- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#95904256 #254 üzenetére
Újabb eredmény:
Pontszám: 3025
Alaplap: Epox MVP3G5
Processzor: AMD K6-III+/550 @ 6x103
Memória: 2 x Micron 64MB PC100 CL2
Videokártya: ASUS EAX300SE-X/TD/128M/A
Környezet: WindowsXP SP2, AtiTool, PCI2PCIE, PCI-E riser cardszerk.: Csak kísérlet volt, de talán ez is elég egzotikus eredmény.
-
törölt tag
Kíváncsi vagyok erre a VGA-ra is... bár nem tudom mi az.
Én egy 3Dlabs Wildcat Realizm 200-assal szemezgetek egy ideje, de ***** drágán mérik még mindig. Ráadásul ami teszteket olvasgattom, ott elég gyengén muzsikált a DirectX-es dolgokban. Ez ugye nem textúrákkal operáló játékokhoz való kártya, hanem inkább drótvázas tervezőrendszerekhez...
-
-
Yutani
nagyúr
Ha asszony nem b@sz hátba érte, ma lesz egy ritkább VGA-val is eredményem...
-
Yutani
nagyúr
Kb. be is jött a dolog...
Az eredmény: 3211 3dmarks
Konfig:
AMD K6-2+ 600 MHz
EPOX MVP3E-M
1x256MB PC133 CL3 SDRAM
ATI Radeon 9500 Pro 128MB 277/270(540) MHzWindows XP SP2 mindenféle trükk nélkül
Catalyst 05.11 -
törölt tag
Én pl. 2 darab 64MB-os 4 chipes low density RAM-mal, vagyis összesen 128MB-tal futtatom WinXP alatt a 3DMark-ot. Azért, mert (szerintem) így a leggyorsabb. Mégpedig a memória frissítési és lapváltási idők minimalizálása miatt. A WinXP részéről szintén bőven elég ennyi RAM a 3DMark-hoz, ha nem futtatsz mást a háttérben. Több RAM-tól nem kapsz jobb pontszámot, csak a géphasználat lesz gyorsabb. De gondolom a teszt alatt Te sem futtatsz más alkalmazásokat...
-
Yutani
nagyúr
válasz
jaja1981 #276 üzenetére
Az a baj, hogy a lap csak 256MB ramot tud lekezelni (gyorstárazni), ez viszont kevés lenne nagyon az XP-hez, nem tudom, mennyit lassítana a teszteken.
Az ATI driverekkel is szívtam. Először a 6.10-est próbáltam, de ott a Win bootnál valami ATI diag program el is hasalt, és a 3DMark fel sem ismerte a 3D kártyát a rendszerben. Ezért használom a jóval régebbi 04.7-est, azzal ment eddig a gép.
Bár az is igaz, hogy ez alatt a WinME alatt előtte az Abit KT7A lapom ment, ami szintén VIA chipset, de mégis más. Talán szerencse, hogy így is megy az MVP3-on. Lehet, újra kéne telepítenem, sőt! Csak az asszony kap már idegbajt a kütyüzésemtől...
-
bacsis
Közösségépítő
Hát igen... a Super Socket7 már csak ilyen
Itt nem segít a szép beszéd, babusgatás, itt sűrün kell fohászkodni, és akkor TALÁN szerencséd lesz
ne aggódj én már kitapasztaltam, mindegyik konfigot, hogy kell hozzá viszonyúlni, ha megfogadod a tanácsaim, lesz minden platformon eredményed -
Yutani
nagyúr
Hát én kész vagyok ettől a sz@rtól!
A kis 166MMX szépen megy 250 MHz-en, de a Nature tesztnél elszáll a 3DMark. Elővettem a K6-2+ 500 procimat, hogy azzal teszteljek, de most már minden esetben elszáll a Nature, bármit csinálok (driver, DX, 3DM újrainstall, RAM időzítések visszavétele, 1xAGP-re állítás). Egyszerűen nem tudom, mit csináljak!
-
Yutani
nagyúr
Na itt az eredmény: 1178 3dmarks
Konfig:
Intel Pentium 166 MMX
EPOX MVP3E-M
1x256MB PC133 CL2 SDRAM
ATI Radeon 9500 Pro 128MB 277/270(540) MHzWindows ME mindenféle trükk nélkül
Catalyst 04.7 -
Yutani
nagyúr
válasz
#95904256 #269 üzenetére
De az. Nálam a Chaintech 5RSA0 lapban el sem indult, de az EPOX MVP3E-M lapban igen, még 350-en is, csak a bootig nem jutottam el. Azaz az IDE eszközök detektálása után megállt a rendszer, bár még nem néztem meg, hogy más procival is ezt csinálja-e.
Érdekes, hogy a hivatalos 4x szorzó (4x66=266 MHz) helyett 2x szorzó aktiválódik, és a legnagyobb szorzó a 3,5x. Az alatt lehet változtatni, lefele nem szorzózáras. -
bacsis
Közösségépítő
na mondom most cask 25fok van a szobámban, megpróbálkook ismét a kis K6-ossal...
És azt leszámítva, hogy toábbra sem futott le, de mostmár a sárkányos tesztnél kirakott, szóval azt leszámítva ráadásul amíg ment, most lassabban is.. múltkor 58-60FPS-t is elérte az első tesztben, most 55ig ment csak -
törölt tag
Megjött a Volari V3-asom... és nem indul el az Epox lapban.
Pedig működőképes, kipróbáltam. -
törölt tag
válasz
#95904256 #234 üzenetére
Na, szóval... Eddig senki nem jött még Savage4 és GeForce2 eredménnyel, így bevállaltam ezekből is az elsőséget:
Eredmény: 353
Videokártya: InnoVISION S3 Savage4 Extreme 32MB
Környezet: WindowsXP SP2, CoolBitsEredmény: 1479
Videokártya: Hercules 3D Prophet II MX 32MB
Környezet: WindowsXP SP2, CoolBits -
törölt tag
válasz
jaja1981 #251 üzenetére
Remek!
Szeretném ajánlani, hogy a hozzászólás szerkesztésekor látható képfeltöltő sorban is tudsz képet megadni, majd linkelni. Nem kell a picassát használnod. Ha rájövök, hogy a külső linkről nem elérhető a kép és nincs elmentve nálam, akkor kénytelen leszek törölni azt az eredményt.
-
jaja1981
addikt
Jól hasít a 3trémark a 450-essel.
VGA overclocked, proci alapon.
Nemsokára eredmény. -
jaja1981
addikt
Új eredmény.
Még tegnap csináltam egy kis VGA húzkodással.Eredmény:1389
Alaplap: Tyan s1592s
Processzor: Intel 233MMX@263MHz 4x66MHz
Memória: 1x128MB SD100
Videókártya: Radeon 9250128MB 64bit 238/164@300/210
Környezet: Win ME -
törölt tag
A DX8-as Nature teszt lefuttatása nélkül is lehet pontot kapni...
...de azzal veszítesz ~ 1500 pontot. Lásd pl. TNT2 kártyák.Amit küldtem BIOS frissítést, kipróbálhattad volna.
Szerintem hozott volna pár pontot.A 4506 pont jelenleg a csúcs, de dolgozom a megdöntésén.
Úgy az 5000-et jó lenne elérni. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #243 üzenetére
Továbbra sincs meg Ákos!
Figy, én most jegelem a dolgot... mármint nem szó szerint
egész éjjel szellőztettem, kb -100,-120 bacsi fok maradt a szobámban.. Egyszerűen nem fut le a teszt... Eljut valamikor a természetig de ott kapásból kivág... ha újból próbálkozok már van hogy a sárkányosnál kilép...
Szombat éjjel hűvösebbet mond, majd hajnali 3kor ki cuccolok az udvarra és kap egy utolsó esélyt....
HA!!!! Meg is döntöm az eredményed, vígasztaljon az, hogy te ezt a 4500-at kényelmesen hozod, míg én és a gépem vért izzadunk hogy össze jöjjön -
bacsis
Közösségépítő
Nahh hát továbbra sem futott le a 3Dmark, DE!!! a fagyálló enm fagyott vissza teljesen.. Most megy be a hűtőbe és holnap reggelig ott is marad, 12 óra elég neki, így holnap reggel újra próbálkook, plusz kap minden akármilyen kicsit melegedő alkatrész is hűtősünit meg majd egy nagy ventit, hátha úgy.. amúg ymot eljutottam a természetig, mikor kirakott az asztalra... szal van haladás
izé.... első tesztben egyszer volt hogy elérte a 60FPS-t -
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #240 üzenetére
Igen nekem is korábban 53volt a plafon... szóval most bizakod vagyok
Nahh mindjárt összevakarom magam, és újra fagyizom a gépet... Jahh és nem az volt a gond hogy felolvadt a fagyálló, mert úg ytűnik elég neki az ilyen 5C fokos hűtő lötty is, hanem az hogy megint úg bepárásodott a proci alja hogy tocsogott a víztől
Most ha összejön a kívánt eredmény, szegénynek télleg befejezem a megpróbáltatásait -
bacsis
Közösségépítő
Már nem tudtam szerkeszteni...
Szóval most se futott le, de már elment a lódözősig.. egyszer csak hdd kattant, majd restart, a fagyállóm felolvadt.. na majd délután -
bacsis
Közösségépítő
bakker nem is a cache csip nem bírja hanem az északi híd... rápakoltam egy kis blokkot a cachecsippre, de ugyanúgy semmi....
mondom hátha... Ráraktam az északi hídra és egyből elkezdett futni... igaz csak a sárkányos tesztig ment, ott lefagyott...
Na mondom a múltkor is biztos voltam benen hoyg a cache nem bírja, tévedtem, biztosra akarok menni, blokk északi hídról lekap... gép restart, majd boot után 3dmark indít: kapásból kivágott... akkor próba indul: rányomtam menetközben a blokkot, a hibaüzeneet leokéztam majd ismét 3dmark indít: s lám azóta is fut, most léptem tovább a sárkányoson
és az autós tesztben megvolt az 59FPS -
bacsis
Közösségépítő
vázolom a szitut!
Kapott egy kis hűtőbordát a cache csip, meg ventit rá.. így elindult a 3Dmark2001 666Mhz-en 133-as FSB-n, de csak az első teszt futott le... Viszont igen kedvező FPS-ekkel repesztett... többször elérte az 58FPS-t (2X is) és igen gyakori volt az 54-56FPS-el való futás is
MArha sok dolgom van/lenne, nem tudom lesz e erőm foglalkozni a vassal a napokban, deee ha igen akkor megoldom a cache csip fagyasztását is, és kezdődik a lesznemulass -
bacsis
Közösségépítő
lebutítottam a XP kinézetét, így már 3912 lett 558MHz-en..
Na hozom a fagyállót...
sztam most csak 620-al próbálkozok, a 133-as FSB-s mókát majd hajnalban amikro nem 30fok lesz a szobában -
jaja1981
addikt
Új eredmény.
Kis VGA tuninggal.
Nem gondoltam volna, hogy ennyit jelent.Eredmény:1364 [link]
Videókártya: Radeon 9250128MB 64bit 238/164@281/198
Környezet: Win ME -
törölt tag
válasz
#95904256 #196 üzenetére
Azért tolok fel egy-két eredményt én is:
Eredmény: 3152
Videokártya: Asus GeForce FX5950 Ultra
Környezet: WindowsXP SP2, CPUCoolEredmény: 2878
Processzor: AMD K6-III+/550 @ 6x100
Videokártya: Asus GeForce4 Ti 4800 SE
Környezet: WindowsXP SP2Még az este folyamán megpróbálom frissíteni a listát.
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #220 üzenetére
Remek, ez eggyel jobb eredmény.
A szorzóállításnál meg nem a lapoddal van a gond.
A Pentiumoknál még másképp voltak a szorzók. Míg a super7-es processzoroknál 3 lábon keresztül ( BF0, BF1, BF2 ) lehet beállítani 8 féle variációt, addig a Pentiumoknál ebből csak 2 lábnak van ilyen funkciója. Amiből összesen 4 variáció adódik, de ebből is lehetnek egyformák. Illetve különböző sorozatoknál ( főképp a mobil proceszoroknál ) időnként egyik-másik variációt le is tiltották.
Szóval a super7-es processzoroknál lehet 2.0 / 2.5 / 3.0 / ... / 5.5 -ig állítani. Kivéve a K6-2, K6-2+, K6-III és K6-III+ processzorokat, mert ott a 2.0 helyett 6.0-os szorzó van.
A Pentiumoknál meg - típustól függően! - 1.0 / 1.5 / 2.0 / 2.5 / 3.0 / 3.5 szorzók lehetségesek. Természetesen egészen más jumper kombinációkkal érhető el, mint a super7-eseknél.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #221 üzenetére
hát de minek tuningolja a kártyát, amikro olyan proci limit van mint szemét?!
elvileg akkor nem kéne hoznia gyorsulást, de mégis, ráadásul bő 20%-ot
Na mindegy, öröm és bodotá... 3851 így max ami összejött.. mindjárt izzítom a fagyállót oszt meglássuk mire lesz elég
jaja1981! Azért már te is alakulgatsz -
jaja1981
addikt
Egy eredmény.
Eredmény:1312 [link]
Videókártya: Radeon 9250128MB 64bit
Környezet: Win MEAz alaplapom tiszta dili.
Ezzel a procival teljesen nem a lap jumperei szerint állít.
A lap szerint most 3,5x75MHz-en kéne mennie, de nem.
Eléggé elegem kezd lenni ebből a lapból.
Csütörtökön hozok újat, azzal majd jobb lesz.Még azért próbálom.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #216 üzenetére
Igen az Enhanced Driverre gondoltam...
Az hogy felment 133-as FSB-n is betölt a ein, bár instabil.. majd most megpróbálom hűteni a cache ramot is meg a procit is...
Ha meg van a telepítője az FX5950-ednek, azon uis rajta van
Csak mondjuk az a gond, hogy így a 9800PRO-dnál ezt így valszeg nem tudnád használni.. esetleg kéen szerezni Asusu gyártmányú Radeon 9800-at... Vagy jobban utána nézni, hogy ez a progi igaziból mit is csinál... oszt keresni alternatívákat... -
bacsis
Közösségépítő
ezt nem fogod elhinni
a 3022 pont helyett lett 3841 4,5X124-en
Érdemes volt felrakni ezt a vackot
Bár még a 133-as FSB-n akkor sem tudom hogy fogom röffenteni.. mer azon még be sem tölt a winaffeen adom a tippeket miket rakj fel, oszt a végén csinálsz majd te is ilyen 6ezret
szerk:
Nahh hogy felkerült ez az Enhanced driver, egyből megy a 133-as FSB is
igaz 3Dmarkot nem indítottam nem futtattam, sztem úgyis kilépne, mert kéne a fagyálló, de a lényeg hogy a Win már elindult, eddig nem volt hajlandó -
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #213 üzenetére
igen 4,5X124-en 3020körül ad... ez az Asus Guart úgy tűnik semmire sem jó.. felrakott ilyen Via 4in1 driver-t, aszittem valami spéci, de tévedtem... Utána is ugyananyni pötty jött össze, viszont továbbra sem indul 133-as FSB-n...
Felrakom az Enhanced Asus drivert, de ez meg most úgy tűnik, hogy "mezei" VGA driver, csak az alap... a 44.xx
esküszöm, mikor millenium alatt telepítettem ezt, akkor mikor elkezdtem a telepítést, valami olysmit írt a telepítő hogy support a 4X AGP meg a 133MHz-es FSB...
NA mindegy... feltelepül, restart, s meglátjuk mit dob...
Azt a 2 file-t meg azért kellett bemásolnom, mert a telepítők kivágtak azzal hogy nem 16bites alrendszer -
törölt tag
válasz
makraipeter1 #208 üzenetére
Régebben próbálkozam XP lite-tal. Még a socket3-as lapokon. De azonkívül, hogy kevesebb helyet foglalt a háttértárolón, nem sok előnyét láttam. Már nem vagyok benne biztos, de szerintem 20MB RAM-mal amúgy is elindul az XP. Csak fél nap a boot.
-
bacsis
Közösségépítő
Szívás van!
Asus Nhanced Driver a progi neve amit felraknék, azt írja rá mármint a telepítő hogy enhanced driver get the best 3D performance
csak hogy XP alá ha fel akarom rakni azt mondja rá, hogy CONFIG.NT rendszerfile nem megfelelő..
Jó multkorjába jártam így a Settlers3 telepítésével, akkor a K6-III topicban küldtetek megfelelő fileokat amikkel jó lett.. lehet ezzel is most azt kéne csinálni...a másik ami még jobban kellene, azaz Asus Gart driver... na erre is ugyanazt írja
-
makraipeter1
tag
Azon nem gondolkodtatok hogy nLite-al szétszedtek atomjaira egy XP-t, drivereket integráltok, és mindent kiszedtek belőle?
Nekem lapozófájl nélkül sikerült megcsinálni, hogy menjen 20MB memóriával, és összesen 90MB körüli helyet foglalt! -
bacsis
Közösségépítő
XP alatt kicsit több pöttyöt dob a 3Dmark mint ME alatt... érdekes
hmmm, biztos CP limitnél jobb az XP.. de VGA limitnél nekem ME alatt többet dobott...
Eddig azonos beállítások mellett cirka 70-80pontal kaptam többet 550MHz-en...
ez pont elég lesz hogy újra megelőzzelek, csak menjen ismét 133-as FSB-n -
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #203 üzenetére
pontosan, csak ez az egy IC van rajta.. a másiknak ott van a helye de ugye nincs beforrasztva...
amúgy ezt láttam különbséget a MVP3G2 és a MVP3GM közt, hogy minegyiken 1MB az alaplapi cache, de a G2-n egy csipből jön össze, míg a GM-en 2 csipből tevődik össze...
felraktam a kicsikére az XP-t.. a geforce2 MX400-al 3X annyi pontot ad XP alatt mint ME alatt
Mindjárt megy bele az FX és akkro mondom a progik nevét is neked -
törölt tag
Ó, ezek szerint csak egyetlen cache RAM IC van az alaplapodon?!
Egy olyan IC-t nem láttál, hogy UT61512JC-8?
Vagy abból is az UT61256JC-8 van fent?Ez utóbbi az egy cache RAM IC-és felállással sokkal esélyesebb a tuningra, mint az Epox MVP3G5-ösön lévő dupla IC-és megoldás...
-
bacsis
Közösségépítő
Nahh mivel ismét kéne valamit villantanom, elő varázsoltam a K6-os gépet újból!
Ahogy ígértem, itt írom a Cache ram IC-n található adatokat:
LP61 64128F-4
9930S M5L43UA
remélem segít valamit
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Jogász topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- További aktív témák...
- IPhone iPad Apple watch készülékek szervize.
- Dell XPS 15 7590, 15,6" 4K IPS Touch, i7-9750H CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, GTX 1650 VGA, W11
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Synology Ds418j Nas
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest