Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én pont azzal vitatkozom, hogy a csiszolásnak egyáltalán van-e értelme?
(Amikor a paszta-réteg vastagsága nyilvánvalóan sokkal nagyobb - és kiszámíthatatlanabb, mint a "gagyi" nem "optika-tükröző" felület egyenetlensége.) Ráadásul a kézi polírozás kifejezetten "domborúság létrehozására van kitalálva".
De, ezen már elvitatkozgattunk egyszer: Polír_busted -
törölt tag
Ezt én nagyon jól tudom.
Valaki kiszámította már, hogy egy néhány mikronos pasztaréteg mekkora hőlépcsőt eredményez? Eléri-e az 1 fokot?
(A hővezetési adatok megtalálhatók a neten. Ha senki, lehet én holnap kiszámítom.)A polírozáson kb annyi múlik, hogy 5 mikron átlagos pasztavastagság marad 5 mikron...mivel csak a völgyek kisebbek-nagyobbak. De az átlag marad. Viszont, ha egy picivel több pasztát teszünk fel, akkor lehet 6mikron lesz, ha kevesebbet, akkor 4mikron. Sokkal jobban számít, mint a felület minősége. Ezért baromira szubjektív az ilyen "mérés": 2szer egyformán senki nem tudja feltenni a pasztát célgép nélkül.
-
törölt tag
A felület akkor tükrös, ha kb 450nm-nél nem nagyobbak az egyenetlenségek. Ha 600nm-esek, már nem tükrös. Ezen múlna a hűtés?
Polírozás:
A lencséket, parabola-tükröket az optikai cégek úgy csiszolják géppel, hogy a csiszológéppel az emberi kéz csiszoláskori mozgásának kaotikusságát másolják le: mivel a kézi csiszolás mindig parabola formájú görbe felületet eredményez. Tehát: mi is van, mikor kézzel csiszolunk meg egy hűtőt? Sík lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Kedvenc zene a mai napra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Analóg "félklaviatúra" jött a Lemokey (Keychron) színeiben
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 15 5518 /11.gen i5-11300H 24GB ram/512 GB SSD FHD
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkBook 14 i5-1135G7 16gb ram 512 SSD FHD IPS
- BOMBA ÁR! új Hp Envy x360 garanciával! /2in1/Ryzen5-5500U/8GB/512 SSD/FHD/TOUCH/GARI
- XPS 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest