Hirdetés
-
LOGOUT.hu
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
-
Bicsko
tag
megtaláltam, ezzel valóban újra működik:
[link]
Utána megpróbáltam felfrissíteni sima 386.1 -re de már azzal sem csatlakozik fel semmi wifin, így megint állok vissza. -
gabro0
őstag
Érdekes ez a gyári visszaállítás, mert a 386.1_1-en a gyári visszaállítás után is megmaradnak pl. a speedtest eredmények. Valószínűleg csak valami ideiglenes hiba, de nekem más problémám nem volt se ezzel a verzióval, se a korábbiakkal.
-
Doky1988
senior tag
válasz Bicsko #14056 üzenetére
Szia! 386.1 -el működött, írta a szoftver, hogy van új frissítés az az 386.1.1, felfrissítettem és telóval nemtudtam wifire csatlakozni abszolút.Csináltam egy gyáribeállítást vissza.. úgy sem működött.. Nekem még megvolt a 384.16-os szoft gépen, annó elmentettem mikor frissítettem, mivel kézzel töltöttem fel.Erre visszafrissítettem, úgy sem ment a wifi, aztán csináltam ezzel is egy gyári beállítást vissza, utánna már jó volt.
Ezzel még működik, ez a 386.1 (nem az 1.1) Bicsko: [link]
buhera73: Akkor legalább mostmár tudom, hogy nem egyedi hiba
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
buhera73
csendes tag
válasz Bicsko #14059 üzenetére
Ezzel már nálam is oké a wifi.
386.1_2 Changelog for RT-N18U:
- FIXED: Wireless authentication problem caused by bad merging.Changelog from Asuswrt-Merlin:
- CHANGED: Use local OUI database instead of remote one hosted on Asus's server (allows queries to work even when accessing webui over https)
- FIXED: OUI lookups on site survey page not working (for non-HND models) -
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Most frissítettem a router (Asus RTN18U) firmwarét. Ezres netem van, előtte 940mb-eket mért. Most 100 fölé nem képes menni. Átdugtam a gépem az egyes csatiból a 2-esbe és megint felment 1000 köré, de aztán kikapcsoltam a routert és azóta minden csatin csak 100-ig megy, miközben a wifi 130... Mi a rák ez, mit tegyek vele? Volt már netes kezelőfelületen gyári-visszaállítás, úgynézki nem segített... Rosszul csináltam valamit, ezzel nem törölte az NVramot?[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
válasz Palesztin994 #14061 üzenetére
Mostmár 350-et tud, ha direkt a gepbe dugom a netet, routert kihagyva, akkor továbbra is 900 felett van. Nem értem...
-
Palesztin994
aktív tag
válasz Palesztin994 #14062 üzenetére
Hát, lefrissitettem megint ugyan arra (legfrissebb) és most jó. Kérdés így marad e... Lehet tényleg nem toroltem az nvramot, de tovabbra se tudom hol kell. Az adminisztracio/beallitas visszaallitasa/mentese/feltoltese alatt csak gyári visszaállítás van. Továbbá az az érzésem,hogyha kihuznam aram alól és visszatennem, akkor megint szar lenne, asszem előbb így volt a gyári visszaállítás után is ment, de aramtalanitas utan kezdődött a dolog.. Egyelőre nem akarom kipróbálni. :D
[ Szerkesztve ]
-
buhera73
csendes tag
válasz Palesztin994 #14063 üzenetére
Szia! Az NVRAM törlést megtalálod az összefoglalóban.
-
Puro
aktív tag
Most megjártam én is a Merlin firmmel. 386.1 volt eddig 0 problémával. 386.1.1-re frissítve nem működött a wifi, később kijött a 386.1.2 azzal már tudott csatlakozni. Most azt vettem észre hogy a youtube, facebook stb alkalmazások wifin keresztül valami bődületesen lassan töltik be a tartalmat, de maga a sávszélesség speedtesttel szinte fullos és nem értem mi van most akkor. Kábelen nincs gond. Vissza raktam a 386.1-et most már wifire se csatlakozik megint Kikapcsoltam a diversiont, ddnst, minden extrát de semmi. Valaki hasonló cipőben?
-
Palesztin994
aktív tag
válasz buhera73 #14064 üzenetére
Szia. Köszi, azt hittem abban olvastam a netes felületen történő nvram törlést, de akkor lehet ezt manuálisan is. :D
Azóta aramtalanitottam és továbbra is teljesen jó. Érdemes ettől még törölni az nvramot, vagy jobb, ha nem nyúlok hozzá, ha már működik? Amúgy nem értem, hogy elsőre miért nem volt jó, fura, hogy 2x kellett telepitsem ugyanazt a firmwaret.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Palesztin994 #14066 üzenetére
Az NVRAM törlése maga a gyári visszaállítás.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Schizoka
aktív tag
Hello!
Anno mikor meg vettem a routert szerintem itt már kérdeztem hogy tudnám a rádugott külső hdd t megosztani a pcn és az aicouldon.
Akkor sikerült is,de úgy alakult hogy lekerült a hdd a routerről.
Most elkezdtem újra megcsinálni az aicouldon látom a hddt, de a tartalmát nem.A totalcommanderben ftp-n látom a könyvtárakat de a tartalmukat nem.
Emlékeim szerint a tc ben a hálozatoknál régen elértem a tartalmakat most sehogyan se.Mi felejthettem ki?
-
gezatata
aktív tag
válasz Schizoka #14070 üzenetére
Szia!
Nem biztos, hogy tudom a megoldást de erre a problémára olvastam egyszer, hogya router menüje segítségével hozz létre egy új könyvtárat a HDD-n.
SMB legyen bekapcsolva a Windowsban.
Ha mégsem ez lenne a megoldás akkor elnézést. Segíteni szerettem volna.Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
-
KisBubszi
csendes újonc
Üdv mindenkinek!
Egy másik topic irányitott ide. Sajnos nem találom hol kéne feltegyem a kérdéseimet ugy hogy feltenném ide aztán valaki majd átirányit
Adott egy mobil router Huawei E5785H Telenor. Lejárt a hüség és szeretném eladni a készüléket. A vevő függetlenül szeretné megvenni a készüléket. A telenortol meg is kaptam a függetlenitő kodot de nem találok sehol semmilyen leirást hogy ezt a kodomat hova vagy milyen programon keresztül kéne bevigyem. Azt mondták baromi egyrü csak beirod...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ezt a függetlenitő kodot amit kaptam a telenortól hova kéne beirjam hogy a készülék független legyen.
Válaszaitokat előre köszönöm!!![ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Régi 1.28 Shibby Tomato-ról frissítenék, de nézem az új 2021-es Fresh Tomato-t nekem kéne lefordítani?? Linuxot se használok, így röhögve olvasom a readme-t, hogy miket kell művelni compile előtt.
Uhm, nincs ennél vmi egyszerűbb módja? Olyan betallózom a böngészős kezelőfelületről a telepítési fájlt és megoldja magának kategória? Már arra se emlékszem anno hogy került fel a Shibby.szerk: elvetemült kérdés, de megoldható a compile a jelenlegi firmware-en root hozzáféréssel (parancssorból, nem emlékszem hogy hívják ezt az ablakot a Linuxosok)? Nagyon nem akarnék Linuxszal szarakodni a pc-n...
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Okoz-e érzékelhető lassulást, ha a beépített ftp kliens be van kapcsolva?
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
félisten
válasz Armagedown #14081 üzenetére
Csak nagyon szélsőséges esetben, csúcsra járatott üzemben.
MaCS
-
tjsz
senior tag
válasz Teasüti #14077 üzenetére
Nem tudom mennyire aktuális még, de nem kell fordítanod semmit. Egyszerűen letöltöd a megfelelő firmware-t (ami a te router-edhez való), reset-eled a router-ed beállításait, majd feltöltöd a router-re a letöltött firmware-t, ezek után beállítod a router-ed. Ennyi az egész.
-
gabro0
őstag
Új gzenux release elérhető (386.2)
-
Puro
aktív tag
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Egy érdekes tapasztalat: ha 2021.1-es FreshTomato-t rakok fel N18U-ra, akkor a JFFS méretének az eddigi 64MB helyett 96MB-ot mutat. Rádaásul hiába formázom meg a jffs-t ill. arra telepítek bármit, egy router újraindítás után elvesznek róla az adatok (script-ek). Látott már ilyet valaki?
-
Aidan85
aktív tag
Sziasztok,
úgy tűnik megadta magát a táp adapter, van esetleg bevált/ajánlott adapter, amit érdemes rendelni, vagy megteszi euronics/mm-ből ilyen univerzális is?
-
félisten
válasz Aidan85 #14091 üzenetére
Én inkább valami komolyabb boltból vennék olcsóbban egy ennél jobb adaptert, de konkrétan ez is megfelelő, ha a paraméterei stimmelnek.
Amúgy nincs különösebb gondom a Home-mal, nem kritikus üzemben nagyon sok éve működik nálam néhány 0-24-ben. Mivel itthon forgalmazzák, életveszélyes nem igazán lehet, de vannak igazibb tápegységek is. Amire jótállást is adnak, esetleg több évet is, azt érdemes választani.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
Sziasztok.
Van egy olyan gyanúm, hogy kapufa lett a router. Már egy jó hónapja random újraindulgat, tegnap eltűnt az entware, a jffs partíció folyamatosan tele van. Most ledaráltam róla mindent, viszont ilyen hibaüzenet fogad a jffs formázása közben.
Bad eraseblock 512 at 0x000004000000
Bad eraseblock 513 at 0x000004020000
Bad eraseblock 514 at 0x000004040000
Bad eraseblock 515 at 0x000004060000Unlocking 0x5d60000 - 0x5d7ffff
Skipping bad block at 0x05d60000
Unlocking 0x5d80000 - 0x5d9ffff
Skipping bad block at 0x05d80000
Unlocking 0x5da0000 - 0x5dbffff
Skipping bad block at 0x05da0000
Unlocking 0x5dc0000 - 0x5ddffff
Skipping bad block at 0x05dc0000
Unlocking 0x5de0000 - 0x5dfffff
Skipping bad block at 0x05de0000
Unlocking 0x5e00000 - 0x5e1ffff
Skipping bad block at 0x05e00000
Unlocking 0x5e20000 - 0x5e3ffff
Skipping bad block at 0x05e20000
Unlocking 0x5e40000 - 0x5e5ffff
Skipping bad block at 0x05e40000
Unlocking 0x5e60000 - 0x5e7ffff
Skipping bad block at 0x05e60000
Unlocking 0x5e80000 - 0x5e9ffff
Skipping bad block at 0x05e80000
Unlocking 0x5ea0000 - 0x5ebffff
Skipping bad block at 0x05ea0000
"brcmnand" successfully unlocked.
Erase MTD brcmnand
Egyébként ez csak egy részlet a 3km hosszú bad block sorból...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
MilkyWay97
csendes tag
Sziasztok!
Korábban használtam HGG-t, de voltak gondok a stabilitással, így visszatértem gyári FW-re. Van olyan Asuswrt-Merlin amin állítható a jelerősség, mint korábban a HGG-n és hasonlóan stabil mint a gyári?
Semmi extra nem kell, se torrent, se usb, semmi, csak megbízható kiszolgálás WIFI-n és LAN-on át.
-
félisten
válasz MilkyWay97 #14098 üzenetére
Olvass vissza, volt szó egy viszonylag friss forkról a relatíve friss kommentek között, tán Gzenux néven!
MaCS
-
MilkyWay97
csendes tag
válasz MaCS_70 #14099 üzenetére
Szia!
Köszi. Én is erről a verzióról szerettem volna megtudni, hogy melyik stabil belőle és hogy van-e teljesítmény állítás. Csak kezdő hozzászólásban "UNOFFICIAL Asuswrt-Merlin" néven szerepel, ezért hivatkoztam Asuswrt-Merlin néven.
Tehát az előző kérdésem a Gzenux-ra vonatkozik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest