Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovimre
tag
Sziasztok! Nem ismerem a tableteket, még nem használtam, most állok vásárlás előtt. Olyan megoldás lehetséges, hogy USB csatlakozón keresztül csatlakoztassam rá Vodafon Mobil stick netem?
-
ONEFREE
aktív tag
Csak egy észrevétel a nexusb10 ről. 2 napig próbágattam, nyúztam, de nem nagyon nyerte el a tetszésemet. Persze a kijelző gyönyörű képet ad. Blue Ray videók alatt meg meg röccen, de megy és a mem kártya hiánya kikészitett. Jó gép, de mégis az Xoom omot veszek a feleségemnek hiába kifutó modell. Szerintem ez mindent elmond.
-
emre33
addikt
Lassan elkezdhetnék árulni.
Mondjuk, én megvárom a 3G-s modemes verziót.
-
attila8812
csendes tag
Hogyan tudnal mar sporolni igy ?
fizetsz havi 10 000 ret villanyra egy evet szamolok az 120 000
megveszed ezt a tabletet mondjuk az is 120 000 egy evben az ugye mar 240 000
lecsokken a villanyszalmad 8000 re
ha kiszamolod en nem teszem most meg, sok ev mire visszaterul ha egyaltalan visszaterul.
-
Hobbbyt
őstag
Nem olvastad el az egész beszélgetést, vagy valamit félre értettél.
Itt senki nem küld FHD videókat sehova. Épp úgy bluetooth-on nem, mint mailen keresztül..
Képekről volt szó. És mellék ágon bejött, hogy a telefon 8mp meg Full HD.. amit a tabok nem tudnak, és szerintem nem is kell, hogy tudják.Amúgy a 3.0-ás BT HS (High-Speed) elméleti maximális sebessége: 24 Mbit/s. Ami sokmindenre elég lehetne, ha..
-
Magnat
veterán
Ok, de ha éppen tabon mailozol vagy csinálsz bármit ami a nagy kijelző miatt kényelmesebb, akkor felesleges macera telefonnal fotózgatni, aztán dropboxolni a képet, h tudj vele utána bármit csinálni ... nekem a tabomon 5 megás a hátlapi, a telefonon meg 8, előbbi 720p videjót tud, utóbbi full hd-t, eddig még ha gyorsan kellett küldeni vmiről képet, mindig elég volt a tabon lévő ... a front kamerát meg egyiken sem használtam még soha a kipróbáláson túl

-
Hobbbyt
őstag
válasz
oliverkiss32
üzenetére
Hjaj..

Értsd úgy ahogy kell..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval.. Videót felvenni.. fényképezni.. stb..
De még videochatelni is lehet hogy kényelmesebb.Am. Tabon se nézek Full HD Videókat, mert hülye Fat32 miatt a nem fogok darabolni
Pendrivera meg nem telik (nem visz rá a lélek) 32 gigás meglévő nemkari mellett.. 
-
Hobbbyt
őstag
Én sem vagyok videóchat használó, bár volt már rá eset.. és a jövőben se zárom ki a lehetőségét, hogy kellhet.
Szerencsére én ezek szerint kifogtam a használható előlapi kamerás kütyüket
Teljesen értékelhető képet adnak az enyéim. Célnak megfelel.. így fogalmaznék leginkább 
Tabot úgyis csak olyan helyen használok ahol egy normális mobil mindig ott van a zsebemben, vagy elérhető helyen.. abban meg ott a FullHD videó meg hiperszuper satöbbi.. amit a tabok még jó sokáig nem fognak tudni.. és nem is igazán kell, hogy tudják.
-
Magnat
veterán
Jah, sztem is felesleges bele a komoly, de speciel nekem éppen az előlapi a felesleges... Videochatelni sosem szoktam (egyébként sem láttam még olyan kütyüt ami kézben tartva nem vmi halszemoptikához hasonló képet adna), viszont ha vmi képanyagot gyorsan el kell küldeni, akkor tökéletes egy buta hátlapi, csak klikk, aztán megosztás, már mehet is be csatolmányba v Whatsappba.
-
raub
tag
A belsőt tekintve egész jónak tűnik...

Csak reménykedem, hogy ,, Ő " szakít azzal a hagyománnyal, hogy egy tablet szinte nem is használható fotózásra...
Persze tény, hogy nem a kamera miatt vesz ilyet az ember, de az szomorú, hogy gyakorta csak jelzésértékü a fotós rész...
-
janos1988
addikt
Semmilyen szupervihar nem volt. Csak majdnem azzá alakult.

-
Magnat
veterán
Ebben igazad van, de sztem meg a nagy recesszióban a cégek nagy részénél az sem életszerű, h a telefon mellé, amin szintén van mobilnet, fizessenek még egy dedikált mobilnetes simkártyát... régebben még inkább el tudtam képzelni, amikor hanghívásos simre nem lehetett rendes áron mobilnetet venni, de ma már pont annyiba kerül, mint külön ... így a külön mobilnet a legtöbb cégnél felesleges luxus... akkor megmarad a tethering. Persze attól még én is azt godolom, h a legjobb ha van 3g-s meg only wifi verzió is, és mindenki vesz amit akar... más kérdés, h a 3g-s verziók általában annyira túlárazottak, h a különbségből simán kijön egy mifi, amire viszont nem csak egy eszközzel lehet csatlakozni, szóval annak is van előnye is.
-
Gusztáv
addikt
Én is simán mifi-t használok, de pl nálunk az értékesítő kollégáknak már szerintem meghaladná a képességét
. Meg pl ha fontos, hogy egyből lássuk az emailt, akkor sem túl praktikus a hotspot. Szerintem üzleti vonalon kell a 3G (legalább opcionálisan), de mondjuk szerintem a Nexusok nem is ennek a szegmensnek szólnak. -
ROBOTER
addikt
Mondom, nem magunkról beszélek. Én is simán vennék egy ilyet, mint te.
De a főnökömnek már nehezen magyaráznám meg, hogy a két elektronikus kütyüje mellé vigyen egy harmadikat, és figyelje annak is a töltöttségét. Ez nem életszerű, ezt a semmiféle műszaki vénával rendelkező emberek jó része kényelmetlennek érzi, kerüli.
-
ROBOTER
addikt
Na ez az utolsó, amit egy vezetői réteg hajlandó megtenni. Ezt írtam legelőször, hogy egy csoportot zárnak ki, nem azt, hogy mi nem tennénk meg.
Nekem is Androidos telefonom van, és is megosztással használom a MacBookot vele, de hogy kényelmes lenne és praktikus...attól állati messze van.
A kisebb térerővel rendelkező helyeken (akad belőle), járműveken gondoskodni kell, hogy jó helyen legyen a telefon.
-
erdoke
titán
Én sokat hurcolom az iPadet, és a második 3G-s volt. Aztán vettem egy 3G hotspotot, és a 3. iPad már megint WiFi-s. A következő is az lesz, később pedig egy LTE hotspot kerül a mobil eszközeim mellé. Külföldön akár egyetlen nap alatt bejön a hotspot ára...
Arról nem is beszélve, hogy 1 db 10-20 GB-os mobilnet mennyivel olcsóbb, mint 3 db 4 GB-os. -
rankesz
veterán
Amikor először láttam ezt a videót, nem gondoltam volna hogy valós, a közeljövőben kiadandó játék fut rajta... erre már itt van a telefonomon a Need for Speed Most Wanted.
Durva! -
ROBOTER
addikt
Kegyetlen életszerű a munkahelyi leveleket megosztott neten várni. Ami ugye nem is zabálja az akksit.
Felhív a főnököd: "Józsi, oszd meg a neted, mert sürgős levelet akarok küldeni" - utána kapcsold ki azonnal a megosztást, mert délután még beszélni is szeretnék veled, nehogy lemerüljön.
Ne hülyeskedjünk már...
-
juiced
csendes tag
Azért az az akkumulátor elég gyér lett ehhez a kijelzőhöz iPad is eszi rendesen(retina) azt használom és jobban merül mint a kettes ennek sajnos kisebb az akkuja.
-
emre33
addikt
Ebbe akkor most nincs 3G-s modem?
-
Gusztáv
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ehhez képest pl a Nexus 7 elég szépen letarolta a 7"-os gépek piacát. És most, hogy kijön beépített 3G modemmel is, még több vásárlót szippant el a többi gyártó elől (persze ilyen tabletet tényleg sokan vehetnek a mobilszolgáltatóknál).
-
Stauffenberg
nagyúr
Túlbecsülöd a fogyasztói képességeket. A legtöbb vásárló nem olvas fórumokat és szaksajtót a vásárlás előtt. Felmegy a szolgáltatója webshopjába, vagy bemegy személyesen és azt veszi ami szimpatikus. Szerinted miért fogynak az olyan készülékek, melyeknél azonos árkategóriában találni jobb vételt is?
-
Gusztáv
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az ok, hogy mindenki kapott egy kis koncot, de ezzel kb be is maximalizálták az árakat. Viszont ez a gyártók többi modelljére is hatással van. Ki fog 400$ felett Samsung tabot venni, hogy vgy LG telefont 300$-nál drágábban?
-
fagylalt
senior tag
Annyira mégsem lesz olcsó.

-
erdoke
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem az a kérdés, hogy kinek milyen feladatot ad a Nexus készülékekkel kapcsolatban, hanem hogy a többi gyártó hogyan tud a saját felület/appok fejlesztésével együtt versenyképes maradni. A hardver gyártók (kevéssé meglepő módon) a vasból élnek, azon kell profitot termelniük. Mivel a Google (és az Amazon) szinte 0 profittal adja a Nexus vasakat, mert ő a szolgáltatásokon akar keresni, súlyosan alátesz a HTC-nek, a Sony Ericssonnak, de még a Motorolának is. Vagy szerinted a HTC-nek nem gond haszon nélkül adni a készüléket, és még ingyen Sense-t is pakolni rá? Szerintem az, nem is kicsit. Nem véletlenül vetették bele magukat nagy hévvel a Windows Phone 8-ba.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem a Google gyártja ezeket, csak ő szállítja hozzá a szoftvert meg annak támogatását.
Nexus 4 - LG
Nexus 7- ASUS
Nexus 10 - SamsungEz az idei lineup, jövőre más gyártók kapják majd a feladatot. A Google inkább élénkíti a gyártók közötti versenyt, mintsem kinyírja őket. Akkor lenne így, ha a megvásárolt Motorola lenne innentől az egyetlen, amely gyártana, na azzal szépen aláfűtene a többieknek, de velük egyelőre még csak egy csavart sem készíttetett.
-
Hobbbyt
őstag
A Full hd-s filmek, Memória vs. OTG vitában azt ne felejtsétek el, hogy az Andoid sajnos FAT32-t használ. OTG kábelen viszont megeszi a NTFS-t is. Szóval annak aki Full hd-s filmeket akar nézni, így is úgyis streamelnie kell vagy OTG kábelről táplálnia..
-
-
Ren Hoek
veterán
Gondolom iróniának szántam, de mindegy.

Igazából továbbra se fogom fel, annyira miért kell erőltetni ezt a nagy felbontást, és nem csak néphülyítés...Felskálázás és maga a kijelző is több erőforrást igényel szerintem. A FullHD szerintem pont optimális 10 colnál, mivel egy Iconia A500-at nyomogattam múltkor (1280x800), meg egy Ipad1-et, és ezek zavaróan pixelesek...
Mellesleg várok egy jó androidos tabletre, de még úgy érzem nincsenek kiforrva teljesen. Ez a bika processzor talán már meghajtja rendesen, és végre igazi smoothság lesz, mint az Ipadokon

-
"Amúgy ezt a felbontásra izgulás dolgot én sem teljesen értem... 10 colnál egyáltalán meg lehet különböztetni ilyen távolságról a FulHD-től?"
"Gondolom jó lehet nézegetni felskálázott anyagokat, natív felbontás helyett..."
Gondolom, igy egymas melle rakva, neked is feltunik, hogy a ketto kozott ellentmondas feszul

Vagy nem latszanak a pixelek mar fullHD-n sem, es akkor a skalazasnak nincs semmilyen hatasa vagy ha a skalazas zavaro, akkor latszanak a pixelek.
Egyebkent abban teljesen biztos vagyok, hogy filmeknel abszolut eszrevehetetlen a skalazas, a tobbinel meg az a kerdes, hogy az Android milyen tamogatast nyujt ehhez a felbontashoz. Pl. elsuthetik azt a trukkot, hogy az alkalmazasok fele negyedekkora felbontast jelentenek, a grafikai elemeket felskalazzak a szoveget meg egyeb, Android altal renderelt cuccot meg a nagyobb felbontason szamitjak.
-
erdoke
titán
Addig a határig, amíg a használati távolságról látod az egyes pixeleket, vagy azoknak bármilyen zavaró hatása van a megjelenítésre (pl. szőrösebb betűk), természetesen van értelme a felbontás növelésének. Eszközönként eltér, hogy tipikusan milyen távolságról nézi az ember, pl. a telefont általában közelebb emeli a szeméhez, mint a tabletet, a laptop és az asztali monitor pedig még messzebb vannak, az 50-60" képátlójú Full HD tévék optimális nézési távolsága (Full HD forrással) pedig méterekben mérhető.
Átlagos visus-szal rendelkező embereknél a telefonos felbontás kb. 300 ppi, efölött nemigen tudja megkülönböztetni a pixeleket, így az ennél magasabb felbontású képernyő előnyét se látja. Átlagosnál lényegesen jobb látású egyének (ez nem durván ritka) akár 350 ppi-t is "pixelesnek" láthatnak 20-30 centiről.
Tablet esetében a normál szemlélődő távolság nagyobb, 40-50 cm, ezért ehhez értelemszerűen elég a ~250 ppi felbontás hasonló "élmény" eléréséhez.
Még egy fontos dolog, amiről nem szabad megfeledkezni, a korábbi felbontással való kapcsolat, azaz technikailag milyen egyszerűen valósítható meg a régi alkalmazások futtatása, menyi fejlesztői munkával jár az átírásuk, skálázásuk más felbontásra. Az Apple ezért négyszerezi a régi eszközei felbontását, és így nem mindig korrelál pontosan az említett optimális felbontás vs. nézési távolság értékekhez. Nyilván ha lehet, inkább fölé lő.
Jelen esetben nehéz eldönteni, hogy pusztán számháborúról van szó (hiszen az alkalmazások nagy része állítólag rugalmasan kezeli a felbontásokat az egyébként is sokféle eszköz miatt), vagy most is a négyszerezés egyszerűsége szülte a némileg túl magas felbontást. Végülis a szemnek nyilván nem árt, de fölösleges erőforrást igényelhet.(#63) oliverkiss32
Én csak azért vettem egy Apple TV-t, hogy megszabaduljak a mobil eszközökből kilógó tyúkbelektől... Még a kamera kitet is rühellem, pedig az éppen csak kiáll, amikor átteszem a fényképezőből a tabletbe az SD kártyát. -
Gusztáv
addikt
Úgy látom gugli elhatározta, hogy kinyírja az összes gyártót. Ezek után ki fog más 10"-os gépet venni ennél jóval drágábban? Szépen lefedték a komplett piacot. Kíváncsi vagyok mikor borul a bili.
-
Prof01
veterán
Nagyon jó cucc lett! Egyedül a microSD bővíthetőségének hiányát sajnálom...
-
ROBOTER
addikt
válasz
oliverkiss32
üzenetére
Azért ne már...
Amikor munkára használod, hozzá van csatlakoztatva egy midi interface vagy egy műszer, akkor teljesen oké, de miközben szórakozol/netezel?
-
válasz
oliverkiss32
üzenetére
Ha szerinted egy mobil eszkoznel nem zavaro az, hogy egy kabelen fityeg belole valami, akkor erdekes elkepzeleseid lehetnek a mobil eszkozokrol

-
Youri
veterán
válasz
oliverkiss32
üzenetére
Nekem annyira életszerűtlen, hogy a tablet végén egy madzag lóg, és abból egy pendrive, vagy egy HDD... annyira elrontja az egész összképet ez az összvér megoldás...
Tukán: Feltételezem jelenleg is van jelszava a Google fiókodnak
-
ROBOTER
addikt
DeSanto
"Pont/inch vagy pixel/inch.. Ugyan az más megfogalmazásban."Semmi köze a kettőnek egymáshoz. A dot per inch egy nyomdaipari szakkifejezés, amit sok éve a TIFF és az EXIF megalkotói közül valamelyik agyhalott betett a szabványba, és azóta keveredik a két fogalom, nem csak a szakmán kívül, hanem azon belül is.
A "dot" nem a matematikai pontot jelenti az angolban (az point), hanem a fizikailag megjelenőt, mint nálunk a "pirospont", "pontozott vonal" stb. Sőt, beépített kisméretű képernyőknél (pl. kamerákban) a képernyő felbontását KiloDot-ban adják meg, ami alatt a subpixel számot értik. Pl. 921KDot = RGB VGA
A pixel pedig egy információtechnikai fogalom, a picture element szavakból képzett műszó.
http://www.andrewdaceyphotography.com/articles/dpi/
http://www.imagescience.com.au/kb/questions/31/The+difference+between+PPI+and+DPI
Client
"Mi a különbség?"Úgy kb. minden.
-
Tukán
csendes tag
Vajon a felhasználók közötti váltásnál van rá mód, hogy jelszóval védjem az Én "fiókomat"?

-
válasz
oliverkiss32
üzenetére
Az nagyon bena es kenyelmetlen.
-
oliverkiss32
aktív tag
OTG, OTG, OTG, emberek!
-
Ati1979
veterán
Valóban nem tudják kihasználni.
Igen ezek a tabletek tényleg nem Full Hd filmek tárolásra vannak kitalálva.
Erre 32Gb is kevés.
Ezért jó ha van valamilyen SD kártya slot, bele lehet rakni akár egy 64Gb-os darabot is ha kell. A külső winchestert is meg lehet próbálni. Egyet rámásolsz róla, egyet törölsz. -
Ren Hoek
veterán
Amúgy ezt a felbontásra izgulás dolgot én sem teljesen értem... 10 colnál egyáltalán meg lehet különböztetni ilyen távolságról a FulHD-től?
Másrészt ennek nincs olyan hátránya, hogy jelen pillanatban még minden tartalom FullHD-re van (jobbára) optimalizálva? Filmektől kezdve, játékokon és webes dolgokon keresztül szinte minden... Gondolom jó lehet nézegetni felskálázott anyagokat, natív felbontás helyett...
Még ha professzionális grafikus tablet lenne, mondjuk 15 colon, precíz wacom résszel, akkor lenne létjogosultsága szerintem. (de jó is lenne egy ilyen!)
Ez szerintem kb olyan háború, mint a kompaktoknál a megapixel... (Természetesen profi DSLR vázaknál ott is van létjogosultsága, de egy szappanosdobozba értelmetlen 18 MP-t beletenni pl)
-
válasz
planbmokus
üzenetére
"Koncepció szép, gyakorlatilag meg értéktelen."
A SE Live nem tudja osztani a netet?

-
planbmokus
senior tag
3G/4G/LTE.... Szia!
Koncepció szép, gyakorlatilag meg értéktelen.
-
arn
félisten
en a nappalis hts kutyunel csak egyhez ragaszkodok, hogy xbmc legyen rajta

-
madgie
titán
Na várjál, nem értelek. Nem HTPC-ről, media player-ről írtam, hanem tabletről, hálózati lejátszásról.
Médialejátszóm van, azzal nincs gond, sőt (Popi A-210). A HTPC viszont nem tudott meggyőzni, másodszorra sem, épp Pheke-nek adtam oda 25 ezerért szőröstül-bőröstül (Brazos alapú cucc, pici kis paneltápos házikóban)
-
Dany007
veterán
Sima mezei HTPC. Dabadabnak van egy írása róla - asszem neki - . Megcsinálta kis A/3-as dosszié méretben, TV hátuljára felszerel, Távirányító + XBMC és visz mindent.
De ha mégse, akkor a Bsplayer, MPHC, esetleg SplashFX minden feliratot lejátszik.
Ezért szeretem én is, hogy egy mezei Win7 fut a HTPC-men. Mezei asztali lejátszóprogramoknál sosincs gond ilyennel, hogy milyen feliratot játszik le és milyet nem. Meg milyen formátumot és milyet nem. Ellenben a TV gyári médialejátszói rendszerint gyengék. Keveset tudnak vagy épp felirattal van problémájuk... Apámék szívnak ezzel rendszeresen, hiába mondom neki, hogy kössék már rá a PC-t még mindig egyszerűbb megoldás.
Természetesen a killa_sample meg se kottyan neki... (más kérdés, hogy én meg fogyasztás miatt "szívok", de igazából nem hat meg ez a "probléma") -
madgie
titán
Oplayer HD, a feliratokat is viszi SMB-n keresztül. Sajnos a legújabb frissítéssel előfordul, hogy AC-3-nál nem lesz hang, de én nem engedtem frissíteni.
Ha meg jailbreak van, akkor meg egyértelmű, ultimate ingyenes app van hozzá: XBMC

erdoke: hm, szép
nem tudsz hasonló alternatívát ,ami viszi a feliratot hálózaton? Nem szívesen JB-znék csak ezért (ha egyszer véletlenül frissítenék a progin) -
Enxtheone
tag
Szval akkor már két db 10" tableten van 2560x1600.
Mikor lesz akkor 20-30" monitoron 4K? -
Hobbbyt
őstag
-
madgie
titán
Nem szenvedek én, sőt, általában fordítva van: mondjuk ha YT videót akarok nézni, akkor airplay-en áttolom a tévére (50" plazma).
Viszont ha az asszony Grace Klinikát, vagy más szutykot néz, nekem meg nincs kedvem a PC-t bekapcsolni, akkor betolok valami sorozatot magamnak, bedugom a fülest oszt befekszem a fotelba.
Vagy ha közösen nézünk valamit, az asszony már fogná a vízszintet, de a hálószobában nincs médiaplayer... átvisszük a tabletet oszt befejezzük azon a filmet.
-
p87
senior tag
Ha már tárhely, azt sem érdemes elfelejteni, hogy tuti támogatja az USB OTG-t, a 7-es Nexus is támogatja, fogsz egy pár száz forintos adaptert és rádughatsz 32-64GB-os pendrive-ot is, így másolgathatsz róla ide-oda vagy közvetlen pendrive-ról lehet filmeket lejátszani.
Nekem pont ezért elég is lenne a 16-os, nem adnék ki plusz 100 dollárt ami itthon lesz vagy plusz 25-30e.
(#24) erdoke:
Én nem aggódnék a fogyasztása miatt...
Ha a Chromebook amiben ugyan ilyen 5250-es van ~4000mAh akkuval kibír több mint 6 órát, akkor a nagyobb felbontás és intenzívebb proci-gpu használat ellenére egy 9000mAh- akkuval bőven jónak kell lennie. -
Dany007
veterán
Részben egyetértek. De igazából ezt még egy 1080p-s film se tudja kihasználni. Mármint a felbontást.
Viszont helyigénye egy ilyen filmnek akkora, hogy jó ha kettő, esetleg három elfér a 32GB-ot és akkor másnak már nem marad hely.
Ha valaki egy ilyenen komolyan HD-ben filmezni akar, akkor ahhoz már az SD kártya is kevés, oda már egy külső HDD kellene.@atus72: gondolom wireless módon használja. AirPlay. Meg hasonlók. Valahogy biztos megoldható.
-
atus72
őstag
Elég idióta formája van, egyszerűen borzasztó, egy "kis" telefonnál még talán elmegy ez de egy ekkora készüléknél ez számomra elfogadhatatlan... egy táblagép az legyen téglalap!

egy iPad tulaj
)) -
Ati1979
veterán
Jó tablet, de az Sd kártya hiánya miatt, 16gb-os modellt szerintem nem érdemes megvenni. Biztos, hogy előbb utóbb kevés lesz.
Nagyfelbontású filmek nem férnek rá az biztos....Kár, hogy nem amoled, de így sem rossz ezzel a felbontással.
-
Dany007
veterán
Véletlenül se akarok újra belemenni egy ilyen jellegű vitába.
Az apróbb hiányosságokkal szerintem meg lehet békélni. Az ára pedig igen barátságos. Főleg, hogy ez nyitóár. És az Applel ellentétben itt fél éven belül is várható árzuhanás. Akkor meg mégjobban megéri.
De az Apple is teljesen jó. Itt már olyan apróbb különbségek döntenek, aminél már teljesen felhasználófüggő kinek mi éri meg azt az adott összeget. Nekem pl évek óta hiányzik az Apple féle érzés
meg az a frankó érintőkijelző. Viszont egyszerűen nem ér meg nekem annyit és az andoridos megfelelője se annyival rosszabb, hogy azt én kifejezetten észrevegyem átlagos használat közben. -
Kapanyél
őstag
Nem azért ilyen béna a formája, hogy elüssön az iPad-től, hanem hogy ne ezt vegyék a Galaxy Tab/Note helyett.
-
nbg
senior tag
Nem, sajnos nem istenkiraly, akarhogyan is akarja megmagyarazni a Google az SD hanyagolasat, szemely szerint oltari nagy pofatlansagnak es kibabralasnak tartom. Sot, nem istenkiraly, hogy nincsen Flash sem, mert az oldalak 90%-a meg mindig azt a fost hasznalja. Mondjuk errol azt hiszem inkabb az Adobe tehet... (de lehet, hogy tevedek)
Ugyhogy egy hajszallal kevesebb meggyozodessel bar, mint masfel eve, de azert meg tovabbra is vastagon viva la Droid!

-
arn
félisten
lehet venni nexus7et, felaron... tartani es gepelni az ipad is nagy, ugyanugy ala kell tamasztani, mint ezt.
-
erdoke
titán
Ennél azért többet írtam, és a személyes preferencián túli részleteken szívesen vitatkozok is.
Próbáltam kézben több tabletet, és már a 10.1" 16:9 is nagyon határeset fektetett mófdban gépelésre.
Anand elmélkedett az A15 relatív magas fogyasztásáról, ezt sem az ujjamból szoptam. Ezzel a felbontással párosítva biztosan nem jobb, mint az elméleti...Valaki írta a böngészést. A készülék negyed felbontással jelentkezik be az oldalakra, és a szoftver skálázza fel, hogy a betűk szépek legyenek. Máshogy valóban nem sok értelme lenne.
(#25) arn
Nekem 19 hónapja van iPadem, és még egyszer se támasztottam alá kézben gépeléshez. Fektetve sem. Persze a család női tagjainak le kell tenni, illetve csak állítva tudnak kézben gépelni. -
Dany007
veterán
válasz
MortalVenoM
üzenetére
Isten ments' hogy trollkodjak. De tudod jól, hogy Appleéknél a 4 colos kijelző is fölösleges és szar volt mindaddig amíg az Apple ki nem hozta a 4 colos kijelzőt. Utána már az a fa...sza!
Ugyanez van a felbontással is. Apple kihozta a 320ppi-t ami tényleg überkirály! Viszont táblában "csak" 267ppi-nél járnak, ami szintén überkirály. Viszont ha valaki ez fölé mer menni akkor az már egyből fölösleges lesz... Ez egy ilyen dolog sajnos. Majd ha az Apple is kihozza a 300ppi-s tabletet akkor majd az is király lesz, az sem lesz fölösleges. Látod, ez a tábla majdnem annyiba kerül, mint az iPad mini. Csak sokkal jobb felbontással nagyobb mérettel. Mégis szidják. : ) -
MortalVenoM
tag
tetszik, hogy itt is, meg külföldi fórumokon is leszólják az apple mániások: "felesleges ilyen felbontás", "túl nagy". nem értem én az ilyen embereket

-
Viszlát
addikt
Jól értem a cikkből, hogy egyetlen USB aljzat sincs rajta?
-
Dany007
veterán
Nem is rossz ötlet! Erről még csak félfüllel halottam, nagyon nem ástam bele magam.
De épp azon agyaltam, ha valahogy ki tudná váltani a HTPC-met - tv funkció nélkül - akkor később megérné beruházni egy ilyenre. Elvégre gondolom nem kevés villanyszámlát takaríthatnék meg vele.
Csak kérdés, hogy az ilyen táblák bírnák-e a napi 10-12 órás menetet folyamatosan... : ) Illetve ha bírják is hány évig... No mindegy, még ráérek ezen agonizálni. Csak érdekes. -
bteebi
veterán
Hát nem olcsó
, persze cserébe jó is. -
Dany007
veterán
Tudjuk nálad csak az Apple az istenkirály! És minden más szar.
Igazából be se kéne írnod semmit, csak egy pontot tenni, azt is zárójelben, már tudnánk is mire gondolsz! 
Más.
Amúgy a cucc nagyon komoly lett!
Ezért az árért szerintem must have kategória annak aki ilyenre vágyik! Én is szeretnék egy ilyet, de igazából nem tudnám mire használni... Próbálom keresni rá az ésszerű indokokat, de egyszerűen nincsen. Azon kívül, hogy cool.
No, de tényleg odatette magát ez a kis Nexus. A kijelző biztos brutális. Mostmár az amoled miatt sem kell sírni. A 300ppi meg szintén eszméletlen lehet egy ekkora kijelzőn! -
Peter13
senior tag
Nnnna, az első fecske. Nagyon helyes! Bár én egy full HD panellel is elégedett lennék ebben a méretben, de egye kukac, megbarátkoznék ezzel is

Viszont az SD kártyahely lespórolása, annyira, de annyira kicsinyes dolog...remélem lesz valamilyen "revision", ahol belecsempészik. Nem kell mindenben almáékat követni... -
lolchief70
aktív tag
Még meg se jelent, de fentebb már egyből fikázza valaki...

Csak nem megint az Ipad a tuti tuti tuti... ?
-
Stauffenberg
nagyúr
Ennek az ultramagas felbontásnak van egy igen komoly hátránya (legalább is nálam hátrány). Egyszerűen a webes tartalmak töredéke van csak erre kalibrálva (az is csak a harmadik generációs iPad miatt és ott is csak akkor, ha ebben érdekelt a weboldal vagy üzemeltetője).
A legtöbb grafikai elem (pl: beágyazott képek egy hírnél) felskálázódnak kétszer-háromszor nagyobb felbontásra és ettől egy homályos, élességet nem ismerő, festményszerű szar lesz belőle. Ezért nem szeretem a harmadik iPad-en a kedvenc fotós portáljaimat böngészni.
Nem baj ha haladunk a korral, de ez így túl nagy ugrás, még biztosan évekig nem lesznek elterjedtek az ekkora felbontáshoz optimalizált webes tartalmak, addig meg eheti a kefét akinek nem tetszenek a felskálázott JPEG képek. (Arról nem is beszélve, hogy amíg nem lesznek lopásgátló webes szabványok, addig elég kevesen szeretnének több megapixel méretű fotókat/grafikákat közzétenni, hogy azok egy tolvaj számára könnyebben felhasználhatók legyenek).
-
erdoke
titán
Túl nagy a kijelző. Pontosabban túl széles, fektetve ezen már nem tudnék úg gépelni, hogy kézben tartom. Állítva pedig a képarány miatt gnóm.
Az üzemidő és fényerő teszteket kíváncsian várom, ott bukik elvileg az A15 az Apple- és Qualcomm-féle custom A9-hez képest. Ezzel nem fogsz 6-8 órát natív felbontáson játszani, az biztos. Persze a specifikációs lista megint top, Androidnál/Samsungnál ez a lényeg...
A 30 GB szabad hely Full HD videókhoz nem lesz sovány?
Legalább a súlyt tudták tartani a műanyagok kiterjedt alkalmazásával. -
zéügynök
csendes tag
4.2-es droid. Várhatjuk megint a frissítéseket a telókra. Még a 4.1-esek sem érkeztek meg.
-
mghltm
addikt
2560x1600 pixeles felbontás 10,5”-es képátló - kellemes parameterek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tsii_H
tag
latom a design-t egy dolog motivalta, ne legyen olyan mint az iPad ...
-
ldave
félisten
Nálunk gondolom egy árban lesz az iPad-el és társaival

-
Youri
veterán
2560x1600 pixeles felbontás és a közel 300 dpi-s pixelsűrűség is valós információ volt
ppi lesz az

-
DeSanto
őstag
A nexus szemüveget adott a retinának...
Ügyes.
Elfogadnám!
Youri: Lényegen nem változtat.
Pont/inch vagy pixel/inch.. Ugyan az más megfogalmazásban.
-
Youri
veterán
True RGB Real Stripe PLS

Az Exynos helyett jobban örültem volna egy S4 Pronak, de mindegy. Samsung lévén csak az anyagminőségre leszek még kiváncsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pendrivera meg nem telik (nem visz rá a lélek) 32 gigás meglévő nemkari mellett.. 

Azóta nem volt összekötve a telefon a géppel, mióta megvan ez a progi. Minden fájlműveletet eltudok vele végezni "levegőn" keresztül.

))