Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Secretive
aktív tag
hát akkor kezdjük....
A fentebb már megírt feltételekkel és módon a RATDVD nevű ígéretesnek tűnő program 3 óra 25 perc alatt készítette el a végülis nem 2.5 órás, hanem 2 ÓRA 46 PERCES filmet, ismét HANGSÚLYOZOM az általa meghatározott 50%-os minőségben és ehhez a forrásmérethez az elérhető legkisebb méretben elkészíthető (nevezzük úgy) miniDVD image fájl formátumában,melynek kiterjesztése .ratdvd és amelyet alapból a windows media player 9 le is tud játszani teljesen ugyanúgy,mint 1 gyári dvd-video lemezt.Minden gyönyörűen kiválasztható bármikor lejátszás közben is,tehát ugyanolyan,mint a NAGY társai. Ezt a fájlt le lehet játszani pl. az MPC-vel is,de sajnos megfelelő video decoder híján csak addig jutottam,hogy a hang elindult és láttam,hogy az adatfolyam rendelkezik több hang-és feliratsávval is,tehát elvileg valamilyen mpeg2 lehet,de hogy milyen,azt viszont nem tudtam megállapítani a WMP-rel sem,mert az az ilyen dolgokban az elég szegényes támogatású. Annyit írt ki,hogy 768x576 video. Azt már nem tudom,hogy az eredeti 720x576-ot miért kellett nagyobbra csinálni,de az is lehet,hogy csak tévedett!
na mindegy...
A végméret 817Mb lett,ami a film eredeti méretét és hosszát tekintve elég jónak mondható (~1/10-e), a CloneDVD2-vel nézve ehhez a mérethez a menük és extrák megtartásával mintegy 97%-os tömörítés kell, amit ő már el sem vállal,a minimum minőséghez ezzel a programmal csak legfeljebb 77%-os tömörítést érhettem el, ami igaz, hogy jelen esetben ''sajnos'' majdnem háromszor nagyobb fájlméretet eredményezett (2300MB), de a RATDVD aktuális beállításaival a tesztalanyhoz képest már természetesen mérföldkövekkel jobb
képminőségben (de persze nem csúcsminőségben) és töredéknyi idő alatt (11perc). Persze kísérletezni még lehetett volna más hasonló dvd transzkóder programokkal is, de nekem egyelőre úgy tűnik, hogy ha a minél jobb minőség is fontos szempont, ami egyensen arányos a mérettel is, akkor nem biztos, hogy előnyös vagy az újdonság erejével hat a RATDVD program létezése és jelenléte a videoszoftver piacon.
Látványteszt:
Azt kell, hogy mondjam nem csalódtam,de nem is lepődtem meg,azt kaptam,amire mpeg2-es alapú video adatfolyamnál józan ésszel számítottam. A tömörítés magas foka miatt ugyan nagyon kis méretet lehetett elérni és még így is úgymond dupla idézőjeles ''dvd''-t kaptam (már ami a menürendszert, a feliratozást és hangsávokat illeti),de az ehhez kapott képminőség már nagyon viszonylagos volt (amit az elérhető legkisebb fájlméret megcélzásával kaptam). Ha mondjuk egy ugyanekkora méretű menü nélküli,de feliratos ac3-as hangú mpeg4 alapú videóhoz hasonlítanám, akkor azt mondanám,hogy SZAR,de mivel ez most nem csak a minőségről szól és nem is mpeg4, így csak azt mondom,hogy olyan volt mint 1 jobb video cd vagy egy rosszabb svcd!
A kép elég homályos és sokszor opálos meg színszegény is volt,de hát valahová ki kellett dobni azt a 7Gb-nyi ''felesleget''!
Persze a programot tudatosan teszteltem ennyire szélsőséges paraméterekkel, hisz végülis a fejlesztők a RATDVD nonprofit jellegű marketingdumájában egyik előnyét pont a fájlméret csökkentésében és mindemellett mégis a minőségben jelölték meg.
A filmet CRT monitoron nézve a képminőség az elfogadható, nézhető kategóriába esik, míg 74cm-es TV-n nézve már inkáb a videokamerával készült mozis kalózvideókra emlékeztetett.
Bár nem győzöm ismételni, hogy itt most egy (n)agyon tömörített filmről van szó, nyilván elképzelhető és valószínű is, hogy picit magasabb végfájlméretnél látványosan jobb erdményt lehetne elérni, főleg ha az eredeti film is rövidebb és kisebb méretű lenne (mondjuk egy átlagos film 1 óra 45 perc körüli és 5-6Gb egy dvd-video lemezen).
De ezt már kísérletezgesse ki más....
Összeségében elmondhatom,hogy bár csodát nem tett a fejlesztő,de sokak örömét szolgálhatja egy dvd-video ''közeli''
(pontosabban elég távoli,de ''hasonló'') élmény, amit mindenki eldönthet, mennyire éri meg neki a menü és extra lehetősége a fájlméret és képminőség rovására. Ha lesznek beállítási paraméterek is majd a szoftverben, akkor talán lehet sokmindennel ''trükközni'' és nem véletlenül használok annyi idézőjelet, hisz ezzel is csak a dolgok viszonylagosságát hangsúlyozom,ami itt is erőteljesen dominál!
Egy biztos, nekem szimpatikus volt az .image vagy .iso féle ''mindent egy fájlba bele'' elképzelés, de azért nem valószínű, hogy most ''átállok'' a másik oldalra!
...ha még kiderül valami, akkor szólok...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
na mindegy...