- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
botavi
újonc
Sziasztok
Választás előtt állok.
Blitzwolf BW-ES1 vagy Einsear T2??
Mit gondoltok?!
-
törölt tag
Üdv, biciklizéshez keresek fülest, szóval annyi a lényeg, hogy lehessen hallani a külvilágot, ár az kb. 5 ezer alatt legyen.
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Lehet nem itt van a megfelelő helye a posztnak, akkor irányitsatok arrafelé plz.
Sok fülhallgatóm van, jbl, akg, piston stb. Amiket egy jabra bluetooth-os ,modullal használtam. 4éves már és megadta magát. Keresek bluetoothos fülhallgatót vagy modult amibe belerakhatom a meglévő füleseimet. Mit ajánlotok? Minél rövidebb legyen a kábel nincs zsebem meg semmim ahova elrakjam. Láttam ilyen nyak körül lévőt aminek alig van kábelhossza de állitólag nem a legjobb minőség hangzásban.Köszi
-
Wasquez
senior tag
válasz
Donki Hóte #591 üzenetére
Ezt kiküszöbölendöen akartam felvetni az újabb tesztet.
Viszont akkor meg mindegy, mert ha nem jó a füles, akkor a füledet járatod hozzá! -
Dave™
nagyúr
válasz
Donki Hóte #591 üzenetére
Ismerem ezt az iskolát, de van pár kivétel, aminél nagyon látványos különbség van a kezdeti állapot és a bejáratott között. Ilyen pl. a CKR9LTD is, ha meghallanád nyers állapotában, meg később, akkor belátnád, hogy bizony létezik a gyakorlatban is
Tehát valóban van benne pszichológia is, de előfordul azért valós, fizikai állapotváltozás is.
-
Van pár füles aminél sokat számít, de többnyire nem sokat változnak.
Olyan ez, mint a síbakancs. Nem a bakancs idomul a lábadhoz, hanem a lábad a bakancshoz.
A legtöbb fülhallható hangja is csak alig változik a bejáratás során (kicsit azért igen), hanem a füled "szokik hozzá" a hanghoz.
Pár hónapja vettem 2 darab UiiSii HM7 fülhallgatót. Az egyiket rendszeresen használom én, a másikat a barátnőmnek adtam, aki viszont nem használja, berakta a fiókba.
2 hete elővettem az övét és összehasonlítottam az általam már jól bejáratott példánnyal és bizony azt vettem észre, hogy nüansznyi különbségek vannak a két példány között. Egyértelműen még azt sem merem kijelenteni, hogy ha vakteszt lenne, akkor meg tudnám mondani, hogy melyik a használt és melyik az új (természetesen nem vakteszt van, mert az enyém szürke, az övé aranyszínű
).
-
Wasquez
senior tag
Azért kérdeztem, mert ez a füles volt az, amire azt mondtam, hogy egy hulladék, a legrosszabb hangzása volt.
De használatban maradt a telefonnal headset gyanánt ezt használom, és zenére is.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy csak nekem tűnik az fel, hogy pár hét használat után teljesen megváltozott a hangja! Megjöttek a mélyek, és szerintem eltűnt az a fátyolos távoli hangzása.
Most hasonlítgattam össze a v moda fülhallgatóval, és most már annak a hangja nem tetszik, túl éles.
Van egy lidlis silverkrest fülesem, ez sem volt túl meggyőző, de azt meg otthon használom mindenfélére, és annak is kezd megjönni a hangja.
Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít a járatás egy fülhallgató hagzásában! -
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #584 üzenetére
Szia!
Én az olcsóbbak között utazom, az eddigi legdrágább fülhallgatóm a CKR9LTD volt, de azért köszi
Fejhallgatókban már jobban kedvelem a "finomabb" darabokat, de már arról is leszoktam nagyrészt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #579 üzenetére
Abszolút, szerintem kimagaslik a mezőnyből, még a nagyon jó kínaiak között is.
holozis_HUN: csak magamat tudnám ismételni, a vezetékes füles egy vélhetően normálisabb DAC-ot használ, feltéve hogy ilyesmi van a telefonodban, a BT fülesben meg saját DAC van, ami az árából kiindulva gyenge láncszem lesz. HDS1-et nem ismerem, nem vagyok szegedi. És egy 6k-s BT füles nem fog úgy szólni, mint a jobb 3-4k-s fülesek, de csak logikai alapon, nem próbáltam őket.
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #577 üzenetére
Emlékeim szerint részletesebb, igen, meg mivel kevesebb a mélye, több figyelem jut a finomabb részleteknek is. Olcsó BT füles nem fog olyan jól szólni, mint egy vezetékes, mert ott a fülesben van a DAC, és ennyi pénzért túl sok jóra ne számíts.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #576 üzenetére
Hmm szerintem is a Blitz lenne a jó, sok jót hallottam már, illetve tervezek egyéb Blitzwolf márkás cuccokat, legalább meglenne az összhang
Részletesebb ez a Blitz, mint a ZIrcon?
Ja amúgy max 6k-ig milyen bluetooth füles ajánlott, ami legalább a Zircon szintjén van?
-
Dave™
nagyúr
válasz
holozis_HUN #574 üzenetére
Mindhárom teljesen más karakter, mintha három különböző fagyit hasonlítanál össze, nem látom értelmét. A Zirconhoz a Blitzwolf áll a legközelebb, de annál kellemesebb, mértékletesebb.
Erre jó választás a Blitz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #564 üzenetére
Szerintem is semleges, magasban kicsit élénkebb a teljesen semlegesnél, de amúgy piszok jó. Most már az egyik kedvencem, és szerintem messze túlmutat az árán is meg az elvárásaimon is. Zajszigetelésre mondjuk nem olyan jó, de flex nincs.
-
PAtr0n
addikt
Elnézésedet kérem, tényleg kicsit elragadtattam magam, de teljesen olyan mintha 2 különböző cuccot hallgattunk volna meg. Az illesztékekkel nagyon jól skálázódik ez a füles, én most speciel egy 6mm lyukátmérőjű darabbal hallgatom, nagyon szépen ledobja a számodra túlzó V karaktert, és kibővül a tere. A driver-flex engem eddig nem érintett, a kábelzaj meg egyszerűen nem érdekel, bár az tény, hogy ennél a darabnál elég erős. Abban igazad van, hogy számít ha értékelésről beszélünk, de nálam ennek a szempontnak a súlyozása igen alacsony.
Adj még neki esélyt, járasd be, és próbáld ki több ilesztékkel, meg fogja hálálni, bár lehet ettől még ugyanúgy nem lesz a kedvencedMár tűkön ülve várom a Piston-t meg a BW-ES1-et, nagyot kell durrantaniuk, hogy az Y1 mellé állhassanak.
-
Krill77
őstag
Melorin:
Az awei es q9 nek Nincs driver flexe ha lecsereled az illesztéket a legkisebbre. Ami alap szvsz, mivel a középső túl nagy. A hangja is másabb vele. -
Melorin
addikt
válasz
Vigyorka #567 üzenetére
OK, a hangminőség részben szubjektív, ebben lehet, hogy tévedek. De a másik 2 negatív tulajdonsága egyértelmű, nem vita tárgya, akármikor tetten érhető.
Nagyon pozitívan álltam a füleshez egyébként, mivel nem véletlenül vettem ezt a páromnak, a teszt alapján megtetszett.
Viszont mostanában egyre több negatív véleményt olvastam vele kapcsolatban, így meg kellett bizonyosodnom, hogy tényleg jó vétel volt-e. Hát nemEz van.
-
Melorin
addikt
Már hogyne számítana bele egy füles értékelésébe más dolog is a hangzáson kívül!
Nem csak a hangminőség a lényeg.
Mint ahogy egy autó hiába megy jól, gyorsan, de ha a rugók nyekeregnek benne, a kormány recseg-ropog ahogy elfordítod és a féktárcsa visít mint a veszedelem, nem biztos hogy megvennéd, hiába jó motorikusan. Ahogy az Awei-t sem a hangminősége miatt soroltam az Y1 mellé.
Látom nem megy a szövegértelmezés, de persze a rohadtul-ozás az megy, az mindent visz. -
PAtr0n
addikt
5-ből 2?
Kábelzaj engem spec rohadtul nem befolyásol az értékelésben, semmi köze a hangzáshoz. A Driver-flex nálam szintén nem jelentkezett. Nem tudom neked mi az erős V karakter, de nálam rohadtul nem ez. Feletébb érdekes, hogy pont a tesztben szereplő 2 legjobb fülest húzod le.
Jöhet a Piston, meghallgatom azt is, nem várok csodát. -
monti0222w
addikt
Einsear T2 semleges, vagy enyhe V karakternek mondanám, a fent említett jelenségeket nem tapasztaltam nála, de az is igaz csak egy délutánt szerepelt nálam másik 3 fülessel egyetemben. A hangja nekem tetszett. és az ára is. Ennyi pénzből meg nem kell csodát várni arra többet kell áldozni. Ne vedd bántásnak nem azért írtam.
Tudni kell helyén kezelni amit kapunk ennyi pénzért.
-
Melorin
addikt
Meghallgattam már én is ezt az Y1-et (a feleségemnek vettem 3 hónapja de most hallgattam meg először), hogy mi tetszik benne annyi embernek.
Első benyomás: rettenetes drive flex! Könnyet csalt szinte a szemembe a sok pattanás mire elhelyezkedett a fülemben. Tisztára mint anno amikor az Awei ES-Q9 volt nálam kölcsön, az is szörnyű volt ilyen téren.
Aztán jött a kábelzaj: nagyon erős! Teljes mozdulatlanságban kell hallgatnom vele a zenét hogy ne a kábelzörejeket halljam a zene helyett. Már értem, hogy amikor ezzel beszélgetünk a párommal telefonon akkor mi az a sok zörej miközben pl. sétál, vagy csak egy kicsit is mozgolódik a vonal túloldalán.
Ezek után reméltem, hogy legalább a hangja majd jól lenyűgöz. Hát nem voltam elájulva. A Piston 3 sokkal élvezhetőbb számomra. Az Y1 elég erős V karakterű, nekem már sok. De hallottam már rosszabbat is.
A tere sem nyűgözött le, ebben is alul marad a Pistonnal szemben.Összességében csalódtam benne. 5-ből 2 pontra értékelném.
Tud valaki jobb fülest főleg headset funkcióra? Ne legyen kábelzaja, se drive-flex.
-
holozis_HUN
addikt
Érdekes, hogy sok helyen azt olvasom, hogy a Y1 jobban szól, mint a Mula, pedig a Mula azért drágább. Igen, ennek a Zirconnak kicsit sok már a mélye, jobban tetszett a HDS1 kiegyensúlyozottabb és részletes hangja. Mula nagyon tetszik külsőre és ugye nem is drága + kiegyenlítettebb a hangja. Viszont egy Y1-et bepróbálok, az a legolcsóbb ezek közül.
És a Rock y5?
Rappet hallgatok leginkább, ezért fontos a tiszta és részletes hangzás, hogy az alap minden neszét kihalljam és persze az sem árt, ha mélyre tud menni a füles, de azért ne úgy, mint a Zircon esetében, ott mindent elnyom kb. KZ HDS1 egész jó volt ebből a szempontból, sokan nagyon jónak értékelik ezt a Blitzwolf fülest, én azt olvasgattam róla, hogy azért nem mindig megy elég mélyre.
-
xemelon
tag
válasz
holozis_HUN #556 üzenetére
Szia, az általad említett fülesek nekem majdnem mind vannak (voltak)
Megpróbálom sorbarakni őket az alábbi szempont alapján: (természetesen ez szigorúan saját vélemény)
Rockzene dögösen szóljon rajta, üssön a lábdob ha kell, csilingeljenek a cinek, harapjon a gitár, szép legyen az énekhang, külön hallatszódjanak a hangszerek, de ami még fontosabb, hogy hosszú távon hallgatható legyen.
Tehát nekem ez számít.Zircon, 2 pont - hallgathatatlan a sok mély miatt
Mula, 4 pont - unalmas
Y1 6 pont - elvagyok vele
HDS1 7 pont - ezt szeretem azért is mert kicsi, könnyű
BlitzWolf BW-ES1 9 pont - egy szinttel feljebb -
monti0222w
addikt
válasz
bobalazs #558 üzenetére
Benne lehet a szórásban egy ilyen hibás darab, nem sok Pro 6 van az országban az igaz, de a világban sok, de a lényeg az hogy az enyém egy hibás darab, és azoktól akiknek ilyen telojuk van kérdeztem van-e ilyesmi problémájuk és mind azt válaszolta hogy semmi , elégedettek vele.
Szóval van mindenhol hiba százalék. -
-
PAtr0n
addikt
válasz
bobalazs #552 üzenetére
OMG!
Ha számodra az Y1-nek doboz a hangja, a többit meg se hallgasd! Messze a legjobb füles a tesztelt példányok közül.
Szerintem nincs dobozhangja, sőt mitöbb a közép tartomány nagyon részletező, kellően nagy térrel. A mély és magas tartomány mesterkélt picit, de mégse bántó vagy túl plasztik, egyszerűen ügyesen van emelve enyhe V karakterbe. Véleményem szerint borzasztóan jól eltalált az egész hangzása úgy ahogy van. Persze a hallás nagyon szubjektív, vagy tényleg az van, hogy mihez vagy szokva jelenleg.
Ezt pl. ahhoz tudom hasonlítani, volt idő amikor a kocsiban a fejegységben be volt kapcsolva a Loud (bár csak low mode-ban) A hangerő általában elég halk, vagy inkább közepes, mindig úgy éreztem hogy kell a "csaló" hangzásjavítás. Aztán mostanában elkezdtem anélkül hallgatni, és megszokta fülem, már rendesen fura, ha rá van kapcsolva a Loud.
Szóval sok dolgon múlik ez, az Y1 eddig csak elismerő szavakat kapott itt. Kicsit járasd még, nem kizárt, hogy egy "rosszabb" példányt fogtál ki. -
holozis_HUN
addikt
Üdv!
Rock Zircon-t érdemes lecserélni egy Rock Mula-ra vagy egy Rock Y1-re? Esetleg Y5?
Tetszik a rock zircon kinézetre nagyon, ezért kicsit a Y5 és a Mula felé hajlok e téren, mivel ezek minőségi fém házban vannak, Mula harisnyázott kábellel.
De a hangja vajon melyiknek jobb, mint a Zirconnak? Zirconnal az a bajom, hogy nem elég részletes, mintha KZ HDS1-gyel több részletet hallottam volna. Illetve a mély is kicsit sok. Ezért váltanék vissza kiegyenlítettebb fülesre.
-
gery2123
őstag
Na tegnap előtt megjött a Blitzwolf fülesem. Eddig csak jókat tudok mondani róla, tetszik a hangja, hallok olyanokat amit eddig nem
Mikor felbontottam a dobozt csak néztem, hogy mekkora, mert eddig csak kisebb füleseim voltak (ehhez képest).Hosszabb távon majd kiderül, hogy mennyire jön be, de nem lesz gond szerintem.
-
monti0222w
addikt
válasz
Donki Hóte #553 üzenetére
Köszi szépen a beszámolót, rég kinéztem már őt is, meg másokat is, de közben már elcsábultam egy nagyobb, több kiadású füles felé, (Vyrus) a napokban kapom meg ha minden igaz. Így őmiatta hanyagoltam a kínai vonalat, viszont Land jóvoltából, volt szerencsém meghallgatni 4 kínai fülest amiről a füles topicba írtam is egy kis összefoglalót.
Jut eszembe hisz az egyiket a négy közül, Dave-nak is meg van, most járatja be ha jól tudom a szabija alatt, de már a nyers hangját is dicsérte, Einsear T2-ről van szó. -
Megjött a Boarseman CX98 fülhallgatóm. Az Audiobudgeten a legjobbak között szerepelt, ott néztem ki magamnak. A hasonló hangzású CX98s fülhallgató dupla ennyibe kerül, ezért maradtam az olcsóbb változatnál.
Szép hasított falemez tokban érkezett, az más kérdés, hogy ez a kis doboz nem magyarposta kompatibilis, jól összenyomták szállítás közben, de eltörni legalább nem tört el
A dobozon belül vannak a tartozékok szépen becsomagolva.
Kiszedve kiderül, hogy a toknak kicsit csiricsáré kék/sárga színe van, de a minősége kiváló.
Gumiillesztéket adtak hozzá bőven, egy darabig lehet cserélgetni őket a legjobb minőség megtalálása érdekében
A fülhallgatónak aranyozott a csatlakozója, mikrofon nincs benne és hangerőszabályozó/léptetőgomb sincs applikálva bele. A színe kék-szürke, eléggé elegáns darab
A hangja nagyon jó! Nem V karakter, nem basshead. Eléggé kiegyensúlyozott a frekvenciamenete, és szép magas van. A kétharangos illesztékkel és a kisebb szilikon illesztékkel próbáltam eddig. A kis szilikonharang megemeli a basszust, jobb a hangja (szerintem) a kétharangossal.
Járatom egy kicsit, aztán kipróbálom a műanyag habból kiformált illesztékkel is, arra vagyok a leginkább kíváncsi, de azt csak akkor akarom feltenni, ha már legalább 10 órát ment a fülhallgató.
-
-
-
Rock Y1et rendeltem. Magasak voltak az elvárásaim, sony valamit váltott, amin erős mély volt, viszont az egész hangkép élethű volt.
Ezen a rock y1-en nagyon erős a közép hang. A magas mondjuk jó, a mély nem túl jó, az összkép rossz. Teljesen másra számítottam. teló, pc forrásról halgattam ahol egyébként a fejhallgatóm jól szól.
Kb majdnem mintha egy 500 ft.-os fülhallgatot vettem volna a pennyben. -
Krill77
őstag
Az én aweim is szetesett.
Megragasztottam.
Durva, h ennyi ev gyártás utan is szetjon. Igazi örök ajandék. -
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #545 üzenetére
Köszi, meglesz
-
Dave™
nagyúr
Szeretném jelezni, hogy szombattól két hétig nem leszek (szabadság miatt), így ha lenne valami kérdés, akkor maximum utána tudok rá válaszolni. Addig is jó csevegést
ui: elviszem magammal az Einseart meg a Blitzwolfot (és valószínűleg semmi mást), hogy még jobb képet tudjak róluk alkotni
-
Dave™
nagyúr
Én kb. fele ilyen hosszú, szimpla illesztékkel próbáltam jó eredménnyel (az is hosszabb, mint az átlag), a mélyeket némileg csökkentette, ami jó, viszont a teret is szűkítette, ami nem annyira. Gondolom ez is összenyomja kicsit.
f4lcon Feltétlen próbáld meg más illesztékekkel is, a gyári nagyon kompresszál, meg még jobban megnyomja a mélyeket. 5+mm belső átmérő, és az átlagnál picit hosszabb eddig a legjobb, legalábbis számomra. Illetve a Rock Zircon illesztéke is passzol hozzá (az 5mm-es).
-
egy ideje én is járatom az ES1-emet, nincs meg a katarzis.
melóban egy Bowers&Wilkins C5 szól a laptopról, most azt kicseréltem a Blitzwolf-ra - még nem egy ligában fociznak.... -
Krill77
őstag
válasz
Donki Hóte #537 üzenetére
Tehat elfogyott. De majd lesz.
-
-
Dave™
nagyúr
Ezt sok minden megugorja, de utána még rengeteg különbség lehet. Engem pl. fáraszt a túl agresszív magas tartomány, meg az is ha túl hideg, analitikus egy füles karaktere. Ezért nem vagyok oda az AKG fejhallgatókért sem, és ezért szeretem a klasszikus angol hifis hangot, amilyen pl. a Quad is. Az tiszta, de kellemes, nyugodt, hosszan hallgatható. Az Awei is pont ilyen, meg a Blitzwolf is hasonló, csak több méllyel. Az Einseart még várjuk meg, sok karcos füles van ami megenyhül pár óra után.
-
Krill77
őstag
Én egy kicsit egyszerűbben latom. Sztem egy jo fules tisztan ( kristály) szol. Így tudja visszaadni azt amit az alkoto megalkotott. Lehet játszani mélyel magassal, szinezéssel. Az awei szepen tisztán szol. Es el is helyezi térben a hangokat. Sosem fogom kiheverni a sennheiser cx 300 okozta sokkot. 10 e volt amikor az euro 230 ft volt. Konkrétan egy szemét..
Szoval olyat keresek mint az awei. Az eszem a T2 felé huz a szivem meg a BlitzWolf fele. Az egész pakk nagyon szep. Az urbanfun rol meg olvastam egy nem tul rozsas kritikát es az kicsit lelombozott. Ha mar veszek egy jobbat, akkor az legyen jobb is. -
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #530 üzenetére
Pont arról írtam
Tényleg jó, de azért remélem kicsit finomodik a járatással, nekem így még kicsit túl agresszív. Éppen hogy csak belehallgattam egyébként pár szám erejéig.
Krill77 Átérzem. Vannak olyan hangkeltők, amik nagyon jók technikai értelemben, de nem túl zeneiek. Legalábbis számomra. Az Einsear nagyon a határon mozog, de majd akkor lesz korrekt véleményt alkotni ha lesz benne legalább 10-15 óra. A Blitzwolf a többletmény ellenére is zeneibb szerintem, legalábbis felül nekem sokkal kellemesebbnek hat, de nem korrekt a dolog mert abban már van jó pár óra meg sok kísérletezés, szóval adjunk neki időt. Az Awei meg tök zenei úgy ahogy van, egy megfelelő illeszték és kész is, ezt sok drágább füles sem tudja ilyen konzisztensen nyújtani.
-
-
Dave™
nagyúr
Na belehallgattam, és nagyon jó. Lineáris, levegős, élénk, gyors és agresszív, igazi "technikai" játékos. Most még picit nyersnek találom (fémes/agresszív), remélem finomodni fog, de technikai értelemben nagyon ott van. Emlékezet alapján van olyan jó, mint a DZAT, de abban van egy pici melegség (ha nem is túl sok) a faháznak köszönhetően, amit én szeretek, meg magasakban kevésbé agresszív ha jól emlékszem rá, ez most még kicsit sok, de majd visszatérek rá ha bejáratódott (valószínűleg csak a következő cikkben).
-
Krill77
őstag
Le vagyok dobbenve. Eltunt a kz fulesbol a zavaro mély. Egesz sokat haliztam telorol, na mondom rateszem az mp4 lejatszora kiváncsiságbol. Sokkal inkabb kozep kiemelest erzek. Vagy a fulemmel lett valami vagy a beégetés eredményezte..
-
Krill77
őstag
Nyitsd ki most. Koszi.
Nem ereztem azt, h kompenzálni kellett vele. A nyitottsága inkabb masokat zavarhatott. Bomboltettem es jol is szolt. Talán a q9 nel is jobb volt. Ennel neha azt érzem mintha dobvero palcákat utnének egymáshoz. Epp most halizom es mennyivel tisztabb mint az atr.. Nem is egy liga.
-
Dave™
nagyúr
válasz
monti0222w #520 üzenetére
Az. Kihagyni tuti nem fogom, mivel itt van tőlem 3 méterre, csak valamiért még nem vettem rá magam. A JS M200-zal meg a Blitzwolf BW-ES1-gyel szórakoztam mostanában.
Krill77 A Sony-nál az volt a gond, hogy nyitott volt, sok zaj beszűrődött, és azt kellett kompenzálnod. Ha nem nyitott a füles, nincs ilyen probléma. A Blitzwolf egyébként tényleg nagyon-nagyon jó, még a többlet mélyével együtt is.
-
Krill77
őstag
válasz
Donki Hóte #522 üzenetére
Mindig attol félek, h ugy jarok ahogy a sony ex 82 vel. A szep hangját kivégezte a túlzott hangero. Nem szabad tul hangosra venni ezeket.
Van füles ami 93, van ami 116 ot bir. A kérdésem az, h a 93as az hamarabb megfexik? -
-
Krill77
őstag
Nem is oket. Na de ha az awei es az atr-t össze lehet akkor ezek mellé egy harmadikat is - es onnan egy köpés a negyedik.
Egyébként lehet a sony is meghajtaná a blitzet, de nem rémlik, h 32ohmos fulest tettem volna rá. Viszont eddig mindent meghajtott.
A tenmak amit feljebb vett valaki, az is szep füles. Kíváncsi lennék mit tud. Bár ha V akkor nem. Számomra is érthetetlen miért jo a dubörgést hallgatni dallam nélkül. -
Krill77
őstag
BlitzWolf rol lemondtam. 32 ohmos. Mi hajtja azt mrg?? Nem veszek azert fulest, h csak halkan szoljon.
A dzat lehet Szép, de nekem a nem feltűnő, kicsit modern /futurisztikus ám letisztult tetszik. Es lehet tök egyszerű is. Pl xiaomi piston basic. Néha látok olyat emberek fulében, h rosszul leszek. -
Dave™
nagyúr
Nem lehet sorba állítani, mert különböző jellegűek. Tényleg nem akarok ráerőltetni egy rangsort, mert teljesen szubjektív lenne, és eléggé félrevezető is. Példának mondom, hogy a Rock Zircon egy elég jó basshead füles, de ha rangsorolnom kellene, akkor valahol leghátul lenne, mert nekem túl sok, nem tudok vele mit kezdeni, és hiába vannak egyébként érdemei, amik kiemelik, nem kellene. Ezzel szemben ott a Plextone X41M, ami megfelelő illesztékkel egészen jól megszelídíthető, el tudom hallgatni hosszabban is, pedig jóval gyengébb mint a Zircon. Vagy az Awei, amiért tökre odavagyok, pedig felbontásra elég sok minden lelépi. Na most így hogy csinálnál rangsort?
-
Krill77
őstag
Valószínűleg senki nem hülye v süket. Mas forrasrol máshogy szol. Pl errol a telorol semmi basszus. Sorba tudnad tenni az awei utan mi jön? Mula, y1, dzat, atr..? Még az y1 ami kíváncsivá tesz..
-
Dave™
nagyúr
A DZAT kicsit más jellegű, mint az Awei. Inkább élénkebb, precízebb, feszesebb, míg az Awei melegebb, lágyabb. A Blitzwolfot is előveszem majd a hétvégén újra, hátha találok jobb illesztéket, az a kettő között lehetne valami pont jó átmenet (kevésbé élénk, de nem is túl lágy és meleg, csak most még kicsit sok a mélye).
Csúnya?! Szerintem a lista szereplői közül a legszebb
A Bosshifi után talán a második legszebb fa füles ami hirtelen eszembe jut.
-
Dave™
nagyúr
Vannak jobb meg kevésbé jó telefonok is. De az sem százas, hogy a Sony-ról sok a mélye, mert nem kellene. Az Awei pedig jobb, igen, de azzal pl. tuti nem lehet futni, sportolni, az ATR-rel igen. Visszatérve az Awei-re: azt is vannak, akik ugyanolyannak hallják mint én, mások szerint meg tök mélytúlsúlyos, szóval nem egyszerű a dolog
Nekem továbbra is a kedvencem a kategóriájában, nem találtam még jobbat.
-
Krill77
őstag
Érdekes, h telorol tok mas a hangja. Alig van basszus. Viszont gondolom a bena dac miatt. Viszont a sony mp4 nek az egyik legjobb a forrása es azzal nem szol tul jól. Árához képest nem rossz de az awei mellett tok felesleges megvenni. Van olyan zene amiből konkrétan hianyzik bizonyos közép dallam. Mig az aweivel az is gyönyörűen szol.
-
Dave™
nagyúr
Anatómiailag, forrásilag meg illesztékileg is különbözőek vagyunk, plusz be is kell járatni. Ha soknak találod a mélyeit (ami furcsa, mert az enyémben nem volt több mint az Aweiben), tegyél rá 5-5,5mm-es illesztéket. A magasakkal kapcsolatban: ez a befelé fordított driver velejárója, nem merőleges a hallójáratodra mint a hagyományos fülesek esetében, hanem a ház faláról verődnek vissza. Emiatt érezheted tompának, bár szerintem ennek ellenére sem az (szemben a KZ ATE-tel). Az Awei szerintem is jobb egyébként, de az árkategóriájában a legjobb, amit valaha hallottam, tehát annyira nem meglepő.
-
Krill77
őstag
Kz atr: egyáltalán nem olyan mint vartam. Túlzott mély, tompa kozep es magas. Hangtisztaság gyenge. Eqzni kell ra magasat es kozepet is. Az awei sokkal tisztabban szol, olcsobban. Térérzete is gyengébb. De a legnagyobb gond az, h nem szól tisztán. Hamar elfogynak a dallamok, mintha egy hangszóró takaróval lenne leteritve. Kb buszra valo, de semmi esetre sem jazz vagy chill zenére. Már csak azért sem mert magasra fel sem megy. Az áráért nem rossz persze de ha van ami olcsobb es jobban szol, akkor már nem is olyan jo. Bár aki technot hallgat annak jo lehet.
Próbálgattam illesztékeket is. Az awei q9 középsőjét hagytam rajta.
Sajna sokat nem segit.Fura, h olyanok vannak a cikkben h kozepmagas emelés, illetve, h jo szinpadkép. Ha az aweihez hasonlítjuk akkor ez igy nem igaz. Még azt sem mondanam, h kiegyensúlyozott. Legalábbis az én sony mp4 emen meg huwi tabletemen.
http://www.thephonograph.net/kz-atr-review/
Ez a cikk es az ertekeles joval kozelebb áll z igazsághoz. Bar a kozepre es a magasra meg a 6,5 pontot is tulzonak érzem.
(Hihetetlen, h vannak emberek akiknek ennél is tobb basszus jon be.. )
-
Kösz a cikket, illetve egyben az egyes számú tesztet is! Sokat segített a szűrésben!
-
-
guftabi96
addikt
A nagyot.
Bár lehet a kicsit kellett volna, mert elég szűk a hallójáratom, még a legkisebb illesztékkel is néha kicsit vissza kell nyomnom a fülembe. Gondolom a súlya miatt meg jönne ki.
Nem volt még a kezemben olyan agybadugós füles, aminél ne a legkisebb illesztéket kellett volna használnom. -
guftabi96
addikt
Hát kicsit későn, de kb másfél hete megérkezett a KZ ED7-em.
Nekem tetszik a hangja, szóval utólag is köszönöm az ajánlást, várjuk a következő tesztet -
Krill77
őstag
Sajma az aweire tett picivel nagyobb gumi pont megöli már a széles szinpadot. Mintha az egész a fejemben szólna.
Pedig csak ezzel kényelmes. Olvastam, h másnak is vagja a fülét a műanyag perem. Ehj..
-
Dave™
nagyúr
Igen, felül pedig hamar elfogy, ez sajnos a kialakítás velejárója, de mondjuk sportoláshoz bőven elég és teljesen korrektül szól. Főleg annak fényében, hogy olcsóbb és sokkal jobb mint az ATE volt. Ritka az olcsó és jó hangú fül feletti elvezetésű füles, szóval személy szerint elnézőbb vagyok vele.
Az elektronikus zenés résszel igazából egyetértek, mert én is szoktam elektronikust hallgatni és nem V füleseken teszem, hanem kiegyenlítetteken, de a közízlés/közvélemény a V-t preferálja, számtalan példát tudnék hozni a múltból meg a jelenből is. Nyilván lesznek, akik hozzád meg hozzám hasonlóan kiegyenlített fülest preferálnak, de ők úgyis tudják mit keresnek, szerintem nem fogja őket megvezetni egy ilyen ajánlás. De az sem elvetemült gondolat, hogy van egy sima meg egy V fülesed is és cserélgeted őket, hangulattól meg zenétől függően.
-
mekker
őstag
@ KZ ATR
Na, akkor ahogy ígértem. Itthon egy ATH-M30x és egy Soundmagic E30 van kéznél.
Megjegyzem, hogy nem lehúzás amit írok, csupán nem lenne értelme a kommentemnek kritika nélkül.
Szóval: kényelemre okés a legkisebb haranggal. Driver-flex van valami nagyon minimális, bár az a tippem, hogy csak a harang az. Elalvós fülesnek is használható pont azért, mert a nagy háza miatt nem fúródik bele a fejembe oldalt fekve. Minőséginek tűnik, de írták itt, hogy a háznál hajlamos megtörni a kábel.Olcsósághoz képest elég preciz, nincs dobozhangja, egész jól visszaadja a zenét. A térérzete nem kiemelkedő, de ezért az árért nekem az is pozitívum, hogy egyáltalán van.
Ami problémás az az, hogy elég jelentős kiemelése van a közép-magas tartományok találkozásának környékén. Kisebb részletekre ez eléggé rámászik (pl. halkabb 'sávokat' elnyomja, hangszerek (ütősök) lecsengése is fura). Van, ahol teljesen hallgatható, máskor viszont erősen színezi a zenét (negatív értelemben).Mélye van, bár nem egy basshead füles. Kicsit olyan átb*szós mélye van, nem az a nyakszirtbe mászós fajta. Ezt színezéssel, hangerővel kívánja pótolni, ami miatt érzetre nem mindig olvad bele rendesen a zenébe. E30 mélye mindenképp jobbnak tűnik, pedig hangerő-arányban hasonló méllyel rendelkezik.
Szummázva - csodát senki ne várjon (ezt én jobban kihangsúlyoznám a cikkekben), de ha veszünk mondjuk egy hazai 3-4 ezres Sony, Samsung, Skullcandy stb. fülest, ahhoz képest ez jó vétel, mert jóval kevesebb a gyermekbetegsége. Kezdő fülesnek, vagy másod-sokad eszköznek teljesen megfelelő választás. A hangja használható, szórakoztató, és nem mellesleg nagyon jól hajtható - hogyha éppen olyan kedvemben vagyok, hogy süketülni akarok egy 20 percet.
-----------------------------------------------
+1 a Music FM témához: Továbbra is azt mondom, hogy nem kellene elektronikus zenéhez kifejezetten mély-kiemelt fülest ajánlani, erős V-set pedig végképp nem. Ez olyan, mint amikor az alkoholistának mindig töményt ajándékoznak - látszólag mindenki örül, a valóságban viszont senki nem jár vele jól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest