Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ми-8
csendes tag
válasz
Csoffadalom
üzenetére
Egyelőre nincs sajnos. Villám becsapott a házba és közösült a modemünkkel meg a routerrel(többek között), úgyhogy most nincs net otthon. Sorry ez miatt, de most kényszerszüneten vagyok.

-
Csoffadalom
tag
Mi a helyzet kolléga, nincs új írás?
-
Csoffadalom
tag
Pár baromságtól eltekintve nem rossz film. Főleg mert betekintést ad a Top Gun iskola napjaiba. Elvileg lesz második rész 1-2 év múlva. Gondolom nem a Tomcat lesz a főszereplő repülő, hanem az F-35 tengerészeti változata, sajnos. A Super Hornet nem hiszem, hogy szerepet kaphat benne, pedig épp a Tomcat-et váltották le vele mindenhol.
Mostanában amelyik filmben szerepel az amerikai légierő, abban csak az F-35, vagy az F-22 a sztár. A 22-esel még kibékülök, de a 35-ös nem tudom mit keres a filmekben, hiszen még jó pár év kell a rendszeresítéshez meg a hadra foghatósághoz.
-
törölt tag
válasz
Csoffadalom
üzenetére
Nem tök mindegy...
Nem banális hülyeség. Kéthajtóműves, mint a MiG-29, ráadásul elég könnyedén hozzá lehetett férni pár darabhoz. Szóval igazából kézenfekvő. Ráadásul abban a filmben nem is ellenségek voltak, hanem orosz szövetségesek. (Mondjuk ez is meglepő, de film.)
A Top Gun-ban az A-4 más okból stimmel, ahogy igazából az F-5 is. Elvégre a US Navy Agressor századai (VFC-12, VFC-13, VFC-111, VMFT-401, NFWS) ezt a két típust repülték sokáig. Illetve az F-5 mai napig rendszerben van. Az A-4-esek a Top Gun-ban is ilyen szerepkörben jelentek meg. Az F-5-ösök pedig lényegében szintén. Csak Ők a "valódi" ellenségek voltak.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Csoffadalom
üzenetére
Nem rossz lista, szó se róla

-
-
hoffman_
nagyúr
A Szu-27 is egy olyan gép, ami nagyon küzd, hogy beférjen a top5-ös listámba

-
Csoffadalom
tag
válasz
Csoffadalom
üzenetére
-
Csoffadalom
tag
válasz
üzenetére
Fuu te aztán kened-vágod a témát! Én kismiska vagyok hozzád képest. MIG vagy MiG tök mindegy, megértetted az a lényeg.
Krumpli-burgonya. 
A Sci-Fi-ket ne bántsuk, épp elég sok szart csinálnak mostanában. Lásd Prométeusz.
Jézusom, a vasmadarak egy mekkora szar film! Már akkor is röhögtem rajtuk. Ráadásul mind izraeli gép volt, csak ráaggatták az amcsi felségjeleket a gépekre. Még a Dávid csillagot is ki lehet venni az amcsi alatt.
Azért F-4-esre azt mondani, hogy MIG-29, banális hülyeség. Akkor már inkább MIG-21, az korban legalább közel áll hozzá. Ha jól emlékszem a fő gonosz Egyiptom volt, azoknak akkoriban csak 21-esük és 23-asuk volt. A Top Gun-ban legalább stimmelt az agresszor gépeknél az A-4-es, mint MIG-21.
A Lopakodó 2005-ös film, nem rossz, csak sok a bugyuta hülyeség benne. Tele van computeres trükkel, de legalább látványos. A SZU-37-es az tényleg SZU-37-es. Igaz CGI, de stimmel és baromi jól néz ki.
A kérdéses bomba pontos típusát nem tudom, de ha tippelnem kell akkor GBU-10. Végül is mindegy, a lényeg hogy első generációs lézer bomba. A film elején az AGM-130 még oké, mert az tényleg rakéta hajtású, de később a bombát is egyértelműen rakétaként lövik ki egy arab célpontra.
Katona egész pontosan 1999.május 26-tól 2000.február 8-ig voltam Kecsón. Ez idő alatt vagy 3x találkoztam a Gyulával a keszi házban. Bocs 4x, mert egyszer kutya kaját vittem neki a konyháról. Mégy egy hosszú hétvégéért cserébe.

-
törölt tag
válasz
Csoffadalom
üzenetére
Akkoriban nem igazán fértek hozzá orosz gépekhez, valamit ki kellett találni. (A Vasmadarak 2-ben meg F-4E-k játszották a MiG-29-eseket, na bumm. Tudni kell elvonatkoztatni.) Egyébként MiG, nem MIG. (Egyébként meg ennyi erővel hagyjuk az összes Sci-Fi-t, mert abban is mindenfélék vannak, amiből semmi sem létezik.)
A rádiós teljesen megfelelő kifejezés. Az operátor semmivel sem jobb. Valójában NFO (Naval Flight Officer), más néven RIO (Radar Intercept Officer). Az operátor semmivel sincs közelebb, a RIO-ban a Radar legalább tartalmazza a Radio szót. (Az amerikai haderőkben operator néven inkább a Delta-kat szokás említeni.)
A másik említett filmet nem láttam. Kérdés konkrétan milyen eszközről van szó. Mert van ami bombának néz ki, de valójában rakéta.
Egyébként meg egyik film sem ismeretterjesztési céllal készült, szóval nem is kell komolyan venni mindent bennük. Az akkori idők repülős filmjeiben legalább valóban repülték a jeleneteket, nem CGI az egész.
Kérdés, melyik évben voltál Kecsón.
-
Csoffadalom
tag
Azért a Vári Gyula volt készültségben, nem is egyszer, mikor kecsón voltam katona. Sőt beszéltem is vele. Egyszer alegység ügyeletben voltam és feltelefonált a keszi házból, azt akarta tudni, hogy nekem tényleg megvan e a Baljós árnyak videó kazettán és hogy mit kérek cserébe érte, ha azonnal leviszem neki a keszi házba. Azt kértem, hogy a leszerelésemig írja meg a kimenő könyvem. Ezt ugyan nem tette meg, de három hosszú hétvégét intézett nekem.

-
Csoffadalom
tag
Én az F-14-es, asszimetrikus szárny állású Kobrájára értettem, hogy nem semmi.
A film meg.... hagyjuk. Egy feketére festett F-5-ösre azt mondani hogy MIG-28-as, ami ráadásul nem is létezik, meg operátor helyett rádiós.... hát elég béna. Ugyan ez a Lopakodó, bár látványos, de én annál a résznél kiakadtam, amikor a lézer irányítású bombát rakétaként lövik ki és rakétának is mondják.
-
törölt tag
válasz
Csoffadalom
üzenetére
Nem az a kobra, amit Pugacsov bemutatott. De attól még kobra. És ami igazán lényeges: egy átlag US Navy pilóta hajtotta végre, aki csak egy kis időt fordított a film forgatására. Az ideje többségét kiképzéssel és járőrözéssel töltötte. Nem egy berepülőpilóta, aki a repidejének nagy részét abban az évben ezen egy manőver begyakorlására fordította, és aki valószínűleg teljes mértékben alkalmatlan volt bármiféle bevetésre (ahogy Vári Gyulá és utódai sem voltak alkalmasak készültség adására). Akkor melyik is a nagyobb teljesítmény?
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Inkább a hatótávolsága lesz 1500km, nem a hatósugara.
A kobrában meg nem tudom mi az extra, arra elég sok gép képes. És nem is a Szu-27 volt az első gép, amivel végrehajtották. Már az F-14 berepülése során is szórakoztak ilyesmivel az amerikaiak.
-
Ми-8
csendes tag
Sajnos ezt sem engedték, hogy leteszteljem, úgyhogy elnézéseteket kérem...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig I7 13700K 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Erős gamer / workstation PC RTX 5070 Ti, 64GB RAM, Ryzen 9
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- BESZÁMÍTÁS! LG 29WP60G-B 29 75Hz IPS UWFHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest