- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
De nem is hiszem hogy nekik talaltak ki.
Az a bajom az egésszel..... Olyanoknak akarják eladni "olcsó" pc -ként, rendes pc árban, akiknek valóban rendes pc kellene, -> fejlődő országok szegény lakossága..
Én is tisztában vagyok a netbook rendeltetésével.. Csupán a fent említett jelző nem illik rá, mégis ezzel akarják eladni...
-
attila9988
őstag
de minden bizonnyal akadnak olyanok, akiknek sokkal fontosabb az, hogy akár némi kompromisszum árán, de ....
A szegény ember éppenhogy a felhasználhatóságot tartja szem előtt, hogy a kevés, nehezen megszerzett pénzéért minél több dologra használható eszközt kapjon, és nem tenyérnyi gépen akar vakulni, amivel csak email -t lehet írni...
Nálunk is az a baj, hogy a legtöbb ember (akivel én beszéltem azok mindannyian, tehát 100%) rendes pc -ként akarja használni a kis vackot, (innen fakad az értelmetlen ragaszkodás a windows -hoz is) és csak később döbben rá, hogy arra nem is igazán jó, de legalább ugyanannyiba is kerül.... Valójában igen kevés dologra jó, ezért is inkább 2, de talán azt sem túlzás állítani hogy csak 3. gépnek alkalmas, afféle hordozható kommunikátor funkcióban, mivel egy pda -nal valamivel többet ad, de egy pc -nél azért jóval kevesebbet.
-
attila9988
őstag
Hány kiló is egy netbookkal azonos ársávba eső brand notebook és mekkora is?.... blablabla
Látom nem megy neked a szövegértelmezés......
Éppen azt írtam, hogy mindig papolnak rólam, hogy a netbook azért jó, mert a csóró ázsiaiak, (kína munkás tömgei pl) és kelet európaiak, kapnak "olcsó" számítógépet.... érted? Nem arról hogy az amcsik nem tudják hova rakni a pénzt, ezért 8 gépet tartanak otthon..Én meg azt mondom gyakorlatilag amit te, hogy a netbook éppen azok játékszere, akinek van pénze, tehát nem lehet őket "olcsó notebook" -nak nevezni, de leginkább olcsónak nem......
-
attila9988
őstag
addig a szegényebb országokban ez a (viszonylag) olcsó számítógép lesz az első a felhasználónál,
Én komolyan nem értem miért kellene olcsónak tekintenünk ezeket. Most komolyan. Megdobom pár ezressel a netbook árát, és kapok pl egy normális, alsó kategóriás notebook -ot, ami sokkal használhatóbb, sokkal több plusszt ad, mint az a pár ezres, vagy vehetek egy használható, közepes asztali konfigurációt is, ami ha lehet, még jobb választás... Akkor miért lenne olcsó a netbook?
Csak példa:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/1088_asus_eeepc_1000h_black_netbook_blk104x/és egy másik:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/2043_lenovo_ideapad_s10_white_netbook_105724/Gagyi n270 -es, vagy 280 -as semmire való atom, meg kvarc óra méretű kijelző, amihez egy jó erős lencse sem árt, hogy olvasni lehessen, esetleg bele lehet görnyedni a gépbe. Mikro billentyűzet, xp oprendszer, (amire a "hülye azért nem vagyok" üzletekben állítják, hogy nem törölhetem le, mert az garanciavesztéssel jár, bár a beszállítók az ellenkezőjét állították mikor kérdeztem) 1 giga ram, mini touch pad, műanyag házban.
de itt van mondjuk ez:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/1831_asus_k50_notebook_k50ij-sx036l/és ez nem is a legolcsóbb típus.... Máris sokkal jobb a helyzet.
vagy ez:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/2092_hp_550_notebook_akcios_nn309ea_akc/és ezek csak kiragadott példák.. Hát még ha összerakok magam egy asztalit ennyiből... de mint látható, brand gépből is lehet abban az ársávban sokkalta használhatóbb gépet kapni....
Félreértés ne essék, most nem a netbook -ok rendeltetését, vagy a szükségességét vitatom, hanem az árát.. Azt az érvet, amint rendszeresen felhoznak mellette, holott ezek valójában nagyon is drága kis játékszerek, és fogalmam sincs miért tartják egyesek olcsónak, így ha valakinek van erre ötlete, akkor ne tartsa vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robotporszívók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Eladó 3. generációs I7-es számítógép
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold - Garancia 2033.05.04
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest