- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15104 üzenetére
Van nekem is echte NAS, csak:
1. PATA illesztésű.
2. Nem szeretnék olyat, amiben mozgó alkatrész van.Ezt, ami van, úgy vettem használtan, már vagy 5 éve, a tápja volt eldurranva csak, szerencsére.
Raspi:
Hát igen, árak tekintetében abszolút nem éri meg a raspiból NAS-t faragni. Nálam is csak azért került sor rá, mert első körben a barátnőmnek okosítottam a raspival a TV-t, de nem használta, így morfolódott NAS-sá egy időre. Most, egy pár napja meg el is adtam, mintegy pénzalapot képezve a marsboardnak vagy a narancsos Pi-nek.
NAS with SD card by me:
Nincs 5 kártyaolvasó! Csak 5 SD foglalat van, pontosabban lesz. A feladat triviális. Kell egy cortex M4-es ARM, amiben már ott pihen a hálózati illesztő és csak fel kell drótozni 8 minusz egy plusz öt lábra az SD foglalatokat (az 5 láb a chip enable per SD kártya (ezzel választom ki, hogy melyik SD-t írom, vagy olvasom), a hét (8-1) meg közös (data, clock, stb)).
Mivel az 5 közül egyszerre csak egyet olvasok vagy írok majd, így nem kell külső ram-ot illeszteni a procihoz.
A többi már csak szoftver, ill. firmware kérdése. Először akartam wifi-t is implementálni, de rájöttem, hogy tök fölösleges, mert itthon nem fogom sem telóról, sem tabról olvasni a NAS-t, a többi gép meg dróton (utp) van.
Most éppen azt számolgatom, hogy talán elég lesz m3-as proci is, az meg szinte fillérekbe (kb. 1000 Ft) kerül.Az adattárolás biztonsága nem gond, mivel az SD-ket korlátlan számban lehet olvasni, írni már kevésbé, ez igaz, de hát én inkább olvasni fogom őket, írni viszont csak ritkán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elfelejtettem a film címét
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest