Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stef@N
tag
válasz Gubek-Einste #11850 üzenetére
Megy minden, ahogy azt kell, csak korábban a belső port tesztek is jó eredményt mutattak, azért volt furcsa...
-
adamkovacs86
csendes tag
Sziasztok!
Valamelyik nap rakott az rtn 18 u-m egy új firmware-t és most azóta vagy nem tudom mikor, de ne megy a DL master, annyit ír, hogy " A Download Master le van tiltva."
Amugy simán listázom mint meghajtó, meg is vannak a cuccok rajta, TV is megy látja is.
Total reset megvolt, minden újrabeállítva, persze a DLNA megint idle.... de valamikor észheztér!
DL master még mindig le van tiltva.
Látott már valaki ilyesmit?!
Köszi előre is!
adam
-
Button
aktív tag
üdv
vettem kettőt ebből a szépségből
a kérdésem az, ha az egyiket AP/hybrid módba teszem, akkor milyen sávszélességet várhatok a másik (router módban lévő) doboz felé
gondolom a 2 doboz esetén működik egymással a TurboQAM, de azt olvasom hybrid módban a fele sávszélesség a dobozok közé megy, a másik fele az AP és a végfelhasználói eszközök közé
a két doboz -70dBm-el látja egymást, ami határeset
egyébiránt kábelesen csak cat5-el tudom őket összekötni őket, vagyis 100mbps lenne ezesetben a sebesség
na vajon ennél hozhat-e többet a fenti mód..
tudom próbáljam ki
jövő héten meg is teszem, csak addig is érdekelne az ez irányú tapasztalat, ha van
köszi előre is -
ArthurShelby
addikt
válasz Button #11853 üzenetére
Nem értem mi akarsz, vagy nekem nem világos, szerintem kevered a fogalmakat.
Most akkor össze kötötted kábellel a 2-t? Ha össze tudod, akkor az a legegyszerűbb, és legstabilabb. A cat5e gigabites (nem nagy lépcső a cat5-höz képest).
Ebben ez esetben ap-módban lenne a router.Ha nincs kábeles összeköttetés, akkor van még média bridge mód, más néven kliens mód. Itt wifin veszi a jelet, routertől, és kábelen továbbítja. Így gyors és jó minőségű kapcsolat jöhet létre. Én már csináltam ilyet (2db ac87u), csak nagy hátránya, hogy ha a 2. routeren nagy a forgalom, akkor az 1. router antennáit lefoglalja, és így az 1-es routeren alig lesz wifi.
Létezik még repeater mód is, ahol egyik pillanatban veszi a jelet, másikban tovább küldi, viszont ez felezi a sebességet (kétszer akkora lesz a ping).
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Button
aktív tag
válasz ArthurShelby #11854 üzenetére
köszi, simán lehet hogy keverek párat
de tisztul akkor.. -
titán
-
Stef@N
tag
Tud esetleg valaki Entware alá olyan programot amivel a rákötött hdd állapotát le lehet kérdezni? Gondolok itt hőmérsékletre, bad sectorokra stb. Rákötöttem egy 98%-os vinyót és néha ránéznék, hogy mennyire romlik az állapota.
-
MODERÁTOR
-
Stef@N
tag
válasz Intruder2k5 #11858 üzenetére
Szuper, köszönöm működik
-
adamkovacs86
csendes tag
Sziasztok!
Tényleg senki nem látott még olyat, hogy a Download master le van tiltva?!
Ennyi a hibaüzenet.. Pedig fel is telepítette, látszódik is, de mégsem megy a :8081 es port.
adam
-
MODERÁTOR
válasz adamkovacs86 #11860 üzenetére
Ha jobban belegondolok, még Download Master-t se nagyon láttam.
-
limpi
aktív tag
válasz adamkovacs86 #11860 üzenetére
Én aktívan használom (TransGUI-val), de még nem láttam ilyen hibát.
Gondolom az USB Application menüpont alatt próbáltad engedélyezni (Enable)...Pontosan melyik FW és DM verzió?
Nekem a legújabbak (FW v3.0.0.4.382_50624 és DM v3.1.0.104) teljesen jól mennek, de csak a full factory reset (Initialize) óta teljesen hibátlanul (a DM azelőtt is jó volt, de a WiFi nem volt stabil nélküle, ledobálta a klienseket).[ Szerkesztve ]
<:v)
-
adamkovacs86
csendes tag
Szia!
Nekem teljesen megfelelt a gyári FW, látom sokan azonnal leírtják.
Nekem megfelelt eddig, most valamiért amióta fenn van a legujabb, amit te is irsz azota egyszeruen ezt irja ki, hogy disbled és kész.Ez a trans GUI ezmiezmi?! GUI azt még sejtem, de hogy, mi ,merre?!
Factory reseten azt érted,hogy a kis gombot nyomom, és mindent előlről beállítgatni?!
Köszi, hogy válaszoltál remélem megoldásban is tudsz majd segíteni
üdv Á
adamkovacs86@gmail.com
adam
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok,
tegnap vettem egy ilyen kis kütyüt.
Gyári FW van rajta. AdvancedTomato vagy freshtomato érdemi javulást tud nyújtani WiFi sebességben, reakcióidőben (ping) és stabilitásban? Tehát érdemes váltani?Sajnos panel lakásnál a betonfal kicsit akadályoztatja a sebességet, most sikerült a 6-os csatornára belőnöm úgy, hogy 20 Mhz fixen a freki tartomány. Így a leggyorsabb a tesztek alapján. Gyári FW-ben nem tudom jobban a teljesítményt felhúzni 100%-on van a csúszka.
Mit lehet még esetleg kihozni ebből, hogy maxon menjen a sebesség?
-
MODERÁTOR
válasz hruodnand #11867 üzenetére
Korábban sokan elégedettek voltlak itt a HGG wifi erősségével, azért mertem ajánlani.
(Én pl. úgy jártam hogy Tomatot-t használtam teljes megelégedéssel, de amikor a NAS bekerült a hálózatba, onnantól a router random eldobálta a wifit. Megpróbáltam a HGG és jó lett megint minden. Azóta is azt használom)20 éve a Prohardveren
-
Siriusb
veterán
-
titán
-
limpi
aktív tag
válasz adamkovacs86 #11864 üzenetére
Én is a gyárit használom, egy RP-N12 repeater-el kibővítve pont elég nekem a hatótávolsága mindenhol.
(Persze a HGG-vel megspórolhattam volna a repeater-t, csak ezt akkor még nem tudtam... )A TransGUI-val a Transmission-t tudod irányítani (az Asus Download Master egy csak némileg módosított Transmission). A DM gyári webes felülete számomra teljességgel használhatatlan...
Innen tudod letölteni: https://github.com/transmission-remote-gui/transgui/releases
Annyi trükk van vele, hogy az Alternate Bandwith Settings-t (csiga ikon) be kell nyomni, enélkül a DM használhatatlan (automatikusan beállítja az upload limit-et nulla közelire és még csak nem is szól róla).
Ha ezt bekapcsolod, akkor a Transmission az általad megadott alternatív sebesség limiteket használja fixen.
(Én a download speed-et 5000 KB/s-re, az upload speed-et meg 150 KB/s-re állítom, így nekem teljesen stabil.
Lefele nem is igazán tud többet, felfele meg a net szolgáltatómat kímélem...)Nem a reset gombra gondoltam (azt még sosem próbáltam), hanem az Administration alatti Factory Default résznél az [Initialize] gombra. És igen, sajnos mindent be kell állítani utána...
Továbbá esetedben lehet, hogy ez sem lesz elég, hanem a HDD-t (amire a Download Master-t telepítetted) is le kéne teljesen törölnöd, majd a factory reset után újra telepítened. De ez csak egy ötlet, nekem ezt még sosem kellett megtennem, viszont nem is volt nálam sosem úgy elromolva, mint ahogy te leírtad...Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Beüzemeltem egy NAS-t és az a problémám hogy x időnként felébred hibernálásból annak ellenére hogy nem fut torrent, sync vagy eszköz ami használná.
Neten keresgélve találtam egy ilyen javaslatot finally found the solution. The router was sending ARP "who has" requests, which are known to wake up the QoriQ-based models (DS213+/DS413). Adding a static ARP command to my router solved the issue - note that you need an advanced router for that (e.g. OpenWRT, DD-WRT) ilyet tudok állítani, hol keressem? Gyári fw van rajta.
A NAS-nak adtam fix ip-t."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
gabro0
őstag
Nincs ARP-re vonatkozó beállítás a NAS-ban? A gépemben Intel hálókártya van, a beállításaiban van egy ilyen:
Respond to ARP requests without waking the system: Sets the adapter to respond to ARP requests without waking the system from sleep or hibernate. The system can remain in sleep or hibernate mode and still maintain its network presence.Nem volt még NAS-al dolgom, nem tudom mennyire advanced eszközök
-
MODERÁTOR
Gyári firmware-ben sehol, mert nincs ilyen. Merlin-ről és HGG-ről nem tudok nyilatkozni, Tomato-ban van.
-
Met
nagyúr
válasz Intruder2k5 #11880 üzenetére
Ok, köszi, akkor turkálok a NAS-ba.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
adamkovacs86
csendes tag
Szia!
Hát szóval én kínlódtam, és próbáltam ezt a shybbi féle meg open linksys es FW-t feltelepíteni a restoration tool - al
Érdekes, hogy fel is ment, meg láttam is, be is jelentkeztem, de se NET-em nem volt meg nem is értettem az egész usb-s cuccot! /ennyi, nekem a gyári FW teljesen megfelel.
Ment vissza a _378-9216, faja minden, azonnal lett netem, miután visszaállítottam automatikusra az IP-met, ment egyből a DLNA, samba stb.
De szóval ez a DL master ez lesz**at, ...Ezt a transmissiont, vagy trans GUI-t ezt hogy kéne felvarázsolni?!
Mert már minden megy ahogy akarom csak a torrent nem
adam
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Gubek-Einste #11874 üzenetére
Én is nemrég vettem, és simán feltettem a HGG-t a saját menüjéből. Meg is lepődtem, hogy felment. Valószínű, hogy újabb fw-ek nem engedik már.
-
limpi
aktív tag
válasz adamkovacs86 #11882 üzenetére
Mint írtam, a Download Master egy módosított Transmission.
A TransGUI-val csak irányítani tudod, a telepítőkészletek az előző hozzászólásomban lévő linkekről érhetőek el. A telepítése elég egyértelmű, nem kell varázsolni semmit. De ez csak opcionális.
A _378-9216 helyet a _382_50624-t kellett volna feltenned, majd FULL FACTORY RESET, mint ahogy már korábban írtam 2x is... Ha az a lépés kimarad, szinte garantált, hogy szar marad.
A HDD-t, amire a Download Master-t telepítetted, próbáltad teljesen letörölni?
Ezt persze csak számítógéphez csatlakoztatva tudod megtenni.
Aztán a router-rel újra telepíteni rá a Download Master-t...[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
Én is felraktam ezt a kib.szott 50624-es firmware-t, bár ne tettem volna!
Szétkúrta a Download Master-t, connection refused error, a login képernyő után.
Próbáltam mindent, de nem működik. Előtte lementettem a beállításokat, azt is visszatöltöttem.
Legalább letöltöttem volna előtte a filmet...Most már login képernyő sincs. A DM-t is frissítettem, letelepítettem majd vissza de semmi.
HDD lecsatol, de semmi.
Router power off-on is volt.
Site cannot be reached, ha próbálom. A letölthető windows-os DM nem talál servert.Van ötlet?
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
gippazoid
senior tag
A Media server állapota meg örökké 'Scanning'.
Most már a router-hez csatolt disk-re se tudok belépni, eddig total commanderben simán beléptem. Aktiváltam az ftp-t erre most user/password kérő ablak ugrik fel de semmit nem fogad el.Gippazoid Novelties Inc.
-
MODERÁTOR
-
gippazoid
senior tag
válasz Intruder2k5 #11888 üzenetére
Garis még és eddig jó volt a gyárival is.
Gippazoid Novelties Inc.
-
titán
-
gippazoid
senior tag
válasz Gubek-Einste #11890 üzenetére
Na először nyomok neki egy full reset-et (Initialize) aztán meglátjuk...
Gippazoid Novelties Inc.
-
MODERÁTOR
-
gippazoid
senior tag
válasz Intruder2k5 #11894 üzenetére
Köszi!
64 bites win7 alatt azt írják, nem látja meg a router-t az Asus FWRT tool. De jó...Tomato-ról hogy lehet visszatérni gyárira?
Gippazoid Novelties Inc.
-
MODERÁTOR
-
gippazoid
senior tag
válasz Intruder2k5 #11896 üzenetére
Ez lenne az?
"ASUS Firmware Restoration version 2.0.0.0"
Gippazoid Novelties Inc.
-
MODERÁTOR
-
gippazoid
senior tag
válasz Intruder2k5 #11898 üzenetére
tomato-ban kell még valamit csinálni, hogy tudjak torrentezni?
kívűlről el fogom érni a router-hez csatolt HDD-t (addig DDNS-sel elértem)?Gippazoid Novelties Inc.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest