- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amacs
aktív tag
Szia!
Vagy a vonal a rossz, vagy a modem, vagy a router.
Ha becsörögsz a hibabejelentőre, akkor a vonalra rá tudnak nézni.
Ha hibát találnak, hibabejelensé, és várni a megoldást.Szakadozást jellemzően okozhat a modem elöregetedett kondenzátorai.
Ha szétkapod látszódni fog, hogy púposak, akkor csak azt kell cserélni.Ha egyik sem nyert, akkor routercsere.
Vagy rendelsz a net mellé voip-ot és kapsz garantáltan egy hgw a szolgáltatótól.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Jelenleg ADSL netem van 10mbites Telekom vonalon.
Valami miatt gyakran megszakad majd visszajön.A modemre vagy router-re gyanakszom, mind2 ősrégi darab. (D-link 360R és TP-Link WR541G).
Arra gondoltam vennék a 2 helyett 1 eszközt, ami router is és modem is.
Csak nehogy olyat vegyek, ami valami kompatibilitási probléma miatt nem jó ide. (pl ez a Annex B szabvány)
Vagy nincs ilyen? Amelyik routerbe van ADSL2+ modem az jó ide?Ezek közül pl bármelyik jó lenne?
TP-Link TD-W8951ND router Ennél csak simán ADSL van írva és nem ADSL2, akkor ez csak 5-8mbites netig jó? Valamint ahogy olvasom nem tudja az Annex B szabványt, akkor ide telekomos vonalra egyébként se jó igaz?
Az alábbi 2 tudja Annex B és ADSL2+ modem van odaírva, akkor ezek jók lennének?
A 2 között csak a wifi sebessége különbözik?Köszi a segítséget!
Később tervezem esetleg 20mbites csomagra váltani. (úgytudom ezen a vonalon annyi a max.)
-
-=MrLF=-
senior tag
Jó részletes mindenre kitérő cikk megvilágosodtam
Jelenleg 20/1 Mbit/s (garantált 1/0,5 Mbit/s ez mondjuk külön vicc kategória) csomagban vagyok,
ebből jön 15/0,8 Mbit/s várom már azt az üvegszálas hálózatot. -
n00n
őstag
Nagyon jó cikk! Gratulálok! Elég sok dolog végre letisztázódott bennem
-
weiss
addikt
Helló! Hány dB jöhet ki egy ADSL modemből maximum?
-
dchard
veterán
A modem piszkálásától nem lesz jobb a vonalad, ami szemlátomást katasztrófálisan zajos. Ráadásul fúrcsa, hogy a vége felé megnő az átvihető bitek száma, aztán hírtelen mintha elvágták volna... Ez pont az ellenkezője annak amilyennek lennie kellene: relatív egyenletes mértékben kéne csökkennie a vivők számának a kép jobb széle felé.
Kábelezési és modem hibára gyanakszom. Ezt leszámítva ehhez hasonló levágást csak akkor tudok elképzelni, ha a szolgáltató helytelen bitmaszkot alkalmaz a vonalra és kényszeríti, hogy a magasabb vivők ne legyenek használva... Ilyet még őszintén szólva nem láttam.
Dchard
-
MBazsee
tag
Sziasztok!
Kb. egy- másfél éve van ADSL net az otthonomban, eddig 1 Mbps, majd később 2 Mbps lett, egy hete viszont 5 Mbps vonalat használok, és természetesen fizetek is.
A problémám a következő: amióta az új net van, azóta rendszertelen időközönként szakadt a net, először a routerre gyanakodtam, de most már úgy gondolom, hogy a modem, vagy a net a ludas. Utánaolvastam a dolgoknak és leteszteltem a netet az sm50b nevű progival.
A végeredmény.Szerintetek zargassam a T-com-ot, vagy a szolgáltatót, hogy nézzenek rá a vonalra, vagy próbáljam meg a modemet piszkálni kicsit?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Mbazsee
-
dchard
veterán
http://logout.hu/cikk/adsl_parameterezes/teljes.html
Másik kiemelt cikkem a témában
Ha sima ADSL-en jó, 2+-on meg nem, akkor biztosan port és/vagy modem hiba.
Egyébként a CRC, a HEC és a FEC mind az ADSL működése során használt első két rétegben működő hibajavító és detektáló kódok. Számuk változása jelzi, hogy a vonal állapotában változások történtek, de hogy pontosan milyen értékek között normális, az vonalanként változik. A vonal minőségére egyszerűbb következtetni a vonal fizikai paramétereiből (SNR, adásszint, csillapítás).
Dchard
-
zola79
csendes tag
Nah szóval...
Kijött a T-Comos szervizes. Az összes portot átnézte, az utca végit, a ház előtti oszlopon lévőt. Átkötötte a dobozban lévő kötést, és az aljzatban lévő kötést is.
Jelenleg 4480Kb/s, relative capacity 63%.
FEC error 0, CRC és HEC van, de kevés /25 és 38 per óra/.
Egy hete kb visszaraktak sima ADSL-re, most kértem, hogy nézzük meg ADSL 2+ -al is... Milyent átraktak ADSL2+ ra, egyből tömegesen jött a CRC és a HEC hiba, a sávsszélesség az 4480Kb/s maradt, de a relative capacity az 100%-ra felugrott.. úgyhogy vissza lett állítva sima adsl-re. Majd kiderül, mennyire lesz stabil...Csak kíváncsiságból érdekelne, hogy a FEC, CRC és HEC error az mit takar, magyar nyelvű írást ez idáig nem találtam róla, ha valaki felvilágosítana, azt megköszönném.
-
zola79
csendes tag
Köszönöm a választ!
A DSL-360T modemem a régi, azzal valahogy stabilabb a netem, mintha nem lenne annyira érzékeny a hibákra. A DSL-360R viszont tudja az ADSL 2+ -t.
Most kb öt órán keresztül szakadás mentesen volt netem a 360T-vel, átraktam a 360R-re a zsinórt, hogy az smb progival meg tudjam nézni a paramétereket. 10 perc alatt semmi FEC error, CRC, meg HEC az jön, de az se nagy mértékben, most 300/óránál tart 10 perc után.
Délután a netszolgáltatómnak jeleztem a hibát, elvileg ők megkongatták a harangot a T-com felé. Mielőtt ki szoktak jönni helyszíni hibavizsgálatra, előtte át szoktak rakni egy másik portra. És olyankor jó... szvsz kevés a szabad portjuk, és nem egy üres portra raknak, hanem valakivel kicserélnek... utána meg vissza, vagy az egész rendszerükkel van valami gebasz.Mindenesetre elviszem a modemem egy adsl-lel rendelkező haverhoz, és megnézem smb-vel, hogy mit mutat.
A fejleményeket majd leírom, hátha másnak hasznára válik a későbbiekben.zola
-
dchard
veterán
Szia,
Az első képen még sima ADSL, a második képen már ADSL2+ van a vonaladon. Ez mindenképpen jó hír, hogy ADSL2+-ra raktak, mert sokkal stabilabbnak kéne lennie és nagyobb tartaléknak.
És ez el is vezet minket a lényeghez: ADSL2+-on szinte soha nem szakad meg egy vonal semmilyen körülmányek között az SRA és a bitswapping nevű technológiáknak köszönhetően.
Én egyértelműen a modemed, vagy a portod hibájára gyanakszom ebben a sorrendben.
Ha ezeket mind kicserélték, és még mindig szar, akkor kábelhiba, zárlat.
Dchard
-
zola79
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék az alábbiakban vázolt problémára:
Januárban lett beköttetve egy ADSL naked 8 megás vonal. 4 mega fölé sose akart menni a letöltés, de annyira nem is érdekelt ez. Egy hónap múlva azonban el kezdett szakadozni. Telefonáltam a szolgáltatómnak, ők továbbították a hibát a T-Com felé. T-Comtól telefonon felhívtak, hogy megnézték a központból a vonalat, nem bírja a 8 megát, visszaveszik 4-re. Ez meg is történt, de a szakadozás továbbra is fennállt. Odáig fajult a dolog, hogy a T-Comtól vagy ötször kijöttek helyszíni hibajavításra... csakhogy akkor stabil volt a net épp, abba a tíz percbe, míg kint voltak. Hiába mutattam nekik a sm50b program alapján készített printscreenelt képet, leráztak azzal, hogy nekik az semmit nem mond. Őket csak a noise margin érdekli... Pedig az óránkénti 746.395 FEC error, az 1.930 CRC error, és a 13.640 HEC error valamit már jelenthet. NEM VICC!!! (csatolom a képeket)
Ott tartok, hogy kb 1,5-2 óra folyamatos internetkapcsolat után elkezdem beszopni ezeket az errorokat... először csak szépen apránként, azátn percenként 5000-t pl FEC-ből... Az internetkapcsolatom aktív marad, de egyetlen egy oldalt se nyit már meg, ekkor jön a jobb egérgomb -> kapcsolat bontása... majd újracsatlakozás. Van amikor egyből csatlakozik újra, és hibátlanul megy, van amikor aAN miniport PPPOE... üzenetet kapom, és csak a modem áramtalanítása után lesz netkapcsolatom, vagy még akkor se.
DSL-360T és DSL-360R modemmel is kipróbáltam, mindkettővel szakadt. A 360R az vadi új modem.A kérdésem az lenne, hogy mit lehet ilyenkor tenni? A T-Comot rá lehet-e kényszeríteni egy teljes körű vonalvizsgálatra? Vagy ha legközelebb kijönnek, akkor mit tudok mondani nekik, hogy mi a probléma... mert ahogy észreveszem, ők se tudják.
[L:/dl/upc/2009-09/21/230782_qhbhzutp2jo1lii7_sm50b_2009_05_24_11ora45p.jpg][IMG:/dl/upc/2009-09/21/230782_qhbhzutp2jo1lii7_sm50b_2009_05_24_11ora45p.thumb.jpg][/IMG][/L]
-
Fulmi
senior tag
jo cikk, de az adsl idejet mult technologia.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest