Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Den

veterán

válasz moli.hu #9236 üzenetére

Ha nem olvastad volna az előzményeket. Van egy 3d nyomtatóm, amit a hozzá kapcsolt raspival használok az octopi segítségével. A nyomtató tápja gyenge, ki akarom cserélni egy 400 wattos atx-re, ami ha már úgyis ad öt voltot táplálhatná a raspit és egy usb hubot is. Mivel a raspira nincs monitor és billentyűzet kapcsolva, ezért nehézkes rendesen leállítani ezért vettem egy ilyet: [link] amivel egy nyomógombbal leállítható a raspi. De szeretném úgy megcsinálni, hogy az atx raspi ne a pi 5 voltját kapcsolgassam hanem az atx tápot, mert így egy gombbal mindharom eszköz (raspi, 3d nyomtató, aktív usb hub) leállítható. Ehhez már megkaptam a segítséget, mar minden komponens megvan, és szeretném ezt az egészet egy rendszerré összerakni, de a táp, a raspi, az usb hub és a raspiatx egy asztalba lesz beépitve, és szeretném a kábelezést célszerűen és elegánsan megoldani.

• Den

veterán

válasz moli.hu #9236 üzenetére

Nem, nyugi :) Tudom az atx kiosztását, ée a gpio kiosztását is, és eszemben sincs a tápcsatit a rsspi gpio satlakozójára dugni, ha esetleg úgy értetted. A linkelt wikipédia oldalakat ismerem, itt van megnyitva a gépemen, és pont egy olyan átalakító kábelt szeretnék csinálni, amit mondasz, mert bár a tápot erre a célra vettem és nem valószínű hogy valaha pc-be kerül (tíz éve nincs desktop pc-m és ahogy most kinéz már nem is lesz), nem akarom szétbarmolni a táb eredti kábelét és csatlakozóját. Tehát dzeretném úgy megoldani, hogy a táp használni kívánt csatlakozók (egyelőre a hosszú, asszem molex nevű, és a p4 lesz használva) És a többi eszköz csatlakozó (mikro usb, egy hengeres tápvsati, és egy sorkapocs) között oldható kapcsolat legyen. A táp tűit lemérhetem, de ettől még az online elektronikai boltokban megtalálható többezer csatlakozó közül nem tudom mit keressek. Az atxraspit úgy szállították, hogy egy mikro usb van beforrasztva, adtak mellé egy szakasz pin headert asszem hat tűvel, meg van egy rakás forrasztási pont kialakítva, hogy azt forrasszak oda amit akarok (vezetéket, pin headert, teljes méretű usb csatit, stb.), de nem tudom mi a jó megoldás.
    Arra is gondoltam hogy mivel az atx raspi elég kicsi és a nagy molex csatiból három ág is kel neki, nyomtatok egy olyan tokot neki amit közvetlenül a molex csatira lehet dugni/pattintani, és a pi-hoz a két gpio-ra menő szálat egy szallagkábelen viszem. De még képlékeny, nem tudom merre induljak, az elektronikai cikkek kínálata akkora hogy laikusként teljesen elveszek benne. Próbáltam szallagkábelt is rendelni de abból is volt ezer féle, fogalmam sincs melyik lenne jó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés