- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Ez egy érdekes írás. Értelmes vitára késztető.
Érdekes lehetett volna a topic is. Értelmes vitával.
De nem ez történt. Már jobbára csak személyeskedés megy és a százszor elmondott érvek imamalomszerű ismételgetése. Kár érte, sajnálom.Elkerülve a további kardcsörtetéseket autósok és motorosok között, a topicot bezárom.
Csak remélni tudom, hogy az utakon jobban megértitek egymást és vigyáztok egymásra!
-
gt0618
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
"Szó nincs -ugye- dekkolásról.
Hát miről?"
Az, hogy 10-20-szal lassabban mész azért nem dekkolás."az a száz tartja fel az egy forgalmát
Ezt hívják demokráciának."
Ezt egész máshogy hívják."Egy robogós is feltartja a forgalmat, ha megpróbál részt venni benne.
Nyilván... Sok robogóst látsz a dugóban dekkolni, miközben az autósok kerülgetik az álló robisokat?"
Ha az úton megy mire felszüttyögi magát 50-re lemegy a nap. (Nem mindenhol lehet felmenni a járdára a sok parkoló autó miatt.) Persze van aki ezt elviseli autósként is. Csak az nem tol le, így észre sem veszed."Az autó meg a racionalitás kizárja egymást. Annál már a gyaloglás is gyorsabb."
Van fűtés/hűtés, nem ázol meg, kényelmes, nem dőlsz el a lámpánál, csomagokat, utasokat szállíthatsz, telefonálhatsz, zenét hallgathatsz, nem repülnek darazsak a szádba, nem kell kerítéshez láncolni ha leteszed, nem csapja tele vízzel/sárral stb. a hátad. Egy-két km-ig gyorsabb a gyaloglás, aztán 5 körül jön a fáradás."ahol a szabálykövetés nyomokban sincs jelen
Ebben hasonlít az autósokra."
Azért elég sötéten látod a világot. Te lehet, hogy nem is közlekedsz, hanem harcolsz. -
Dr. Akula
félisten
soha nem mondtam olyat, hogy mindig a motoros a hibás.
Csak épp egyfolytában uszítasz a motorosok ellen, még a tipikus autós balesetokozást is a vétlen motoros nyakába akarod varrni.Mindenkit leszarsz.
Ahogy te is.egyáltalán. milyen alapon feszegetsz_bármilyen_közlekedéssel kapcsolatos mentalitást ezek után?
És te? -
Dr. Akula
félisten
-
iguana
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
"Bármit megtehetek, amíg nem okozok balesetet. Bármit."
Ez a tipikus autós mentalitás, amit te is képviselsz. Mindig a motoros a hibás, akkor is ha nem. Helyetted is.soha nem mondtam olyat, hogy mindig a motoros a hibás.
nem vagyok autós, de ez teljesen irreleváns, mert te írtad ezt:
Felőlem félhet a gyalogos ha akar, de ennek csak akkor lenne jelentősége ha elütném. Így meg kit érdekel.Aka:
Bármit megtehetek, amíg nem okozok balesetet. Bármit.Aka Aka:
Mindenkit leszarsz.Könyörgöm ,te írtad ezt, te nyilatkoztattál így ki. most milyen mentalitásról is beszélünk?
egyáltalán. milyen alapon feszegetsz_bármilyen_közlekedéssel kapcsolatos mentalitást ezek után? -
iguana
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
bocsánat ez lemaradt:
Ugye milyen rossz hozzáállás hogyha másnak lehet gyorsan hajtani, akkor te is leszarhatod a STOP táblát
Nem és nem. A bácsi nem szart le semmit. Ahogy előbb is írtam a KRESZ szerint hibázott. (ha észre tudta venni egyáltalán)
hibázott.
hibázott.Itt egyetlen ember van, aki leszart dolgokat, szart másokra: a motoros.
Ő szándékosan ment annyival, ami szerinted nem gyors.Ennyit a szarásról.
-
Dr. Akula
félisten
nem biztos, hogy gyorsan ment?
most komolyan. ezt így le tudtad írni?
Te meg komolyan nem tudod elolvasni?Bármit megtehetek, amíg nem okozok balesetet. Bármit.
Ez a tipikus autós mentalitás, amit te is képviselsz. Mindig a motoros a hibás, akkor is ha nem. Helyetted is.Én is? Még soha nem szartam le a STOP táblát, és nagyon remélem, hogy soha nem is fogom.
De azt még mindig nem sikerült felfognod hogy az autós papinak STOP táblája volt, csak a "motoros" meg a "gyorshajtás" szavakat szajkózod. -
iguana
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
nem biztos, hogy gyorsan ment?
most komolyan. ezt így le tudtad írni?A szándék senkit se érdekel, csak a tények.
Ebben pl. teljesen egyet értek. A tények szomorúak és tragikusak.Azzal hogy motort vett?
Kérlek ne.Felőlem félhet a gyalogos ha akar, de ennek csak akkor lenne jelentősége ha elütném. Így meg kit érdekel.
Tévedés, és szomorú a hozzáállásod. Nyilván senki nem tud meggyőzni(?) az ellenkezőjéről. Ergo egy nem létező kasztba emeled/emelnéd magad a viselkedéseddel: Bármit megtehetek, amíg nem okozok balesetet. Bármit.Ugye milyen rossz hozzáállás hogyha másnak lehet gyorsan hajtani, akkor te is leszarhatod a STOP táblát?
Én is? Még soha nem szartam le a STOP táblát, és nagyon remélem, hogy soha nem is fogom. (ha újra autóval járnék)És ezt majd pont egy autós ámokfutó fogja megmagyarázni nekem...
Az ki? -
Dr. Akula
félisten
a nagy sebességgel érkező motorost.
... ami nem is szerepelt az egyenletben, hiszen már Tüzi is megmondta hogy egyáltalán nem biztos hogy gyorsan ment. Ennek ellenére megint ezzel a marhasággal jössz.még ha így is van, annyit azért kijelenthetünk, hogy a bácsi részéről a szándékosság igen nagy valószínűséggel kizárható.
A szándék senkit se érdekel, csak a tények.a motoros pedig szándékosan_veszélyeztette_saját_magát_és_másokat is
Azzal hogy motort vett?Felőlem félhet a gyalogos ha akar, de ennek csak akkor lenne jelentősége ha elütném. Így meg kit érdekel.
jajj. ez a "ha másnak lehet, nekem is" nagyon rossz hozzáállás
Ugye milyen rossz hozzáállás hogyha másnak lehet gyorsan hajtani, akkor te is leszarhatod a STOP táblát?Az, hogy a munkahelyre, vagy bárhová időben megérkezzél, semmilyen mértékben nem enyhíti a helytelen viselkedésed, még ha szomorú kutyaszemmel is ismered be.
És ezt majd pont egy autós ámokfutó fogja megmagyarázni nekem... -
Gergello
addikt
szerintem szidjuk a robogósokat, dögöljön meg az összes.
több autót az utakra!
-
Dr. Akula
félisten
Szó nincs -ugye- dekkolásról.
Hát miről?az a száz tartja fel az egy forgalmát
Ezt hívják demokráciának.Egy robogós is feltartja a forgalmat, ha megpróbál részt venni benne.
Nyilván... Sok robogóst látsz a dugóban dekkolni, miközben az autósok kerülgetik az álló robisokat?
Az autó meg a racionalitás kizárja egymást. Annál már a gyaloglás is gyorsabb.
ahol a szabálykövetés nyomokban sincs jelen
Ebben hasonlít az autósokra. -
iguana
őstag
még valamit a felelősségekről, annak ellenére, hogy oda-vissza már sok minden elhangzott.
a bácsi a felelős, mert nem adta meg az elsőbbséget (stop tábla)
azt nem tudhatja senki, hogy vajon bárki észre tudta volna venni a nagy sebességgel érkező motorost. (száguld, alig észrevehető stb. stb. ezt már többen is írták)
a bácsi a KRESZ szerint hibázott. (akár láthatta is jól a motorost, akár rossz döntést is hozhatott)egyet azonban ne felejtsünk:
még ha így is van, annyit azért kijelenthetünk, hogy a bácsi részéről a szándékosság igen nagy valószínűséggel kizárható.
a motoros pedig szándékosan_veszélyeztette_saját_magát_és_másokat is. (nehezen tudom elképzelni, amint felkiált: "e! dicsak, 100+++ a vágtám. mifasz?")és igen, újra elérkeztünk a KRESZ-hez.
a loop meg van újra.
a lelkiismerete, erkölcsi józansága mindenkinek hótiszta.
ugye?
nyilván a motorosnak is. ("most mond meg! milyen világban élünk, nem adták meg az elsőbbséget nekem")(#803)
A gyalogosnak meg nem kell félnie tőlem, mert nem adok rá okot. Nem ütöm el, nem dudálom le. Csak megyek a járdán amikor nincs ott senki. Ha jön, megállok. Így is lehet ezt.
Oh. Tehát a szabályok nem is olyan fontosak? Nyugodt lelkiismerettel döntesz így.
Mellesleg, hogy egy gyalogos fél tőled, azt nem te döntöd el, hanem a gyalogos."Mások viselkedése és a körülmények nem mentség arra, hogy te a járdán motorozz."
Ezt előbb magyarázd el a bicikliseknek is, azok többet bicikliznek a járdán az út / bicikliút helyett! Meg akkor már azt is hogy a piros lámpánál álljanak már meg. 5 év alatt 1 db biciklist láttam amelyik megtette, kicsit kicsi arány, nem?jajj. ez a "ha másnak lehet, nekem is" nagyon rossz hozzáállás. arról már ne is beszéljünk, hogy a járdán mi lehet veszélyesebb. motor vs. bicikli.
"Mert a gyalogos nincs felkészülve arra, hogy 20-szal, 40-nel, 60-nal, vagy akármennyivel is haladva egy motoros megjelenik a háta mögött, vagy az orra előtt."
Nem is neki kell felkészülve lenni, hanem nekem. Én úgy megyek oda hogy számítok a váratlan reakciókra, és meg tudok állni. Ha nem, akkor az az én hibám, és nem kezdek el mutogatni másokra mint az autós stoptáblánál meg nem állók.Te egy híró lehetsz, lehet egy képességed.
Van valami bája a "ha nem" esetedre. Klasz lehetsz, hogy el tudod ismerni, ha hibáznál a járdán és valaki megsérülne. Komolyan kívánom, hogy soha ne kelljen.
Az, hogy a munkahelyre, vagy bárhová időben megérkezzél, semmilyen mértékben nem enyhíti a helytelen viselkedésed, még ha szomorú kutyaszemmel is ismered be.
Egyszerűen arról van szó, hogy szarsz mindenkire és mindenre, mert megideológizálod magadnak."remélem lesz egyszer egy gyalogos, aki leüt a motorról"
Meg lehet próbálni - egyszer. Tudod mekkorát lehet (vissza)ütni egy 5 kilós lánccal?fény elalszik, bulinak vége, torta a sütőben.
touché. -
gt0618
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
"Nem kéne 100 embernek dekkolnia hogy 1 kitolhassa a seggét eléjük. Majd megy ha már nem tartja fel a forgalmat."
Szó nincs -ugye- dekkolásról. Más szemszögből az a száz tartja fel az egy forgalmát, ha úgy tetszik indokolatlanul, hiszen különösebb fennakadás nélkül megoldható a beengedése. Egy robogós is feltartja a forgalmat, ha megpróbál részt venni benne.
"Akkor eladja mindenki és vesz nagyobbat "
Dehogy vesz, addigra kifázik a veséje, fájni fog a dereka, rosszul lát stb. és vesz egy "olcsó" autót. Racionális döntés lesz. Te is ezt fogod tenni.A rendszámfelhajtás meg egy másik történet, ahol a szabálykövetés nyomokban sincs jelen.
-
Dr. Akula
félisten
Talán azért mert a nagyobb úton több autó halad el ugyanannyi idő alatt? Nem kéne 100 embernek dekkolnia hogy 1 kitolhassa a seggét eléjük. Majd megy ha már nem tartja fel a forgalmat.
Tegye fel a kezét aki motoros elé kiaraszol
Tegye fel aki nem, azt könnyebb összeszámolni.Gondolom te se állsz két földút kerszteződésében egy napig mert forgalom van.
Pl. ezért megyek fel a járdára és kikerülöm a lámpa előtt szerencsétlenkedő tömeget, majd ráhajtok az útra egy üres részen.A robogósokat se felejtsük ki. Elférne már rájuk is egy rendszám.
Lesz 2011-től. Az újakra meg 2009-től. Akkor eladja mindenki és vesz nagyobbat (ha már rendszámos, ne 50-es motorral szopjak), és majd jól felhajtja a rendszámtáblát. Ennyit lehet vele elérni. -
gt0618
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
"STOP táblánál??? Gondolom te se gondolod komolyan hogy az egész Váci útnak le kéne állnia mert a földútról ki szeretne jönni Pista bá a traktorral..."
De komolyan gondolom, -mi ebben olyan nagy csoda?- akár ott is,autópályán is, még főúton is! és a cipzárelv lényege pontosan az, hogy nem kell az egész sornak megállni, egyiknek sem, hanem mindkettőben folyamatos a közlekedés, ha olyan a forgalmi helyzet nyilván. Pistabá meg termeli a hűtődbe a kaját meg a sört. Ha a Váci úton, akkor ott."... amit csak motorossal szemben mersz megengedni magaddal, a Kamazzal / Scaniaval szemben már nem lennél ilyen "bátor"
Még van egy két márka ezen a kettőn kívül is.
Tegye fel a kezét aki motoros elé kiaraszol...bármi elé simán, akik persze egyesével el is engedhetnének,ha kultúrnép lennénk és óriási tévedés, a kamionosok ismerik a lehetőségeiket, a korlátaikat is, és jó messzire látnak, többnyire alkalmazzák e remek lehetőséget. Ez nem bátorság kérdése, hanem forgalomé. Gondolom te se állsz két földút kerszteződésében egy napig mert forgalom van. De ha tényleg jártál már Bp.-en, ne adj' Isten más városban, akkor tudod. Ha nem tudod az mégiscsak a Te hibád.Bp. közlekedésén meg rengeteget segítene, ha nem lennének az egy autónyi előnyért sávot váltogatók, ha ez még átment a piroson akkor én is, nehogy má amiatt a h* miatt érjek később valahova egy perccel,lámpánál sor elejére bevágók, beállok a kerszteződésbe mer' úgyis előbbre megy a sor stb. mentalitású közlekedők. A villamossínen, járdán stb. közlekedőkről nem is beszélve. A robogósokat se felejtsük ki. Elférne már rájuk is egy rendszám.
-
-
-
ABE
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Én 5 éve járok gyalog vagy BKV-val Bp.-n, autóba gyakorlatilag csak akkor ülök, ha városon kívülre megyek.
"Így van, akkor nem lennének balesetek."
Szuper, szabályok nélkül olyan jó lenne nekünk, mint Indiában. Nem, inkább rosszabb, mert itt jobbak az utak, és erősebbek a járművek...
Szerk:
Meddő vita...
-
Szabesz
őstag
-
gybacsi
csendes tag
Van még valaki, aki úgy gondolja, hogy van értelme ennek a topicnak?

-
Dr. Akula
félisten
Te vagy a lusta, mert csinálod a dugót, csak azért hogy kényelmes szék legyen a segged alatt, mert lusta vagy a buszon állni.
Ha gyalog vagy BKV-val közlekednél, akkor beszélhetnél a lusta autósokról.
Már 1 hete azzal járok, szal szerinted is jogosan beszélhetek róla.

Akkor lesz ám szép világ, ha mindenki olyan okosan fog gondolkodni, mint te...
Így van, akkor nem lennének balesetek. -
ABE
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Ha tisztában vagy azzal, hogy dugó van, akkor lusta vagy, mert nem időben indulsz. Ha csak a szabályokat áthágva jutsz el időben a munkába, akkor te magad se indultál el időben!
Ha gyalog vagy BKV-val közlekednél, akkor beszélhetnél a lusta autósokról. De addig a szememben te csak egy lusta motoros vagy, aki saját kényelme érdekében önkényesen felülbírálja a szabályokat, és megpróbálja megmagyarázni a viselkedését.
De legyen! Az autósok menjenek önkényesen a buszsávban, a villamossíneken, a motorosok haladjanak a járdán, a gyalogosok járkáljanak keresztbe az utakon kényük-kedvük szerint, mindenki szarjon le minden szabályt. Akkor lesz ám szép világ, ha mindenki olyan okosan fog gondolkodni, mint te...
-
Dr. Akula
félisten
Na itt a tipikus autós:

-
Dr. Akula
félisten
Mert lusta vagy időben elindulni
Én pont időben indulok. De nincs időm a lusta autósok miatt a fél napomat az általuk generált dugóban tölteni. Nem én fogok szívni az ő hülyeségük miatt. Megnézed az autókat, 99%-ban mindegyikben csak 1 ember ül. Mehetne motorral is. Vagy BKV-val, ahogy a kollégád ajánlgatja. A sok lusta csak beül az autójába, aztán feltartja a többieket. Én azért vettem motort, hogy engem ne tartson fel. Ő is vehet, nem tiltja senki. -
Dr. Akula
félisten
másokat ész nélkül osztasz a mindenek felett álló szabályokkal, azonban bebizonyosodott, hogy te sem szereted őket betartani
Olvasni te nem tudsz? Hol írtam hogy szabályosnak tartom? Én legalább beismerem azt amit ti nem. Mert hogy te is szabálytalankodsz az biztos, csak játszod itt az álszentet.A baj meg ott van ha meg akarja magyarázni hogy a szabálytalan az tulajdonképp szabályos és miért nem a másik (a gyengébb) alkalmazkodik hozzá.
Ha meg időbe be akarsz érni a munkahelyedre akkor használj tömegközlekedést
LOÁL!
Munkahelyre BKV-val 1.5 óra, motorral 40 perc. Oda-vissza 1.5 óra spórolás. Pont 50%. Szerinted?vagy kelj fel 1 órával korábban
Aludni meg majd a munkahelyen fogok? -
Dr. Akula
félisten
A cipzárelv miért nem működik Mo.-n?
STOP táblánál??? Gondolom te se gondolod komolyan hogy az egész Váci útnak le kéne állnia mert a földútról ki szeretne jönni Pista bá a traktorral...Marad az orrkidugós poén, meg a cikázós, a ráhúzós meg a többi
... amit csak motorossal szemben mersz megengedni magaddal, a Kamazzal / Scaniaval szemben már nem lennél ilyen "bátor".Valami bajod van a kamionosokkal?
Neked lesz ha ott is cipzározni akarsz. ^^ -
ABE
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
"Nekem viszont eszembe jut, mert dolgozó ember lévén nem mindegy hogy 8-ra érek be, vagy csak dél körül."
Van erre egy nagyon jó módszer, amit magam is alkalmazom: hamarabb kell elindulni!
"ott rendszeresen autóval közlekednek a járdán"
Ami természetesen elítélendő, gondolom erről vita nincs.
"Eddig hol voltál?"
Te egy másik gondolatomba keverted bele azt, amiről itt a vita ment. Arról viszont én egy szót sem szóltam, ezért nem értem, hogy miért szegezted nekem. Egy szóval se mondtam, hogy a konkrét esetben csak a motoros volt a hibás, vagy csak az autós. Nem is kívánok állást foglalni benne, mert egyik pártján sem állok, ahhoz meg nem tudok eleget az esetről, hogy ítéletet mondjak.
"Találgass!"
Mert lusta vagy időben elindulni...
-
Blaise
veterán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Ha biciklivel lehet, akkor motorral is
Az a fő probléma, hogy másokat ész nélkül osztasz a mindenek felett álló szabályokkal, azonban bebizonyosodott, hogy te sem szereted őket betartani. Ráadásul, még meg is akarod magyarázni, hogy neked mindenképpen meg kell szegned őket. No comment.
Ha meg időbe be akarsz érni a munkahelyedre akkor használj tömegközlekedést, vagy kelj fel 1 órával korábban.
-
gt0618
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A te értelmezésedben felelősségteljes közlekedő nem létezhet.
"Kierőszakolod magad a sor közepére, és mindenki nyomjon satuféket csak mert neked épp nem volt kedved megállni? Lehetőleg a kamion elé vágjál ki, aztán számolj be a tapasztalatokról!"
Ez egy másik szélsőséges lehetőség(amiről szó sem volt), mint ahogy a "mindig állj meg, és mindenkit minden körülmények között engedj el" is az, akár szabály van róla akár nincs, nem lehet betartani, úgy meg mi értelme. A cipzárelv miért nem működik Mo.-n? Ja nincs benne a KRESZ-ben, bocs. Középső féklámpa, emlékszel? Marad az orrkidugós poén, meg a cikázós, a ráhúzós meg a többi...
"Nem is biztos hogy traktorral ekkora forgalomban kéne közlekedni."
Pedig szabályos az is. Vagy motorral sem kéne? Vagy az más? Módosít a szabályokon, ha nagy a forgalom? A traktor is "elfér" mindenhol...és biztos nem passzióbol megy ott ahol megy.A kedvenc kamionos szófordulatodat tanítani kéne az iskolában nem? Valami bajod van a kamionosokkal?
-
Dr. Akula
félisten
Nekem viszont eszembe jut, mert dolgozó ember lévén nem mindegy hogy 8-ra érek be, vagy csak dél körül.
Egyébként meg ajánlom figyelmedbe a Dózsa- Kerepesi kereszteződésben levő benzinkutat, ott rendszeresen autóval közlekednek a járdán!
Ki mondta, hogy felmentést kap bárki is a szabályok betartása alól, ha más is megszegi azokat?
Eddig hol voltál? Kb. 800 hsz-en keresztül másról se ment a vita mint hogy az autós szabálytalankodása le van szarva, de a motoros, na az miért ment ESETLEG (merthogy még az sem biztos) gyorsan.Ha ennyire nem bírsz az úton várakozni, akkor miért nem tolod a járdán a motort???
Találgass!Mindig lesz egy nálad erősebb és gyorsabb ember...
És annál is lesz erősebb és gyorsabb. -
ABE
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A járdán eszetlenül haladó bicikliseket is utálom, mert ők se jobbak, de itt a motorosokról volt szó. Róluk is ugyanúgy lehetett volna írni, de legyél szíves ne másokra terelni a szót, ha most nem róluk van a szó.
Van egy nagyon jó cimborám, aki motorozik. Érdekes, neki sosem jut eszébe felmenni a járdára, sosem tolakszik előre erőszakosan a sorok között, nem próbál ideológiát gyártani arra, hogy miért teheti meg azt, amit nem szabad. Így is lehet...
"Mások viselkedése és a körülmények nem mentség
... arra hogy megállj a stop táblánál akkor is ha a motoros netán gyorsan menne."Ezt nem értem, ehhez a gondolathoz hogy jön ez ide?
Ki mondta, hogy felmentést kap bárki is a szabályok betartása alól, ha más is megszegi azokat?"Én úgy megyek oda hogy számítok a váratlan reakciókra, és meg tudok állni."
Ideológiát gyártani mindenre lehet, meg lehet magyarázni mindent, hogy te milyen fasza csávó vagy. Ha ennyire nem bírsz az úton várakozni, akkor miért nem tolod a járdán a motort???
"Ha nem, akkor az az én hibám"
Ha megtörténik a baj, akkor meg hajadra kenheted a felelősségvállalásodat. Még szép, hogy nem neked áll följebb. Autósra ugyanúgy vonatkozik, mielőtt belekötnél.
"Tudod mekkorát lehet (vissza)ütni egy 5 kilós lánccal?"
Mindig lesz egy nálad erősebb és gyorsabb ember...
-
törölt tag
Az a szép, hogy ti nem a közös helyes álláspontot akarjátok megtalálni, tehát a vita nem eszköz nálatok, hanem cél. Sztem el sem olvastátok, amit írtam...
-
Dr. Akula
félisten
A gyalogosról meg annyit hogy de fel vagy háborodva ha járdán megy a motoros, azért miért nem háborodsz fel hogy az úttesten rohangáltok át zebra nélkül? Fél éve futott egyik haverom motorja elé 1 gyalogos, mert ész nélkül rohant át az úton hogy elérje a villamost. Közben meg okozott 1 balesetet (rendőr is megállapította, szal nem kell keresni a felelősségáthárítást), lezúzott 1 motort, eltörte a motoros kulccsontját (az eséstől), fizetni az okozott kárért meg nem akar. Na ezen háborodj fel!!
-
Dr. Akula
félisten
A gyalogosnak meg nem kell félnie tőlem, mert nem adok rá okot. Nem ütöm el, nem dudálom le. Csak megyek a járdán amikor nincs ott senki. Ha jön, megállok. Így is lehet ezt.
Mások viselkedése és a körülmények nem mentség arra, hogy te a járdán motorozz.
Ezt előbb magyarázd el a bicikliseknek is, azok többet bicikliznek a járdán az út / bicikliút helyett! Meg akkor már azt is hogy a piros lámpánál álljanak már meg. 5 év alatt 1 db biciklist láttam amelyik megtette, kicsit kicsi arány, nem?Mások viselkedése és a körülmények nem mentség
... arra hogy megállj a stop táblánál akkor is ha a motoros netán gyorsan menne.Mert a gyalogos nincs felkészülve arra, hogy 20-szal, 40-nel, 60-nal, vagy akármennyivel is haladva egy motoros megjelenik a háta mögött, vagy az orra előtt.
Nem is neki kell felkészülve lenni, hanem nekem. Én úgy megyek oda hogy számítok a váratlan reakciókra, és meg tudok állni. Ha nem, akkor az az én hibám, és nem kezdek el mutogatni másokra mint az autós stoptáblánál meg nem állók.remélem lesz egyszer egy gyalogos, aki leüt a motorról
Meg lehet próbálni - egyszer. Tudod mekkorát lehet (vissza)ütni egy 5 kilós lánccal? ^^ -
Dr. Akula
félisten
Járdán parkolni ? Hmm
Ha biciklivel lehet, akkor motorral is. Ezt is ellopják ha nem láncolod oda a kerítéshez / lámpaoszlophoz.Az előző hsz-eidben kivétel nélkül a szabályokról beszélsz. Nem érzed ezt kicsit ellentmondásosnak ?
Nem. Mert nem én okoztam a balesetet. ^^ Én nem dudálom le a gyalogost a járdáról, megvárom hogy végigtotyogjon és el tudjak menni. Az autós viszont nem vár semmire, csak letol az útról. Ez a különbség. -
ABE
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A buszos nem védtelen veled szemben, a gyalogos igen. Mások viselkedése és a körülmények nem mentség arra, hogy te a járdán motorozz. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy akármire hivatkozva felrúgja a szabályokat, és másokat veszélyeztessen. Ha félted az életed és a járgányod, akkor ne motorozz, menj autóval, gyalog, busszal, bármivel, de nekem ne gyere ilyen hülye dumával. Én sem kezdek el autóval a villamossíneken vagy a járdán autózni, nem kezdek el a Petőfi híd közepén az autók között gyalogolni csak azért, mert az szerintem nem veszélyes.
Amit te csinálsz, az bunkóság, és igen is veszélyes, akármit is mondasz. Mert a gyalogos nincs felkészülve arra, hogy 20-szal, 40-nel, 60-nal, vagy akármennyivel is haladva egy motoros megjelenik a háta mögött, vagy az orra előtt. És pont emiatt te sem tudhatod, hogy a gyalogos miként fog reagálni, mert nincs felkészülve rá. És ha az egyik elkezdi csinálni a járdán motorozást, akkor követi a többi is, és felhatalmazva érzik magukat arra, hogy bármely szabályra fittyet hányjanak.
De csináld csak, remélem lesz egyszer egy gyalogos, aki leüt a motorról, mert már a tököm tele van azzal, hogy a hozzád hasonlók mindig, mindent meg tudnak magyarázni, hogy miért úgy viselkednek, ahogy. Rohadt könnyű visszaélni a motor/robogó előnyeivel, és nem vállalni a felelősséget...
Szerk:
A hozzám hasonlókról pedig annyit, hogy ha lehet, akkor segítem a dugóban állva vagy haladás közben a motorosok/kerékpárosok előrejutását, sosem dudálom le őket, sosem húzom rájuk az autót, mindig kellő oldaltávolságot tartva kerülöm ki őket. De cserébe én is elvárom - akár autósként, akár gyalogosként közlekedem -, hogy ne éljenek vissza a mozgékonyságukkal.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
A hozzád hasonlók miatt meg az utakon nem lehet közlekedni. Hídon pl. a buszsávban közlekedek és tudod miért? Mert ha kimegyek a normál sávba, a 40-es táblánál(!) 80-100-zal tolnak le dudálva-anyázva az autósok. Én meg féltem az életem, mert az én járgányom a gyengébb, hiába ott kéne menni.
Vonatkozik, nem is mondtam hogy szabályos. De a különbség az hogy én csak akkor szabálytalankodok, ha azzal mást nem veszélyeztetek, ami az autósokra egyáltalán nem mondható el.
-
törölt tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Igazad lenne, ha lehetne más stílusban is, de nem lehet.
Például a pihenőre küldött kolléga eldöntötte, hogy a motoros volt a hibás. Innentől kezdve aki nem ért vele egyet, az nem ért a témához, vagy libsi, ha rendőr, vagy helyszínelő, akkor biztos korrupt, ha tűzoltó, akkor nem kompetens. Szerintem ha az öregisten szólna le az égből, rá azt mondaná rá, arab kommunista! Hogy semmi értelme? Mért, bármi másnak, amit írt, annak van?
Egyszer már leírtam, megteszem még egyszer. Vannak, akik azt látják a balesetben, ami történt, volt két jármű, az egyik nem adta meg az elsőbbséget, baleset lett belőle. Ha a motoros lassabban megy, akkor nem lesz baleset? Há' hogyne, sőt, ha el sem indul otthonról, akkor nem is találkoznak! A másik csoport pedig eldöntötte, hogy a motoros 200-zal jött (semmi bizonyíték), mocskos burzsuj állat, mért volt motorja (mért ne lett volna), és egyébként is, minden motoros fasz (jó arányuk az, még nagyobb arányuk nem), és egyébként is, a szegény, öreg állampolgár az olcsó autóval nem hibázhat.
És ömlik az anyázás, és mint ahogyan azt a hsz-emből láthattátok, egy picike gúnyolódásra, egy szikrára belobban az egész, és masszív bazmegelés lesz. Komolyan srácok, a fizikia azt mondja, hogy az autós volt a hibás, a kresz is azt mondja, a rendőr is azt mondja, a helyszínelő is azt mondja, és a tűzoltó is azt mondja. Ki a búbánatos öregisten merev péniszének képzelitek magatokat, hogy kijelentsétek tényként, hogy NEM, akkor is a motoros hibája?
Szóval felőlem mehet nyugodtan a vita. Én levonom a tanulságot: visszaülök a terepjáróba. Többe kerül fenntartani, de 2,5 tonna, és ha egy ilyen barom elém is kifordul, akkor egyszerűen keresztül megyek rajta, ha elsőbbségem volt. Hogy én leszek a csúnya terepjárós? Lehet, de akkor is nekem lesz igazam, mert én jól leszek, a szuzukis agyvelejét meg glettvassal kell leoperálni a kocsiról.
Aki pedig most úgy érzi, hogy mekkora bunkó érzéketlen állat vagyok, az egyetlen pillanatra se felejtse el, hogy CSAK miatta gondolom így. Ha nem lehet nyíltan és őszintén kimondani az igazságot, mert anyázás, bazmegolás meg libsizés jár érte, akkor rendben van, ferdítsünk, ti akartátok, akkor vigyázzon mindenki a saját hátsójára. Én az enyémre tudok, ha a SUV nem elég, akkor tankot veszek. Ha úgy is előre el vagyok ítélve, akkor nem mindegy? Elfogadom, nekem elég lesz az, hogy én élek, belőletek meg annyi sem marad a csattanás után, hogy az asszony azt mondhassa a gyerekeknek, nézzétek, ez itt apuci kiszakadt bele.
Végezetül pedig még egy dolog. Senki, de senki nem veszi észre ezek szerint, hogy ebben az országban mindenkit uszítanak a gyorshajtókra, minden gyorshajtót üldözni kell, és minden gyorshajtó gyilkos. A pszichológiai hadjárat pedig működik, mint azt a példa mutatja. Az ok: ezt a legegyszerűbb mérni, ugyanakkor a betarthatatlan szabályozás miatt ez kényszerül ki legtöbbször az emberekből. Azok a szabálysértések hol vannak, hogy én nem tudok elindulni, mert valaki átjött a piroson, vagy a záróvonalon, vagy nem adta meg az elsőbbséget, vagy nem húzódik le, ha előzni akarom, vagy előzés közben rálép a gázra... Ezeket marha nehéz megfogni, nincs belőle bevétel. De ha az egész ország haragszik a gyorshajtókra, akkor sokkal egyszerűbb olyan szigorításokat bevezetni, amivel még többet lehet kaszálni, eredménye meg NEM LESZ, itt leírom. Ha pedig valaki erre azt írja, hogy nem kell úgy sietni, és mindegy, hogy 7,5 óra alatt jutsz el Szombathelyről Békéscsabára, vagy 5 alatt, akkor arra azt mondom, hogy édes öcsém, nem dolgozol eleget, ha ennyi időd van.
Tehát visszakanyarodva az eredeti témához, lehet még itt anyázni. Annyit értek el vele, hogy Thrawn bezárja a búsba az egész topicot. Ugyanis az igazság adott, és nem változik, az igazság egy tényállapot. Ezt valaki vagy elfogadja, vagy azt mondja a fehérre, hogy fekete. És természetesen minden értelmes ember levonja vele kapcsolatban a megfelelő konzekvenciát.
-
Kephamos
addikt
Igencsak színvonaltalanná vált ez a topik, Dr.Akula számtalanszor ismételt "érveinek" köszönhetően...

-
ABE
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Már ne is haragudj, de kinek képzeled te magadat, hogy a járdán motorozol??? Hát a rohadt életbe, például a hozzád hasonlók miatt nem lehet Bp-n már gyalogosan sem nyugodtan közlekedni...
Szerk:
Mi az, hogy nincs hely az úton? Hogy nem tudsz elmenni az autók között? Rád mióta nem vonatkozik a KRESZ?
-
shev7
veterán
"Te miért nem motorral mész, és mehetnél árkon bokron keresztül, sokkal gyorsabban beérnél a melóhelyedre. Kevesebb benzint pöfögnél el, kevesebb károsanyagot nyelnél, és egyáltalán, sokkal praktikusabb."
Nagyon egyszeru. Azert, mert nem tudok motorozni. Kedvem sincs megtanulni, penzt kolteni ra. Es nem ereznem magam jol egy robogon, pont azert mert nem tudnam rendesen vezetni, hiaba vezethetem B-s jogsival. Ha ketkereku, akkor mar inkabb bringa.
-
Dr. Akula
félisten
-
Spanyolban a kékvillogós akárhol mehet. Járdán, parkban, utcai kávézó teraszán át, pirosban, akárhol.
Azok a motorosok nem voltak szabályosak, bűntetést érdemelnének, ebben szerintem egyetértünk.
De. Pesten nem lehet közlekedni, ők levágtak egy részt. Így is lehet nézni. Ez kb olyan, mint amikor megvágják a kamionosokat, hogy bemennek a belvárosba. Az egyik hülyének sem jut eszébe, hogy nincs merre menjen, mert a BP-i körgyűrű nemhogy nem körgyűrű, de még egy vérszegény C betűnek sem mondható.
Szóval pofátlan volt a motoros, de ha a dugóban ülő emberek 20%a robogóval közlekedne, akkor nem lenne dugó.
Szóval nem egyszerű dolgok ezek...Te miért nem motorral mész, és mehetnél árkon bokron keresztül, sokkal gyorsabban beérnél a melóhelyedre. Kevesebb benzint pöfögnél el, kevesebb károsanyagot nyelnél, és egyáltalán, sokkal praktikusabb.
-
shev7
veterán
nem, nem gyulolom eredendoen a motorosokat. Sot! Dugoban mindig felrehuzodom (csak zavar, hogy sosem tudom balrol, vagy jobbrol fognak-e jonni). Es autopalyan mikor tomve van a belso sor nemegyszer volt olyan, hogy motoros engedett be. (es az en szememben lenyegtelen, hogy azert mert udvarias volt, vagy azert mert latta, hogy regota indexelek, es feltette sajat magat, mert attol tartott, hogy esetleg bevagok ele. Mert addig kozlekedik felelossegteljesen amig tisztaban van azzal, hogy barmi is az oka egy balesetnek, o biztos rosszul jar. A problema az, hogy egyre kevesebb ilyet latni, es egyre tobb a felelotlen motoros)
Viszont felall a szor a hatamon amikor olyan motorost latok, akinek a millas gepere volt penz, de rendes ruhara mar nem futotta. (Erdemes a delutani csucsban vegignezni a motorosokon, es megszamolni az aranyokat. Durva szamok jonnenek ki...) Es sajnos ez meglatszik a vezetesi stilusukon is.
Ha mar az autopalyaig kibirja es ott huzza neki, hat hajra, az nem zavar. En biztos nem fogok bevagni ele, tobbek kozott azert sem, mert mar messzirol latom ha jon, es szamitok arra hogy akar 200+ sebesseggel is johet. viszont amint lejon az autopalyarol az a velemenyem, hogy a 90, neki is 90, az 50 neki is 50. Ha ezt tullepi, akar tobbszorosen, azzal mar az en eletemet is veszelyezteti, mert nem fog tudni reagalni megfeleloen a veszhelyzetekre.
-
shev7
veterán
Pentek reggeli eset: Pest, korut. Mellekutcabol fordulnek ki a Rakoczi ter mellett, a lampa zold. Majdnem oldalba kapott egy a JARDAN+ZEBRAN keresztulvago motoros. Rakoczi teren beszukul a villamosmegallo miatt a ket sav, mivel a motoros a szorosan allo autok kozott nem tudott ellavirozni, ugy dontottek a jardan folytatjak. (Miutan kifordultam a korutra lattam, hogy meg ketten-harman szinten igy tettek) Szoval ennyit a szabalyosan kozlekedo motorosokrol, akikre annyira vigyazni kell...
-
Dr. Akula
félisten
csak utólag derül ki pl. megadtad-e az elsőbbséget
Ezért kell felelősségteljesen közlekedni.amíg napi két jármű megy el az jó, de ha hosszú sorok, akkor ez az 50éve remeknek tűnő, mára már erősen szűklátókörővé vált ötlet megbukott
És akkor mi lenne a megoldás? Kierőszakolod magad a sor közepére, és mindenki nyomjon satuféket csak mert neked épp nem volt kedved megállni? Lehetőleg a kamion elé vágjál ki, aztán számolj be a tapasztalatokról! ^^Egy traktor a büdös életbe se tudna így szabályosan kifordulni.
Nem is biztos hogy traktorral ekkora forgalomban kéne közlekedni. -
Dr. Akula
félisten
válasz
dekoninck
üzenetére
Én nem hiszek semmit, hanem tudom. Naponta közlekedek robogóval, és naponta jön szembe autós az én sávomban! Kivág a busz mögül előzni, mert "á ez csak egy motoros, ki nem szarja le". Legszívesebben utánamennék ha lenne rá időm, és a következő lámpánál pajszerral szétverném a kocsiját. Ami neki jó szórakozás az nekem gyilkossági kísérlet. Az én életemmel ne szórakozzon senki!
-
-
Szabesz
őstag
Mehetsz bármennyivel, a döntés joga a tied. De. Ha védett úton, egy alárendelt útszakaszról kivágnak eléd, akkor ő hibázott (hacsak egyátalán nem voltál látható, a sebességedből adódóan). Viszont ha nem lesz baleset, egy trafival, vagy egy rendőrrel bármikor találkozhatsz, és akkor már te leszel a hibás, nem is kicsit.
-
gt0618
tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Ez a jog ami a KRESZ-re mint jogszabályra hivatkozik, ami 20 éve is elavult volt, csak ebben a nyomorult országban minden 50 évvel van elmaradva a szomszédoktól- lassan az összestől- és főleg a gyakorlattól. Ha változik is, egy csomó dilettáns ír bele. E szerint az értelmezés szerint előre nem is tudhatod szegsz-e szabályt, mert csak utólag derül ki pl. megadtad-e az elsőbbséget. Mindez azért betarthatatlan, mert amíg napi két jármű megy el az jó, de ha hosszú sorok, akkor ez az 50éve remeknek tűnő, mára már erősen szűklátókörővé vált ötlet megbukott. Hát bravó. Sok szerencsét. Ez a magyar országimázs.Persze a szabály az szabály. Egy traktor a büdös életbe se tudna így szabályosan kifordulni.
-
Thrawn
félisten
dekoninck 1 nap pihenő személyeskedésért, ha még egyszer valakit moderálni kell, a topik zárul.
-
Szabesz
őstag
válasz
dekoninck
üzenetére
Vagy józanodj ki, vagy tanulj meg olvasni, vagy menj el megint eg ykresz tanfolyamra.
A motorosnak fordított helyzetben ugyanúgy elsőbséget kellett volna adnia a 150km/h-val szálguldozó öregúrnak.
Ha ezt, az egyik alkapszabályát nem vagytok képesek megérteni, felfogni, akkor, -már ne is haragudjatok- irány vissza az autóssuli (a mocisoknak a sebességkorlátozás miatt is). -
válasz
dekoninck
üzenetére
Meddig tart mindkettő elől lehúzódni egy kicsit a padkára, aztán menjen Isten hírével. Ha a következő kanyarban elszáll, had szálljon, nem a te dolgod. Szerintem.
"de valóban van olyan kategória, hogy köcsög motoros, mint ahogy köcsög autós is, stb."
Nalátod, itt a lényeg. Csak az autósnak van aktív-passzív védelmi rendszere, motorosnak nincs.Mondom, egy kis türelemmel, engedékenységgel sokkal többre lehet menni, mint idegeskedéssel, kapkodással, meg ökölrázással. Legalábbis az elmúlt pár százezernyi km tapasztalata ezt mondatja velem.
Aztán szabad ország, felőlem mindenki száguldozhat, de ha önhibámon kívül még egyszer elkaszál valaki, annak a fején fogom szétverni a kevláros kesztyűm bütykeit. Pedig nyugodt gyerek vagyok
De különben min is megy a vita?

-
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
És az autós ámokfutók száguldozása az okés? Merthogy csak a motorosokat szajkózod mindig.
Szerinted?
Seggítek: Egyértelmű, hogy nem okés.
De itt még nem jelentek meg a szakadt 3-as BMW-vel száguldozó ***, akik legalább annyira idegesítők. Párszor utaltam rájuk is, egyébként.[ Módosította: Thrawn ]
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Tééényleg? Én ezt írtam: Na, tehát hol mondtam én azt, hogy nyugodtan, szétnézés és megállás nélkül hajtsunk rá a védett útra?
Természetesen beleértettem azt is, hogy "és a vizuális ingerek adekvát feldolgozását, az agyban tárolt emlékképek, szabály-mémek, tapasztalatok összevetésével, majd a megfelelő cselekvéssorozat elindításával" hajtsunk...
De ezt csak neked kell külön magyarázni.A topik a "Ne hidd el!"-ről szól! ^^
Ja, jó. Rögtön elhiszem. Ha te elhiszed, hogy az autósok sem célzottan vadásznak a legnemesebb vadra, a motorosra, valamint nem az összes autós szarja le a kreszt. -
Dr. Akula
félisten
-
dekoninck
aktív tag
Értem.
De az megint csúsztatás, hogy mert nincs gyűrődőzóna, kevésbé figyelünk a motorosra. Ki akar akármilyen baleset áldozata vagy okozója lenni, bízva abban, hogy a "gyűrődőzóna megvédi"????? Nemcsak a robogós szívja meg, ugyanis.A magyar gyakorlattal ellentétben, miszerint "köcsög motoros dögölj meg".
Nem mondom, hogy dögöljön meg, de valóban van olyan kategória, hogy köcsög motoros, mint ahogy köcsög autós is, stb. -
Dr. Akula
félisten
válasz
dekoninck
üzenetére
Az elsőbbségadás nem a fej oldalirányú elfordításáról szól. Ha ez kevés neked ahhoz hogy megadd az elsőbbséget, akkor akár meg is állhatsz, felmászhatsz egy póznára távcsővel szétnézni. Tökmindegy hogyan, de neked meg KELL adnod az elsőbbséget a főúton közlekedőnek.
A topik a "Ne hidd el!"-ről szól! ^^
-
válasz
dekoninck
üzenetére
Senki sem mentegeti itt a notórius gyorsahajtókat.
Csak...
A motorosnál nincs kasztni ami védjen, nincs gyűrődőzóna. Épp ezért jóval sérülékenyebb, mint a forgalom többi résztvevője. Ezért kellene jobban odafigyelni rájuk... A magyar gyakorlattal ellentétben, miszerint "köcsög motoros dögölj meg". Ezen a kicsinyes hülyegyerek stíluson kellene már átlépnie a magyar közlekedési kúltúrának.Ez nem csak a motorosra vonatkozik, hanem a kamionosra, buszosra, mindenkire.
Az, ha pedig valaki szabálytalankodik, ne te akard a helyszínen lerendezni vélt/valós sérelmeidet, hanem hagyd a rendőrségre. Ez vonatkozik mindenkire. Kis empátiával, nyugalommal kellene közlekedni, nem anyázni, meg öklöt rázni. De legfőképp nem életellenes bűncselekményt megkísérelni... Gondolkodni kellene. Motoros társadalomnak is, legfőképp a speedeseknek. Akinek nem inge ne vegye, akinek igen, az duplán.
Akartam nyitni egy logout hsz-t, de mégsem.
Íme, amit hirtelen összehalásztam.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

-
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Azt ne mondd, hogy te szereted a rendőröket! Vagy neked le van zsírozva, hogy a száguldozásaidat (ha szoktál... szoktál? a hozzászólásaid alapján joggal feltételezhetem?) nem büntetnek meg? Ó, hogy az a kétszínű, köpönyegforgató... egyébként várom a szakértő véleményen alapuló ítéletet.
Aztán majd jönnek az ügyvédek, akik a mecseki ámokfutó esetében is azt mondták, hogy eleget szenvedett már a fazon, nem kellene még börtönbe is zárni.
Meg a Porschés vagy Lambós autóversenyző, akinek le kellett amputálni a lábát, miután megölt egy-két embert: jajj, jajj, a tököli kórházban nem gyógyul úgy a lába, mint máshol, nem fair, hogy ott van...A rendőrről az jutott az eszembe, mikor egyszer egy, a természet védelmét hivatott erdész természetvéldelmi területen újgazdag csávókákkal száguldozott (jogellenesen) motoros szánnal...
És bocs, hogy megsértettem a Méltóságos Gyorshajtó emberi méltóságát.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Nincs "mi van ha".
Nem azt mondtam, hogy "mi lett volna, ha".
Jól van, ha 100%, hogy a bácsi nem állt meg, akkor most ő volt a felelős nagyobbrészt.
Ettől függetlenül baromira nem oké a motorosok ámokfutása, se a Balatonnál, se a Mecsekben, se a Mátrában. Okoznak épp elég bajt máshol és máskor is.Az igazi baj, és ezért "flamelek", hogy te azt felhasználva, hogy, hogy a bácsi a hibás, általánosságban is kvázi mentegeted a notórius gyorshajtókat, azzal, hogy nekik nem kell betartani a KRESZt, ha a mindenki más betartaná a KRESZt.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
dekoninck
üzenetére
[I]az olyan *** miatt, mint te[/I]
Látom kéne neked is egy ban, megkapod.A rendőr pártatlanságáról baromira nem vagyok meggyőződve, különben sincs jó hírük, korruptak
Na mit mondtam, jön mindjárt a rendőr fikázás is. És tényleg, itt is van. Ha meglesz az ítélet, akkor meg a bíró is hülye. LOÁL![ Módosította: Thrawn ]
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Ha rendőr lennék, csak ez alapján bevonnám a jogsidat.
Figyelj, a klasszikus rendőr-definíció szerint te már rendőr vagy. (Tudod, kiveszik a gyerek agyát, mert túl okos, és megszólal: "kérem a jogosítványát!"Na, tehát hol mondtam én azt, hogy nyugodtan, szétnézés és megállás nélkül hajtsunk rá a védett útra? Az én szemem még jó, ellátok időjárástól és napszaktól függően többszáz méterre is, de ha egy kereszteződéstől 50 méterre (ez persze nem ugyanaz a helyzet, de láttam már ilyet is a szülőfalumban) lévő kanyarból előbukkan egy autós vagy motoros 150-nel, akkor hiába voltam óvatos előzőleg, ha abban a pillanatban már épp az úton haladok át.
Tényleg? Akkor a motoros szó szajkózásán kívül miért nem láttunk még tőled mást?
Mert a topik a gyilkos motorosokról szól.
Ha lesz gyilkos autósokról vagy méhekről szóló, ne félj, oda is fogok írni. -
Dr. Akula
félisten
válasz
dekoninck
üzenetére
Na várjunk csak, ki mondta, hogy nem állt meg?
Tüzi korábban már mondta hogy a papi se 10-20-szal ment át a kereszteződésen. Tényleg nem ártana olvasni is!Nincs "mi van ha". Senkit nem érdekel mi lenne ha pl. Hitler nyerte volna a 2. vh-t. Nincs ha. Az van ami megtörtént. Ez olyan mint az "út és látási viszonyoknak megfelelően". Az SI-ben mérve hány km/h? Csak attól függ hogy mi lesz az eredménye. Ha 30-cal szállsz bele az előtted lévőbe, akkor is a te hibád.
-
-
válasz
dekoninck
üzenetére
Barátom. Ha a srác 250el jött volna, akkor a szuzuki kétfele szakadt volna, a motorosból húspép keletkezett volna, nem különben az autó soffőrjéből. Namármost a tényeket ismerve, a motoros súlyos sérüléseket szenvedett, nem szakadt le semmilye, a bácsin sem látszodtak különösebb külsérelmi nyomok. Tehát nem 250el, 300al, meg hangsebességgel ment a motoros. Motor sem különösebben törött össze, nagyobb sebességnél szarrá ment volna az első felni alapból, féktárcsát nem is nézve. Nézd meg a képeket, olyan nagyon nem törött össze az a motor. Persze a műanyag szétment, meg kapott rendesen az egész. Az, hogy az izzók egyben maradtak szerintem elég beszédes.
Az általad emlegett 200km/h kb 50m/s ami 200 métert feltételezve 4sec. mire odaér. De. Közben észlelte az autóst, elkezdett volna fékezni, stb. Itt van egy kb 12-15méteres féknyom, amit produkálok neked 40km/h-val is, különösebb sebességcsökkenés nélkül is hátsó fékkel.Na most akkor gondolkodjunk...
Valszeg 30-60 (ez 90-120km/h-val nézve) méterre volt a motoros, amikor észlelte az autóst, elkezdte tolni a féket, a hátsó azonnali megcsúszásából lett a fékcsík. Aztán paff.hasonlításképpen:
Ez a két motoros (egyikük jóhaverom volt) kb 100-120al kapták telibe a corsát. Szétszakadtak, összetörtek, stb. Namost akkor?
mod: ja, és ha jó a szemed, akkor láthatod, hogy a motor a VÁZ-nál kettétörött. Ez a yamaha nem törött ketté, holott jóval öregebb kiadás mint a Suzuki GSR. hoppá. -
Dr. Akula
félisten
válasz
dekoninck
üzenetére
Mit kéne idézni? Az összes hsz-edet? Ha rendőr lennék, csak ez alapján bevonnám a jogsidat.
(feleslegesen) írok
Ez így van. Inkább olvasnod kéne.az autósokat sem pártolom
Tényleg? Akkor a motoros szó szajkózásán kívül miért nem láttunk még tőled mást?A bácsi pedig - könnyen lehet - hogy nézett jobbra, nézett balra, először még nem látott senkit
Akkor szemüveget kell venni. Ha azzal se megy, akkor meg visszaadni a jogsit. A vakság nem felmentő ok a szabályok alól. -
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Kedves Drakula,
Elmondom, hogy egy éve nem is vezettem, szóval az "elvakult autós" kifejezést sértésnek veszem. Mikor vezettem, defenzíven tettem, elsősorban az olyan *** miatt, mint te (sajnos kisebb betűvel nem tudom írni a t-t), akik a védett útvonalon, védett személyként, de a nem védett útvonalon is, csak azért mert csak, simán leszarjátok a KRESZ jópár szabályát.teljes mértékben az autó soffőrje a vétkes
Ebből még nem az derül ki, hogy nem állt meg a STOP táblánál, de nem lep meg, te bármilyen mondatba olyan dolgokat tudsz belemagyarázni, ami nincs is ott. Megszoktuk.
A rendőr pártatlanságáról baromira nem vagyok meggyőződve, különben sincs jó hírük, korruptak (nem mind), az erős embereket meg sokszor futni hagyják. Jó, a traffipaxok most már talán pártatlanok lettek, de mivel előre bejelentik, hogy hol mérnek, a notórius gyorshajtók éppen ott nem száguldoznak, máshol meg igen. Na meg kik a traffipax-kicselező cuccok vásárlói?Tessék száguldozni az autópályán, az mégjobban védett.
[ Módosította: Thrawn ]
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Természetesen nettó baromságokat írsz már megint.
És meg is halhat, ahogy történt. Magának akarta, megkapta. Mi a problémád? Teljesült a vágya. Végülis a te logikád szerint a motoros csak teljesítette az autós kívánságát????? Az én logikám? Én csak a te logikád abszurditására kívántam felhívni a figyelmet,azzal, hogy megfordítottam. Nyilván egyik se "logikus", csak számodra. Hiszen a motoros is leszarta a szabályokat, de ezt még mindig nem vagy hajlandó belátni. És összességében a motorosok nagy része azért vesz ilyen motort, hogy direkt leszarja a szabályokat.
Az most merült fel először, hogy a bácsi nem is állt meg a STOP táblánál, bár a bizonyítástól nagyvonalúan eltekintesz. Egyébként ha egy motoros nagyon gyorsan jön, tökmindegy, hogy valaki megáll-e a stoptáblánál vagy nem, akkor is áll, hogy pillanatok alatt ér a közelbe, azaz válik egyáltalán láthatóvá.
Jobb lett volna olyan hírt választanod a magasztos elveid fejtegetésének apropójául, ahol a motoros egyértelműen ártatlan volt, minden tekintetben.
-
Dr. Akula
félisten
dekonick és a többi elvakult autós, ugye olvassátok a lényeget?
"Beszéltem tegnap a helyszínelő rendőrrel, lényegében azt mondta, hogy teljes mértékben az autó soffőrje a vétkes. Ő okozta a balesetet, szinte lényegtelen, hogy a motoros mennyivel ment."
Most majd jön biztos az hogy a rendőr is hülye, meg a bíró is, meg a KRESZ is, merthogy nem engedi szabálytalankodni az autósokat.

-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Nem kötelező számítani semmire, ezért van a halottaskocsi hogy összeszedje a "nem számítottam rá" embereket. Akit ennyire nem érdekel a saját élete, az meg is érdemli."
Ertem, tehat ha eled kihajt egy kamion a stop tabla ellenere, az a te bajod.
Bocs, de gondolkodsz is neha, vagy csak flame-elni jarsz ide?...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
dekoninck
üzenetére
leszarod a szabályokat
leszarod a szabályokat
leszarod a szabályokat
leszarod a szabályokat
leszarod a szabályokat
leszarod a szabályokat
leszarod a szabályokatEzt is ízlelgesd egy kicsit!
ha simán jöhet százötvennel, akkor a bácsi meg simán behajthat elé
És meg is halhat, ahogy történt. Magának akarta, megkapta. Mi a problémád? Teljesült a vágya. Végülis a te logikád szerint a motoros csak teljesítette az autós kívánságát, inkább köszönetet mondhatnál neki!
a 150-nel száguldozás (legyen az motoros, autós), mindig szándékos
Ahogy a stop táblán átszáguldás is. -
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Ugyanis MIELŐTT a motorossal találkozna, már rég meg kellett volna állnia az autósnak.
Na várjunk csak, ki mondta, hogy nem állt meg?
(Még gybacsi előtt kezdtem szerkeszteni a kérdésemet, csak közben újra megnéztem a képeket és a híreket... de nem találtam infót)
Tehát újra: honnan tudjuk, hogy nem állt meg?
Mi van, ha megállt, körülnézett, kék motor 150-200 méterre alig látható a szürke aszfalton, különben is még kicsinek látszik, bácsi elindul (Suzuki+bácsi = lassan), motoros látja, de inkább megpróbál mögé bevágni, ezért a féknyom az ellenoldali sávban, de a bácsi meg sajnos épp ott állt meg újra, korrigálandó a dolgot, hogy átengedje maga előtt a motorost, aki viszont már nem tudta visszarántani a motort a saját sávjába. -
gybacsi
csendes tag
Igazából nem hinném, hogy ilyen esetekben a helyszínelő véleménye igazán számítana, neki csak rögzítenie kell az eseményeket, erre úgy hiszem, hogy szakemberek vannak alkalmazva a rendőrségnél is, akik értenek a fizikához is. Ez megint nem pro vagy kontra a részemről, csupán nem fogadom el olyan mértékű evidenciának az "egyszerű" (és ezt nem sértésnek szánom!) helyszínelő véleményét. Ez persze az örök kétkedő természetemből fakad.

De ez csak egy vélemény!
ui: Lemaradtam valamiről? Az honnan derült ki, hogy a papa nem állt meg a stop táblánál?
Csak mert az igen nagyod fordít a helyzeten! -
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Ha leszarod a szabályokat, akkor mástól miért várnád el hogy ő betartsa? Ha neked nem kell, neki se, tehát simán jöhet 150-nel.
tehát simán jöhet 150-nel
tehát simán jöhet 150-nelÍzlelgessük még egy kicsit e halhatatlan szavakat!
Fordítva: ha simán jöhet százötvennel, akkor a bácsi meg simán behajthat elé.
Külön bájos Drakula megrögzött "autós vagyok, leszarom a kreszt" mantrázása. Sok az autós, sok a köcsög mindenhol, de az az érzésem, hogy a legtöbb esetben ez figyelmetlenség miatt van, és nem szándékos, ami persze eredményét tekintve tökugyanaz, de az ok nem.
Ellenben a 150-nel száguldozás (legyen az motoros, autós), mindig szándékos. Nyilván tudja a száguldozó, hogy ezzel magát és a környezetét is veszélyezteti, de könnyelműen bízik a negatív kimenetel elmaradásában.
Persze Drakuláék vámpírcsaládja, ha valami krach bekövetkezik, mindig mást tesznek felelőssé, kollektíve.Mégegyszer:
- a bácsi öreg, buta, rosszindulatú, stb.
- a motoros okos, erős, Jó Ember, Félisten nagybetűvel. Ezért neki kellene betartani minden szabályt, ha már más nem teszi.Azért halkan megkérdezem, hogy ha ennyire rosszindulatú volt a bácsi, hogy érhette meg a 60 évet... csak nem azért, mert ha még követett is el hibákat, a másik fél tudott korrigálni, mert azok épp szabálykövetők voltak helyette is?
-
dekoninck
aktív tag
Beszéltem tegnap a helyszínelő rendőrrel, lényegében azt mondta, hogy teljes mértékben az autó soffőrje a vétkes. Ő okozta a balesetet, szinte lényegtelen, hogy a motoros mennyivel ment.
Oké, ez világos, de már régóta nem ez a lényeg, hanem hogy a motorosoknak minden lehet, ők sose tehetnek semmiről, semmiért nem felelősek, mert felsőbbrendű emberfajta.
Az öreg bácsinak kötelező betartani a
Szent KRESZt
, ők meg leszarhatják a ponyvaregény KRESZt. -
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Hát igen, ez nem vitás. Ahogy elnézem a hsz-eidet, meg a többi árja autósét, nem ártana titeket újra beiratni egy KRESZ tanfolyamra.
Esetleg ha konkrétan idéznél valamit, ami ezt alátámasztja... különben egyszerűen elkönyvellek idé(ze)tlennek.
Árja autós...
Ha tényleg elolvastad volna amiket (feleslegesen) írok, láthatnád, hogy az autósokat sem pártolom. Annak sem vagyok híve, ha valaki nem ad elsőbbséget, annak se, ha 70 helyett 150-nel mennek. A kettő együtt, mindkét fél hibájából azonban halálos kombináció.Ja, a kresz tanfolyamról csak annyit, hogy életem legneccesebb helyzetét annak köszönhetem, hogy az egyik egyszámjegyű főútön egy autós előzött a szemközti sávban, annak ellenére, hogy látott engem, mivel a feltűnő színű az autóm. A kreszt-t be nem tartva, valami embertelen nyugalommal lekormányoztam a kocsit egy éppen ott lévő buszmegálló+ pihenő öbölbe, majd változatlan sebességel mentem tovább, és ennek köszönhetően teljesen simán megúsztam (mindez kb 0.5-1 sec műve volt, a helyzetfelismeréssel együtt). Pedig tudjuk, hogy a jobbra tarts nem azt jelenti, hogy minden kis kiszögellésbe is be kell hajtani. Emlékszem, volt is egy ilyen tesztkép a tankönyvben. Viszont úgy előzni, ahogy a faszi tette, mesze nem volt szabályos.
Ilyet a motorosok is megtesznek nap, mint nap.Elhangzott már jópárszor, hogy a gyorsan közeledő motoros pár pillanat alatt tesz meg 200 métert. A bácsi pedig - könnyen lehet - hogy nézett jobbra, nézett balra, először még nem látott senkit (300 méterrel volt a motoros), aztán látott valami pici izét szürke aszfalt felett kék motor, igazán elüt a környezettől), számolva azzal (bizalmi elv), hogy bármi is az, ha 150 méterre van, átér előtte, elindult. A többi már le volt vezetve néhányszor. Hibázott, de ebben nagy szerepe volt annak is, hogy nem elvárható módon közlekedett a másik fél. Ha 250-300-zal jött volna (nem lenne nagy szám, nekem is van haverom, aki már ment 300-zal, bár nem lakott területen), még ennyire sem lehetne felróni azt, hogy nem vette észre. 4 sec alatt 250 méter, miközben az autós részéről az annyi, hogy sebességbe teszi, és elindul, mert nem látott senkit. Ha normál sebességgel jött volna valami, a bácsi jobban észleli, több ideje van neki is, és a motorosonak is.
Igen, jogos, hogy vegyük el a jogsit az ilyen szenilisektől. Kérlek, szervezd meg, hogy minden x évnél idősebb embert részletes neurológiai vizsgálatnak vessenek alá, aztán ha leszűrtek mindenkit, bevonták a jogsikat, akkor majd száguldozhattok a KRESZ-re fittyet hányva, mert akkor majd bízhattok abban, hogy idejekorán észlel titeket mindenki, mindenhol.
Ja, Drakula, elnézve a konfigodat, nem lehet, hogy te egy játékvilágban élsz, és nem is a valódi közlekedésről szövegelsz itt napok óta?
A játékokban mindent lehet, valójában nem fog sérülés érni, ha a nyugdíjas előkapja a stukkert és fejbelő, mert nem adtad meg neki az elsőbbséget.Addig is, ha ennyire normális, hogy így lehessen száguldozni, viszont az alacsonyabbrendű autós, gyalogos, pórnép külön legyen felkészülve rájuk, gakorlatilag soha, sehol, senki nem mehetne egy főúton. Hiszen Ti, okos, szép, tökéletes emberpéldányok, bármikor feltűnhettek, akármilyen sebességgel, egy olyan autó mögül, ami még kényelmes távolságban van, egy kanyarból, mögülem, jobbról, balról, akármilyen sávban. Ez érvényes az autósokra is (szakadt Golf/BMW 3 powwa rulez), de elnézve az utóbbi hetek híreit, a mocisokra jóval inkább igaz.
Kíváncsi volnék újfent az egyik hozzászóló 12 elhunyt barátja történetére...
Szadesznek meg külön gratulálok, hogy azt képes ugyan elhinni, hogy öreg bácsi direkt hajt ki egy motoros elé, de hogy valaki bevodkázzon, és úgy írjon ide, azt nem
Hogy nem volt helyesírási hibám úgy se? Arra nagyon adok, minden helyzetben. -
Ne nekem mond ezeket, hanem a helyszínelőnek. Ő ezt mondta nekem, én meg beírtam ide. Amúgy senki sem megy lakott területen 50-el, hacsak nem az útviszonyok úgy kívánják. De jó idő volt, száraz út, ilyenkor mindenhol mindenki 55-60at megy. Traffi is 60-65re van állítva álltalában. Egyrészt mert lehetetlen pontosan tartani az 50-et, másrész van mérési pontatlanság, ecetera...
Szvsz teljesen felesleges ezen vitatkozni, én (és a motorosok túlnyomó többsége) a rendőr véleményét osztom.
Ha 50el megy bele, vagy 40el, akkor sem biztos, hogy élne az öreg. Ha billencs kapja oldalba ekkora sebességgel akkor kb húspüré maradt volna belőle. Nem magába az ütközésbe halt bele, hanem a fej tehetetlenségi mozgása miatti nyaktörésbe. Ilyen korban elég gyakori a csontritkulás. Könnyebben törik.Szóval, ha egy 270-300 kilós motor 60-70el oldalbakap egy suzukit, ami jóesetben 800 kiló (ebből a motor-futómű-ablakok-ülések tetemes rész) akkor itt a törésteszt eredménye.
Részemről vita lezárva.
További szép napot. -
Én ilyet nem mondtam. Ebben az esetben nem a motoros a hibás, és valszeg olyan eszetlen mértékben sem lépte túl a sebességhatárt.
Valszeg, ha 140-150el fogsz tépni lakott területen, eltrafálsz egy gyalogost, aztán beszántasz a tömött buszmegállóba, akkor a helyszínen agyonlőnek.
Ebben az eetben viszont a fenti megállapítás érvényes, hivatalos embertől. -
Nálad a pont.
Beszéltem tegnap a helyszínelő rendőrrel, lényegében azt mondta, hogy teljes mértékben az autó soffőrje a vétkes. Ő okozta a balesetet, szinte lényegtelen, hogy a motoros mennyivel ment. Ugyanazt mondta, mint amit páran szajkózunk itt. "Nem adta meg az elsőbbséget a védett úton közeledő járműnek".Innentől azt hiszem, hogy értelmét vesztette bármiféle vitatkozás itt.
Az mellékzönge lesz, hogy 60-al, vagy 90el jött, a szakértő majd megállapítja.
Ebben leginkább a biztosítók érdekeltek, valamiféle jogszabály miatt a kifizetéshez.
Olyan nagyon gyorsan nem jöhetett, mert a helyszínelő rendőr szerint sem kellett gyorsan jönnie, hogy ezt művelje ezzel a típusú autóval. Még röhögött is rajta, hogyha belerúg a hátsó ajtóba, akkor kinyílik az első is.További szép napot, és sok-sok balesetmentes kilométert.
-
shev7
veterán
a peldad szerintem ott santit, hogy ha en fejbevagom pistiket a kisbaltaval, az szandekos. Viszont az elsobbseg meg nem adasa ritkan az. Legalabbis en nem tudok elkepzelni olyan epeszu embert aki azt mondja, hogy lehet, hogy mindeketten beledoglunk, de en akkor sem adom meg neked az elsobseget, utkozzunk.
Akarhanyszor emeled ki az elsobbsegados mondatot mindig ugyan azt fogom ra valaszolni, csak nincs kedvem szinezni
A sebessegkorlatozas betartasa ugyanugy kotelezo mindig mindenkire nezve. A baleset meg sem tortenik, vagy legalabbis elkerulheto ha a motoros nem lepi tul (lehet, hogy tobbszorosen is) a sebessegkorlatot. Szoval tovabbra sem tudom vetlennek tekinteni a motorost. -
Szabesz
őstag
Az út mellett volt kijelölve. Onnantól kezdve nem bízom az autósokban, inkább rajta van a kezem a féken, ha távolról is közeledni látok egy autóst, és ha nincs meg a szemkontakt akkor lassítok is, amíg el nem enged (poén mi, hisz nekem van előnyöm, de ő enged el...)
Csak hasonlít. Ugyanis a sebességkorlátot átlepni nem szabad, felülbírálni lefelé viszont lehet, ha azt az útviszonyok alapjapján úgy ítéled meg. A feltétlen elsőbbségadás pedig mindekoron kötelező mindenkire nézve, tegyen az bármit, mindaddig, amíg az le nem mond az elsőbbségéről.
Hogy miért nem kötelező azt nem tudom, kb olyan ez mint az a szabály, hogy ha lakott területen kívül kiszállsz a kocsiból, bármilyen okból is, akkor kötelező a biztonsági láthatósági mellény viselése, ámde nem kötelező magaddal vinni. Ugye, honnan tudod, hogy ki kell majd szállnod?
Még egy példával élve az oviból: ha Pistike orrbavágott téged, erre te belevágtál a fejébe egy baltát, akkor te vagy a hibás, hiába ő kezdte. (Irónia nélkül is: ha elkezdte a hülyeséget (szabálysértés) akkor te miért követed? Akkor te is ugyan olyan leszel mint ő. Ezzel az erővel ne fizess adót, ne fizess az áramért, ne fizess a kajáért, ne fizess semmiért, hanem vedd/lopd el, hisz' előtted már más is csinálta, akor neked miért ne szabadna? Ugyanmár...)
-
-
shev7
veterán
"melyik szabály legszabályabb szabály?"
Erre konnyu a valasz. Ahogy a kresz is kezdodik:
" A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. "
Ha a motoros gyorshajt, megszegte. Innentol nem tudom hogy lehet ot vetlennek tekinteni...
-
gt0618
tag
"mi az a feltetlen elsobbsegadas? hasonlit valamennyire a sebessegkorlat feltetlen betartasara?"
Ez emlékeztet a viccbeli CCCP vs. USA atomfegyverkezési versenyre, mely szerint USA a király, mert CCCP csak 8X tudja felrobbantani őket, ők viszont 24x...és itt is:melyik szabály legszabályabb szabály?
-
Dr. Akula
félisten
Mindegyik nem, de az itt hozzászóló autósok nagy része, legalábbis a saját hsz-eik alapján - az. Egyiket se érdekelte hogy az autós hibás volt-e vagy se, meglátták a "motoros" szót, már ment is a motorosok fikázása. Engem pedig ez eléggé zavar, lévén nap mint nap találkozom ilyenekkel a forgalomban, és a legnagyobb nyugalommal jönnek szembe az én sávomban (ugorjak én félre ha nem akarok meghalni), index nélkül rámrántja a kormányt, mert ő ifával van, és akkor már nem is kell indexelni sávváltáskor, pláne nem meggyőződni arról hogy egyáltalán beengedem-e. Legszívesebben rpg-vel közlekednék, arra kénytelenek lennének betartani a KRESZt. ^^
STOP táblánál nincs olyan hogy csak kinézek balra, aztán gurulok is kifele az útra, ott akkor is meg kell állni ha nem jön semmi. Pláne ha jön. Jogod nincs elbírálni hogy x km/h felett már nem állsz meg. És ahogy a motoros se számít arra hogy a főúton bárki is megkérdőjelezi az elsőbbségét, úgy a kamionos se fog, ráadásul őt mégcsak érdekelni se fogja, max lejön a festék a lökhárítójáról, 10 Ft kár, neked meg annyi. ^^
Világítás? Van egyáltalán olyan motor amelyiken le lehet kapcsolni? Az ugyanis kötelező mindig.
-
shev7
veterán
ezert nem hasznalom bringaval a bringautat ha az nem kozvetlenul az ut szelen van kijelolve, inkabb basszon meg a rendor, de az uton ahol rendesen latnak az autosok nagyobb biztonsagban erzem magam. (nem tudom itt mi volt a helyzet, es termeszetesen egyetertek veled itt 100%-osan az autos a hibas, de ettol meg nem lesz minden autos vadbarom, akiknek egyetlen celjuk, hogy a motorosokat es a bringasokat letakaritsak az utrol)
btw: mi az a feltetlen elsobbsegadas? hasonlit valamennyire a sebessegkorlat feltetlen betartasara?

btw2: az esettol kicsit eltekintve. Miert nem kotelezo a vilagitas varoson belul? (vagy kotelezo, csak nem hallottam rola, mellesleg mindig kapcsolok) Varosban eleg nehez egy kivilagitatlan motorost eszrevenni, konnyen "beleolvad" a kornyezetbe ( ez meg nekem sajat tapasztalat...), ezen sokat segitene a kotelezo vilagitas.
-
Dr. Akula
félisten
Nem volt itt negyedrangú kátyú, csak egy sima főútvonal, amit stop tábla védett a mellékúton száguldozó autósoktól. Egyszerűen csak meg kellett volna állni, mondjuk mert kötelező. Ha leszarod a szabályokat, akkor mástól miért várnád el hogy ő betartsa? Ha neked nem kell, neki se, tehát simán jöhet 150-nel.
-
shev7
veterán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
na szep... mostmar a halalomat is kivanod... gratulalok a magasroptu vitakulturahoz... azthiszem ezt itt be is fejezhetjuk. Mar meg sem probalom kitalalni hogy a hozzaszolasomra hogyan valasz ez a hozzaszolas. Ugyhogy en csak balesetmentes kozlekedest kivanok neked az utakon. Tovabbi jo szorakozast.
-
shev7
veterán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Ezért meritek leszarni a KRESZ szabályokat, és veszélyeztetni a motorosok életét.
Nem kellenek az autosok, hogy a motorosok elete veszelyben legyen... negyedrangu katyuval tarkitott uton 150+szal hany autos kell ahhoz, hogy eldobd a motort a kov kanyarban?"Így meg aztán pláne semmi erkölcsi alapod bármit is számon kérni a motoroson, ha te se tartod be."
Egyreszt honnan tudod mit tartok be, masreszt meg neked sincs, mert te sem tartottad be. Kvittek vagyunk."Te okolod a másik felet a balesetért, miközben simán csak be kellett volna tartanod a KRESZt, és megállni a stop táblánál, és akkor nem okozol balesetet."
Egyreszt sehol sem mondtam, hogy csak a motoros a hibas csak azt hogy ez forditva is igaz. Ha o betartja a kreszt akkor nincs is baleset. Ujra kvittek vagyunk. -
Dr. Akula
félisten
Még mindig csak ezt a motorosok szöveget szajkózod mint egy papagáj, és még mindig nem fogtad fel hogy az autós haverodnak volt egy stop táblája amit leszart. Innentől kezdve miről is beszélsz?
Amig nincs a motoron kek villogo addig varosban 50 kozuton 90 stb. Neki is es nekem is.
És a stop táblánál megállsz. Igen, te is. Vagy tudod mit? Ne számíts semmire! Majd jön egy kamion balról és megoldja a problémádat! -
Szabesz
őstag
De vonatkozik, és a feltétlen elsőbbségadás is
Ahogy mindenkire. A feltétlen elsőbbségadást pedig azoknak is kötelező adni, akik szabálysértve közlekednek. Ezt ugyanúgy a motorosnak is kötelező megtennie, egy 40km/h-val haladó trabis vagy egy 250km/h-val haladó ferraris felé is.Még mindig nem tiszta?
ps: Én nem vagyok motoros, csak bringás és autós egyaránt. És elsőkézből tapasztaltam, milyen az, amikor egy autós kivág elém egy parkolóból.. én kerékpárúton haladva ~35km/h-val (és nem, nem bambultam el, nem nézelődtem hátrafelé, nem telefonáltam etc.). Eredmény: vállficam (még egy év múltán is érzem), egy bringa totálkár.
-
Dr. Akula
félisten
mert altalaban ha autos utkozik motorossal, akkor utobbi jar rosszul, foleg ha nem visel rendes ruhat...
Ezért meritek leszarni a KRESZ szabályokat, és veszélyeztetni a motorosok életét. Remélem a kamionnal / kamazzal szemben is ilyen bátrak vagytok!szerintem konnyebb lenne a motorosnak betartani a sebessegkorlatozast, mint nekem azt lesni, hogy vajon tenyleg 50-nel jon az a motoros
Szerintem meg könnyebb lenne megállnod a stop táblánál, és nem azt saccolgatni hogy be tudsz-e vágni szabálytalannal a főúton közlekedő elé. Mondjuk azért mert a KRESZ rád is vonatkozik, nem csak a motorosra. Így meg aztán pláne semmi erkölcsi alapod bármit is számon kérni a motoroson, ha te se tartod be.Egy nem belátható kereszteződésben a SAJÁT ÉRDEKED meggyőződni a keresztirányú forgalomról, mert lehet hogy nem egy motoros fog jönni 150-nel, hanem egy kamion. Engem már szorított le városban 100 km/h körül veszélyesanyag szállító tartálykocsi (tűzveszély, robbanásveszély táblákkal kiplakátolva), alig bírtam lenyomni (időnként átjött az én sávomba).
Te okolod a másik felet a balesetért, miközben simán csak be kellett volna tartanod a KRESZt, és megállni a stop táblánál, és akkor nem okozol balesetet.
-
shev7
veterán
varj varj, uj kresz van? a motorosokra nem vonatkozik a sebessegkorlatozas? menjetek 50-nel varosban, akkor ha a kotsog autos kifordul eletek meg tudtok allni. Vagy ha annyira kozelrol hajt be eletek, hogy csatt, akkor lehet kereszteshadjaratot hirdetni autosok ellen. Addig meg ugyanugy hibasak vagytok egy balesetben.
-
shev7
veterán
ha nem mennek a motorosok esznelkul, akkor siman eleg lenne az is amire szamitok. Tudod ha kek villogo van rajta, akkor nem megyek ki ele, akkor sem ha meggyozodtem rola hogy kifernek. Amig nincs a motoron kek villogo addig varosban 50 kozuton 90 stb. Neki is es nekem is.
Ha szaguldoztok, akkor ne csak szamitsatok arra, hogy megkapjatok az elsobseget, hanem gyozodjetek is meg rola. Ahogy mar sokszor elhangzott: elsobbsege annak van akinek megadjak. Es tovabbra is bizalmi elv.
-
Szabesz
őstag
Utoljára írom le, mostmár tényleg; s még így is saját véleményként, az alapján amit nekem tanítottak ill. tanultam.
Az egy dolog, hogy te számítasz valamire. Számítsál. Én is számítok arra, hogy amikor jövök este haza, és leszállok a vonatról egy % társoságában, hogy a % megtámadhat. De attól még nem rúgom gyomron, mert én arra számítok, hogy... No. Biztos meggyőződés nélkül ez messze nem elég. Ha látod, és csak számítasz arra, hogy annyival jön amennyivel szerinted jöhetne, de nem győződsz meg róla, akkor potenciális baleset következhet be.Ha ezek után is kötözködni, értetlenkedni akartok, mással tegyétek, mert szerintem nincs értelme leírnom újra és újra.
-
shev7
veterán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
mert altalaban ha autos utkozik motorossal, akkor utobbi jar rosszul, foleg ha nem visel rendes ruhat...
szerintem konnyebb lenne a motorosnak betartani a sebessegkorlatozast, mint nekem azt lesni, hogy vajon tenyleg 50-nel jon az a motoros, mert ha 50-nel jon ketszer kiferek mig ideer, ha 150-nel akkor meg szopas van. Es altalaban neki. Ha egyaltalan latom... bar abbol amit itt levagtal szerintem elvarod az autosoktol, hogy egy nem belathato keresztezodesben ha nem latom, hogy johet.e varosban motoros 150-nel (amit latnek ha 50-nel jonne), akkor tekerjem le az ablakot, es hallgatozzak, hogy jon-e motor, es a hangbol allapitsam mennyivel. Hiszen a motoros egy magasabb rendu faj neki mindent szabad...
Sarkitsunk kicsit. Motoros kozelit a keresztezodeshez mondjuk a megengedett 2-2,5 szeresevel. Autos kihajt ele, mert ugy meri fel kifer. De megsem. Es csatt. Tortent volna baleset ha a megengedett sebesseggel megy a motor? Tessek betartani a kresz-t es nem a masik felet okolni a balesetert amikor te is ugyanolyan hibas vagy.
-
-
Dr. Akula
félisten
Nem kötelező számítani semmire, ezért van a halottaskocsi hogy összeszedje a "nem számítottam rá" embereket. Akit ennyire nem érdekel a saját élete, az meg is érdemli. Én az egyirányú utcába is benézek, mert nem egyszer jött már ki onnan magát KRESZ felett állónak gondoló autós. Talán ezért van az hogy nekem motorral se volt még balesetem, miközben a "nem számítottam rá" embereket a langlovagok.hu-n látjuk viszont?
Ne értelmezd félre a jogegységi határozatot! Az csak akkor ad felmentést ha rajtad kívül álló ok miatt akkor se észlelhetted volna a veszélyt ha szabályos vagy. Namost aki stop táblánál meg se áll - ami az elsőbbségadásival szemben nem opcionális, hanem minden esetben kötelező -, ezen felül még gyorsan is hajt, az meggyőződni se akart semmiről. Ilyen nyílegyenes úton meg aztán végképp nincs mire hivatkozni: kép.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Tehát mitől is nagyobb bunkóság motorral gyorshajtani mint autóval?
Megmondom: mert a bácsi egy öreg bácsi, nyilván beszámíthatlan, szenilis.
A motoros, mint faj, pedig a világ legszebb, legintelligensebb, legértelmesebb embere, aki "okos enged, a szamár meg marad hülye" alapon lehetne figyelmesebb, nevelhetné őket szépre, jóra és rendre, jó példát mutatva! -
dekoninck
aktív tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Életem legrosszabb napja lesz, ha a prohardverről kibannolnak. Nem is tudom, hogy fogom túlélni...
esetleg saját avatárt se kapok.
Mindez azért, mert kinyílik a bicska a zsebemben, ha agresszíven nyomják a motorospárti szöveget. Egyébként autófan meg pláne nem vagyok. Éljen a bicaj, a tömegközlekedés és a figyelem, magunkra és másokra.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Parfüm topik
- YouTube
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Le Mans Ultimate
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- War Thunder - MMO Combat Game
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Talán mindannyiunknak vannak a szabályok, nem?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szent KRESZt