- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szőrös
veterán
Diginél is ugyan ennyi a feltöltés:
Retrieving information for the selected server...
Hosted by Digi Kft (Budapest) [0.74 km]: 5.604 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 834.96 Mbit/s
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 4.12 Mbit/sValami turpisság lesz itt valahol.
szerk.: ok, a letöltési sebesség konzolos mérés alapján jó, a feltöltési meg a webes mérés alapján. De hogy ez miért van így?
-
Szőrös
veterán
válasz
Szőrös #37398 üzenetére
Hmm ez valami webes hülyeség lesz, konzolból speedtestel már ez van
speedtest
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from Magyar Telekom (*****)...
Retrieving speedtest.net server list...
Selecting best server based on ping...
Hosted by JZT Informatikai Kft (Budapest) [0.06 km]: 4.814 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 817.27 Mbit/s
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 4.14 Mbit/sEz majdnem jó, az upload viszont nagyon kevés.
-
Szőrös
veterán
Köszi, próbáltam ezt is de sehogy se akarta. Feladtam közben ezt a Pi-s ubuntuzást, iszonyat lassú az egész. Sima browser page load meg tab váltás is baromi lassú, 1080p yt videó szaggat. Rasbpianon meg ezek simán mennek.
Viszont másik kérdés: Pi4-ben ugye gigabites eth port van de méréseknél ez nagyon nem jön ki, vagy 100mbit-et mérnek vagy annyit se pedig az látszik, h a port 1000 mbit full duplexen van. Ez most hogy?
-
Szőrös
veterán
Hali, Pi4-en használ valaki ubuntu-t? 20.04 felment, működik is ubuntu dekstoppal de a felbontást az istennek se tudom beállítani, 1280*720-as bármit is csinálok. Próbáltam xrandr-el mókolni terminálból de úgy se megy. Tipp mit kéne csinálnom?
-
Szőrös
veterán
Hali, sd kártya image mentéssel kapcsolatban kérdés: azt hogy lehet megcsinálni, h a kártyán lévő valós foglalt tárhely legyen lementve img fileba? Win32 disk imager ugye a teljes kártyát menti le. Van erre vmi más app esetleg?
-
Szőrös
veterán
Na a Pi3-on nem lehet normálisan böngészni témához: lehet azért, raspbian lite + x + mate +chromium ezen már majdnem olyan mint egy normál deskop gépen. Majdnem
Azért érezni néha egy kis akadást de bőven élvezhető, sőt yt-on 720p-s videó lejátszást is egész jól viszi.Na és ha már mate, van aki raspbianon használja? Elég karcsún ment fel, gyk alig van hozzá vmi applet alapból, még network/cpu monitoring sincs hozzá. Ezt vmi csomagban le lehet kapni?
-
Szőrös
veterán
Srácok raspbianra (Pi3) van valami normális browser? Chromium nálam egy katasztrófa, érzésre olyan mint a betárcsázós időszak (pedig gigás netem van
). Luakit-et próbáltam, az meg kicsit fapados.
-
Szőrös
veterán
Sziasztok, Pi 3-hoz tudtok esetleg ehhez hasonló passzív házat? Eddig nem nagyon találtam.
-
Szőrös
veterán
Sziasztok, van valahol olyan leírás ami alapján egy láma is viszonylag könnyen meg tud csinálni pi3-al meg usb-s vagy ip-s kamerával egy házitátkol biztonsági kamera rendszert?
A pi3 adott, usb-s kam szintén, már csak valami jó megoldás kéne. Próbáltam keresgélni, de gondoltam itt már van aki csinált ilyet, vagy tudja hogyan kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Építő/felújító topik
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- NBA és kosárlabda topic
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Kés topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest