Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
legendary
üzenetére
Nos igen, ez is egy szempont. Megnyugtatásul elmondom, hogy soha semmit nem vettem el kajakra senkitől.
Még egy tekerés, aztán be is fejeztem.
Pánik, pusztul a világ. Aztán kiderül, hogy van segítség, megmenthető mindenki, a Te gyermeke(i)d is. Valahol valaki gyermekének vérében ott a gyógyszer, csak éppen a szülő nem hajlandó feláldozni őt.
Mivel számodra semleges az a család, nem kívánnád el, hogy a gyermek élete árán túlélje az emberiség a katasztrófát, és gyermeke(i)d egészségben élhessen(ek)?Ha jól meggondolom, a Föld szempontjából nem tragédia fajunk kipusztulása. Idővel regenerálódna a természet, és bizonyára megint kifejlődne egy főemlős.
-
Vakegérke
félisten
válasz
legendary
üzenetére
Rendben, nem áldozunk. Megmondjuk a dokinak, hogy menjen a fenébe, aztán indulunk haza.
Kérdés, hogy gyermekünkkel, vagy nélküle.
Tegyük fel vele. Haza is érünk, megvacsizunk, pillanatnyilag szép az élet. Aztán rosszul leszünk, és akkor mit tudunk mondani gyermekünknek? Kihez szaladjon? Kitől kérjen segítséget?
Nincs segítség.
Vagyis van, de ott folydogál gyermekünk ereiben. Milliárdnyi életet menthetne meg, de makacsul ragaszkodunk elveinkhez.
Megéri?A kérdés adott.
Feláldozható egy ember mindannyiunk megmentése érdekében?Tudod mit? Mást kérdezek. Képes lennél meghalni hasonló helyzetben? Feláldoznád életed azért, hogy egy idáig ismeretlen kór ne szedhessen további áldozatokat?
Ha nem, akkor nincs miről beszélni.
Ha igen, akkor sincs.Egyetlen ember(ke) élete igenis feláldozható, ha az emberiség kihalása a tét.
Arról nem is beszélve, hogy a kutya sem kérdezne meg minket szülőként.Közölnék a dokik, hogy fertőző a gyerek, nem látogatható. Aztán azt mondanák, hogy nem élte túl, nagyon sajnálják.
Vérét lecsapolnák, gyógyit készítenének belőle, beoltanának téged is, és örülnél, hogy túlélted a katasztrófát. -
Vakegérke
félisten
Már vizsgálat alatt van, ergo a szülőt jól tunikán billentenék, hogy menjen a fenébe, amig jó dolga van. A gyereknek annyi, bekerülne a hősök könyvébe.
Így gondolom én is, csak most futtatjuk az eszmét.
Gyakorlatilag a gyereknek semmi esélye életben maradni. Feláldoztatik az emberiség oltárán.
-
Vakegérke
félisten
No igen, ezt hívják szülői szeretetnek. Csakhogy a fertőzés elől nem bújhat el senki.
Szóval hogy is van?
Pusztuljon a világ, sebaj, csak a gyermekemnek haja szála se görbüljön?Nézd, veszekedni nem fogunk, ebben biztos vagyok. Az egészséges vita belefér.
Két gyereket bocsájtottam szárnyra. Tudom mi a szülői szeretet.Azt a hat milliárd embert nem kéne megölnöd sem puszta kézzel, sem fegyverrel. Meghalnának nélküled is, elvinné őket a halálos kór. Megakadályozhatnád, mégsem teszed.
Tényleg képes lennél végig nézni, hogy anyák zokognak haldokló gyermekeik fölött?
Csak egy aláírásodba kerülne, és véget vethetnél a pusztításnak.Meghalnál Te is, ahogy mások. Gondolod, hogy gyermeked hálával gondolna rád, miközben rója az utat, és sehol egy lélek?
-
Vakegérke
félisten
válasz
legendary
üzenetére
Abban remélem egyet értünk, hogy az elmaradottnak ítélt törzsek ésszerűbben gondolkodnak, mint mi, akik civilizáltnak tartjuk magunkat. Nos, ezen társadalmak zömében létezik egy adok-kapok, adok-elveszek szabály. Érvényes ez a gyerekre is. A szülő életet ad neki, és ha úgy tetszik, bármikor el is veheti.
Megelőzöm a vádat, én is barbár dolognak tartom. De ebben az esetben létjogosultsága van.Nem áldozhatunk fel senkit, mondod Te. Ellenben feláldoznál megszámolhatatlan embert, akiket egyetlen élet árán megmenthetsz? Ha az egész világ kihal, Te akkor is görcsösen ragaszkodnál elveidhez, miközben kezedben a megoldás kulcsa?
Tekerjünk még a feszültségen. Apró gyerekek nyújtják feléd könyörgőn a kezüket, mert élni szeretnének. Mit mondasz nekik? Az enyém fontosabb, és ha mind meg is haltok, őt, azt az egyet nem hagyom...
Bocs, ha túlzottan fogalmaztam. Mentségemre szolgáljon, hogy az emberiség fennmaradását fontosabbnak tartom, mint a szülői szeretetet. Mint mondottam, én sem élném túl gyermekem halálát, holott esetleg még nem lennék fertőzött.
-
Vakegérke
félisten
Megdöbbentem, és elgondolkodtam.
Most azt mondom, hogy természetesen feláldoznám gyermekem az emberiségért. Azonban éles helyzetben megtenném-e? Muszáj lenne, de a beleegyező aláírásom olvashatatlan lenne, mert remegne a kezem. Gyermekem jajszavait pedig nem hallanám, mert nem tudnék bemenni hozzá, miután halálra ítéltem.Azt hiszem aláírnám a nyilatkozatot, aztán öngyilkos lennék.
Tudod mit, Tzombi?
Menj a csudába azzal együtt, akinek a tollából származik ez az írás. Ahogy átéreztem a lényeget, borsózott a hátam, mert ez akár valósággá is válhat. Lásd spanyol nátha, vagy ebola.
Mégse menj a csudába, és az se, aki ezt írta, mert érzelmek nélkül üres az élet. Te, ti érzelmeket kavarsz, kavartatok. Ébresztő a közönyösöknek. Hál' Istennek csak mese az egész. Remélhetőleg az is marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánik a memóriapiacon
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest