H​i​r​det​és

2018. április 25., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szakmai LOGOUT  »  [Re:] A nap ereje

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)

Érdekes volt, köszi a tesztet. :R

Linket kérhetek a power bankokhoz?

(#2) pusszycat


pusszycat
(PH! kedvence)

Én karácsonyra leptem meg magam egy PowerZilla napelemes töltővel 5000 mAh. Még napfény sem kell a töltéshez,elég ha felkapcsolom a villanyt és máris közel maxon tölt. Ami érdekes az LG G Pad tabletemet csak kb 90% töltötte fel pedig annak csak 4600 mAh az akkuja. Lehet még nincs bejáratva, bár azt olvastam, h a powerbankoknak eleve le kell vonni 10% a valós kapacitás eléréséhez. Ja itt egy kép.

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. HyperX Fury SSD 240 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black -

(#3) Kasya


Kasya
(PH! nagyúr)

Az a 8000-es mennyibe kerult es mennyi ido alatt toltodik fel?
Tetszenek ezek a napelemes aksik, de nagyon gyengenek tartom a toltesi idejuket. Sot, maga a napelemes megoldasokat is szeretem (van is par korulottem).

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 8

(#4) tatararpad válasza pusszycat (#2) üzenetére


tatararpad
(őstag)

Annyi a valós kapacitásuk ami rájuk van írva, csak ez általában a belső cellák kapacitása, nem az amennyit töltéskor le tudnak adni. Ez ilyen marketing dolog, hogy nem hazudnak, de nem is mondanak igazat. Kicsit hasonló a tápegységekhez, ott is mind annyit ad le amennyi rá van írva, viszont hatásfoktól függően vesz fel a hálózatból, és ugye az ágak terhelhetőségével is lehet trükközni.

[ Szerkesztve ]

(#5) pusszycat válasza tatararpad (#4) üzenetére


pusszycat
(PH! kedvence)

Igaz,a 32 GB pendrive-om is van vagy 29 GB :K

[ Szerkesztve ]

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. HyperX Fury SSD 240 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black -

(#6) tatararpad válasza pusszycat (#5) üzenetére


tatararpad
(őstag)

Ott meg asszem a gigabyte-gibibyte mértékegység váltással trükköznek, meg a fájlrendszer is foglal valamennyit, ilyen egy szánalmas világ ez, hogy minden féligazság után magadnak kell kotorászni :W

(#7) morgyi válasza tatararpad (#6) üzenetére


morgyi
(PH! kedvence)

Nem trükköznek, az SI mértékegység szerint a Giga prefixum az egymilliárdot jelent. Azaz a Gigabájt az 10^9 azaz egymilliárd bájt.

Nem pedig 1 073 741 824 bájt. Pont a merevlemez gyártók értelmezik helyesen az SI prefixumot.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#8) nuke7


nuke7
(PH! kedvence)

Linkeket en is kérnék :K

*** Youtube: https://goo.gl/COHvLk ***

(#9) Imy válasza nuke7 (#8) üzenetére


Imy
(PH! kedvence)

Linkeket én is megnézném. :)

(#10) Imy


Imy
(PH! kedvence)

Ez lehet az? :F

(#11) tatararpad válasza morgyi (#7) üzenetére


tatararpad
(őstag)

Ez remek csak a piacvezető operációs rendszer aka. Windows a mai napig GiB-ben jeleníti meg, és ezt megkavarva még GB jelzést rak mögé, szvsz a kedves gyártók is eljuthattak volna arra a szintre hogy GiB-ben is hirdessék a termékeiket, ha már valószínűleg úgyis mindenki abban fogja látni.

(#12) HyP3b0y


HyP3b0y
(senior tag)

Egy ismerősnek van olyanja amit te elsőként említesz a cikkben.

Tesztelted, hogy valóban töltődik a telep fény hatására? A kolléga eszköze a zöld led világításán kívül nem érzékelt töltést. Direkt lemerítette és kirakta az ablakba 1 hétig és továbbra is üresnek jelezte vissza az állapotjelző.

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#13) Imy válasza HyP3b0y (#12) üzenetére


Imy
(PH! kedvence)

Erre mondjuk én is kíváncsi lennék... Mert amit linkeltem feljebb, ott azért a 14$ nem sok, és annyiért napelemes, ami tényleg jó... Háát kíváncsi lennék. Habár Banggoodról általában nem bovli cucokat lehet venni.

(#14) pusszycat válasza Imy (#13) üzenetére


pusszycat
(PH! kedvence)

Pedig működnek 80 % ról töltöttem fel, zöld ledekkel jelezte a töltést (a hálózatról pedig kékkel) kb 30 perc és maxra töltés után szépen kikapcsolt. Igaz volt vagy 30$ Csak most télen vadászni kell a napfényt. :D

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. HyperX Fury SSD 240 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black -

(#15) Imy válasza pusszycat (#14) üzenetére


Imy
(PH! kedvence)

Linket tudsz adni? Mert így nem tudjuk, hogy melyik a jó.... ;)

(#16) Dr. Romano válasza tatararpad (#11) üzenetére


Dr. Romano
(PH! kedvence)

CD lemezt kell venni és nincs gond, tudtommal az az egyetlen média ahol a 700MB az valóban annyi :)

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#17) DarknessHope


DarknessHope
(senior tag)

jó cikk engem is érdekelnek ezek a kütyük arról szívesen olvasnék még hogy a napeleme menyi idő alatt tölti fel az akkubankot
ez persze egy meglehetősen hosszú teszt..

megmondom mindenféle kötekedés nélkül vannak kisebb fenntartásaim hogy a napelemes rész mennyire számít ebben az eszközben

konkrétan én most ott tartok napelem terén hogy 2db 2W os napelemem van kb egyenként 10*10 cm-es a hasznos felület ami egy töltésszabályzóba megy be Y kábellel tehát összeadom a teljesítményt ami ezután kijön azzal lehet már tölteni.. DE figyelni kell rá... rossz szög; félig kitakarás; túlzott felmelegedés.. tehát pl nyáron volt hogy nem töltött rendesen hiába hét ágra süt.. egyszerűen annyira meleg lesz hogy kb belső ellenállása leviszi a teljesítményt... ha szerencsés volt a helyzet töltött.. DE ismét csak DE telefont igen.. Akkubankot szinte egyáltalán nem sikerült normálisan.

irtál a töltésjelző ledről.. nos azok nagyon gyér visszajelzést adnak.. eleve egy %-os visszajelzés is megbízhatatlan.. tehát attól hogy 2-vel több led világít még lehet hogy 10 perc és ujra elveszti azt (saját tapsztalat) de hálózatról töltve ugyanez jelenthet plusz 40 perc töltésidőt ugyanazon eszköznél.

szóval jó dolog ez de figyelni kell rá.. én örülnék egy részletesebb tesztelésnek ahol ezeket is megosztod.. meg pl egyáltalán hány W a napelem ez kiderül?

[ Szerkesztve ]

Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!

(#18) morgyi válasza Dr. Romano (#16) üzenetére


morgyi
(PH! kedvence)

A Floppy meg még jobb volt, mert az is garantáltam 1,44 MB volt, sőt! Túlformázva meg 1,7. Ott még többet is kaptál a pénzedért ha ügyes voltál, nem pedig kevesebbet :D

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#19) nuke7 válasza morgyi (#18) üzenetére


nuke7
(PH! kedvence)

jah, tényleg :DDD

*** Youtube: https://goo.gl/COHvLk ***

(#20) Jozsó válasza pusszycat (#2) üzenetére


Jozsó
(kvázi-tag)

A powerbankok kapacitását általában a Li ion 3.6 V-jára adják meg. Arra van ez a 5000, meg ilyen mAh. Ezt még fel kell transzformálni 5V-ra, ott azért veszik el sok energia.

(#21) Drótszamár válasza DarknessHope (#17) üzenetére


Drótszamár
(őstag)

Még 2-3 éve vettem egy "sokezer" mAh-s napelemes powerbankot. E-bay-en már nem találom a típust.
A tényleges kapacitása valahol 4-5000 mAh környékén lehet, 1,5-2x tudja kb feltölteni a telefonomat.

Ezt nulláról a napelem 3-4 nap alatt tudta feltölteni. Nyáron kitettem a párkányra DNY felé, kb 30 fokos szögben megdöntve.

Csodát nem szabad ezektől várni, kb arra jó, hogy minden második mobil feltöltésed ingyen van nyáron, amikor napokig nincs felhő az égen.

Keresek Logitech C600 webkamerát. (o Y o)

(#22) Xpredi01


Xpredi01
(tag)

Én is gondolkoztam ilyeneken, de egy önbrainstormingot tartva arra jutottam, hogy:
-az árát sem hozza vissza, mert a benne lévő akksi hamarabb elnyíródik.. - a rendszertelen töltés, a magas hőmérséklet erre még rátesz egy lapáttal
-ettől zöldebb sem leszek, mert nagyobb ökológiai lábnyomot hagyok vele, mint nélküle.

Egyedül túrázók szempontjából érzem a létjogosultságát.

(#23) razorbenke92 válasza Jozsó (#20) üzenetére

Plusz azt még újra vissza kell számolni 3,7-re, hiszen a telefonok akkuja is annyi. A csökkenés a két konverzió vesztesége.

Az írásra:
Megmondom őszintén, én nagyon nehezen hittem a cikknek, legfőképp a napelemes témával kapcsolatban.
Ahogy egy másik kolléga is említette, egy 2W-os napelem 10x10-es méretű. Ideális körülmények mellett, egy ilyen panel 5V mellett 0,4A-t tud leadni. Ezzel egy 8Ah kapacitású bank 20 óra alatt tölt fel. És ez majdnem egy 2x akkora felületű panel, melegedés és veszteségek nélkül, 20 óra folyamatos jól irányzott fénnyel.

Nem mondom, hogy nem igaz amit mondasz, de hogy valami huncutság van az eszközben, az biztos. Mindezek ellenére, ha az igényeidet kiszolgálja, akkor rossz nem lehet. Ha pesti vagy, szívesen kölcsönadok egy mAh mérőt, amin keresztül feltöltve, majd lemerítve kiszámolható a kapacitás és a hatásfok is.

Xpredi01: Mikor megy már ki a köztudatból, hogy Lítium alapú akkumulátoroknál nem rontja az élettartamot a rendszertelen töltés? Az ökológiai lábnyommal viszont egyet tudok érteni. Ezek az eszközök inkább kényelmi termékek, mint környezetvédelmiek. A kényelmi termékek pedig általában nem a kis ökolábnyomról híresek.

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#24) .mf


.mf
(PH! kedvence)

Fórumos beszámolónak elmenne, de cikknek a tárgyról szóló tartalmi része egy kicsit rövid és elnagyolt. Arról több szó van benne, hogy hogyan cserélsz telefont, mint a második, típusról...
Én hiányoltam belőle egy-egy speckó-felsorolást, köztük méret és tömeg is, illetve ha már képek, akkor valami referencia-tárgy, ami érzékelteti a méretét. Írhattál volna arról is kicsit többet, hogy tényleges használatban nulláról mennyi idő alatt töltődik fel.

(#25) ncc1701 válasza morgyi (#7) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Az SI a számítástechnikában önmaga a trükk. Itt az alap mértékegység a byte, kettes számrendszerben, és nem a tízes.

(#26) sanyiksaborz válasza ncc1701 (#25) üzenetére


sanyiksaborz
(senior tag)

Köszi az írást! Ilyesmiket keresek...

►O62O26I7576◄►UTALÀSKOR A KÖZLEMÉNYBE ÍRJÁTOK BE A PH-s NEVETEK◄►ÜZLETSZABÀLYZAT: https://logout.hu/bejegyzes/sanyiksaborz/uzletszabalyzat.html

(#27) RBJ


RBJ
(PH! addikt)

Végig olvasva az egészet nem lettem okosabb. Kell ez nekem vagy nem? :DDD

Linux Mint XFCE / Freeletics / Meizu m5 / Xiaomi Mi Band 2

(#28) PistiSan


PistiSan
(PH! addikt)

Érdekes cikk, a 0-ról feltöltés napelemmel engem is érdekelt volna.

OnePlus 3, LineageOS 14.1. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#29) domos


domos
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Egy 3-5W-os eszközt ami 5V 1A-t, kér, mennyire lehetne üzemeltetni egy ilyen csodáról?

[ Szerkesztve ]

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#30) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Kétlem, hogy egy rendes 10 Ah-s akkuval nem jártál volna-e jobban.

Nyílik-a nyílik a csillagkapu, Teal'c-Teal'c-Teal'c. Hajlik-a hajlik a féregjárat féregjárat, Teal'c Teal'c Teal'c. A babámba bemászott a Goa'uld, azóta már leigázta a falut, bár lehoztam nekik a csillagkaput, de Teal'c Teal'c Teal'c.

(#31) Imy válasza PistiSan (#28) üzenetére


Imy
(PH! kedvence)

Én rendeltem egyet ma reggel tesztelés céljából, 11$ kedvezménnyel nem vág földhöz, maximum kidobom, ha nem működik.

(#32) nuke7 válasza Imy (#31) üzenetére


nuke7
(PH! kedvence)

milyet..? :U

*** Youtube: https://goo.gl/COHvLk ***

(#33) Imy válasza nuke7 (#32) üzenetére


Imy
(PH! kedvence)

[link]
Ezt. :D

(#34) Den Hadnagy


Den Hadnagy
(senior tag)

Nem rossz cuccok ezek, de inkább egy 10ezres Xiaomi powerbank, 4500 pénzért (tudom, alma-körte, de nekem ez ugrott be).
Ez a napelem dolog nekem nagyon körülményes, akkor már inkább valami kurblis kütyü, vagy kis szélkerék, ha nagyon a világ végén fogyna el a kraft.

"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

(#35) Duliee válasza PistiSan (#28) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Csudaszép napsütéses idonk volt mostansag... :D hogy kivitelezted vplna, ha nap se volt mostansag...

Redmi Note 5 4/64 - coming soon

(#36) pomorski


pomorski
(őstag)

Nagyon érdekes volt, nem is gondoltam volna, hogy ilyenek vannak... :R

(#37) PistiSan válasza Duliee (#35) üzenetére


PistiSan
(PH! addikt)

Állítólag már maga a fény is elég, a meleg napsütéstől túl melegszik és rosszabbul teljesít, meg nem mindig tökéletesek a körülmények, jó lenne egy borús időben, és napsütésben való feltöltés teszt is. :DDD

OnePlus 3, LineageOS 14.1. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#38) BrianDK


BrianDK
(fanatikus tag)

Köszönöm az elismeréseket. Elnézéseteket kérem, az utóbbi pár napom épp csak arra volt elég, hogy lássam megjelent a cikk...

Ebayről rendeltem, de reklám lett volna, ha kiírom...

8000-es. Ezt rendeltem én. Azóta persze találtam - és rendeltem ismerősömnek 20000-es kivitelben.

Nyilván nappali fényről lassabban tölt fel, mint hálózati áramforrásról. Ahogy a power banken is szerepel, napenergiával kb. 200 mA töltést vesz fel, míg hálózatról táplálva 1A töltést. Hálózatról teljes töltés így is meg volt kb. 6 óra alatt. Nappali fényen hagytam kint vasárnap, miután szombat éjjel feltöltöttem róla mindkét telefonomat. Egész nap érte a nappali fény egy üveg mögött (kocsiban a kalaptartón figyelt). Nap végére kb. 1/5 töltést nyert, de igencsak borongós idő volt, napfény nem érte, csak tisztán nappali fény.

iPhone 6S + Xiaomi Redmi Note 3

(#39) kpal


kpal
(PH! nagyúr)

Sima powerbonkomhoz még egy ilyet beszerzek . :)

(#40) pusszycat válasza kpal (#39) üzenetére


pusszycat
(PH! kedvence)

Jól teszed. Nem fenyeget, h nafta nélkül maradsz, bárhol is ténferegjél a világban.

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. HyperX Fury SSD 240 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black -

(#41) daninet


daninet
(PH! addikt)

Hat azert az a 200mah toltesi sebesseg naprol nem valami meggyozo. Gondolom ott is van konverzios veszteseg, es meg annyi sem less. A napfenyes orak szama nem eleg ahhoz, hogy feltoltsed ezt a powerbankot, arrol nem is beszelve, hogy ezek a kinai akkuk sztm roved idon belul kipukkannak a sok napoztatastol.

Es meg ugye ott a kerdes, hogy mennyire igazak a szamok amiket a kinai rairt.
En szemely szerint egy fillert nem adnek ilyenekert, sokkal jobb akkor mar egy markas akku es valami szethajtogathato napelemes tolto aminek nem 3col a felulete. [link]

[ Szerkesztve ]

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º> - https://trakt.tv/users/daninet

(#42) Baskiria


Baskiria
(őstag)

Ezeknek mind az a baja, hogy a li-ion ha valamit nem bír, az a meleg. Kirakod a napsütésre egész napra, hogy jól feltöltsön, elrotyog magában a 75 fokban 10 órát, és a cella a gyári kapacitásának búcsút is int már pár alkalom után. Mondjuk azt sem nagyon hiszem, hogy az a pici napelem érdemlegesen feltölt egy ilyen kapacitású akksit belátható időn belül...

Nabakker pont az előző hosszászólás is ugyanerről szól :D

[ Szerkesztve ]

(#43) pusszycat válasza Baskiria (#42) üzenetére


pusszycat
(PH! kedvence)

Nem mintha a hidegért odalennének az akkuk, rögtön elfelejtik a fele töltöttségüket.

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. HyperX Fury SSD 240 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black -

(#44) razorbenke92 válasza pusszycat (#43) üzenetére

Azért a nem meleg nem egyenlő a hideggel :)

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#45) Venyera7


Venyera7
(őstag)

Tetszett, viszont egy linket a termékről hiányoltam.

(#46) BrianDK válasza Venyera7 (#45) üzenetére


BrianDK
(fanatikus tag)

Köszi. A #38-as hsz-ben adtam linket a jelenleg használt cuccról.

iPhone 6S + Xiaomi Redmi Note 3

(#47) vzaza


vzaza
(őstag)

Épp akartam kérni típusokat, linkeket, árakat.

Mennyire megbízhatóak ezek a noname kínai power bankok?
Nem sok jót lehet hallani ezekről.

(#48) daninet válasza vzaza (#47) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

semennyire. Ami ra van irva az pedig kaparos sorsjegy kategoria. #41-42 hsz

[ Szerkesztve ]

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º> - https://trakt.tv/users/daninet

(#49) razorbenke92 válasza vzaza (#47) üzenetére

Azért a semennyire nem igaz, csak ésszel kell vásárolni.

Ha semmiképp nem akarod a véletlenre bízni, akkor meg enclosure-t kell venni, és külön megbízható helyről bele cellákat.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#50) Imy válasza vzaza (#47) üzenetére


Imy
(PH! kedvence)

Én majd megmérem az enyimet, ha megjön... Amúgy kíváncsi leszek rá...

Útvonal

Fórumok  »  Szakmai LOGOUT  »  [Re:] A nap ereje
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.