- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy wassermann is írja, bármi is okozhatja. Minden alkatrész hőt termel, ezáltal tágul. Ez okozhatja azt, hogy egy hajszálrepedés miatt bárhol megszűnhet a kontaktus, ami bármilyen hibát, adott esetben a rendszer lefagyását okozza. Ez lehet a NYÁK huzalozása, egy forrasztás, de még az alkatrészen belül fellépő hiba is. Otthoni körülmények között szinte lehetetlen beazonosítani.
-
Marcsello31
őstag
Meg kellene mérni külső lézeres hőmérővel, hogy valójában hány fokra melegszik fel, de sztem itt más lehet a gond, lehet hogy komolyabb a baj, Nekem is beindult gond nélkül borda mentesen a raspim. Van egy ismerősöm, ő is rá kérdezett hogy milyen hogy megy ez a ketyere, említettem neki hogy ha vesz is, vagy 8gés raspit vegyen vagy android tvboxot, ott is van már 8gés változat. Nincs több ötletem hogy mi okozza, ha mindent végig néztetek.
-
Marcsello31
őstag
Szia! Nekem is van egy Raspberry-pi4em 8gigabyteos változat. Nekem nem csinál ilyesmit, viszont én pasztáztam azokat részeket ahol kellett, ahol hozzá ért a hűtöborda, nekem így maximum 40Fokig megy fel 4 óra aktív film használat után, alapjáraton 36fok körül van, már ha igaz amit mond. Nálad eredeti táppal megy a gép? próbáltad már esetleg powerbankal megnézni? Le vannak pasztázva a fontos részei?
Én jelenleg android 12őt használok raspberry 8gbyteos gépemen. Gyári adapterrel tartozékokkal.
-
jel1
aktív tag
Okéé, megvan a probléma. SoC túlmelegedés!!
Nem értem miért... 1-3%-on megy, alapjáraton, mégis kikapcsol.
A lényeg az, hogy azt figyeltem meg, hogy eléggé forrócska, és hogyha fújom a hűtőbordát, akkor az ACT LED abbahagyja a villogást. Szóval adtam neki egy aktív hűtőt,és normálisan elindult. Sajnos így is használhatatlan, mert max 5 percig tudom tartani a hőmérsékletet.
Van rajta egy http felület, amin ír ki hőmérsékletet, kb 43°C felett kapcsol ki. Ez nem tűnik reálisnak. Valószínűleg magasabb, de a 85 az meg túlzásnak tűnik érzésre (fogdostam a hűtőbordát).
Mi a megoldás erre?Lehet amúgy valami log fájlt csinálni, ami rögzíti a pi hőmérsékleteit?
Amúgy egy ilyen hűtőbordája van (itt most nincs rögzítve, de amúgy rendben van a kontakt, forrósodik is a hűtőborda-átveszi a hőt, szerintem bőven 50 fok fölé megy, amikor már kikapcsol, hazudik a felületem, vagy nem tudom.)
Ja, és próbáltam mindenféle oprendszerrel, szóval nem szoftveres a gond.
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen notebookot vegyek?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged