Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Skywalker: Revealed
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A linux userek jelentős része belefut valami problémába, ilyen olyan pofonba (lehet, hogy ide mondhatnék 100%-ot). Én is, csak rendszerint más jellegűbe, mint átlag user. Itt elválnak a dolgok, mert:
- az userek egy része kihívásnak, rejtvénynek tekinti, hogy megoldja a bajokat és érteni akarja, tanulni akarja, ezekkel semmi gond.
- az userek egy másik része meg verni kezdi az asztalt, hogy miért nem működik ugyanúgy, mint windows alatt. Ezeknek erősen azt tudom javasolni, hogy töröljék le és felejtsék el a linuxot.Egyébként ékes példát mondtál arra, hogy miért nem jó, ha elwindowsosodik a linux. Én poe-t vagy pppoeconf-fal szoktam konfigurálni, vagy vi-jal. Ez utóbbi a jobb, mert akkor pont az lesz, amit akarok. De a windowsosok kedvéért mindenféle ótvaros kapcsolatvarázslót meg egyebeket raknak a linuxos kiadásokba, amik vagy működnek, vagy nem, de inkább nem. De ahhoz, hogy csilivili módon működjön, azért beleraknak egy általános üzenetküldő infrastruktúrát is, dbus-t és társait, ami mindegyik cuccba bekerül és hiába nem teszem fel vagy nem használom a network config appletet, attól a dbus még ott van minden linuxon, attól még a dhcp kliensbe beletúrtak, hogy kezelje a dbus-t, attól még avahi-t meg hasonló ökörségeket felrak az alap disztró is... És akkor borulhat minden. Vagy kinyomozod, vagy megpróbálsz élni vele, vagy csinálsz magadnak saját linux disztrót.
Ez a parasztos. Ha a windows user hajlandó lenne elfogadni, hogy itt bizony vi-jal konfigelünk, akkor egy halom mindent nagy ívben ki lehetne hajítani a francba és nem rombolná a rendszer minőségét.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nekem pl. összejött mindegyik Ubuntuval és a Linux Minttel is. ATi drivernél is elég volt bekattintani, hogy használja és ment. Tényleg csak advanced dolgokhoz kellett, pl. ssh szerver beállításnál, saját tűzfal beállításhoz, mailszerver konfigurálásához. Nyilván saját tapasztalatból beszélek, amikor azt mondom, hogy átlagfelhasználáshoz nem kell terminál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- EAFC 26
- Milyen notebookot vegyek?
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Szemtelenül olcsó lett a Nubia Fold
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8G I 8GB I 256-512-1T SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest