Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Samus

addikt

LOGOUT blog (1)

nekemis lenne egy kérdésem, bár nem a h.264-hez tartozik, de inkább megkérdezem itt, remélve hoyg gyorsabb segítséget kapok. szóval adott egy Sony miniDV kamera, pontosabban az erről származó nyers DV anyag (Nero Vision 4el rögzített), a probléma hogy ez PAL interlaced szabványú, vagyis gépen nézve látszik a váltottsorosság (csíkos kép), TV-n nézve persze nem (1080p-s Samsung full HDTV, közvetlen a kameráról nézve)), virtualdubban rátoltam egy deinterlace szűrót, ettől megszűnt a csík, viszont kissé elmosta a képet, és mintha lassabb lenne a mozgás. (Xviddel codeccel 4megbit, és eredeti 720x576felbontás) kérdésem. lehetséges valahogy elkerülni a szűrő alkalmazását? vagyis interlaced ből közvetlenül progresszívba lehet alakítani mozgóképet? viszont érdekes, hogy virtualdubbal a nyers csíkos DV-t konvertáltam tömörítetlen aviba (uncompressed RGB-24), ekkor megszűnt a csíkozódás, és nem vettem észre az említett elmosódás effektet sem. érdekes, hogy Barátnőm csinált videot (szintén hasonló miniDV kamerával), de Neki nem jelentkezett az interlaced hátulütője, igaz, Pinnacle Studio Plus (asszem 11es verzió) val rögzítette az anyagot, és a konvertálás is ezzel történt DVD-be. lehet hogy csak a nero hibája az egész csíkosság? bocsi ha láma kérdés, és tudom, van erre szakosodott topik, de légyszí segítsetek, látom vágjátok a témát. előre is köszi :R

Új hozzászólás Aktív témák