Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Én sokat hurcolom az iPadet, és a második 3G-s volt. Aztán vettem egy 3G hotspotot, és a 3. iPad már megint WiFi-s. A következő is az lesz, később pedig egy LTE hotspot kerül a mobil eszközeim mellé. Külföldön akár egyetlen nap alatt bejön a hotspot ára...
Arról nem is beszélve, hogy 1 db 10-20 GB-os mobilnet mennyivel olcsóbb, mint 3 db 4 GB-os. -
erdoke
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem az a kérdés, hogy kinek milyen feladatot ad a Nexus készülékekkel kapcsolatban, hanem hogy a többi gyártó hogyan tud a saját felület/appok fejlesztésével együtt versenyképes maradni. A hardver gyártók (kevéssé meglepő módon) a vasból élnek, azon kell profitot termelniük. Mivel a Google (és az Amazon) szinte 0 profittal adja a Nexus vasakat, mert ő a szolgáltatásokon akar keresni, súlyosan alátesz a HTC-nek, a Sony Ericssonnak, de még a Motorolának is. Vagy szerinted a HTC-nek nem gond haszon nélkül adni a készüléket, és még ingyen Sense-t is pakolni rá? Szerintem az, nem is kicsit. Nem véletlenül vetették bele magukat nagy hévvel a Windows Phone 8-ba.
-
erdoke
titán
Addig a határig, amíg a használati távolságról látod az egyes pixeleket, vagy azoknak bármilyen zavaró hatása van a megjelenítésre (pl. szőrösebb betűk), természetesen van értelme a felbontás növelésének. Eszközönként eltér, hogy tipikusan milyen távolságról nézi az ember, pl. a telefont általában közelebb emeli a szeméhez, mint a tabletet, a laptop és az asztali monitor pedig még messzebb vannak, az 50-60" képátlójú Full HD tévék optimális nézési távolsága (Full HD forrással) pedig méterekben mérhető.
Átlagos visus-szal rendelkező embereknél a telefonos felbontás kb. 300 ppi, efölött nemigen tudja megkülönböztetni a pixeleket, így az ennél magasabb felbontású képernyő előnyét se látja. Átlagosnál lényegesen jobb látású egyének (ez nem durván ritka) akár 350 ppi-t is "pixelesnek" láthatnak 20-30 centiről.
Tablet esetében a normál szemlélődő távolság nagyobb, 40-50 cm, ezért ehhez értelemszerűen elég a ~250 ppi felbontás hasonló "élmény" eléréséhez.
Még egy fontos dolog, amiről nem szabad megfeledkezni, a korábbi felbontással való kapcsolat, azaz technikailag milyen egyszerűen valósítható meg a régi alkalmazások futtatása, menyi fejlesztői munkával jár az átírásuk, skálázásuk más felbontásra. Az Apple ezért négyszerezi a régi eszközei felbontását, és így nem mindig korrelál pontosan az említett optimális felbontás vs. nézési távolság értékekhez. Nyilván ha lehet, inkább fölé lő.
Jelen esetben nehéz eldönteni, hogy pusztán számháborúról van szó (hiszen az alkalmazások nagy része állítólag rugalmasan kezeli a felbontásokat az egyébként is sokféle eszköz miatt), vagy most is a négyszerezés egyszerűsége szülte a némileg túl magas felbontást. Végülis a szemnek nyilván nem árt, de fölösleges erőforrást igényelhet.(#63) oliverkiss32
Én csak azért vettem egy Apple TV-t, hogy megszabaduljak a mobil eszközökből kilógó tyúkbelektől... Még a kamera kitet is rühellem, pedig az éppen csak kiáll, amikor átteszem a fényképezőből a tabletbe az SD kártyát. -
erdoke
titán
Ennél azért többet írtam, és a személyes preferencián túli részleteken szívesen vitatkozok is.
Próbáltam kézben több tabletet, és már a 10.1" 16:9 is nagyon határeset fektetett mófdban gépelésre.
Anand elmélkedett az A15 relatív magas fogyasztásáról, ezt sem az ujjamból szoptam. Ezzel a felbontással párosítva biztosan nem jobb, mint az elméleti...Valaki írta a böngészést. A készülék negyed felbontással jelentkezik be az oldalakra, és a szoftver skálázza fel, hogy a betűk szépek legyenek. Máshogy valóban nem sok értelme lenne.
(#25) arn
Nekem 19 hónapja van iPadem, és még egyszer se támasztottam alá kézben gépeléshez. Fektetve sem. Persze a család női tagjainak le kell tenni, illetve csak állítva tudnak kézben gépelni. -
erdoke
titán
Túl nagy a kijelző. Pontosabban túl széles, fektetve ezen már nem tudnék úg gépelni, hogy kézben tartom. Állítva pedig a képarány miatt gnóm.
Az üzemidő és fényerő teszteket kíváncsian várom, ott bukik elvileg az A15 az Apple- és Qualcomm-féle custom A9-hez képest. Ezzel nem fogsz 6-8 órát natív felbontáson játszani, az biztos. Persze a specifikációs lista megint top, Androidnál/Samsungnál ez a lényeg...
A 30 GB szabad hely Full HD videókhoz nem lesz sovány?
Legalább a súlyt tudták tartani a műanyagok kiterjedt alkalmazásával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest