Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Comic
aktív tag
Srácok! Valakinek volt már dolga a T-mobos készülékbiztosítással?
Leejtettem a ketyerét és elég ramatyul esett. Nem kicsit benne a polc sarkának a nyoma az oldalában és azóta nincs mobilnetem semmilyen ROMmal... -
Comic
aktív tag
válasz
Runciter #17292 üzenetére
Ha intenzíven használod, akkor mind gatya, ha csak telefonnak, akkor viszont nem mértékadó az a különbség.
A tárhely meg megint más tészta.
Ha agyon nyomod app-okkal, akkor mind1, h mennyi a tárhelyed, mert így is úgy is elfogy, ha nem akkor meg azért mind1, mert mindenképpen elég lesz, szal. mit mondjak...Válassz, hogy melyik tetszik pofára!De egyébként lehet, hogy én nézek rossz specs-et, de a Blade 3-ban csak 1Ghz van és csak 4"-os a kijelző, az alca 1,4Ghz-e és 4,3"-jával szemben!
-
Comic
aktív tag
válasz
loosht #17190 üzenetére
Akkor ismét egy negatívum az ICS-el szemben, ami ráadásul már plusz anyagi hátránnyal is jár...
A vicc az, hogy az sms alap telefon funkció és mégis kell egy külső app egy készülékre, amiért az ember pénzt adott...Na ez nevetséges.
Azt hiszem az lenne az alap, hogy a gyári ne csinálhasson ilyet, hiszen ez még akár jogi problémát is vonhat maga után, mert a gyártó és/vagy a szolgáltató (attól függ, hogy ki kinek mire ad engedélyt és mit kivitelez) direkt módon többletköltséget generál a készülékkel a saját/szolgáltató javára... -
Comic
aktív tag
válasz
loosht #17186 üzenetére
Valami a karakter tartalom miatt változik. A 2.3-as rom alatt pl nem tudtál alapból "Ű", "Ő" betűket írni, csak ha a teljes támogatást beállítottad, viszont ebben az esetben szintén 60-70 karakter ment egy sms-ben. ICS-en viszont már nem találom az átállítás lehetőségét sem...
-
Comic
aktív tag
Hogy a búbánatos jófenében tudom elérni H1N1 v5.3on, hogy az sms ne 60 karakter legyen?
-
Comic
aktív tag
válasz
batai15 #17069 üzenetére
A Vivazomon is jobban futnek a 3D-s játékok, mint ezen! Igaz, hogy a symbian miatt kevesebb is a lehetőség. De pl az NFS - Shift, az Asphalt 6 és a PES 2011 mértékrendekkel jobban megy rajta. Ráadásul az Arcade játékok sem lesznek játszhatatlanok rajta "X" idő után sem...nem úgy mint az elcán.
-
Comic
aktív tag
-
Comic
aktív tag
Valaki írjon már rám privátban aki Sygic-et használ! Megvettem playről és egyszerűen sz*rik rám. Hogy mi is a hibajelenség? Hát...konkrétan semmit sem csinál, csak foglalja a helyet a letöltött térkép, de a menü konkrétan ráfagy a kijelzőre. Home gombbal lehet kilépni is csak! :S Tudom, hogy tilos a warez, de ebben az estben tojok rá. Megvettem, nem megy, szal nem érdekel, innentől kezdve, csak működjön!
-
Comic
aktív tag
válasz
batai15 #16985 üzenetére
Hát, hogy minek az elfogultság kérdése.
Én eszméletlenül megszerettem a Timescape-et, de sajna az Alcán egyik portolás sem megy.
Kifejezetten szeretem az xperiák launcherét, de sajnos az alcán ezek sem szuperálnak valami jól.
Világ életemben SE walkman, majd xperia telóim voltak, így már csak a megszokás is azt mondatja velem, hogy Walkman lejátszó. De evvel ugyan az a gáz, mint az előző kettővel.Nem titok, hogy komoly "erőfeszítés" volt számomra elrugaszkodni a Sony-tól, de pontosan azért döntöttem az ot-995 mellett, mert a kamerát és a kijelző típusát leszámítva ugyan arról a hardverről beszélünk! A kijelzőt láttam a boltban, végig nyomkodtam és ez nem volt gondom, a kamerát meg avval a tudattal használtam és használom, hogy ez egy telefon. Ha komolyan akarok képeket csinálni, akkor használom a kiszuperált víz alatti sport fényképezőmet!
Viszont mivel nem ez az első andrós telóm, gondoltam, hogy mivel azonos hw, így nem lesz gond ráhúzni az xperia pizsamát (Eleget használtam már androidot, hogy tudjam, hogy csak megfelelő X-Y.apk kérdése). Hát tévedtem. Megszerettem a telót, de valszeg, csak a kijelző mérete miatt, mert melóban jó filmezni és netezni, de számomra itt vége is az előnyöknek. Egyesek meg fognak hazudtolni, de a vivaz-om is gyorsabb és stabilabb volt mint ez. És ezt annak fényében mondhatom, hogy nem kell emlék hegyeket előbányásznom, mert a fiam használja mai napig a vivaz-t. Az xperia minimhez meg végképp nem hasonlítható. Szóval nem is értem, hogy mit vártam. A korábbi megállapításaimat, minthogy ár/érték-ben a legjobb, annyival módosítanám, hogy ár/papír szerinti adatok-ban a legjobb, de közel sem éri meg az árát, mert egy 4 éves telefon is gatyára veri teljesítménybe, pedig abban alig ketyek 720MHz CPU és 128Mb RAM. -
Comic
aktív tag
Azon gondolkodám SE mániás fejemmel, hogy lehetne-e az Xperia Arc S ROM-ját portolni a 995re?
-
-
Comic
aktív tag
válasz
Melack #16864 üzenetére
2005 óta voltam-vagyok SE tulaj, főként walkman párti!
Ha csak lejátszásra kellene akkor a fizetett playerpro-mat használnám, de nekem kifejezetten a walkman és vonzatai kellenek...
Maga a lejátszó megy és nincs is vele gond, csak az egyik, az com.sonyericsson.mplayer.apk, a másik pedig semcmusic.apk
Az előbbivel nem működik a musicwidget.apk, a másodikkal pedig egy equalizer nem hajlandó együtt dolgozni. :SHa értenék hozzá, akkor szívem szerint 1 az 1ben portolnám rá az Arc S romját...de sajna nem értek és már a lehetőségem sincs meg...
-
Comic
aktív tag
Az istenért sem akar egy walkman lejátszó is úgy működni, ahogy én akarom!
-
Comic
aktív tag
válasz
imi0424 #16573 üzenetére
Operát senki nem használ, aki nem akar kismillió proxy-n keresztül böngészni.
A legtöbb beléptetős oldal, de főként a böngészős játékok még ki is tiltanak miatta...
Ugyan az az előnye, mint a hátránya! A proxy-k miatt gyors mint a veszedelem, de a proxyzás eleve hátrány...Szerintem...
Több kárt okozott az évek folyamán, mint hasznot! -
Comic
aktív tag
Bocs a sok egymás utáni posztért, de rendszeresen lejár a szerk. idő!
2. boot után kib 6x dobált be valami hibát, amit a extra hiányos angol tudásom miatt csak a nagy vörös "Warning" felirat miatt gondoltam, hogy leírok...
Nem tudom, hogy mi a gondja, de főként a root állapot amit még ki tudtam bogarászni google fordító nélkül. -
-
Comic
aktív tag
válasz
Mentolka #16272 üzenetére
Bocsi, hülyeséget mondtam a CM alappal, de ebből a szemszögből teljesen mindegy.
A H1N1 verzákon kívül szerintem egyik sem "mindennapi használatra alkalmas"...Teszt kiegészítés! NFS MV gyakorlatilag egy kb 10 perces használat után olyan fc-t dobott, hogy utána se az újraindítás se semmi nem tette újra alkalmassá a későbbi elindításra! :S
-
Comic
aktív tag
válasz
Mentolka #16266 üzenetére
Egy-két dolog a kérdéses MIUI-val kapcsolatban! Olyan 10-20 perc nyomkodás és "specifikus" próbák alapján:
1.: Nincs benne magyar nyelv. (Azok kedvéért, akik nem ismerik a MIUI-t, ez természetes, sosem olt)
2.: WiFi atom gyenge vétele. 1 méterre a rouertől, minden féle leárnyékoló tényező nélkül 1, aza egy !!! csíkot mutat vételi erősségnek!
3.: Bluetooth headset távvezérlés megy, de a zene és a minden más hang a telefonon szól.
4.: HDMI is tesztelve. Se kép, se hang...
5.: Vezetékes headset működik, minden gond nélkül.
6.: Zene lejátszás hibátlan! (Gondolok itt az ICS-ben tapasztalt lag-ra)
7.: e-mail küldés-fogadás és fiók kezelés OK!
8.: Google Play működik.
9.: Fényképező FC-vel leáll.
10.: Néha a galéria is FC-t dob.
11.: Telefonálás OK, VoiP telefonálásnál alapból minden van, de a másik oldal téged nem hall, ha headset-et használsz. (Vezetékesel)
12.: Képernyő zár alap órajelen elég nyögve nyelős, de 1,4GHz-en már nincs vele gondja.
13.: A led néha véletlenszerűen bár milyen menüben, vagy programban csinálsz valamit, bekapcsolgat.
14.: A főképernyő görgetése eléggé ramaty... :S
15.: Lehet, hogy én nem vagyok kitartó a keresést illetően, de működő online flash playert nem találtam hozzá. (Youtube-ot lehet nézni a play-ből letölthető app-al, de pl videa már felejtős)
Egyenlőre ennyi...nem valószínű, hogy az éppen kint lévő verzát tovább nyúzom, mert nekem a bluetooth és a flash már épp elég hiányosság, nem beszélve a wifiről és a magyar nyelv hiányáról.
-
Comic
aktív tag
-
Comic
aktív tag
Boldog és OT-995 Android fejlesztésben gyümölcsöző új évet kívánok mindenkinek!
-
Comic
aktív tag
Ha gyári ROM és/vagy frissítései vannak a telón és nincs root-olva, valamint nincs recovery telepítve, akkor teljesen mindegy, hogy milyen app-ok vannak telepítve, hiszen a play és az onnan beszerezhető appok teljesen egyénfüggőek és nem érintik a garanciális feltételeket.
-
Comic
aktív tag
Megint ez a fránya hivatalos ICS frissítés...aztán hányan fogtok nyavalyogni, hogy akarjátok vissza a GB-t, mert ez-meg az nem jó...?
Rakjátok fel a H1N1-et és akkor 2 legyet üttök egy csapásra.
Lesz ICS-etek, ráadásul jobb is mint a hivatalos és ha nem tetszik, akkor minden gond nélkül mehet a downgrade GB-re...
Mikor kezditek elolvasni, legalább az utolsó két-három oldalt?Félre ne értsetek, nem akarok senkit lehurrogni, de már szerintem nem csak nekem van tele a padlás a "Vissza akarok térni GB-re, de hogyan..." posztokkal...
-
Comic
aktív tag
Nah pont az ilyen "balesetek" miatt kötöttem rá biztosítást...
Potom 110 kemény magyar forint havonta, de ha szándékosan betöröm a kijelzöt és azt mondom, hogy kiesett a kezemböl, akkor kapok egy szép újat, újabb 2 év garival... -
Comic
aktív tag
válasz
DonMarco #15114 üzenetére
DonMarco: IMO chat client. Megoldódik minden gondod... Ingyé adják play-en, kezel fb-t, skype-ot, gtalk-ot...stb...
lolo29: Ez vagy user, vagy router error...3-4 (2 x TP-Link; 1 x LinkSYS; 1 x Belkin) routert is használok folyton és egyiknél sem jelentkezett a hiba.
Próbáld kizárni a hiba okát és közelebb kerülsz a megoldáshoz. Másik teló, másik ROM az adott telón, másik router...
-
Comic
aktív tag
válasz
#35202114 #15058 üzenetére
Azt tudom, hogy nekem 2,5 óra játék után kidobott a játék és el sem akart újra indulni, egészen addig, amíg rá nem eresztettem a task killert... Aztán újabb 2,5 óra játék jött...
Állítólag van vmi app. amivel "szimulálni" lehet a gyroszkóp helyére az otg-n rákötött joypadot...igaz az is, hogy még nem volt alkalmam, ill. értelme keresnem, mert még úton van vhol tajvanból az usb hub-om...
-
Comic
aktív tag
Modul vezérlés alatt személy szerint a kamera vs. ICS viszonyt értem. Illetve Alap lejátszó lag problémáját, amiről ha jól tudom egyenlőre csak tippek és ebből kifolyólag próbálkozások vannak a megoldásokra.
Kifejezetten ez a két alapvető probléma ami számomra kiszűrődött a sok posztból. A többi inkább - ahogy azt egy korábbi posztban olvastam mosolyogva - user error jellegű, csak néhány emberkénél jelentkező dolog.
-
Comic
aktív tag
Az a helyzet, hogy kifejezetten jó a teló. Amivel egyedül gond van az néhány...hogy is mondjam...modul vezérlés...de ezek nagy általánosságban szoftveres dolgok és a hőn szeretett dev team-ünk nem kis munkát és időt fektet bele, hogy ezeket javítsa...leginkább több sikerrel...
-
Comic
aktív tag
válasz
helixP #14831 üzenetére
Bluetooth headset: Én ilyet vettem ebay-ről!
Napi 4-5 óra zenével kb 3 napig megy töltés nélkül...Jah és a vezérlés is 100%-os!
-
Comic
aktív tag
válasz
bazsi345 #14742 üzenetére
Próbáld meg a My Phone Explorer-t. Én is ezt használom és mindent visz. Dobott ugyan egy üzenetet, hogy "Nem biztosan kompatibilis", de eddig nem találkoztam hibával.
Viszont nagyban számít, hogy azt a tárhelyet mire akarod használni.
Biztosan van rá megoldás, de se zenét, se filmet nem tudtam onnan lejátszani, mert a PlayerPro-m és az MX Player-em sem látja az azon lévő média fájlokat.
Szerintem ez a tárhely az app-ok telepítésére van fenntartva. Igaz ugyan, hogy valahogy le lehet belőle particionálni, de szerintem értelmetlen. Erre van a mamkari! -
Comic
aktív tag
válasz
bazsi345 #14740 üzenetére
Ezen kicsit megmosolyogtam!
Nincs "belső memkari" a telóban, hanem a beépített tárhelyből durván 1 Gb szabad hely marad, miután a Rom is ezen foglal helyet. Ezt tudod felhasználni a saját igényeidnek megfelelően némi korlátok keretein belül!
Ezt legfeljebb különböző telefon kezelő pc-s programokkal fogod tudni kezelni, mert alapból a pc nem látja ezt a szabadon felhasználható tárhelyet. -
Comic
aktív tag
válasz
batai15 #14737 üzenetére
Van, csak be kell állítani! Megfogod magad és szépen vissza olvasol akár itt, akár FB-s Alca oldalon, de ajánlom figyelmedbe a "Felhasználói kézikönyvet". Aban minden le van írva! Csak APN-t kell beállítani!
Itt van az eljárás, ha nem találod. Egy oldalt sem kellett vissza menni!
-
Comic
aktív tag
válasz
laci80 #14665 üzenetére
Peched van! Csak néhány ember van aki hibátlanul vissza tudja rakni, mert nem egyszerű. Nem lehetetlen, de azt nem értem, hogy már ezer+egy alkalommal jön a poszt, hogy "jajj frissítettem és most nem tudom vissza csinálni".
Van egy...illetve már 4 H1N1 verziónk, ami azt hiszem, hogy már bizonyított...
Miért nem ezekkel próbálgatjátok az ICS-t? -
Comic
aktív tag
válasz
batai15 #14636 üzenetére
Már egyszer leírtam, de szerintem megér még egy misét a dolog!
Világ életemben SonyEricsson - Sony párti voltam. Mégis azt kell mondanom, hogy le a kalappal az Alca előtt, hiszen szerintem (és ez tapasztalat) a mindennapi felhasználásban mértékrendekkel jobban teljesít az OT, mint bár melyik Sony-m. A fórum posztjainak kicsit ellent mondva, de kijelenthetem, hogy sokkal kevesebb baj is van vele, mint a Mini-mmel, vagy az Arc S-emmel. Annó vaciláltam, hogy a 995-öst, vagy az Xperia P-t vegyem és inkább beruháztam mind kettőre. A meglepetés a dologban, hogy a 995-ös maradt nálam, a P-t pedig átpasszoltam a páromnak. Számomra nem volt érezhető "használati" sebesség különbség főleg, hogy a P papíron erősebb és jobb... Biztos, hogy a későbbiekben a P hosszabb távlatban jobban megállja majd a helyét, de ár/érték arányában verhetetlen a 995-ös. Vannak még az Alcának (Mint gyártó) betegségei, de ezt nem hiszem, hogy egy ilyen árfekvésű készüléknél a szemükre lehetne vetni, legfeljebb a hírverésük miatt...
Az Alcák mindig is az "olcsó" és "egyszerű" kategóriát találták meg, így nem csoda,hogy nem nagyon vetett rájuk jó fényt a "történelmük". Egy azonban biztos. Lehet, hogy egyszerű, lehet, hogy nem csúcskategóriás készülékeket csináltak, de amit várt tőle az ember azt hosszabb távon kiszolgálták, mint az azonos "felszereltségű" társaik. Most vettek egy nagy lélegzetet és megint oda tették magukat a 995-össel. Tudom én is, hogy 2012 végén vagyunk és nincs 2-4 magos SoC-ja és/vagy 1Gb ram-ja, de a papíron megfelelő teljesítményű társainál mértékrendekkel jobban teljesít.
(Ez magán vélemény, de érdemes végig rágni rajta magát az embernek, ha az elmúlt idők benyomásai alapján ítél) -
Comic
aktív tag
válasz
fonix232 #14627 üzenetére
Ezt értem, mármint a megváltozott MA-t. Ami furcsa nekem, hogy ez Sony-éknak nem így van? Pedig ők aztán védik a bootloadert mint a disznó...gondolok itt hálózat függő telók tesztpontos nyitására. Náluk ez az ID nem változik?
Amit említesz, hogy fastboottal elindul a régi kernel is, azt jelenti számomra, hogy ha fastboottal indítod a telót, akkor képes 100%-osan futni a GB a hivatalos frissítés után is, csak mindenképpen íjmódon kell indítani a ketyerét. Vagy rosszul értelmezem?
-
Comic
aktív tag
ujjobbagya: Nekem sosem csinált ilyet, se gyári GB-n, se kitakarított GB-n, se FR ICS-en, se H1N1 egy verzával sem... Ez szerintem nem széria, hanem kifejezetten készülék hiba.
bonyek: Az, hogy ICS-t látsz az eredmény listán, az nem azt jelenti, hogy stock-ról van szó. H1N1-el is csak annyit ír, hogy 4.0.4... De egyébként nekem GB-vel is produkált az Antutu 5998 pontot... No comment...
Én már csak azt nem értem, hogy ha annó az Xperia Mini-mre tetszés szerint pakolhattam GB-ICS kerneleket-, romokat flashtool-al, akkor miért van ennyire bonyolítva az Alcán a kernel csere?
Vagy annál van ennyire leegyszerűsítve?
SuperOneClick-et használtam annó annak is a root-olásához és most az Alca megfelelő fájlját csak bemásoltam a helyére. Ezek után ugye csak ki kellett választanom az alcapw-s lehetőséget és ugyan úgy megcsinálta.
Szóval ami számomra egy kicsit érdekes, hogy van ami ennyire hasonló és van ami ennyire eltérő? Főként úgy, hogy az Xperia Arc S "kib" ugyan ez a felépítés...
Hangsúlyozom, hogy ez csak egy felvetés, de ha a SuperOneClick-el meg lehet csinálni, hogy jó legyen ehhez is és ahhoz is, akkor a flashtool-al nem lehet? -
Comic
aktív tag
Találkoztatok már olyannal, hogy egy bluetooth headset elvileg támogatja a zenehallgatást is, de a telefon szolgáltatásai között nem jelenik meg csatlakoztatás után?
-
Comic
aktív tag
válasz
szaszii #14201 üzenetére
1.: Simán elgurul a telón minden, főleg ha H1N1-el a cpu órajelét is feljebb húzod. De egyébként sem vészes vele semmi, ha nem pakolsz tele 5 asztalt widgetekkel és nem hagysz a háttérben 1000+1 appot futni.
2.: Ha a "T" ki is adja az ICS-t, akkor is GB-vel hozhatod csak haza. Ez bevett eljárás. Megveszed alapon aztán ha akarod frissíted...bár erről az oldalról is inkább a H1N1... És máris két legyet ütöttél egy csapásra, ICS-ed is van és jobb is mint az "Official"
-
Comic
aktív tag
Gabyblue: Szerintem meg nem ugyan azt csinàltad, hanem màsodjàra a jó bootloadert vàlasztottad...
Peter1300:
Nàlad is ugyan az lehet a gond. Nem az ICS bootloadery vàlasztottad? Azoknak csinàlja ezt... -
Comic
aktív tag
Ez nem a mélyvíz topic. Ezért írtam ide...
Mélyvízben ezekkel nem kötözködnék.Gyerekek, valamit azért tisztázzunk!
Egyszerű, hétköznapi emberek is kereshetnek infót az új, akár első okostelójukhoz.
Nem csak azt kell nézni, hogy én-, te-, ő-, ért a ROM-ok cseréjéhez, ROOT-hoz, sőt tovább megyek, akár eleve a telefonokhoz. Ezért keres infót.
Én innen nézem a dolgokat!
Ha veszek egy telót, az legyen alapból használható és egyértelmű...
ICS ebben a béka segge alatt sincs.
Legegyszerűbb...Mi akiket foglalkoztatnak a dolgok tudjuk, de egy "egyszerű átlagfelhsználó"-nak pl fingja se lenne, hogy a hívószám kijelzést hol tudja beállítani, mert ugye kikerült a beállítások menüből...
Tovább megyek. Ha megveszel egy telefont, akkor még mennyi pénzt adjon ki a különböző app.-ok vásárlása miatt? (Ismét a zene akadására gondolok, de igaz a launcher-ekre is.)
Könnyű azt mondani, hogy ebben, meg abban a lejátszóban itt-, vagy ott van!
Jah...warez...és ismét arról beszélünk amiről nem szabad és mellesleg törvény ellenes is, ha az elméletem nem csal akkor az egész világon!
Ez azért elgondolkodtató...Jut eszembe, aki a hivatalos Telenor ICS-re frissített, annak is laggol a zene?
Kicsit más: Linuxra tud valaki OTU klienst?
-
Comic
aktív tag
válasz
#03372544 #14013 üzenetére
Pontosan mit is takar az, hogy gyorsabb?
Én, hogy őszinte legyek nem érzek különbséget, legfeljebb nagy erőforrás igényű játék alatt OC-vel. De az a túlhúzott freki miatt van és nem az ICS miatt.
A weboldalak nem töltődnek be gyorsabban, a zene hallgatáshoz "külső" lejátszó kell, az akku nálam GB alatt szűk 3 napig ment, most naponta tölteni kell alap órajelen, a nenü GB-n sem akadt be, még ha 3-5 dolog futott a háttérben, akkor sem.
Talán a boot idő let kevesebb, de ezt betudom a odex-deodex felépítésnek.
Miben tapasztalsz gyorsaság növekedést?
Stopperral lehet, hogy 1-1-el kevesebbet mérnél, ennek viszont nem látom értelmét.
Én is csak az AC!D Audio és a walkman lejátszó miatt probálgatom az ICS verzákat, hisz csak ezekre portolták.Egyébként azt nem értem, hogy gyakorlatilag az xperia mini és a 995-ösöm közt sem érzek, vagy tapasztalok különbséget...még stopperral sem.
-
Comic
aktív tag
válasz
75lion #14004 üzenetére
Azért szerintem van hátránya is az ICS-nek.
Személy szerint nekem:
- kevesebb a szabad memória,
- jobban húzza az akkut,
- az alap launcher (ízlés kérdése) egy nagy katyvasz,
- a beállítások sokkal kacifántosak,
- a kamera kb használhatatlan,
- sokkal jobban lefogja a rendszererőforrásokat (legalábbis nálam)
- egy rakat app és játék nem kompatibilis (idő kérdése)Én szívem szerint egy kiszuperált GB romot használnék, ha lenne.
De sajna a gyári szana szét moddolt romban rengeteg szemét marad, akár mit is csinálsz, plusz nincs hozzá OC kernel. -
Comic
aktív tag
válasz
#35202114 #14001 üzenetére
Nem tudom, akkor lehet, hogy gány van a seus-frissítéssel.
Nekünk két mini is van a háztartásban és mind kettőt lefrissítette.
Az egyik független a másik t-mobos!
A T-mobosra hamarabb is lehetett a frissítést felrakni.
Ez a t-mobos:
Android verzio: 4.0.4
Kernel verzio: 2.6.32.9-perf; BuildUser@BuildHost #1
Build szám: 4.1.B.0.587 -
Comic
aktív tag
Én rendeltem egy micro hdmi - dvi átalakítót ebay-ről. Ha beválik és jó hozzá, akkor majd szólok. 2e-t megért.
A lényeg, hogy a telón szabvány micro csati van. Ilyet keressetek... -
Comic
aktív tag
válasz
XXX003 #13706 üzenetére
Valaki aki frissen OTU-zza a telenoros ICS-t, az ha lehet egy tiszta, gyári CWR backupot csináljon már és töltse fel valahová, hogy ki lehessen próbálni, hogy más, nem telenoros telókon fut-e és ha igen, akkor mennyire használható.
Az már mégis csak egy "Hivatalos" frissítés... -
Comic
aktív tag
Már rájöttem. Köszi!
-
Comic
aktív tag
válasz
Heimdallr75 #13313 üzenetére
Van valami trükkje a screenshot-nak?
Csak mert kb 10 perce raktam fel a H1N1 v3-at.
Beállítottam a dolgaimat...(google fiók, számkijelzés...stb...)
És a hang le + power gombokkal nem csinál screenshot-ot...
Mi lehet a gond? -
Comic
aktív tag
Nah...ma is tanultam valamit.
-
Comic
aktív tag
Ami nekem hiány az eddig kipróbált ROM-okban, bár a v3-as H1N1-et még nem láttam, az a "kikapcs" menüben a reboot és a screenshot lehetőség.
-
Comic
aktív tag
válasz
nokiaguru16 #13290 üzenetére
Mivel a második, az első alapja, így az csak jobb lehet, hiszen folyamatosan csinálgatják és fejlesztgetik.
De ismét mondom, hogy neked melyik lesz a jobb azt csak te fogod tudni eldönteni. -
Comic
aktív tag
válasz
nokiaguru16 #13288 üzenetére
Amint azt fentebb említettem az egyetlen kész custom ROM a H1N1, a többi csak amolyan alpha-béta változat.
Arra, hogy neked melyik lenne a "legjobb" arra viszont csak te tudsz majd válaszolni, ha már kipróbáltad őket.A linkeket és leírásokat pedig a Mélyvíz első HSZ. -ben találod
-
Comic
aktív tag
Kérdésem ill. kérésem lenne a OT-995 ROM teszt témához.
Aki igényt tart a témára, az pls írja meg nekem privátban, hogy milyen app-okat és játékokat használtok túlnyomó részben a készüléketeken.
Előre is köszönöm!
-
Comic
aktív tag
Ha igény van rá, akkor létre hozok egy blog-ot, ami kifejezetten az OT-995 Custom ROM-ok tesztelésével és leírásával foglalkozik.
Gyakorlatom van, mivel nem ez lenne az első ROM-tesztelési elfoglaltságom.
Csináltam már ilyet Xperia Mini-vel és ZTE Blade-el is.
Sajnos a ZTE-s már rég nem él, a Minist pedig újra raktam, de meghalt a telefonom, így egy ROM leírása található csak meg.
Ha érdekli az OT-995-ös magyar társadalmat a "project", akkor jelezzétek és már ugrom is neki! -
Comic
aktív tag
Akárki akármit mond erről, vagy arról a romról, néhány dolog biztos.
1.: Jelenleg a H1N1 az egyetlen 100%-osan kész ROM az telóra.
2.: Félkész ROM-okat nem lehet és nem is szabad összehasonlítani teljes és végleges ROM-okkal.
3.: Az ilyen-olyan teszt eredmények a mindennapi felhasználásban semmilyen tényleges haszonnal nem bírnak.
4.: Mindegy, hogy félkész, vagy teljesen kész ROM-ról van szó, mindenki köszönettel lehet a készítők felé, hogy időt és energiát fektetnek abba, hogy nekünk, egyszerű, hétköznapi "használóknak" jobb legyen.
5.: Akár milyen ROM-ot telepíthet a felhasználó a telefonjára, az a telefon tényleges tudását sajnos nem, vagy legalábbis minimálisan képes a gyártásból eredő határokat átlépni. (Gondolok itt arra, hogy az OC is csak a proci teljesítményét erősítheti, de pl. a ram ugyan annyi marad minden ROM alatt)
6.ár és felesleges sértődéseket ecsetelni, vagy fikázni. Ellenben az építő kritika minden ROM készítőnek hasznára lehet és biztos, hogy figyelnek is ezekre.
Lehetek én bár milyen troll is a témában, ezek nem vélemények, hanem tények és érdemes ezeket végig gondolni.
-
Comic
aktív tag
OC-s GB kernelről nem tud valaki valamit?
Félre értés ne essék, a H1N1 ROM kifejezetten pozitív emlékeket ébreszt bennem, de személyes ellenszenvem van az ICS-el szemben.
Az a tapasztalatom, hogy a GB jobb. Jobb az Alcámon, jobb az Xperiámon és jobb a ZTE-men is...
De ismét hangsúlyozom, hogy ez a saját véleményem... -
Comic
aktív tag
válasz
Athos.187 #13017 üzenetére
Nálam ugyan ez volt a gond. Nem frissített a teló sem OTA, sem OTU módon.
OTA módon a "hibajelenség" is ugyan az.
Megtalálja, hogy van frissítés, le is tölti, de aztán mikor azt mondom, hogy csináld babám, akkor ki-bekapcs, nagy feketeség...szerintem az idők végéig...
(kib fél órát vártam aztán akku ki-, vissza...)
De le is tettem róla.
Jó az úgy ahogy van. Úgy vagyok vele, hogy minek.
Inkább belaktam azt ami van, aztán jól van az.
Amire kell, arra így is jó! -
Comic
aktív tag
válasz
Heimdallr75 #12928 üzenetére
Tudom, a lényeg nem ezen van, hanem, hogy elkezdték kifejezetten a gyári driver-ek hibajavításainak!
Ezért írtam egy win-est és egy andro-st.
Előzőleg ez a brand telóknál volt divat, aztán jött az andro és mindenki csak kész Kernelt és ROMot csinálgatott.
Most elkezdték újra a "gyári hibák" orvoslását!
Jut eszembe Heimdallr75, miért nem beszélsz kamarush-al és teszitek össze a tudásotokat?
Szerintem sec-perc alatt a legjobb dolgokat raknátok össze erre a telóra is! -
Comic
aktív tag
Viszont XDA-s berkekben van előre lépés az ICS kamera gondjának megoldásában.
HTC Leo-ra már csináltak a srácok jóféle kamera driver-t! Mint ahogy Xperia Ray-re is!
Szóval csak idő kérdése!
-
Comic
aktív tag
Bocs, de az előbbi felsorolásból kihagytam, hogy "Igen...az ICS kamerája kernel szinten el van cseszve..." sajnos!
És mivel ez a hangsúly a GB vs. ICS szemszögből indult ki, meg kell, hogy mondja, hogy az ICS kamera szoftvere kezelhetőbb, de a készített képek minősége messze jobb GB alatt....
-
Comic
aktív tag
-
Comic
aktív tag
Akkor, hogy lássunk tisztán!
ICS pro:
- Jobb akkumulátor kihasználtság.
- Jobb memória kezelés (Alap rendszert értve)
- Könnyebb személyre szabhatóság
- A legtöbb gyári "szemét" könnyebb törölhetősége
- CPU overclock (H1N1)
- Javított I/O kapcsolódásICS kontra:
- Rengeteg program nem támogatott még ICS alatt (Beleértve rengeteg játékot)
- GB-hez képest a kamera fókusza használhatatlan
- Kevésbé felhasználóbarát kezelőfelület (De ez ízlés kérdése)
- Az erősebb igényű játékok az alap teljesítményen rosszabbul fut (OC megoldja)Szerintem 3 féle ember van ebből a szemszögből: alap felhasználó, Megalomániás és a Turkász.
Az alap felhasználónak mindegy, hogy GB, vagy ICS. A lényeg, hogy minden szolgáltatás ami van a telóban, az megfelelően működjön.
A megalomániásoknak a H1N1 az igazi jelenleg. Nekik a legjobb, a legpörgősebb teló kell és a lényeg, hogy a teszteken minnél jobb pontszámot kapjon a ketyeréjük.
A turkász valahol a kettő között van! Nem a teljesítmény határainak a feszegetése, de nem is az alap az igényük. Minden jó legyen az alapben, de legyen azért egy kicsit jobb és szebb mint "másé". Nekik lenne jelenleg legjobb megoldás egy Custom GB ROM!
Döntse el mindenki, hogy mire akarja használni a telefonját.
De ez az én véleményem. -
Comic
aktív tag
válasz
qltsar #12786 üzenetére
Próbáltam és még csak meg sem fittyenti az egerem alján a lézert...
Utána is néztem és a probléma ott van, hogy az usb nem ad le tápfeszt.
Legalábbis gyári GB kernellel.De ha linkelsz egy postot, vagy leírást, hogy miként kell életet lehelni bele, már esem is neki!
Egyébként mi is a probléma az alap Launcher törlésével? Mert erre választ igazából nem kaptam csak, hogy nem szabad és kész. Nekem meg mégis megy!
Krésre az Xperia S Launcher linkje:
http://boekenhuis.net/xperia/xperia_s_home.html -
Comic
aktív tag
Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de én minden gondolkodás nélkül töröltem az alap (SPB) launcher-t.
Jééé...semmi gondja és teljesen stabil már egy hete...
Sőt. Tovább mentem. Mondom kísérletezgessünk!
1-2 modul vezérlő appon kívül mindent töröltem, ami nem érdekelt, vagy másra cseréltem.Megjegyzés ként hozzá fűzném, hogy érdemes kipróbálni a Sony Xperia S Launcher-t.
Szerintem a legjobban személyre szabható és a lehető legkevesebb memóriát eszi! 2-3Mb összesen!Nem tudom, hogy miért is vagytok oda ezért az ICS-ért.
Ahány gyártó már kiadta, annyi panasz van rá. Főleg a >3-as kernelekkel.
A kamerát meg hagyjuk. Gyártótól és típustól függetlenül. NINCS FÓKUSZÁLÁS. ill. van, de kib vaknak a színes memória játék.
OC kernel? Mi a fenének? Nem találkoztam olyan játékkal ami ne ment volna el rajta gond és akadás nélkül.
A takarítás után VPlayer még az 1080-as mkv-t is akadás és csúszás nélkül viszi.Egy dolog azonban hiányzik. A külső táp nélküli OTG. Nem megoldhatatlan, hisz annó az ST15i-m táp nélküli usb hubon 1 bill+1 egér+1 8gb-os pendrive csak úgy suhant.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Alcatel újra támad a középkategóriában, a gyártó legújabb, áprilisban debütáló készüléke remek ár-érték aránnyal rendelkezik.
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Eredeti játékok OFF topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- World of Tanks - OFF topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- Új bontatlan iPhone 16 / 128GB / Black / euronics 3év garancia+ biztositás
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest