Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Meggyi001: Párizs - Rue Buenos-Ayres - a szelfik utcája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
Bjørgersson #276 üzenetére
Köszi, de férfitenyér nagyságú. Hiúzpók úgy látom, hogy kicsi.
-
Eastman
addikt
Ez milyen pók lehet?
-
válasz
Bjørgersson #273 üzenetére
Hagyjad, az ilyen keptelen felfogni, hogy letezik felelos allattartas.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
flucky-boy #271 üzenetére
Attól nem ölne meg a bűntudat, hogy olyan helyre tetted a terráriumot, amit simán elér a gyerek? Tudtommal pedig egy olyan madárpók sem létezik, amelynek mérge veszélyes lenne az emberre, főleg, hogy azt általában csak élelemszerzéshez használják, védekezésre csak a legvégsőbb esetben. Ha megcsíp valakit, akkor az valószínűleg a hozzá nem értés miatt van, azt meg szerintem meg is érdemli az illető.
Komolyan nem értem miért kell ennyire túlreagálni ezt a madárpók dolgot.
-
törölt tag
Koszi a remek cikket!
Nekem kisgyerek korom ota nagy pok fobiam van. Ez az az allat, amitol tenyleg felek.
Viszont mindig is tetszettek a pokok, sok ezzel kapcsolatos konyvem van, mindig is erdekeltek. Viszont ha meglatok egyet barhol a falon, amig el nem tuntetik a szoba kozelebe sem megyek.
Egy dolog nem vilagos: az etetese hogy tortenik? Illetve ha elmegyek 2 hetre nyaralni? -
flucky-boy
csendes tag
Most komolyan... senkinek sincs gyereke? Engem megölne a bűntudat, ha a gyerek pusztán véletlenül leverné a terráriumot ----> pók kiszabadul, ----> megcsípi a gyereket vagy engem ----> stb.... belegondolni is szörnyű
-
ghost364
senior tag
Hát nekem a tengerimalac is ilyen, hiszen nem én etetem, takarítom, sőt mivel kinn van a teraszon még a szagát se érzem!Utazáskor pedig rásózzuk valamelyik rokonra!
-
shrd
tag
Jelenleg egy Border Collie-m és egy Sziámi Cicám van
-
shrd
tag
válasz
SüdiLaller #266 üzenetére
engem a világból ki tudnának kergetni a pókkal, nem tudom mi oknál, de ki nem állhatom őket! viszont a szobámban eltudnám képzelni, csakis úgy, hogy tudom azt sosem jön ki onnan
mert ha egyszer meglátom,hogy nincs helyén, még az utca közelébe sem megyek,amig meg nincs
-
-igu-
veterán
Ahhh, pokok...
En anno zold leguannal kezdtem, aztan osszebutoroztunk az asszonnyal, es egy nap arra ebredtem, hogy ket felnott leguannal (142 ill. 155cm) 12 madarpokkal es egy szakallas agamaval osztjuk meg a 28 nm-es alberletet.
A kedvenc pokom a Chilobrachys Huahini volt, egy nem tul latvanyos, ellenben eleg hirig joszag. Imadtam.
Mielott elpusztult, 72 napig nem evett, viszont nem lehetett tole aludni a masik szobaban (akkor mar sajat lakasban eltunk, a joszagok a nappaliban laktak), ugy dobolt.
Jelenleg egy par oreg szakallas agama lakik nalunk (8 evesek) meg ket feherhasu afrikai torpesun.
Holnap turok kepeket, most tabletrol nem tudok. -
SüdiLaller
aktív tag
Én konkrétan f0s0k a pókoktól, de nem ilyen öregasszonyosan, hanem inkább csak tartok tőlük. Kisebb pókokat megfogok, felmászik a kezemre, volt amelyik ugrált is. Szeretek minden állatot, és tisztelem is őket. Nem a kinézetük miatt, inkább az hogy él, mozog, reagál a dolgokra, mint mi. Nincs csúnya állat, csak másféle. Akartam is madárpókot, itthonra, de akármilyen óvatosan tálaltam az asszony vicsorgott a téma hallatán is, így hát nem lesz...
-
HUNPSP
aktív tag
Köszönjük szépen az érdekes kis írást a képekkel együtt!
Viszont mindkétszer azt olvastam, hogy fánk lakó. Ellenben a többi szöveget örömmel és pontosan olvastam, szerencsére, pedig nekem aztán nincs baj a szememmel - szegény Chromi -.
Egyébként komolyan, aranyosak. Ha tényleg olyanok lesznek mint a képeken a végén, akkor igazi fenevadakká válnak majd.
Esetleg írsz majd még róluk? -
Realradical
őstag
válasz
kiskaktusz #258 üzenetére
Fontos, ha beteszel neki valamit, földet, fadarabot, érdemes megmikrózni, megsütni kicsit, hogy a mikrobaktériumokat emgöld és így azok ne okozzanak kárt a pókban.
Nem is tudtam, hogy a pókok így bírják a mikrohullámot! -
SkyS1gn
félisten
De ennivaló... -.-
-
csepelball
tag
Örömmel olvasom az ilyen cikkeket
Remélem hasonló lesz még pár
Üdv,
Laci(Dudu) -
Gude
senior tag
válasz
kiskaktusz #254 üzenetére
Tücsök tenyészetem kiköltöztettem a kazánházba,mert a non stop ciripelés hosszú távon árt a lelki békémnek
Csótányokkal nincs gond
-
válasz
kiskaktusz #258 üzenetére
Igen,ez lenne a következő,hogy honnan szűrhető le,melyik egészséges állat és melyik nem?Azt tudom,hogyha összehúza magát,vagy az oldalán fekszik,lehet,hogy haldoklik(vagy csak vedlik).
Valamint olvastam,hogy gombák is lehetnek rajtuk,ez akkor lehet ha nem volt tisztítva az élőheyük. -
kiskaktusz
addikt
Vegyél kicsit 2-4 vedléseset, akkor még terkót sem kell neki venni, ráér az majd később is és legalább látod felnőni és folyamatosan kitapasztalod a pókod természetét. Kis csomag földet érdemes venni valami tőzeg félét, cska lesz ott valami. Otthon meg keresel egy műanyag dobozt és azt kialakítod. Fontos, ha beteszel neki valamit, földet, fadarabot, érdemes megmikrózni, megsütni kicsit, hogy a mikrobaktériumokat emgöld és így azok ne okozzanak kárt a pókban.
Ha kicsit veszel, értelem szerűen zsákbamacska, hogy milyen nemű, de érdemes jól etetett, nagy potrohhal rendelkező pókot venni.
-
Hétvégén megyek a Symába kiállítást nézni. Eldöntöttem,hogy veszek is egy pókot magamnak(mivel kezdő vagyok,egy smithi-be ruháznék be).
Kérdésem az,hogy ugye lesznek ott eladó állatok,kiegészítők a terráriumba,stb?Milyen árra számíthatok? Mit érdemes venni,hímet vagy nőstényt,és hány vedléseset? -
kiskaktusz
addikt
válasz
nagy.laurent #255 üzenetére
Én is 7 évesen láttam
Egyébként, ha félsz a pókoktól, akkor kiváló társad lesz, mert segít legyőzni a félelmed.
-
nagy.laurent
tag
válasz
kiskaktusz #254 üzenetére
Szerintem is azert vagyok teljesen elrontva ebben a temaban, mert 3 idosebb testverem van es persze, hogy megnezettek velem az Arachnophobia cimu filmet, na az nem tett jot a lelkivilagomnak 6-7 evesen
-
kiskaktusz
addikt
válasz
nagy.laurent #253 üzenetére
Mert ez jön a médiából, meg a háliwúdi filmekből az óriásmadárpókon kersztül. Az én barátnőm is fosik a pókoktól. Természetesen nem őgy álltam elé, hogy nekünk márpedig lesz 1, hanem szépen folyamatosan beadtam neki a dolgokat és utána már ő is kezesbárány volt..
Még örült is a 2 vedléses br.v.-nak, hogy együtt nevelgetjük
btw a tücsköket jobban utálta, amikor 0-24-ben ciripeltek
-
nagy.laurent
tag
Az elso reakciom nekem is az volt, hogy nem normalis az az ember, aki ilyet tart a lakasban, de atkuldtem baratnomnek is a cikket, mert tok jo kis iras. Neki detto ugyanaz volt a velemenye, mint nekem (talan az elmebeteg szot hasznalta), viszont a cikk neki is tetszett. Szoval attol, hogy a hideg raz ki a pokoktol meg erdekes a dolog es nagyon jo a cikk! (en eddig azt hittem a madarpok csipes halalos)
-
joysefke
veterán
Köszi a tippeket!
J.
-
juuzer
addikt
Aranyos
Bár nagyon nem szeretnék egy pókkal szemezni a szobámban
Viszont a kifejlett példány nagyon jól néz ki így kéken -
Fulunkulus
csendes tag
válasz
kiskaktusz #247 üzenetére
Sajna ahol Topik van, ott előbb utóbb felbukkan Wolkow "kollega", és menekülnek az emberek onnan, vagy maradnak olvasni a "hozzászólásait", hogy megszakadjanak a röhögéstől
(Találkoztam már vele, tudom miről beszélek)
Bár itt tiltható -
kiskaktusz
addikt
válasz
kiskaktusz #247 üzenetére
lol, van madárpókos topic.
[link] Nem tudom, hogy kereshettem..
-
kiskaktusz
addikt
válasz
buherton #243 üzenetére
Szerintem azért pörög ennyire a topic, mert érdekli az embereket a madárpókok faja, hiába fél a pókoktól. Másfelől meg nincs is madárpókos topic, szóval ez is benne lehet.. Régebben kerestem, de nem találtam.
Ahogy nézem itt a PH!-n is sok pók szimpatizáns, póktartó van, úgyhogy nem lenne hülyeség egy ilyen topic. Sok ettől érdektelenebb topic éli mindennapjait a fórumon teleoffolva. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
kéne egy kis segítség, van olyan pók ami:
-(1) igénytelen, jól bírja az extrém körülményeket, mint például nyáron meleg van, télen általában hideg van a szobában mikor nem vagyok otthon (konvektor csak este megy). Rolló gyakran le van húzva (mikor nem vagyok otthon). Ha lehet nem világítanék neki állandó jelleggel-(2) nem túl kicsi, minimális elvárás lenne, hogy egy szöcskét meg tudjon enni. Ne szökjön meg túl könnyen
-(3) nem árt, ha nem túl erős a mérge
-(4) nagyon szimpatikusak a mindenféle farkaspókok, amelyeknek jó a látása és aktívan vadásznak
Nos van ilyen?
Nem kell feltétlenül madárpók legyen..
BP-en mikor és hol lesz a következő börze?
J.
-
buherton
őstag
Azért nem gondoltam volna, hogy ez topic ennyire fog pörögni
. Azt sejtettem, hogy ketté fogja osztani az olvasó tábort, de ekkora aktivitásra nem számított. Kellemesen csalódtam
.
Örülök, hogy vannak olyanok, akik annak ellenére, hogy nem szívlelik ezt a fajta állatot még sem nézik le a másik tábort, és bár magától a lénytől irtóznak, de mégis megtalálják benne a szépséget.
-
-
Paci.
tag
válasz
FoxiestFox #230 üzenetére
Nekem melóban volt szerencsém végignézni, ahogy becserkészett egy bogarat. Ahogy kieszelte, hogy át kell ugrania máshova és akkor a bogár mögé tud kerülni.. Okos kis dögök
-
Tulku
veterán
válasz
kiskaktusz #238 üzenetére
Brazíliában-Venezuelában a Threraphosa királyi étek...és igen...összefogdossák, megsütik és biza megeszik, mint kulinaritást...nem értem mi van ebben különös...
Fehérje, ráadásul tiszta forrásból...szerintem egészségesebb mint a broiler csirke, amit nap mint nap tömünk orcánkba
-
kiskaktusz
addikt
válasz
mephi666 #229 üzenetére
Érdemes megnézni a natgeo műsorai közül a tabu-ból 2-3 rész foglalkozik ételekkel. Tanulságos. 2 részben is említenek madárpókot. Az egyikben amerikai sznoboknak szolgálnak fel ízeltlábúakat, hogy "különlegességeket egyenek" pl. flambírozott madárpókot, a másik részben dél-amerikai törzzsel foglalkozik 10 percre a műsor. Ott is a vadonélő példányokat fogdossák őket és kemény nézni azt, amikor a 8 éves kiskölyők a 15 centis madárpókot úgy, ahogy van, beletolja a szájába..
Meg egy falusi ünnepségre készülnek és szétszedik darabjaira és a vének eszik meg sülve a pók potrohéát, stb..
Nem csak ezért, hanem másért is érdemes megnézni az ételekkel foglalkozó tabu részeket. Ahogy írtam, tanulságos.
-
pranksta
tag
Canon-nal készültek a képek?
-
Tulku
veterán
válasz
Fulunkulus #233 üzenetére
No nekem is egy kifejlett Schmidti (smithti) szökött meg...és mivel nyár volt és nyitva hagytam az ajtót szépen be is ásta magát egy résbe....na onnan kiszedni volt egy agyrém...úgy persze hogy meg ne sérüljön...a kis vándorlény...
-
Chapel
addikt
válasz
kiskaktusz #228 üzenetére
Nálam a macska leszedte a terrárium tetejét, mire a szobába léptem éppen spurizott kifelé. A pók az asztal alatt volt, feltereltük egy papírra és vissza a helyére. És mivel a macska eléggé sietősen távozott, így nem kellett a pókot sem félteni
-
buherton
őstag
Nagy szerencséd volt, hogy nem lett baj, és hogy épségben megtaláltad
Szeretem a pókomat, de azért ha üvegen kívül lenne én prazánék, hogy mikor nyúlok olyan helyre, ahol találkozok vele. Volt már olyan, hogy apáéknál van egy szoba, ami a ház szélén van, és háznak azon a részén volt egy darázsfészek, és természetesen néha-néha bejött egy-egy dög. Egyik reggel kinyújtom a másikra és közte a paplan, erre valami jól megcsípett. Oh mondom ez már jól indul...
(#229) mephi666: Egy kifejlett madárpókkal elintézheted az egész élet alatt lenyelt pókokat
. Ezt olvastam én is valahol. Afrikában is tán csemegének számít.
-
Fulunkulus
csendes tag
Erről a szökésről a Smithim jutott eszembe, mivel a terkokon fent fémrács volt apró lyukas. (olyan, mint a szúnyogháló, csak fém)
A Smithi elkezdte bontogatni, egyik oldalt egy éjszaka alatt annyira szétszedte, hogy majdnem kifért.
Hál isten, időbe észrevettem, és orvosoltam üveg csíkokkal.
(összesen a 20 év alatt egy szökés volt, de az elég volt.
Brachipelma Albo kokon kikelt, és a kicsik elsö vedlésig bent maradnak, igen ám, de nem figyeltem, és az összes kicsi kiszabadult a szobába. papírlappal szedtük össze, mert annyira kicsik voltak.
(Hiába kicsi,a méreg már ugye akkor is olyan, mint nagyba, csak a mennyiség más)
Hál isten nem lett gond belőle. -
Fulunkulus
csendes tag
Ugye egyikőtök se Wolkow fun?
))) (A Hírhedt kijelentései)
Aki komolyan benne van a pókokba, tudja miről, kiről beszélekbuherton Valahol vannak, de szerintem pont azon a HD-men vannak, aminek meghalt a elektronikája.
Bár lehet ano még írtam ki CD-re is pár száz darabot -
Gude
senior tag
A leginteligensebb pók.Ő az új generásió
-
Szép kis dögök.
Én ugyan sajnálnám fogságban tartani őket is, mint bármilyen más élőt, de azért átolvastam a bemutatót.
Nekem amúgy az ugrópókok a legszimpatikusabbak, aki szerint ez az élőlény nem egy csoda kis dög, na azzal nincs rendben valami
Ugrókat amúgy szokás tartani? Hisz jellemzően picik, gyorsak... -
mephi666
nagyúr
válasz
kiskaktusz #228 üzenetére
olvastam régebben valami statisztikát, hogy egy ember átlagosan hány pókot eszik meg álmában élete során
azért kellemetlen lenne egy ilyen "nagy jószággal" növelni az arányt
ui: láttam nemrég a tv-ben valami műsort, hogy talán thaiföldön tizenéves gyerekek fogdossák a vadon élő madárpókokat, aztán elkészítik (kisütik) és utcán árulják csemegének
link ...ebben csak említik a pókot/skorpiót, de úgy eszik ott ezek a különböző sült rovarokat, mint nyugati ember a földimogyorót, vagy a popcornt
-
kiskaktusz
addikt
Nekem egyszer volt szökésem a Brachypelma Vagansomtól, de halál nyugodt voltam, mert elég valószínű attól a deffenzív póktól, hogy fosik tőlem..
3 nap után került elő, a szobámban volt egy sötét és "hűvös" helyen pihent.
A tetőtérben meleg van nálam, akárhova rakom..
(#226) buherton Igen, régen olvastam én is az arachnidát.. Szegények.
-
Gude
senior tag
13 év alatt kétszer volt szökésem.Az első rögtön kezdőként történt amikor még nem tudtam hogy retesz kell a vivárium tetejére.Szerencsére egy Smithi volt aki megszökött,de nem ment el messzire hanem bekucorodott a lámpa mellé(fázhatott)Másik viszont veszélyesebb volt mert 17cm-es Poecilotheria fasciata volt aki úgy gondolta kívül tágasabb.Ott az akkori párom itatás után nem zárt vissza rendesen.Nyár volt és nyitott ablaknál aludtam ezért hittem hogy biztosan lakáson kívül van már ,de biztos ami biztos alapon szétszedtem a szobát.Kint is felmásztam a ház elötti fákra(fán lakó faj)de nem volt meg.5-6 nap után került elő a piszok.Bent volt a 2-es szekrénybe
Kilógott a lába a kabát mögül úgy vettem észre
-
buherton
őstag
De ez nem pók tényező, hanem az ember.
(#221) Fulunkulus: Hangot még soha nem hallottam póktól. Képeid esetleg vannak?
(#223) kiskaktusz: Viszont ezzel a természet biztosítja azt, hogy csak a legéleterősebb egyedek maradnak életben. Mai emberiségre is ráférne egy ilyen szűrés, mert nagyon sok a már alapból rossz génekkel induló gyerek. Ez alól én sem bújok ki, mert a testi felépítésben nem vagyok csúcs. Lúdtalp, x láb, ferde gerinc, gyenge fizikum, rossz látás, stb...
Arahcnidán van fent pár szomorú sztori. Ajtó általi láb levágástól kezdve, minden volt már. Volt olyan is hogy nagyobbacska volt az üvegből készült rács, pont annyira, hogy a pók lábai és a fejthora átfért, de a potroh már nem, aminek a vége az lett, hogy a pók potroh nélkül ment tovább, ameddig tudott. Vagy nagyon sokszor fordult elő, hogy eleség állat bentmaradt, és a vedlés alatt/után támadt a pókra.
-
Chapel
addikt
válasz
buherton #224 üzenetére
Van egy képem otthon, mint fotó kuka, de mint poén majd ide felrakom, konkrétan együtt hesszelnek kifelé a sáskával. Volt hogy finoman a sáska fölé mászott és a lábai között "tartotta", de tényleg finoman.... az valamiért neki jó volt. Már hogy a póknak, mert a sáska szerintem összeszarta magát
Aztán már volt hogy a pók hátára mászott a sáska!!!Vettem én is csótányt, hát végül nem adtam oda mert még kicsi volt a pók hozzá.
Egyszer kapott egy viszonylag nagyobb sáskát (most kb.7-8 vedlésen van túl, a mérete nagyjából fele egy kifejlett példánynak) na azzal akkorát birkózott szó szerint! Elkapta és lendületből átborultak a hátukra, és mivel nagyon kapálózott a sáska, úgy maradtak. Konrétan 10-15 mpig feküdtek a hátukon, a pók szájába meg a sáska. Vicces volt
A kedvenc mikor berakom a zsákmányt és az első ugrása közben még a levegőben elkapja. Durva kis dögök
-
buherton
őstag
Nagyon komoly.
Rosszabbak mint a nők, akik állandóan csinálnak valamit a lakással
.
(#216) Chapel: Én is meguntam volna, ha ennyiszer borogatja az itatót. A flickr-re teszed majd a képeket vagy ide? Kár hogy nincs arról videód, ahogy ezt csinálja. Nálunk rögtön támadás az úr, ha tudja hogy hol az áldozat.
Tegnap adtunk csótányt a chrominak, hát az csúcs volt. Betettük a csótányt a hasával fel fele, de sikerült megfordulnia, és amikor jött a pók, akkor megdermedt. Így a pók nem tudta hogy hol van. A pók az rajta állt, de nem érezte a lába alatt, és így telt el súlyos percek, mire a pók elkezdett mozogni finoman. Lábaival kitapogatta az előző zsákámányak maradványait, és rámart mintha az lett volna zsákmányállat. Miután rájött, hogy rossz horogra akadt, elkezdett a kidudorodás felé (a csótány csak kemény hátpáncélja van) menni menni, ami tulajdonképpen alatta volt. Láttam ahogy a csáprágóit kimereszti és pont a páncélja alá sikerült döfnie, és innen már tudta, hogy most nem futott lukra. Nagyon komoly volt, ahogy megkereste.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
buherton #220 üzenetére
Igen, láttam már ezt.. Kint erősen uralkodik az életben maradás törvénye és az erősebb kutya... A yt-on láttam már ennél sajnálatosabbat is, bár ott a pók tulajdonos volt a retard; 13-4 centis geni és kapott egy egeret, de nem naposat. A geni rátámadt és amíg hatott a méreg, a lábát olyan szerencsétlenül rángatta az egér, hogy letépte 2 lábát a póknak és később a potroha is levált a fejtorról.
Még a naposegeret megértem egy akkora póknál, de azt sem nagyon, no de egy kifejlettet..
-
Tulku
veterán
válasz
Fulunkulus #221 üzenetére
Leblondi veszély esetén erősen sziszeg...nagyon jól hallhatóan...én az esti tortúráiról írtam...sajnos a terrárium az ágyam közelében volt....
És persze felágaskodása esetén szépen láthatóvá válnak csáprágói...aki fél a pókoktól itt biztos nem közelít tovább hozzá...persze aki nem fél, az is óvatos...
Lissek szerint nem tudható milyen erősségű a mérge emberre nézve, de a csáprágók méretéből ítélve tetemes mennyiséget befecskendezhet áldozatába...veszélyes állat, nem simogatásra való és elég ismert bombázó pók, hallatlanul irritatív szőrökkel...
-
Fulunkulus
csendes tag
Nekem a Blondim nem azért volt, ha felhergelték, felállította a két első lábát (Tipikus támadó póz)
és akkor hallatta a sziszegő hangotLáttam a saját szememmel. Ha nem láttam volna, lehet el se hiszem.
Amikor valamelyik cimborám átjött, mutattam nekik is, hogy hogy csinálja, ők is hallották, látták -
buherton
őstag
válasz
kiskaktusz #207 üzenetére
Sajnos van ellen példa is [link]
.
-
Tulku
veterán
válasz
buherton #214 üzenetére
Én inkább az erősebb prevenció-hátrányokra felkészítés híve vagyok, mint a liberális "tartsd csak nyugodtan amit akarsz mert megteheted a XXI. században" szlógeneké...így jóval kisebb az esélye a váratlan baleseteknek, esetleg az "én nem ezt akartam" típusú megjegyzéseknek...
Természetesen egy megfelelően előkészített, rendszeresen gondozott, karbantartott terráriumban folyamatos lehet a "pókélmény" és természetesen nincs veszély...egy Brachipelma, vagy Avicularia tartása esetén még a váratlan következményekkel sem kell tartanunk...
De jobb a megelőzés...
-
Chapel
addikt
Nálam is Vagans és dettó, nem bírja elviselni az itatót. Addig borogatta, rakosgatta míg meguntam, kivettem.
Ahogy írtam lejjebb azóta injekciós tűvel adok neki a földre és ha szomjas rögtön rányomul, de van hogy csak "belefekszik" vagy fölé megy, szerintem a kipárolgás miatt.Rakok majd egy képet, érdemes megnézni milyen a kedvenc pozitúrája napok óta
ui.: Ideje lenne vedlenie mert vagy 4-5 hete nem evett semmit, ahány sáskát beraktam minden összehaverkodott, volt egy amit rendre követett ha mozgott, de tök finoman bánt vele, sosem bántotta...gondolom akkor annyira nem éhes. DE közben pedig vedleni sem akar...gondolom a téli hideg kicsit belassította, sajnos napközben a lakásban 16-17 fok van, a fűtése ami bent van az pedig csak pár napja van.
Nem akarok már berakni semmit, mert ha meg levedlik akkor napokig paráztatja a táplálék, ilyenkor ugye védtelenek...
-
buherton
őstag
Tényleg nem kötekedésből írtam, csak ilyenkor könnyen elszabadulhat a dolog.
Nagyon komoly
, kíváncsi lennék egyre élőben. Nem is tudtam, hogy ilyen fogókarmokkal is rendelkezik. Nálunk a a csótányok csapnak néha zajt. Ilyen karistoló hangjuk van a lábaiknak.
(#195) Mr.Csizmás: Igen. A bőrükön keresztül is feltudják szívni a vizet. Vannak fajok, amelyeknél egyáltalán nem kell itató, mert soha nem isznak, hanem a hálójukra kicsapódó párát isszák. Akitől hoztam a Metát, ő mondta, hogy a chrominak nem tett itatót, hanem rendszeresen spriccelte a földjét. Nekem szerintem azért nem rakja tele földdel, mert tényleg kicsit az itató.
(#199) Mr.Csizmás: Utolsó oldalon a cikkemnek vannak linkeke, és van köztük párzásról videók is
. Tán nem keltette fel az érdeklődésed?
-
Gude
senior tag
Nagyon szépek tudnak lenni egy megfelelően berendezett viváriumban.99-óta tartok én is pókokat.Anno az elsőt pont azért vettem hogy legyőzzem a fóbiám ami sikerült is.......Esetleg valakinek eladó hím geniculata
-
buherton
őstag
válasz
Fulunkulus #185 üzenetére
Igen, ez így teljesen jogos. A gyerek vonzza a bajt, és egy gyereket jobban megvisel a marás. Kisebb test tömeg stb... Nem tudom majd nálunk mi lesz, ha eljön az idő.
Pókfóbiára tényleg legjobb kúra, hogy együtt élsz a félelem forrásával. Barátnőm is így vetkőzve le ezt.
Poecilotheria-ból szeretnék majd több fajt is, mert szinte mindegyik káprázatos színekkel rendelkezik. Hihetetlen, hogy egy pók mikre nem képes fizikailag. Csak csodálkozva hallom, hogy egyes fajok mint pl. Brachypelma kiborítja az itatóját meg a többi
.
Nem hiányoznak?
(#187) kocka88: Miért pusztult el?
(#189) Mans20: Mert hogy a kutyának/macskának tényleg több keresni valója van az ember mellett.
-
dontdoit
tag
I don't want to live this planet anymore.....
-
kutga
félisten
Ez inkább díszállat nekem mint háziállat.
Nem lehet simogatni, ölbe venni, megtanítani neki dolgokat, de cserébe kiválóan elvan magában, és egy ilyen terrárium a lakás dísze lehet.
Részemről maradok a kutya-macska párosnál.
-
Egyetértek. Ez alapján egy darab kő is jó háziállat.
Minden élőlényt alapvetően azért tart az ember maga mellett, hogy így vagy úgy de gondozza. Lehet növény is, ismerek olyat aki az állatokat nem nagyon szereti de a növényekért oda meg vissza van.
Szóval érdekes szempontok ezek, abba nem kötnék bele, hogy kinek tetszik egy pók, tény, hogy engem is kiráz a hideg tőle de ez szerintem már ízlés kérdése.
-
-
twine
veterán
Huaaahhhh...
Én is a "fóbiások" közé tartozom....
Ez az egyik ok, amiért a pók esélytelen háziállatként nálam...
A másik, hogy csak olyan állatot tartok magam körül, ami tud "kommunikálni" velem, és van intelligenciája...
Jelent esetben, két Magyar Vizsla
A többi esélytelen....MaciG-vel értek egyet az "első oldalon" írta:
"ha már azért akar valaki háziállatot, hogy minél kevesebbet keljen vele törődni, ott a plüssmedve, és még simogatni is lehet"De hát különbözőek vagyunk...ha valakinek madárpók a "fétise"
lelke rajta....tartson azt...
-
mephi666
nagyúr
válasz
kiskaktusz #204 üzenetére
"Hey mate, instead of the mouse, try to put your dick in the hole. It could be funnier..
"
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Mr.Csizmás #203 üzenetére
Akkor nézz meg egy Blondi-t is
[link]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
kiskaktusz #202 üzenetére
thx
kis cuki állatok
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Mr.Csizmás #199 üzenetére
[link] Láthatod is..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
kiskaktusz #200 üzenetére
simán kopogtatja a talajt, meg amit ér? vagy ütemesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Pavilion x360 14 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv új akku gar
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Gamer gép - GIGABYTE B760M, Intel I5 12400F, 32GB DDR4, RX 6600 8 GB, 1TB M.2 SSD, 850W GOLD
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Retro Számítógépek és alkatrészek!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest