Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2535 üzenetére
Múltkor ajánlottad, hogy a motor kímélése szempontjából érdemes lenne a szabin a punch-ot alacsonyabbra állítani. Azóta kicsit olvasgattam szabi szabályzásról. Az angol tudásommal még nem is lenne baj, de amatőr rc-sként a szakzsargon értelmezésével meggyűlt a bajom, ezért ismételten segítséget, felhomályosítást szeretnék kérni. Mielőtt rendelnék ilyen programkártyát, el tudnád nekem magyarázni, hogy egyes beállítások mit jelentenek.
Egy-két beállítási lehetőséggel tisztában vagyok, de vannak erősen homályos foltok. Próbáltam utána olvasni ezeknek magyar fórumokon, több kevesebb infót sikerült is magamban szívni, de örülnék egy szájbarágósabb felhomályosításnak.
4. Punch: valahol azt olvastam hogy ez az indulás erőssége,
a level-t nagyobbra vagy éppen kisebbre kell állítani a a finom induláshoz? Ha a punchot lejjebb veszem akkor a végsebesség is kisebb lesz vagy csak a punch-nak az indulás erősségéhez van köze?
5. Brake force és 6. Reverse Force ezeknek tudom mi a jelentése, csak azt nem hogy a 25-50-75-100%-os értékeket mint takartnak, érdemes 25-ön hagyni, mert a távirányítón is tudom pl. EXP FW vagy EXP BK állítani vagy ezek teljesen mást jelentenek?
7. Initial brake force ( a mekkora legyen kezdő fékerő a fék húzásánál vagyis tolásánál? tehát ha finoman is tolom a ravaszt előre ez lesz az fékezés alap ereje? )
8. Neutral range( gondolom a távirányitó jelével távolságával van összefüggésben de hogy a %-os beállításokat hogy kell értelmezni arról halvány dunsztom sincs)
9. Timing (motor tekercseivel van kapcsolatban, magas értéknél nagyobb fordulatszám és teljesítmény de alacsonyabb hatásfok és így nagyon melegszk a motor, valahol azt javasolták hogy érdemes alacsony értékere állítani, de kérdem én a 0 az jó vagy inkább középérték?
10. Over-heat protection ( talán ez a túlmelegedés védelem a szabin?)
Bocsánat a sok kérdésért és hosszú hozzászólásért, de úgy éreztem inkább egy füst alatt megkérdezek mindent a program kártya használattal kapcsolatban. Természetesen tudom azt is, hogyha ennyi kérdésem van akkor inkább nem is kéne a programozással foglalkoznom, de az információ és "tudás" mindig jól jön. -
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2535 üzenetére
Igazad van méretét tekintve inkább 1:8 kategória. Most így a minuszokban nem melegedett nagyon, de természetesen érezhető hogy mondjuk 5 perc alatt a 3s akkuval csak langyos a motor, míg ugyanennyi idő alatt 4s akkuval már azért meleg. Nincs lézeres hőmérőm, de lehet nyárra majd beszerzek egyet akcióban, meg veszek egy a motorra felpattinthatós hőtőbordát amin van egy kis venti. Gondolom az se számít sokat, de a semminél több.
Nem szedtem még szét a gépet, ahhoz kell még bátorságot gyűjtenem, de szerintem nincs benne csúszó kuplung. A szabi állításához meg tök vagyok, így nekem nem mond semmit a punch állítás. A videókból úgy láttam hogy az enyémben a spur kerék műanyagból van, de árulnak fém kereket is. Lehet majd azt is kicserélem előbb utóbb, csak még 2 hetes gépet nem akarok szétszerelni.Most még óvatos duhaj vagyok, de ahogy érzem előbb utóbb biztos törni fog valami és akkor szerelni kell. Puding próbája az evés, lehet 5 dolcsiért bepróbálok egy 17t piniont. A gyári aksija műanyag házba csomagolt, a 4s 4200mah-s ZOP akksi amit én vettem az meg csak zsugorfóliázott.
Nagy rizikót vállalok azzal, hogy ilyen akkut használok autóba, vagy azért a zsugorfólia is véd annyit amennyi szükséges.
Szerinted csináljak hozzá műanyagból kemény tokot, vagy aliról vegyek hozzá? Attól tartok ha egyszer úgy puffan a földre, hiába a bódé könnyen megsérülhet az akku hard case nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest