Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazs87
tag
a tkinter sztem elég fapados. Valami olyasmi felületben gondolkodom mint a visual studio/embarcadero
behúzogatod a gombokat, modulokat, timereket, editet, labeleket... és az események alá fűzöd a saját kódjaid.
Az esetleges helytelen megfogalmazásért elnézést, de remélem most már érthető mire gondolok. -
Bazs87
tag
ohh :p
azt hallottam egy ismerőstől, hogy ha nincs kapcsolat x ideig, akkor visszaáll energiatakarékosba. Neten gyorsban rákerestem, hátha van hozzá linuxos driver...van, csak még nem volt időm/erőm foglalkozni vele
esetleg nem csináltál még ilyen beállítást, hogy ez a delay-es rész ki legyen lőve.
Amúgy gond nélkül működik az első két órában, nem hardveres hibára tippelek, továbbá ezt is újonnan vettem (persze ebay meg a kínai gyártás nem a legjobb komó)
-
Bazs87
tag
válasz
stopperos
üzenetére
Köszönöm, hogy észrevettétek a kérdésem!
1,7 amperes tápot használok. elvileg eredeti raspihez conradból.
cigam:
SSH-val nem próbálkoztam, egyből VNC-vel kezdtem, ami működik, de az autoindításig nem jutottam el az előzőleg leírt hiba okán. Érdemes lenne SSH-zni?A másik gond, a wifi csatlakozóval van, 2 óra után, ha nincs kapcsolat lekapcsolja magát és újra be kell lépni a hálózatra. Ez VNC-nél vagy ftpnél elég zavaró.
Erről lenne szó: [link] -
Bazs87
tag
Sziasztok!
A fórum visszaolvasása még tart, de szeretném kérni a segítségeteket az alábbi témában:
A reboot után megjelenik a login felület, amibe ha rossz bejelentkező adatokat írok be(user...pass), akkor jelzi, hogy hibás, ha jók az adatok akkor elkezd bejelentkezni és visszaugrik a login ablakra, mindezt egy végtelenített ciklusban.
"B+"-nál tapasztaltam a problémát. Próbáltam már több SD kártyát és raspbian verziót(az utolsó 3-at), az első eset egy update/upgrade + ftp szerver installálásakor jött elő, azóta amint installálok rögtön az első rebootnál "megdöglik"(vnc, samba, flask + boot config - a ds18b20 miatt megy rá). Rendeltem már új kártyát is, ami biztosan kompatibilis, de már kezdek kételkedni. Ha nem hardveres a gond, akkor valamelyik update fájllal jön a baj. Minden installkor csinálok update/upgrade-t a samba miatt.
Ha valaki találkozott a problémával és megoldotta azt szeretném kérni a segítségét!
Mióta megvan gyakorlatilag bugtól bugig lépkedek, ez normális? Talán az újabb oprendszerek nem lettek teljes körűen letesztelve a régebbi modelleken?Köszi előre is!
Bazs87
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 26
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- MiniITX 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann