2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

A motorosok gyilkosok? Ne hidd el!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ma reggel kiégett a mókabiztosítékom. Ezt meg kell osztanom veletek is. Előzmény: pár...

[ ÚJ TESZT ]

Ma reggel kiégett a mókabiztosítékom. Ezt meg kell osztanom veletek is.

Előzmény: pár hónapja léptem be a motorozás világába, nem is tudom eddig hogy bírtam ki. Mostanra sikerült megkeresnem a pénzt az első motoromra: egy yamaha tzr 50. Elkezdtem motoros oldalakat, fórumokat is olvasgatni, eleinte főleg szakmai segítség, szerelés érdekelt, aztán realizálódott bennem e világ szépsége: a motorosok összetartása, egymásnak segítőkészsége. Motorosok ha menet közben találkoznak, üdvözlik egymást. Ha valami miatt megállok (lehet műszaki probléma), rögtön lehúzódik valaki, hátha tud segíteni.

Egy nagy baja van a motorozásnak, mégpedig a hatalmas veszély ami fenyeget közben. Ráadásul a motoros balesetek 90%ában nem a motoros a hibás. Persze mindig vannak önjelölt Rossik, akik nem tudják felmérni saját és motorjuk tudását. Pontosan ezek az esetek rontják a motorosok becsületét, ezért is tolnak le az útról.
Ugyanakkor ennél is nagyobb veszély a média. Tulajdonképp e miatt a cikk miatt született meg az írásom. Idézek az INDEX-ről:

Rommá tört egy Suzukit egy yamahás
Szörnyethalt egy idős budapesti sofőr, akinek autójába belerohant egy ezer köbcentis motorral száguldó /*???- a rendőrség szerint nem is ment gyorsan*/ várpalotai fiatalember a 71-es úton.
Tragikus baleset történt pénteken délután Balatonkenesén: egy 66 éves budapesti férfi Suzuki Swiftjével át akart hajtani a 71-es úton a falu központja felől a Balaton-part irányába, de jobb oldalról belerohant egy Yamaha.
A motorkerékpáros próbálta elkerülni az ütközést: az ezer köbcentis Yamaha 20 méteres fékcsíkot húzott az aszfalton, de nem tudott megállni és becsapódott a Suzuki Swift jobb oldalába.
Az anyósülés felől bevágódó motor ronccsá törte az autót, a sofőr azonnal szörnyethalt. A motor vezetője, egy 28 éves várpalotai férfi, súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A helyszínelés idejére teljes szélességben lezárták a 71-es utat. A rendőrség közleménye szerint a balesetet az okozhatta, hogy a Suzuki sofőrje vagy nem adta meg az elsőbbséget a Balatonfűzfő felől jövő motorosnak, vagy nem is észlelte a közeledő Yamahát. Az ezer köbcentiméteres hengerűrtartalmú a legnagyobbak, legerősebbek közé tartozik a kapható motorok közt, csúcssebessége bőven felette lehet a 200 km/órának is.

itt az eredeti: [link]

Eléggé felhúztam magam amikor elolvastam. hogy lehet ilyen címet adni??? miért nem az a cím hogy egy autós súlyos balesetet okozott? És akkor mi van ha a motorosnak 1000res yamahája volt? Nagyon sokan vannak akik csak versenypályán húzzák neki! A papa meg egy 1300-as suzukiba ült, aminek a végsebessége 160 km/h is lehet!!! De ami a legfelháborítóbb az egészben hogy valószínűleg nem is a motoros hibázott, hiszen nem adták meg neki az elsőbbséget. Nem értem. Ha autók karamboloznak miért nem írják le hogy milyen motor hajtja azokat? Aki pedig laikusként elolvassa úgy gondolja hogy motoros gyilkolt, majd autóba ül és kitöllti a mérgét a következő motoroson akivel találkozik. A legnagyobb veszélyt a média jelenti. Nem mosóporreklámokat kéne adni a tvben, hanem azt hogy ha kereszteződéshez érsz, nézz körül rendesen! Vagy ne előzz a zebrán, figyelj a gyerekekre. Érdekes hogy más országokban sokkal több figyelmet fordítanak a hasonló dolgokra. Talán ha esténként a durex vibrációs gyűrű helyett hasonló menne a tvben, nem ütötték volna el a napokban a nyugdíjas nagymamát a babakocsival, zebrán.

Persze vannak olyanok, akik nem tartják be a szabályokat. Vagy esetleg rövidgatya/póló párosításban egykerekeznek végig a körúton (donorjelöltek). Természetesen én ezt ellenzem, elítélem.
De ne általánosítsatok, ők kevesen vannak, és általában
hamar megölik/nyomorítják magukat (sajnos), mielött "benőne a fejük lágya".

Azért is írom ezt le hogy aki elolvassa, tisztábban lásson. A motorosok is ugyanolyan emberek mint a többiek. Ne általánosítsatok, Vigyázzatok ránk, hisz minket nem véd a légzsák,a kasztni a sérülésektől.

Motoros társaimnak pedig, akik olvassák: száraz utat, légymentes plexit és gumifákat kívánok!!!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.