Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tigerclaw

nagyúr

Én is hasonló cipőben jártam...pontosabban sajnos még járok is. Tavaly a gépemben egy Phenom II X6 (1090T) 4GB DDR2-vel és egy jó 970FX-es lap volt. Főleg a fogyasztása zavart és az hogy memória szempontjából bővíthetetlen, mert nincsenek 4GB-os vagy nagyobb DDR2 modulok. A 4x2GB -os megoldást meg nem támogatta a lap.

Már tavaly elhatároztam a váltást...és csak vártam és vártam és vártam. Ez volt a tavalyi várakozás az AM4-es lapokra, Bristol Ridge APU-kra...aztán a Ryzen -re...amikből a bemutatókon és paper launch-okon kívűl semmit sem kaptunk. A BR amúgy is csak átmeneti megoldás lett volna, de ugye boltokba sem került a közelmúltig...A Ryzen meg még tovább húzódott.

Nálam így az az átmeneti megoldás született, hogy vettem egy AM3+ -os lapot 8GB DDR3-al és átköltözött bele a régi CPU. Így van több memóriám, USB 3.0 foglalatok, de sokat nem tudtam előre lépni. Felmerült anno egy i3 6100-as konfig is, de már akkor horror árcédulák szerepeltek minden Intel processzoron, és eleve nem akartam 2 magos CPU-t se venni.

A váltást megúsztam kb. 25 ezerből és kitoltam 1 évvel a váltást. Most már nem tudom, hogy mikor váltok legközelebb, mert az AMD továbbra is csúszik mindennel.

Az R7 és R5 abszolút kiesett a listámból, mert túl drágák és az R3 se épp olcsó, ha azt nézem, hogy anno a Phenom II akkori 6 magos csúcsprocesszorát alig vettem drágábban mint amennyibe most egy R3 1300X kerül.

Most egyrészt várom, hogy igazodjanak még az árak oda-vissza, másrészt már kivárom a Raven Ridge-et, mert eleve már APU-ra szerettem volna váltani tavaly is. Gondolom jövő év közepére már csak boltokba kerülnek a desktop RR APU-k.

Mondjuk legszívesebben már nem áldoznék semmi pénzt sem az asztali PC-mre, így fél szemmel figyelem az új XBOX körüli fejleményeket.

Új hozzászólás Aktív témák