Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ORCA58
addikt
válasz
wwenigma #8992 üzenetére
A Poweramp nálam nem vált be, problémák voltak vele. A Mortplayert, viszont nekem találták ki. Mindkettőnél megadhatsz külön könyvtárat, ahol tartod a zenét. A Mortplayert-nél előny, hogy fájlnevek alapján is lehet használni, amit én jobban szeretek. Szerintem a hangja is sokkal jobb mint a Poweramp-nak.
Hálás vagyok a szerviznek. Szoftverhiba miatt újrahúzták. Azóta mintha más készülékem lenne. Minden buhera nélkül folyamatosan 140-200 Mega között van a szabad memória, hogy miért ne rakja tele programokkal nem tudom.
Az 55 Ft-os Asphalt 7 nagyon szép, élvezetes LCD tv-n nézve. Egyáltalán nem szaggat. A gyerekek csak azért hagyták abba, mert lemerítették a telefont.
-
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #8939 üzenetére
Ha jól látom, az nem szerepel, hogy a szerviztől követelheti az ügyfél a cserét! Ebből az következik, hogy nekik kell dönteni!
-
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #8917 üzenetére
Kaptál jegyzőkönyv nevű nyomtatványt a T-nél mikor beadtad?
Azon ez szerepel:
-
ORCA58
addikt
válasz
wwenigma #8899 üzenetére
Mindenkinek aki okosabb az ALCATEL mérnökeinél
Magam is szoftver fejlesztéssel foglalkozom, de teljesen más területen. Tudom, hogy egy jelentéktelennek tűnő probléma ami piti munkának tűnik, akár napokat is elvehet az ember életéből.
Lehet, hogy az ALCATEL mérnökök kicsit lassabban dolgoznak, ezt nem tudhatjuk. Itt mindig sok okos ember van, aki tudja, hogy úgy kell ROMOT, mint a színes építőkockával várat építeni. Akkor hol van az marha sok rom ,amit pár óra alatt össze lehet rakni?
Nem vagyok az ALCATEL beépített ügynöke, és nem is örülök, hogy nem tudják tartani a határidőt. Azt viszont tudom, hogy egy kívülállónak könnyű okosnak lenni. Az Optimalizálás pedig igenis szoftverfejlesztés, és nem arról szól, hogy ezt az elemet 1mm-rel idébb vagy odébb teszem!Aki olyan okos, az ne mást szidjon, hanem bizonyítson . Rakja már össze az elemeket és lássuk azt a használható ROMOT!
wwenigma Légyszi mutasd már meg hogy kell ezt csinálni!
-
ORCA58
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #8893 üzenetére
Sima TFT de mint látod a jobbik fajtából való. A címjegyzék ABC alatt nem tudom mit értesz, de ha a görgető "sávot" nevezed annak, akkor van mert ha lehúzod, akkor az ABC betűi futnak épp az ahol tart. Nem mellékesen van kereső is, szerintem az gyorsabb!
A telókra szinte kötelező a védőfólia, így a gorilla glass, nem nagy hátrány.
Az időjárás? Letöltesz ingyen olyan Widgetet, amit a kis faludat is ismeri.Egyébként mindenben gyengébb a G300. Fele akkora a memória a procija 1 GHz-es Cortex-A5 (Ot995 1,4 Cortex-A7)
Ailton, Butyek
Meglepődnék ha kiderülne, hogy Ti is fejlesztettetek már szoftvert. Az nem olyan mint egy kertkaput összehegeszteni, még ha páran azt s állítják.
(Korábban volt itt egy fórumtag aki biztos volt tudásában, de nem láttunk tőle semmi használható fejlesztést) -
ORCA58
addikt
válasz
mjani1172 #8830 üzenetére
Az Android Manager elméletileg felteszi a Drivereket, ami a telefon csatlakozása után települ a PC-re. Ebben van az ALCATEL ADB Interface 01. Ez kell ahhoz, hogy a telefon-t lássa a PC azaz a MyFhoneExplorer vagy Android Manager. Névjegy Naptár szinkronizálásra stb.
Ha csak az USB háttértárat látja (az csak az SD kártya) az más.Egyébként megoldottam. leszedtem az ALCATEL-es programokat. A regedittel töröltem a registry-ből az összes ALCATELRE vonatkozó bejegyzést, már amit engedett. Újra telepítettem az Android Managert. Rádugtam a telefont, és települt helyesen minden.
-
ORCA58
addikt
Itt [link] írtam, hogy megjött a szervizből a teló. Szoftverhibás volt. Hogy mitől gabalyodott meg a videó vezérlője sajna fogalmam sincs. Simán zenehallgatás közben szállt el, mikor másik zenére akartam váltani.
Most sem minden ok. A Pc nem teljesen ismeri fel a telefont. Az SD kártyát látja (pedig kiírta, hogy nem fogja), de az Android Managgar és a MyPhoneExplorer nem látja. Az utóbbin van a legfrissebb mentésem. Sajna a hiba után készült mentés a telefonon használhatatlan lett.
Az ALCATEL ADB Interface 01 - nem tudom telepíteni. Mindig kiírja, hogy
A hardver telepítése során probláma volt. Próbálkoztam az Android Managgar és a One Toch Upgrade Q2.5.4 újratelepítésével de hiába. A One Toch Upgrade Q2.5.4 könyvtárban található Drivert manuálisan is próbáltam de ugyan az az eredmény. A gép XP.A röhej, hogy szerviz előtt semmi gond nem volt a kapcsolattal, és a PC-n semmi változtatás sem történt azóta.
Mivel lehetne feltenni ezt az ALCATEL ADB Interface 01 -t
-
ORCA58
addikt
Ismét itthon van a telefon tegnap a 10. napon jött az SMS, hogy kész van. Mint írtam a kijelző csíkosodott vibrált, és eltompultak a színek. Szoftver hibát állapítottak meg. Az elérhető legfrissebb lett felrakva. Ezzel minden megjavult a telefonon (habár mindent még nem tudtam tesztelni). Most jó a Traffic Managger (előtte semmit nem mutatott), a képtár látja az összes képet stb.
Viszont amin meglepődtem, a PC új hardvernek ismerte fel, pedig előtte szépen működött vele.Külsérelmi nyom hála istennek nincs!
Majd folytatom, meló van!
-
ORCA58
addikt
válasz
vampire17 #8601 üzenetére
Ami nagyon meglepett, az az SIII-as élő háttér app. A pitypang. Az tényleg elég elfuserált.
Kipróbáltam, szép, jópofa. Kb 20 Mega telepítés után . Pár nappal később ez már 70 Megát foglalt. Csak akkor csökkent a memória használata ha lelőttem és újra indítottam. Volt más élő háttér is ami hasonlóan működött. -
ORCA58
addikt
válasz
vampire17 #8597 üzenetére
Főleg netes, de volt más is, de mivel szervizben a teló most nem tudom melyik. Ezek közben fogyasztja az aksit (nyilván nem egetverő menyiségben), pedig nekem nem kell. Jó tudom, hogy ezek a "mikro" vállalkozások beledöglenének, ha a saját alkalmazásaik nem futhatnának akaratunktól függetlenül a telefonunkon.
-
ORCA58
addikt
Amit írtok a memóriáról érthető világos és logikus is lehetne, de!
A bosszantó az, hogy ha nem rootolt és nincs fagyasztva app, akkor olyan alkalmazásokat is betölt, amit soha nem használtál, nem is akarsz használni. Ezek közül több időnként bizony
ténylegesen is fut rövidebb hosszabb ideig, ha tetszik, ha nem. Körül néz a nagy világban, vagy mit tudom én mit nézeget, tesz vesz, de nem marad 0% a használatban eltöltött ideje.
Ez gyakorlati tapasztalat! Vagy ha ez nem igaz, akkor a Battery Mix és társai marhaságokat jeleznek! -
ORCA58
addikt
válasz
tothb71 #8215 üzenetére
A gyári fólia nem azért van rajta, hogy hosszú távon védje, hanem az eladásig biztonságban legyen a kijelző. Azért van rajta a fül is, ha megvetted le tudd húzni. A kapható fóliák, még a legolcsóbb is hosszú hónapokig védelmet nyújtanak. A legolcsóbb 600-700 Ft 6 db, de nehezebb felrakni és könnyebben karcolódik ezért időnként cserélni illik.
A memória téma állandóan előjön. Nem értem miért kell a hülye androidnak minden programot betöltögetnie, miért nem képesek megoldani, hogy az legyen betöltve amire szükségem van?
-
ORCA58
addikt
Szerintem nem a magyar rész van elhanyagolva, hanem fordítási logika ostoba.
Nem csoda, ha a németet nem fordítja jól, (pedig azt könnyebb lenne mint az angolt), mert olvastam valahol, hogy előbb mindent angolra fordít, és azt fordítja tovább a kívánt nyelvre. A hibák így halmozódnak!tuningtomi A csengőhang téma már vagy 1000-szer szerepelt. Szinte minden androidos telefonnál előfordul. Android hiba!
-
ORCA58
addikt
válasz
gulupeti #8024 üzenetére
Szerintem az Android Manager egy használhatatlan valami. Kíváncsiságból megpróbáltam használatra bírni, de be kellett látnom reménytelen időpazarlás volt. Mit tett? A névjegy szinkron gyakorlatilag leszedte az összes névjegyet a telefonról. Egy újra telepítés után már jobb a helyzet kb. 10-12 névjegyet át is vesz, a többit nem látja. STB. STB
A MyPhoneExplorer-t ajánlanám helyette. (tud magyarul) [link]
Hozzáteszem 100%-os Managger programot még nem láttam, de ez aránylag jó is és szép is és könnyen használható.
-
ORCA58
addikt
válasz
tuningtomi #7964 üzenetére
Én a poweramp-ban nagyot csalódtam! Egy ideje folyton kiírogatta 5-6 szám lejátszása után, hogy "Too mani failed files playing will stop now." Ezt után vagy egy napig nem lehetett használni, ha nem töröltem az adatait.
Bármi más lejátszó jól működött. Ráadásul engem zavar (bár lehet én nem találtam) hogy nem lehet fájlszerkezet szerint lejátszani a zenéket. A MortPlayer Music jobban bejön, ráadásul nekem a hangja is jobban tetszik. -
ORCA58
addikt
Pub IFF
Az rendben van, hogy index képeket készít róla. De ha nincs a kép a gépen akkor miért tartja meg az indexet, és miért a belső memórián! Így előbb-utóbb be fog telni a memóriája, mert olyant nem találtam, hogy indexképek frissítése.
Az új képeimet viszont vagy 6-8 óra elteltével volt hajlandó indexelni, azaz akkor jelent meg a képtárban. Addig csak fájlkezelőn keresztül tudtam visszanézni! -
ORCA58
addikt
A csengőhang elmászás szerintem Android probléma, mert szinte minden fórumban lehet róla olvasni. Nem értem, hogy egy ilyen egyszerű programozási feladatot miért nem képesek megoldani. Letárolom a csengőhang fájl nevét, helyét és azt visszaolvasom ennyi.
Sajnos ezek a programok túl okosak akarnak lenni, és ebbe belezavarodnak.Pl. A telóból kivettem a 32 GB-os kártyát és ugyan úgy mutatta a képtár összes képét. Persze ha nagyban akartam látni, akkor a kép minősége pocsék volt.
-
ORCA58
addikt
válasz
bagyusz #7890 üzenetére
A lítium-ion akku nem viseli el a csepptöltést, nem is szabad így tölteni! Az a NiMh volt.
MaTTeS
250 000-ért is vehetsz bevilágítós készüléket a LED tv-k mind ilyenek, de csak sötét képnél lehet látni. A mobilomnál is csak akkor látni, ha teljesen "fekete" a kép pl. bekapcsoláskor, már pedig azt nem nézegetem sokáig mert az enyémen általában valamilyen értelmes információ látható. -
ORCA58
addikt
válasz
V.T.CS. #7808 üzenetére
De lemerülhet. Az akkuk töltöttségét pontosan nem lehet mérni, ez nem mérőpohár, ahol szépen látszok mennyi töltés fér bele és mennyi van benne.
Az a 28% nem biztos hogy annyi, csak hozzávetőlegesen érték. A pillanatnyi feszültség szerint ennyinek mondható, de azt hogy mennyi idő alatt csökken x értékre csak kalkulálni lehet mérni nem!Nekem 30%-ról merült 15-re 5 perc alatt, és akkor kiabált töltőért.
-
ORCA58
addikt
Beadva javításra T pontban.
Ígéret:15 napon belül küldik az SMS-t. Most várok! -
ORCA58
addikt
válasz
Gedeon31 #7767 üzenetére
Nekem még nem volt szervizben, de hátfőn sajna viszem.
A kijelző színe pocsék lett, alig van fényereje, vibrál és csíkos. Olyan mint a PC-n ha rossz a driver vagy a videokártya.
Egyébként minden tökélet.Az sem vigasztal, hogy egyedi esetről van szó. Ellenben aggódtam, mert nálam szokás, ha veszek valami műszaki cuccot abból az első példány szinte mindig hibás, és úgy nézett ki ez jó lesz. De csak 3 hónapig bírta!
-
ORCA58
addikt
AKKU TÖLTÉS
Ebben a fórumba is sok téves információn alapuló tanácsot osztogatnak az akku töltésével kapcsolatban. Az üzletekről ne is beszéljünk, azok leragadtak a a régebbi technológiánál. (NiCd, NiMH)
Összeszedtem a szerintem legfontosabb infókat.
A lítium-ion nagyon tiszta technológia, így semmi szükség nincs az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol. Ha nagyom sokáig van töltőn a készülék, akkor sem tölti tovább az aksit, ilyenkor a töltőről üzemel a telefon.
A legtöbb cellát 4,2 Volttal kell tölteni, +- 0,05 Volt ingadozást tolerálnak. Ha 4,1 Volttal töltünk, az csökkenti a kapacitást, de 10%-kal növeli az élettartamot. Az újabb cellák már 4,2 Volttal való töltés esetén is jó élettartammal bírnak. Az akkumulátor 99,9%-ra töltődik fel, a töltés alatt nem melegszik.
A teljes töltést a töltőáram folyamatos csökkentése mellett érik el. A feszültség maximumának eléréséig az akkumulátor megkapja a töltés nagy részét, a maximum töltöttség elérése viszont lassú folyamat. Ezért becsapós az, amikor bizonyos gyorstöltőknél azt ígérik, hogy a lítium-ion akkumulátort 1 óra alatt feltöltik. Ilyenkor az történik, hogy az akkumulátor-töltő elérve a maximum feszültséget "kész" állapotot jelez, valójában a töltöttség ilyenkor az elérhető 70%-a csak. A maradék 30% nagyjából kétszer ennyi ideig tart.
Az Ideális töltőáram az akku kapacitásának kb 30%-a . (Az OT995 550 mAh-és a töltője az 1500 mAh-as aksihoz.) Jobb, ha nincs kikapcsolva a készülék töltés közben.
Ideális felhasználásnak azt tekinthetjük, ha az akkumulátort sosem hagyjuk 25 százalék alá merülni. Mindenképpen kerülni kell a teljes, a gép vészleállásával végződő lemerülést, mert ez károsítja a telepet, ezzel csökkenti az élettartamot. Ha mégis néhány napra 1,5 Volt alá kerül az újratöltés szinte lehetetlenné válik. Ilyenkor rövidzárlat keletkezik a cellák belsejében, melytől instabillá válnak. Ha mégis megkíséreljük a töltést az akkumulátor túlmelegszik, ami veszélyezteti a biztonságot.A lítium-ion akkumulátor esetében a 3,8 Volt/cella feszültség a töltöttség 50%-os voltát feltételezi. Persze a feszültség mérése önmagában nem ad tájékoztató adatot, hiszen gyártóktól is függ az akkumulátor viselkedése, ami egy bonyolult elektrokémiai folyamat eredménye. A hőmérséklet változása is adhat tájékoztató adatot a töltöttségről, azaz minél magasabb a hőmérséklet, annál kisebb a töltöttség.
Tárolni 40%-os feltöltöttség esetén ideális. A gyártók is így szállítják az akkukat.
Egy kis olvasni való: [link]
-
ORCA58
addikt
Ne vegyél telefont! Nincs olyan márka amelyik közt nincs hibás példány! Olvasgass bele akármelyik fórumba.
Nem csak annak a véleményét kell meghallgatni akinek problémája van, ráadásul ötvenszer leírja. Ez egy szuper telcsi, minden funkciója szépen működik a jelenlegi szoftverrel is sokunknál. Éppen ezért nem írogatunk olyan gyakran.
PERSZE A TE DÖNTÉSED LEGYEN A MÉRVADÓ!
-
ORCA58
addikt
válasz
rstwingo #7598 üzenetére
Nem vagyok android szakértő, de van amit nem értek.
"Olyan dolgot hoz elő, mondjuk frissítéskor (a telefon lelkét (image mappát)), hogy egy vírusirtó vagy akár a felhasználó törli és kész is a telefon, zseblámpa lett belőle"Mi hoz elő micsodát? Nálam a frissítéskor semmi nem jön elő letölti a fájlt, frissít és kész!
Ezek szerint frissítés közben Root nélkül kit tudtad törölted az image mappát??A GPS-t mivel sikerült felgyorsítanod?
-
ORCA58
addikt
Semmilyen frissítés nem fogja megoldani a problémádat. Nem egy telefont, hanem egy "okostelefont" vettél. Tulajdonképpen ez egy mini számítógépet, amivel telefonálni lehet a sok más hasznos beépített funkció mellett. Itt a névjegyekben kell tárolni a neveket és a hozzá tartozó egyéb adatokat, csak így lehet kihasználni a képességeit. Gondolj bele egy embernek lehet 4-5 telefonszáma e-mail címe Vieber száma Skyp címe. Egy SIM ezzel semmit sem tud kezdeni.
-
ORCA58
addikt
Küldött már valaki sikeresen MMS-t a telóval? Nekem nem megy.
Küldés után kiírja, Küldés... Az üzenet részleteiben az áll Elküldve dátummal idővel. A jelentében viszont az áll Függőben. Mi lehet a hiba? Kerestem az MMS beállítást a neten, de nem leltem rá.Beállítási probléma lehet? Mik a beállítások?
-
ORCA58
addikt
Segítség kellene. Edig nem küldtem se SMS-t se MMS. Most kellett volna használni, de a nem küldi el az MMS-t kiírja, Küldés... Az üzenet részleteiben az áll Elküldve dátummal idővel. A jelentében viszont az áll Függőben. Mi lehet a hiba? Kerestem az MMS beállítást a neten, de nem leltem rá.
Egy érdekes tapasztalat. Letöltöttek az S3 élő hátterét Szépen megy is. Pár nap múlva belassult a telefon. Mint kiderült az eredetileg 20 MB-os program már 70MB helyet foglalt. Leállytottam, majd újra indutva ismét 20MB-ot foglalt el. 2 óra málva már 22MB-ot
-
ORCA58
addikt
válasz
lacix76 #7104 üzenetére
Azért vicces, hogy bár senki sem látott még fekete keretes példányt, mindenhol azzal hirdetik.
Vagy a telenoros tényleg fekete?Van értelme a HDMI kimenetnek!!
HBO GO elérésem van a neten, de a PC-m nem tud megbirkózni vele valamilyen oknál fogva. Többek között a silverlight-ot igénylő videók nagyon leterhelik, másrészt mindig szakadozik (pufferel) így élvezhetetlen. Tegnap találtam a HBOGO appot. Kiválóan működik a telefonon. Wifi eléréssel akadás mentesen végig lehetett nézni a filmet és meglehetősen szép is volt a 40"-os TV-n. Az tény, hogy 8 méter és közte egy 20 cm-es betonfal már sok neki, akkor azért meg meg szakad, így közelebb kell tenni hozzá rutert. -
ORCA58
addikt
válasz
Tomacko #6930 üzenetére
Most kattintottam a linkre, és látja!
Csak tipp! Nem lehet az, hogy csak azoknak jön fel akik telepítették a GO LauncherEX launchert?jcscom
Próbálj a korábbi telefonodról telefonszám mentést készíteni vcf formában és azt beimportálni.
Az SMS hangot az üzenetek beállítások menüben kell megadni. Érdekes módon ezt nem felejti el launcher váltáskor és újraindításkor mint az alap csengőhangot.jadi Gondolod az OT995 tulajok majd más készüléket ajánlana? Nem azért vették ezt.
-
ORCA58
addikt
Az első hrsz szerintem egy nagy előrelépés lenne! Más Alcatel telefon fórumokban is van. Sokat segíthet a készülék vásárlásában is. Magam is olvasgattam más készülékeknél a vásárlás előtt, pedig az android is ismeretlen volt számomra. Sok minden kiderülhet belőle percek alatt, amit ebben a fórumban csak napok alatt lehet kibogarászni!
-
ORCA58
addikt
válasz
mjani1172 #6792 üzenetére
Nem tudhatom, hogy más készüléke mitől fagy.
Míg új volt nekem is sikerült többször lefagyasztanom. Természetesen mivel újdonság volt számomra mind a telefon, mind az android, nem nagyon tudtam letenni. Arra rájöttem, hogyha ész nélkül gyorsan nyomogattam, alkalmazásokat váltottam, be kiléptem stb. stb. egy idő után megunta, és lefagyott.
Mostanában, hogy rendeltetésszerűen használom, nem fagy egyáltalán.
Mivel rájöttem, hogy a sok segédalkalmazás is csak zabálja az akkut, ezeket leszedtem, és Unrootoltam.
Többen említik, hogy a memóriában található alkalmazások csak várnak és nem fogyasztanak.
lehet, van ilyen, de sok valamilyen funkciót végez és figyeli be kell-e avatkoznia vagy sem. Azt pedig energia nélkül nem tudja megtenni.A használati utasítás is írja, ha energiát akarunk spórolni:
"Lépjen ki a háttérben futó alkalmazásokból, amennyiben ezeket hosszabb ideig nem használja."Kinek van igaza? Én az utóbbiban hiszek!
-
ORCA58
addikt
Most, hogy a BatteryMix-el megnéztem, bizony látható, hogy ezek a segédprogramok sokat esznek. A saját normál használatom mellette a BatteryMix mindig benne volt az első 3 legnagyobb fogyasztó között.
Talán SetCpu ami többet spórolhat, mint amit eszik, de ahhoz Root kell.
Amit nem tudok. Ha a gyári Akkukímélővel lövöm le a programokat (amit felajánl) azok nem töltődnek be újra azonnal, azaz készenlétben ezek nem fogyasztanak? Az tény ha készenlétből bekapcsolom, akkor viszonylag elég hamar újra megjelennek a listán. -
ORCA58
addikt
válasz
annulus #6662 üzenetére
Nekem nem forrósodott fel a 2 órás GPS használat alatt, csak simán lemerült.
Most ezt néztem ki. [link]
Amit itt ír az biztató.A webshop.t-mobile-ban egész jó ára van. [link]
Bár a kapcsolódó termékek listája marha nagy, Alcatel nincs benne, de az iPhone sem , pedig a gyártó azt hirdet.
A speedshop-nál benne van a listában, [link] de mint tudjuk ez nem jelent semmi. -
ORCA58
addikt
Egy példa: [link] itt azt írja, hogy az adott töltő kompatibilis az OT995-el és gyakorlatilag mindennel.
-
ORCA58
addikt
A töltőre nagyon érzékeny a 995-ös. A múltkor navigációval 2 óra alatt merült le, miközben rajta volt a 1000 mA-es autóstöltőn. Tegnap megnéztem, az autós töltőmet, és (AC) hálózati töltőnek látja. Az érdekes, hogy most megbolondult tőle. kb. 10 másodperc után úgy döntött, hogy a 50%-osan lemerült aksit 100 %-ra feltöltötte, majd össze vissza működött. Miután kihúztam kb 2-3 perc után tért magához, és további 10 perc alatt "visszamerült" 50%-ra.
A Battery Mix is ezt mutatta. Egyébként ezt a progit folyamatosan nem érdemes használni, mert sokat eszik. Sokkal többet, mint amit naponta telefonálásra használ el telefon.
Este a gyári töltőn próbáltam ki úgy, hogy bekapcsoltam a navigációt (szimuláció ment rajta) + GPS +3G. A töltés kicsit lassabb volt, de szépen ment és a program is működött, az aksi sem melegedett 30 fok fölé, pedig a Battery Mix szerint rendesen fogyasztott a navi program.
Kérdés, és nem csak nekem, vajon melyik autóstöltő az, mellyel úgy működik, minta gyári töltővel. Úgy tűnik nem a mA-ek száma a döntő, bár nyilván nem mellékes, hanem gondolom valami elektronika lehet a töltőben, amire szüksége van a telefonnak, vagy az aksinak.
-
ORCA58
addikt
Feltettem a Mix battery -t. 16 órán keresztül 46 %-on állt az aksi, pedig használtam is. Ma reggel csak ránéztem, mi történt éjszaka, és pár perc alatt 10%-ot zuhant. Fura.
-
ORCA58
addikt
válasz
krisztian112 #6507 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
Az előző bejegyzésem után újra indítottam a telefont. Azóta több mint 4,5 óra telt el, a töltöttségi szint változatlanul 50%-on áll. Nem érten, mi okozhatta a korábbi gyors merülést. -
ORCA58
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #6471 üzenetére
2 napja dicsértem a fogyasztást. Most viszont 13 óra alatt 100%-ról 50%-ra merült s közben semmit sem csináltam vele még telefonálás sem volt. Az utolsó töltés előtt 3 képet csináltam az LGcamerval, és valakinek megmutattam a gyári lunchert. A Go Launcher visszaállítása után újra indítottam. Hogy lehet kideríteni, mi lehet az oka?
-
ORCA58
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #6449 üzenetére
Nekem is megy. Valamikor frissült. Nem figyeltem mikor, mert általában minden frissítést felteszek amit felajánl. Csak be kellett állítani a magyar nyelvet.
Most éppen nincs Root-olva.
Csak telefonnak használtam néhány napig (telefonálás SMS fogadás, rendszeres figyelmeztetés és ébresztés). Volt minimális Wifi és 3G Net használat is (e-mail olvasás), és 4 nap után 30%-on áll a töltésjelző. Nem rossz! -
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #6404 üzenetére
OT995 és állítólag sok más android teló sem látja!
-
ORCA58
addikt
válasz
Tomacko #6324 üzenetére
Az ember márkától függetlenül mindig a saját telefonjával elégedetlen, ha valami nem úgy műkszik ahogy szeretné. Egy ismerős múlt héten mondat, hogy iPhone-ja volt, de lecserélte egy hagyományos telefonra. Neki fontos, hogy telefonálni tudjon, de a drága IPhone állandóan rossz volt, pedig többször megjárta a szervizt. Egy időre megutálta az okostelefonokat.
-
ORCA58
addikt
válasz
->Raizen<- #6059 üzenetére
Profiloknál a + jellel felveszel egy új profilt. A "Turn this profile on when...." melletti + után feljön egy lista. Az elején ott az App. Itt kiválaszthatod azt az App-ot amelyiket akarod.
-
ORCA58
addikt
válasz
->Raizen<- #5968 üzenetére
Bocsi, a nevet én adtam a profilnak.
A zenelejátszó program futása közben megy ez a profil, ha csak az fut. A PowerAMP-ot használom. -
ORCA58
addikt
válasz
imi0424 #5768 üzenetére
Én is vateráról vettem 6 db-osat, de nm einnen. Postaköltséggel 700 Ft volt. Német gyártmány és a boríték tanúsága szerit ott adták fel. Kaptam hozzá egy szép képekkel illusztrált német és franci használati útmutatót.
Felhelyezése kissé nehezebb, mint a drágább fóliáké, de nemek buborékmentes lett. A lyukak megfelelő helyen vannak. -
ORCA58
addikt
válasz
Szoke1982 #5568 üzenetére
Sosem tudhatod mivel jársz jobban !
Egy ismerős hölgynek Galaxi S telója van. Pár napja telefonálni akart és mosolyogva mondat, lefagyott a telefon. Kérdeztem máskor is előfordult. A válasz IGEN. Használat során egyre gyakrabban csinálja, és ha már túl gyakori egy gyári beállítás visszaállítása, és egy darabig jó, majd kezdődik újra az egész ciklus. Számára ez már természetessé vállt !!! -
ORCA58
addikt
válasz
Milo629 #5392 üzenetére
Sajna már én is rájöttem, a Netstart azoknak való, akik kevés szolgáltatásért sokat akarnak fizetni. Nagyon óvatos bánásmóddal is pillanatok alatt ezreket lehet kidobni.
"Ha jól tévedek" nem egészen 8 MB kerül 10 000 Ft-ba.
Mivel aranykártyás előfizetésem van vettem 650-ért egy 100 MB előfizetést, amit eddig nem sikerült kihasználni de így nem eshetek még egyszer a korábbi hibába. -
ORCA58
addikt
válasz
Badboys #5173 üzenetére
Korábban egy SAMUNG telót terveztem venni, de a fórumában annyi panaszt olvastam, hogy lemondtam róla. Most persze nem bánom. Nem hiszem, hogy találsz olyan fórumot, ahol csak dicsérik az adott terméket.
Azt is tudom, mindegy mit veszel 30 Millás kocsit vagy 300 Ft-os zseblámpát, ha jó darabot fogsz ki dicséred, ha hibásat, és nem is javítják meg, akkor szidod. -
ORCA58
addikt
Új frissítés szépen felment gond nélkül. Hogy mi lett jobb, nem tudom.
-
ORCA58
addikt
Páran szidják az összeszerelés minősége miatt. Biztos nem ez legtökéletesebb, de szerintem ne panaszkodjunk. Itt egy példa. [link]
-
ORCA58
addikt
Vicces! Az alcatelonetouch.com-nak 2 oldala is van magyarul. Az egyikben okostelefonok , a másikban okostelefon az almenü. [link] [link]
A másodikban van a letölthető 152 oldalas magyar használati utasítást!
Új tulajoknak, és kezdő androidosoknak is hasznos lehet. Sok itt feltett kérdésre benne van válasz!A legfrissebb Alcatel_AndroidManager_2.2.1206.1256 is innen tölthető le.
prisz A csengőhang elfelejtésre nekem egy más megoldásom van. Legalábbis egy hete működik. Root-olt telefonba bemásoltam system\media megfelelő helyére a csengőhangokat. Így megfelelően működött. Ezeket után visszatettem sz SD kártyára. Azóta is megy!
Minden bemásolás után újra indítottam a telót, mert vagy nem látta az újat, vagy még benne volt a már kitörölt fájl a listában. -
ORCA58
addikt
Nem tudom mi történt,de már jó ideje semmi, de semmi panaszom nincs, nem is lehet. Az újdonság varázsa elmúlt, így nem nyomkodom ha kell ha nem, csak használom. Go Launcher van most rajta.
Remélem ez így is marad, és mindenkinek, akit bosszantott a készüléke így vagy úgy megoldódik a problémája. Együtt tudok érezni velük, hiszen életem során nem egyszer hónapokig tartó kálvária után javították meg a használhatatlan készülékemet.
(Nem telefont volt a beteg) -
ORCA58
addikt
válasz
tpeti78 #4369 üzenetére
Köszi majd megpróbálom.
tpeti78 Mikor rámész az app-ra és rákattintasz bejön az ablak ahol be lehet zárni, törölni az adatokat és az app-ot. Ott a kényszerített leállítás gomb aktív. Írtam is , hogy a Go TaskManagger is futó alkalmazásként jeleníti meg.
Bosszantó, főleg ha nem is kell, mert elég nagy progi, az amúgy sem kicsi Go launcher mellett. -
ORCA58
addikt
Fagyasztásra az App Quarantine programot használom. A One Touch Launceft is fagyasztottam. Ennek ellenére az alkalmazások összes listában ha megnézem, azt jelzi, hogy fut.
A Go Launcert próbálgatom, és annak az alkalmazása is jelzi, ott vettem észre, hogy fut, de leállítani nem lehet. Ez másnál is így van? -
ORCA58
addikt
A Go Launcherben mit jelent a Lock list. Ki lehet jelölni zárolásra alkalmazásokat, de semmi nem változik. Még törlésre is felajánlja.
Képernyőt lehet zárolni benne, eddig nem találtam. -
ORCA58
addikt
válasz
Badboys #4251 üzenetére
Ha gyári hanggal is ezt csinálja, akkor valami hiba biztos van. Ha nem az alábbit javaslom.
Letöltöttem a totalcommandert. Root-olt telefonnál be lehet másolnia telefonmemória\system\media\audio\ringtones mappába a csengőhangokat. Értelem szerűen a többi hangot pl. az üzenet hangot a notifications mappába. A többi helyről persze le kell venni, mert nem tudod megkülönböztetni a kiválasztáskor az azonos nevűeket. . Egy újra indítás nem árt, mert nem biztos, hogy rögtön látni is fogja. Így nem zavarhat be az SD kártya (szerintem is azzal függhet össze a hiba). Próbáltam mp3-at, md-et és ogg-ra konvertált hangot is mindegyik megy.
32-es Class10-es Samu kártyám van, nem formáztam, betettem úgy ahogy kicsomagoltam.mjani1172 (#4266) nem mernék rá megesküdni. A HOLO launceher egy nap alatt több hibát is produkált. Többe között sajnálattal közölte, hiba lépett fel a HOLO launcher működésben. Kényszerített leállítás javasolt. (Talán nem véletlen a HOLO menüjében a launcher újraindítás)
mjani1172 (#4250) Ebben lehet valami. kezembe vettem a jó öreg S5230-ast és először nem tudtam kezelni, mer nem nyomtam elég erősen a kijelzőt. Nem gondoltam, hogy szegényt ennyire kellett "taposni".
-
ORCA58
addikt
Ne dicsérjétek meg a telótokat, mert megbosszulja.
Ma eldobta a hálózatot, amit 2 hete már produkált. Egész nap elérhetetlen voltam. Azt hittem nyugodt napom van. A repülőgép mód be ki segített.
Az a baj nem tudom milyen launcher volt akkor rajta. -
ORCA58
addikt
válasz
->Raizen<- #4199 üzenetére
Az akku töltöttség jelző soha sem pontos, csak körülbelüli értéket mutat. Most néhány telefon, meg egy kis használat után egyszerre 945-ra esett le.
SetCpu beállításaim
main 1401-245
Profilok (a legmagasabb prioritással kezdem tudtommal a prioritás % értéke nem számít csak a sorrend)
cpu Scaling1 CPU >= 50 celzius 1024 - 245 powersav
2 Creen off 368 - 245 powersav
3 In Call 368 - 245 powersav
4 Battery<= 15% 1024 - 245 powersav
5 zeneljátszó 368 - 245 conservativ
(erről tudni kell, ha háttérben fut a lejátszó akkor nem ezt veszi figyelembe)
6 Screen on 1401 - 245 conservativTapasztalatom szerint 245 alá nem érdemes menni, mert volt, hogy alvó módban maradt.
A Scaling beállítás nagyban befolyásolja a reakció időt. A conservativ lassabb.A Scaling beállításokról itt olvashatsz: [link]
-
ORCA58
addikt
Nem vagyok szakértő de az olvasottak és saját tapasztalat alapján azt szűrtem le, hogy a teló viselkedése a Launcher-től is és attól is függ, mivel próbálkozik a tulaj. Néha úgy el tud mászni a beállítása, hogy magától nem javul meg.
2 alkalommal nekem is vissza kellet állítani a gyári beállításokat, mert egy két dolog valami miatt nem akart menni.Jelenleg tökéletes minden!
Eddig a NEMUS launchert használtam, tegnaptól a HOLO-val próbálom. Bár hiányzik a NEMUS néhány funkciója, tapasztalatot akarok gyűjteni.Éjjel 1 órakor húztam le a PC-ről 100%-os töltöttséggel. Most 9:30 kor 99%-on áll.
Ha ez így marad "komoly" készenléti időre számíthatok.
Rootolva van és használom a SetCpu-t. -
ORCA58
addikt
válasz
Winchester95 #4172 üzenetére
Mindig hamar megtalálta a jelet és nem szakadt meg. A városban biciklivel próbáltam a Google navival.
iGo-val is nagyon szépen működött. Megszokott úton próbáltam. Első alkalommal mindig le akart téríteni, a megszokott útról, csak a célnál vettem észre, hogy biciklisre volt állítva.
Viszont sokat eszik. Az autós töltőm elméletileg 1000mA-es ennek ellenére semmit nem töltött, ugyan úgy lemerült, mint töltő nélkül. Gondolom valami komolyabb kipróbált töltő kellene hozzá.Pug A tokkal mennyivel nő a mérete? Elég vastagnak tűnik a hátlapja a kameránál.
-
ORCA58
addikt
Már jó az SMS hang is. Az SMS hangot az üzenetek beállításánál kellett megadni.
Azt nem értem, akkor miért váltott korábban hangot, mikor a beállításoknál az értesítés hangot módosítottam?Arra is rájöttem, hogy az Android bizonyos nem tökéletes.
A Real Racing csak akadozva ment, hiába lőttem ki asz össze futó programot és lett rengeteg szabad hely. Telefon ki-be kapcs után szinte mindent betöltött, alig maradt szabad memória, mégis gyönyörűen ment a játék.
Amit itt a hozzáértők leírtak, hogy a droid az alkalmazásokat figyelembe véve kezeli a memóriát, úgy látszik sajnos nem minden esetben műkszik még megfelelően. Valahol valami mégis benn marad. (Gondolom szakmailag nem voltam elég pontos !)
Még van mit fejleszteni rajta.Ennek ellenére nagyon elégedett vagyok, nem bántam meg a vételt.
-
ORCA58
addikt
válasz
zsiroskenyér #4141 üzenetére
Itt senki sem nyavajog, csak arra használja a fórumot, amire kitalálták. Segítséget kér és sok esetben sikerül is a problémáját megoldani. Érdekes módon neked is válaszoltak mikor problémád volt.
Csak hogy tudd, sajnos nekem is megkavarodott az értesítés hang. SMS-re nem jelez, akkor sem ha a fejem tetejére állok. Csak akkor szólal meg, mikor bedugom az USB kábelt.
Nemus launcher volt fent, de azóta mindegy mit teszek fel nem jön elő a hang.Köszi hogy "meghallgattál", és kívánom neked ne jöjjenek elő ezek a hibák, és ne kelljen segítséget kérned!
-
ORCA58
addikt
Én is csatlakozom az elégedett tulajdonosok táborába, " annak ellenére, hogy a pénzemért nem kaptam szuper videót és fényképezőgépet ".
Amit a kameráról tudni kell
Mi az, ami a kép minőségét befolyásolja.1 Az objektív mérete. Ez durván minden telefonnál hasonlóan kicsi. Emiatt sötétebb helyen kevés fény jut az érzékelőre ezért kevés a kiolvasható hasznos jel
2 Érzékelő lapka mérete. A méretből adódóan gondolom ez is durván hasonló a különböző készülékekben, ráadásul meglehetősen aprócska.
3 Érzékelő lapkán szereplő képpontok száma. Minél több kerül az azonos méretű lapkára, annál kisebb az érzékelő felülete, tehát kevesebb hasznos jelet tud produkálni.
A jó videó készítéshez kevesebb, de nagyobb képpontra lenne szükség, de mivel egyben ez a fényképezőgép is ez nem megoldható, hacsak nem akarnak leragadnia a 1280x720-as fénykép mellett, ami némileg kevés lenne.4 A gyengébb jel kiolvasása feldolgozás (sötétebb kép) tovább tart. Ez igaz a magasabb képpont számra is Emiatt sok gyártónál a csúcs készülékben is a készített videóban változó sebességű a fps.
E mellett persze számít a szoftver és a kamera minősége is.
Leegyszerűsítve, egy hasonló méretekkel bíró kamera amin kevesevebb a képpontok száma azonos hardver és szoftver mellett gyengébb fényviszonyok esetén is is készíthet magasabb fps számmal videót. -
ORCA58
addikt
válasz
Milo629 #3827 üzenetére
Ennyit érnek a teszt programok !
SD Card Tester irás 8,41 MB/s Olvasás 13,6 MB/s
AnTuTu írás 11,6 MB/s olvasás 13,4 MB/s . Valamelyik hazudik, vagy egyik sem igaz.
A kártya Samsung Class 10.Badboys
A csengőhang elmászás szerintem droid betegség. Több készüléket kizártam korábban, mivel olvastam róluk, hogy hajlamosak erre. Akkor azt hittem a készülék hibája. Most az OT995-is produkálja.
Ami érdekes, nálam csak értesítés hangnál, és amit választ az a beállított hang helyett, a zene albumban található egyik szám! Néha ez néha az szól -
ORCA58
addikt
Tegnap hazajöttem kocsival reggel telefonálnék, de nem lehet, csak a vészhívás! Repülőgépmód be ki és már meglett a hálózat. Ma 12 km kocsikázás után a fél világ keresett, hiába! Repülőgépmód be ki és már megint ment
Ötlet ??Most mindenesetre újra indítottam.
-
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
válasz
Milo629 #3391 üzenetére
Megnyugodhatsz ez ilyen.
A fénykép még jobban ki is emeli a különbséget. A két középső fényereje gyengébb, a keresés jel, pedig azért látszik még halványabbnak, mert nagyon vékony a rajzolata, kevesebb fény jut ki rajta. Világosban szerinte egyáltalán nem feltűnő, ráadásul úgysem azt nézegeti az ember. Persze szebb lenne, ha egy formán világítana, de ez van.tpeti78 Szerintem ha lefényképeznéd, neked is hasonló lenne az eredmény
-
ORCA58
addikt
válasz
Milo629 #3375 üzenetére
Bizony van benne, és ki-be kapcsolható a funkció.
Újra indítás után biztos, hogy nem tölti vissza a gyári Launchert, mert ha előtte váltasz vissza rá, akkor azonnal betölt, ha újra indítás után , akkor bizony várni kell rá. Tapasztalatom szerint ekkor a teszt is jobb értéket mutat.
Peti198506
Ez nálam természetes sajnos. Nem telefonnál, hanem minden műszaki cuccnál. Vagy több cserével oldom meg, vagy bizonyos hiányosságokat elnézek, ha egyébként ami nekem kell az tökéletes benne. A telónál a bal oldala nyomásra picit megmozdul, de miden egyébként 100%-os, így nem próbáltam meg a cserét.
Pl. A TV-m (4. darab digitális tunere nem 100%-os, de a képe olyan mint amire szükségem van. Vettem egy külső PVR-es kábeltvs boxot, és így használom. Nem is bántam meg, mivel azt sokkal jobban használható, mint a TV, és felvenni is tudok akár HD minőségben is. -
ORCA58
addikt
A swype az én billentyűzetem!
Nem elsősorban a beszédfelismerés miatt, habár meglepően szépen szerepelt, hanem tényleg gyorsan lehet vele gépelni, és viszonylag kis helyet is foglal a képernyőn.
A beállításaiban van a kézírás engedélyezése. Azt hogy lehet elérni? -
ORCA58
addikt
swype béta Hol lehet fellelni? Sehol nem találom
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Alcatel újra támad a középkategóriában, a gyártó legújabb, áprilisban debütáló készüléke remek ár-érték aránnyal rendelkezik.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest