Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCPortal
csendes tag
Az E-Savage toresteszt volt....
a szerelesnal lehet latni, hogy csak a bekapcsolo csavarjai hullottak szet a muanyagrol.....ennyi volt....persze a video legvegen sikerult vegre osszetroni szegenyt, azert nem semmi, amit kibirt...segaz, kaptunk masikat
Nos persze, mindig megvan az eselye a vamolasnak...
Sok helyrol lehet rendelni kulfoldrol:
Tower - ez egy nagyon jo bolt, de 100, hogy vamot fizetsz, ezt szamold ra....el lehet benne olvasni, hogy mi mennyi a rendelesnela masik jo hely taiwan
rcmart - itt is nagyon nagyon sok minden van occoeee ....
viszont veluk meg lehet csinalni, hogy bejelolod rendelesnel a GIFT ...
kedvesek, mindig minden megjon, foglalkoznak veled, ha fillleres cuccot is rendelsz toluk...
ez a ketto ceg teljesen megbizhato, eddig meg sosem volt olyan, hogy valami nem jott volna meg... -
RCPortal
csendes tag
Nos az E-Savage nem igazan szereti a hideget....annyira nem jo anyagbol vannak a muanyag reszei, ill. nem is a hideget nem szereti, hanem a homersekletingadozast.....elegge torekeny darab....persze azert nem ropi

Persze, hogy mentem vele telen is (tavaly) gond nelkul, amugy is csak bizonyos elemek vannak amik tornek, de az meg van engedve neki
Amugy tenyleg jo jargany....itt egy video rola, ha erdekel...
e-savage
itt meg egy NEO video:
neo sztem kitalalod, hogy melyik auto az
amelyik a robbanos mellett huz el mindig
ez itt pedig a NEO autokam vaza, eppen szereles alatt van:
nagyon sokmindent valoban nem talalni rola, mar 4 eve nem gyartjak az amcsik...
akkor is csak az usa-ban volt kaphato, amig gyartottak..ma mar csak alkatreszt tudok hozza rendelni kintrol vagy a towerhobbies-rol -
RCPortal
csendes tag
Nos Fehervar azert nincs olyan messze

Irany BP, onnan meg a HEV szinte ott tesz le a verseny helyszinen..
autoval sem nagy tavolsag cca 60 km
A verseny helyszineket es idopontokat az rcportal.hu mindig kozli eyg hettel elotte
de most pl tudom a Tamiya kupa nehany idopontjat, mert azok mar fixek:-2010 01.23 Budakalász - erre mar biztosan elmegyunk, mert hivtak forgatni
-2010 02.20 Budakalász
-2010 03.20 Budakalászezeknek meg csak az idopontja van meg, a helyszin meg nincs...
-2010 04.17 Egyeztetés alatt
-2010 05.08 Egyeztetés alatt
-2010 05.29 Egyeztetés alatt
-2010 06.19 Egyeztetés alatt
-2010 07.10 Egyeztetés alatt
-2010 07.31 Egyeztetés alattigen.....nemhogy csak osszefoglalo video lesz, online elo kozvetites is lesz a 23-i verseny egesz napjarol

Nos en csak autozom....ill mar nagyon azt sem, lefoglalja az idomet a versenyek, rendezvenyek szervezese es a portal....
Volt/van sok autom....
szeretem az offroadot elektromosban
Van pl egy E-Savagem.....szegeny nyaron ment uccsora ..
van egy bontatlan dobozos Tamiya Hilux jargany....errol lehetne mit meselni....
Robbanosban van egy Team Associated Monster GT autom.....szep darab..
Aztan van elektro onroad egy NEO NR4 Type-M auto....nagyon jo kis kozepmotoros auto...
es van meg egy par ...hagy ne soroljam
-
RCPortal
csendes tag
nos nem tudom merre laksz....(kozben megtalaltam ) de ha ilyenekkel szeretnel osszefutni, akkor gyere el egy Tamiya versnyre..legalabb nezelodni...
Nemsokara lesz egy pl Budakalszon.....oda mi is elmegyunk forgatni..ha van kedved hozza szivesen beviszunk, aztan megnezheted a versenyzoket es az autoikat a szinfalak mogott is
Arakat nem igazan tudok....a Modellzona ma mar forgalmaz Carson cuccokat...meglehet naluk be tudod szerezni, hacsak nem tudsz kulfoldrol rendelni, tudod..az egyszerubb...marmint szamunkra ...
-
RCPortal
csendes tag
jut eszembe
van egy nagyon jo kiegesztom M03-hoz
egy un. kozdarab, amit ha a vaz koze szerelsz (csak fel kell csavarozni 4-4 csavarral),
akkor kapsz cserebe egy Tamiya FF02
ez arra szolgal,. ha meguntad a minizest, akkor a normal meretu kasztnikat is felrakhatod az autodra ...igy azert mar eleg szeles a kasztni kinalat, nem?
ha kered, szivesen neked adom ajandekba... -
RCPortal
csendes tag
ritka???
dehogy az.....
majd mindekinek van, aki modellezik, egyet tuti talalsz nala
ma mar a kasznik sem ritkak....az egy dolog, hogy cserebe dragak...10k korul mocorog egy festetlen mini kaszni, lasd az abarthot ...mar lehet kapni...
es azert van sok am.....az megint mas dolog, hogy pl a Tamiya csak parat csinalt hozza, de van Carson
ok nagyon sok mini kasznit csinaltak, pl trabit is 
nezzd csak:
-
RCPortal
csendes tag
kicsit pontositunk

ez egy Tamiya M03 auto, a kasztni rajta meg Mini Cooper Racing
amugy az egyeik legmegbizhatobb fronhajtasu jargany (a nem mini valtozata a Tamiya FF02)persze tokre mind1.....csak ugye majd minden modell szinte vegtelen kasztni mennyiseggel kaphato....ill erre az vazra (M03) csomo mini kasznit fel lehet pakolni.....van vagy 20 fele

pl [Modellzona]
-
-
RCPortal
csendes tag
-
RCPortal
csendes tag
az egy dolog, hogy nemely autohoz eleg a 2 csati
de pl egy robbanosnal ha van benne hatramenet modul, akkor azt a 3. csatival kapcsoljuk...es ha tovabbmegyek akkor pl egy trial auttonal a seb valtot is kapcsolgatni kell...ahhoz meg a 3 csati sem eleg....
nem csak olyan auto van a vilagon, ami elore meg hatra megy es lehet kormanyozni
annyi csatorna kell a vezerleshez amennyi servot szeretnel uzemeltetni benne....
(servo csak egy pelda...de mindig alakalmazhato) -
RCPortal
csendes tag
de a gyors töltéstől nem fog melegedni nagyon az akku? mert olvastam, hogy kézmelegnél ne legyen melegebb töltés közben...
ez azert nem igy van, hogy kezmelegnel ne legyen melegebb
nezzuk a versenyzoket....kb 20 erc all rendelkezesukre, hogy feltoltsenek egy jo 4600-pakkot
ez jo esellyel 10A-es toltes...beza melegedni fog, nem is kicsit....vannak toltok, amik tudjak figyelni az pack homersekletet, jelen ezetben (bobbynal) ez leneyegtelen..5A0ral barmilyen NiCd es NiMh akkut lehet es szabad is tolteni...Miért kell LiPo akku egy BL motoros járgányhoz? Hiszen nem is azt adnak hozzá (a Himoto esetében pl.), hanem egy 3000-es (valószínűleg NiMh-t)
mert sokkal jobb ahatasfoka mint egy NiMh akkunak...persze, hoy nem azt adnak hozza, hiszen rendekkel dragabb...Hogy lehet ez? Nem ugyan annyi a kimenő fesz a kisebb és nagyobb akksinál? (7,2V) Vagy itt valami más miatt van teljesítménytöbblet?
Itt nem feltetlen a feszultsegrol beszelunk, hanem az aramrol...
egy akkuba minel gyorsabban pumpalsz nagy aramot, annal tobbet is lehet kivenni belole, de mivel a kapacitasa adott, igy az hamarabb is merul termesztesen, viszont joval nagyobb teljesitmenyt ad...
kis aramu toltessel ez persze fordiottan aranyos, kevesebbet lehet kivenmni, viszont azt tovabb....de egy bizonyos amper szam alatti toltesnel ez mar nem mervado (500mA - 1A teljesen mind1)Másik kérdés, hogy a LiPo akkut beletehetem-e a mostani Minimbe, amiben hagyományos alap kefés motor van, és egy Carson Speed 20T szabályzó? Vagy az akku típusa teljesen mindegy ilyen szempontból?
persze, hogy be, de messze nem javasolt...a LiPo-nak megvan az a "jo" tulajdonsaga, hogy egy bizonyos feszkonal lejjebb nem szabad meriteni, mert tonkremegy...
ezt az altalanos autoelektronikak, amik a NiMh-hoz vannak gyartva nem tudjak...tulmeritik a LiPo-t..erre talaltak ki egy un. akkuor nevu cuccmakot, amit modellboltokban es egyeb helyeken be lehet szerezni
A BL rendszerek ezt mar alapbol tudjak, ahhoz ez nem szukseges dologÉs most az utolsó kérdésem, hogy az itt látható szabályzók közül mit takar a BEC, és hogy pl egy ilyen szabályzó autóba is jó-e. Mert némelyiknél fel van tüntetve, hogy Air meg Hajó, gondolom abba javasolt (hogy miért azt megint nem tudom..) De az, hogy autó, az nincs általában kiírva.
no erre mar nem egyszeru valaszolgani
a BEC jelentese csupan annyi, hogy a szabalyzorol le lehet venni olyan feszultseget, ami az auto elektronikanak szuksege van....azaz servo es a vvo
Ugye az akkupackod 7,2-7.4V ill dual rendszerekben 14,4-16.5V feszulsegu
ehhez kepest a vevionek es a servonak max 6V adhato
Ennyi a BEC
Az altalad mutatrott szabik NEM autos szabik...minden mas modellnek is szuksege lehet BEC-re..az itt mar egy dolog..
Az autos szabik teljesen masok, teljesen mas a "karekterisztikaja" programozhatosag es meg 100 mas kulonbseg is van koztuk....
Termesztesen mindent lehet alapon: persze, hogy be lehet tenni egy repcsis BL szabit az autoba, de vedd figyelembe, hogy hatramenet tutko nem lesz, mert a repcsinek ez nem kell....nem potyara olcsobb, ill ez csak a legkisebb dolog amiert olcsobbremelem segitettem

-
RCPortal
csendes tag
nos remelem megtalalod a neked megfelelo jarganyt

toltok: egy jobb toltonek nem csak annyi az elonye, hogy rendekkel gyorsabban feltolti az adott pakkot...
elsosorban az, hogy valami uton modon kimeli az akkupakkokat....
egy NiCd akkunak szukseges a merites, amit a hatekkal nem tudsz elerni, erre ugye a megfelelo szabvanyok mar ki vannak talalva, hoyg pl egy NiCd oakkot mennyire kell meriteni es aztutan ujra feltolteni...ezeket a mai jobb ill. mar az also kozepkategorias toltok is tudjak...
tehat az NiCd akkukat szukseges "kisutni" amig az NiMh pakkaokat nem feltetlen muszaj de nem art neki...(ezeket termesztesen maskepp kell meriteni)
Neked, egy ilyen volomenu pakkhoz nem feltelen szukseges 10-15 ezres vasarolni, 4-5-6k-ertmar vannak erre alakamas toltok, tipusokat hagy ne mondjak, 1000 fele van
a hozza valo tapellatasrol egy PC tap kitunoen tud gondoskodni
nem hagy atalalakitas kell hozza (szvsz barhol megtalalhato leiras hozza: be kell kapcsolni ugye es terhelni, hogy a megfelelo aramot pl 5A ki lehessen szedni belole)egy ilyen tolto pl tudja azt is, hogy mennyire lehet "feltolteni" egy barmilyen pakkot - delta peak...ezzel lehet szabalyozni....
szoval mindenkeppen erdemes beruhazni egy jobb toltore, mert egyreszt egy uj akksipakknal rendekkel hosszabb elettartam es nem beszelve arrol, hogy egy ilyen toltovel feltoltott akkubol nem kicsit erezheton nagyonn teljesitmeny jon ki....hihetetlen a kulonbseg akar egy M03 kisautonal is.....(Tamiya Mini - gondolom ez lehet neked is)
egy offroadnal meg aztan foleg...
amugy meg ha BL cuccban gondolkozol...akkor mindenkeppen muszaj beruhazni egy toltore, hiszen egy BL rendszerben kell a LiPo akksi.....azt meg fali toltovel toltogetni egyenesen vetek....(amit hozza adnak)ha van kerdes batran

-
RCPortal
csendes tag
Szia Kloden,
nos a kulonbseg nem sok valoban
talan az is benne van, hogy a carson icipivel jobb minosegu anyagbol van...de ez talan csak aneve miatt....bar nem sokkal nevesebb mint akarmi mas nevenincs marka....ez egyeni nezet kerdese...
Himotot viszont egeszen biztosan a modell hungariaban vasarolnek...
egyszer azert, mert az ott van alkatresz is hozza...es talan okosabb dontes...
a carsonhoz amugy sem kapsz alkatreszt szinte sehol sem....(ez sok eves tapasztalat - van, de megsem nincs)
hobbycelra teljesen jo mindketto...alkatresz meg ahogy mondtam a himotohoz van...(ezer es egy neven szerepel ugyanez a jargany itt az orszagban)
a sensor ill sensorless dolgok ebben a meretben parasztvakitas ....semmi tobb...ezzel szvsz foglalkozni sem erdemes.. -
psyho777
tag
Vedd meg az enyém!! nekem is RC m van.. nikko Peugeot 307 wrc hátsó kerekes kormányszervó mostoros... meg ilyen izés a hátsó kereék mint a rendes autóknak.. nagy jó.

http://www.youtube.com/watch?v=ThbkDomFENo&feature=related
nem én csináltam de nagyon kavar!!! enyémmel nem tudtam elindulni itthon mer mindig keresztbe állt ugy kapart.. azz udvaron a betonon tudtam csak játszani vele..

Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 4 x 100.000 ft RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi