5.000ft koruli erteke van az automata valtonak, persze csak elmeleti, mert mindegyik a mehbe kerul.
10k egy manualis valto, 5 ezer a berakas es 8-9 literrel elehet jarni barmelyik 2 literessel
es meg hatul is kapar
-
tomiii.
aktív tag
ezt nem értem, ha a videó nem változtatott a véleményemen, akkor a kimásolt címe sem fog
na jó, esetleg a turbós sor6 is veri
-
tomiii.
aktív tag
Én csak azt írtam, hogy megfelelő méretű motorral legyen az adott autó, az adott felhasználást figyelembe véve.
Tehát, példának, Astrát, Golfot melós, cipelős autónak ne 1.4-el vegyenek, ha valaki egymagában használja és elég neki a dinamika, akkor az úgy jó.
BMW E36 1.6 ugyanez, csak ott még pakolni se kell, mert alapból nem jó semmire
mindegy az, ha zabál, csak BMW legyen
Ez a cikk átültethető arra, amit mondok, csak nem minden esetben, mert van, aki tényleg tudatlanságból veszi a kisebb motort és manapság már azért elég elterjedt az internet, tehát ez kilehetne küszöbölni kis utánanézéssel.
-
tomiii.
aktív tag
Amerikában ezt már akkor mondták, mikor az M divízió még kósza ötlet sem volt
"No replacement for displacement"
(#18) 8th :
Írta is, hogy szívó motorokra érti ezt az elméletet.
(#20) csibor:
Skyactive tényleg üde színfolt manapság, kíváncsi vagyok meddig húzzák ezt az elképzelést.
(#28) bagkri01:
Így neked pont elmegy a fogyi, de mennyi lenne pl. ha 4 férfi járna vele a gyárba dolgozni
Tehát a címnél maradva, a felhasználáshoz mérten nem kellene erőltetni az alul motorizációt, pont az ilyen melós emberek gondolják, hogy ha nekik 300 kilóval megpakolva az 1.1 meg 1.2 eszik 9 liter városban, a 2.0, vagy már 1.8 is 20 litereket eszik, mert saját magukat verik át
ezt az esetet említi (#16)-ban bambano
Meg persze, a 1.5d Saxo is 4 litert fogyaszt, de milyen áron?
-
tomiii.
aktív tag
A diesel az mondjuk más kategória, azokkal tényleg minimális a tapasztalatom, de az internet alapján az 1.9tdi azért etalon ezekben az alacsonyabb árkategóriákban.
(#6) potyautas:
1.3? a 2 liter se számít nagynak szerintem
Mondjuk az oktatás meg alapból a pénzkeresésre használt autó az más, ott már fél liter is sokat számít egy szint felett, én is hiába utálom a VW-k körüli kultuszt
azért alkatrészes autónak csak kéne egy nyamvadt Golf, még a hátsókerékhajtásról is lemondanék . Szar érzés folyton kölcsönkérni autót, mert nincs utcai autóm két éve.
Mondjuk mivel mindenből meg van a lehető legjobb, elkezdtem a nulláról újraépíteni, eddig itt tartok vele: [link]
Már csak 6.000 db alkatrészt kell ilyen szinten rendbe tenni.
(#11) nemlehet:
Na az 1.4 Astra 7 liter nekem már pont a bejegyzésben említett nem megy, de legalább "sokat" fogyaszt kategóriába esik. 2.5-es motorig azért van még 1-2 közbülső lépcső
-
tomiii.
aktív tag
Pontosan erről van szó
Még ebben a szerencsétlen autóban is volt erőtartalék 85-90-ig, a többi kis ccm-es autóban meg előzni se mernék, mert semmi tartalék.
Csak senki se hiszi ezeket el, mert szar ford, szar sierra, szar öreg autó, szar nagy motor, egyre kevesebb az intelligens ember, aki tud objektíven véleményt alkotni.
Az újabb DOHC 2 literesemmel Horvátországot, 5(vagy 4-en voltunk?
) emberrel, 4 napi csomaggal 5,x literes fogyival jártam meg, valahol leírtam már pontosan is a fórumban, amikor megtaláltam a kis feljegyzéseimet.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Megjegyzések a bejegyzés olvasásához:- Erről tudok bőségesen beszélni, mert ezt a típust ismerem a legjobban, de nem...
- Óra topik
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Assetto Corsa EVO
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest