Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz bambano #133 üzenetére

Nem értem, hogy miért kellene ennyire elkülönülnünk. Én is szeretném használni Ubuntut is, de ott tartok, hogy:
    - ha be van kapcsolva a CnQ, megfagy a rendszer.
    - ha frissen felrakott (teljesen szűz) 9.04-en nyomok egy frissítést a totál átlagos asztali gépemen, akkor a köv induláskor 3 hibaüzi fogad, és csak a háttérkép tölt be, más semmi. Oldjam meg parancssorból.
    - adsl kapcsolatnál ha nem pppoeconfal csinálom a kapcsolatot, hanem a grafikus felületű progival, akkor jogosultság kezelő valamelyik frissítése után egyszerűen nem lesz net, sőt, attól a ponttól már helyre sem lehet hozni, csak reinstall.

Ez nem vélekedés kérdése, ezek a tapasztalatok. Szeretném használni, de a leírtak alapján az jön le, hogy nem megy, akkor ne erőltessem. Akkor most az a kérdés, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy menjen?

Nem vagyok régi keletű Ubuntus, a 8.04 óta használom őket, de egyenlőre csak a 9.10 jutott el egy P3-as gépen arra a szintre, hogy felraktam, és működött benne minden. (említett adsl dolgot leszámítva)
    Mindegyik verziót próbáltam, több gépen is 8.04-től, de olyan még nem volt, hogy valami kritikus dolgot ne kellett volna parancssorból helyrehozni.
    Írták itt többen, hogy átlagos usernek nem kell a parancssorban matatnia, de nem tudom elképzelni, hogy ez kinek jön össze. (leszámítva azt az esetet, hogy egy hozzáértő kolléga rakja fel, és minden felmerülő gondot megold neki, úgy adja oda használatra)

Új hozzászólás Aktív témák