Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Így már értem az álláspontod, és egyet is tudok vele érteni. Viszont az biztos, hogy egy wines embernek nem fogod tudni megmagyarázni, hogy az a "gagyi karakteres pppfaxomoe conf" működik, jó, és pont olyan jó, mint egy fasza grafikus áttűnéses csilivili ablakos cucc.
Lehet pl. csak annyit kellene tenni, hogy pppoeconfot el kellene látni egy grafikus felülettel, ami pont ugyanazt tudná mint a karakteres, csak követné a "next --> next --> next --> finish" wines elvet. Viccesen hangzik, de talán pont ez lenne a megoldás. Aztán valami hasonló a többi ilyen proginál.
hcl: ha megszokod a windowst, a hibái már fel sem tűnnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ati driver nekem nem használható, ami benne van Ubiban, mert szükséges a gpu scaling beállítása, hogy az LcdTV-n teljes képernyős legyen a kép, azt meg ha jól tudom, nem tartalmazza a sima driver. Ez már rögtön terminált kíván, a gyári driver telepítéséhez.
frescho: gyakori vendég vagyok abban a topicban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem értem, hogy miért kellene ennyire elkülönülnünk. Én is szeretném használni Ubuntut is, de ott tartok, hogy:
- ha be van kapcsolva a CnQ, megfagy a rendszer.
- ha frissen felrakott (teljesen szűz) 9.04-en nyomok egy frissítést a totál átlagos asztali gépemen, akkor a köv induláskor 3 hibaüzi fogad, és csak a háttérkép tölt be, más semmi. Oldjam meg parancssorból.
- adsl kapcsolatnál ha nem pppoeconfal csinálom a kapcsolatot, hanem a grafikus felületű progival, akkor jogosultság kezelő valamelyik frissítése után egyszerűen nem lesz net, sőt, attól a ponttól már helyre sem lehet hozni, csak reinstall.Ez nem vélekedés kérdése, ezek a tapasztalatok. Szeretném használni, de a leírtak alapján az jön le, hogy nem megy, akkor ne erőltessem. Akkor most az a kérdés, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy menjen?
Nem vagyok régi keletű Ubuntus, a 8.04 óta használom őket, de egyenlőre csak a 9.10 jutott el egy P3-as gépen arra a szintre, hogy felraktam, és működött benne minden. (említett adsl dolgot leszámítva)
Mindegyik verziót próbáltam, több gépen is 8.04-től, de olyan még nem volt, hogy valami kritikus dolgot ne kellett volna parancssorból helyrehozni.
Írták itt többen, hogy átlagos usernek nem kell a parancssorban matatnia, de nem tudom elképzelni, hogy ez kinek jön össze. (leszámítva azt az esetet, hogy egy hozzáértő kolléga rakja fel, és minden felmerülő gondot megold neki, úgy adja oda használatra) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hasonló gondolatok keringenek az én fejemben is, Ubuntu használata közben. Szeretem használni, és tetszik is, de állandóan mokkolni kell a terminálban, és mindig olyan problémáim vannak, amik másnak nagyon nem jönnek elő, és akkor napokig zaklatom az ubuntu topicot.
Pl. franc se gondolta volna, hogy hogy egy kis P3-as gépen csak úgy tud kapcsolódni hálókarival a 8.04 a routerhez, ha a pci sinek számára kikapcsolom az acpi-t...
Az idősek kontra internet dologhoz hozzátenném, hogy tényleg jó arra célra, nekem is van egy gépem Ubuntuval nagyszüleimnek, de bizony papám képes volt root jelszó nélkül is annyira kivégezni, hogy mire odaértem, csak egy háttérkép, meg az egér jött be. Billentyűkombinációkat nem ismertem elég jó, így akkor az én szintemen a megoldást csak a reinstall jelentette.
Aztán most is használnám, felrakom a 9.10-et, nyomok egy frissítést, aztán hibaüzenetek halmát kapom következő indításkor, és nem jut tovább a háttérképnél. Semmi extra nincs a gépemben, több alkalommal is próbáltam, ugyanez lett mindig. Remélem a 10.04 már jó lesz.
Valaki kérdezte a 4K-s ati szériát. HD4670-emmmel nincs semmi gondom, mióta van teljes funkciós CCC-vel ellátott gyári driver.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5440 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)