- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
Szevam #11336 üzenetére
Nem volt Pi, nyilván itt sokaknak van, és esetleg akad, akinek mindkettő.
Ettől függetlenül a Pi2 mindenféle forrás szerint jóval gyorsabb, többszörösen (1 magot azért nehéz egzakt módon összehasonlítani 4-gyel).
Árban azért túl sok különbség nincs, sztem most már nem illik ilyet venni csak speciális, beágyazott célokra, de netezésre tuti nem.Nekem legutolsó OpenElec van fent, simán megy, fasza. Még nem hasonlítottam össze mással, majd osmc-vel fogom, ha kijön valami nem alpha verzió.
Licensz nem lehet bonyolult, de egyelőre nem láttam be, hogy minek. DVD Rip (mpeg2) simán megy SW dekódolással. De nem lehet bonyi megvenni, CPU ID kell hozzá, párszáz forint, aztán pár nap múlva kapod emailben..
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Szevam #11336 üzenetére
A Raspberry Pi illetőleg, én már nem vennék régit, csak 2-est.
A médialejátszók közül talán az OSMC még túl korai, de ha van időd, simán kipróbálhatod mindhármat.
A codec-et a hardver azonosítód megadása után kapott két jelszóval aktiválhatod, amit a config.txt-be tudsz beírni és csak a te hardveredre jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó belépő szintű gamer félkonfig
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- FM1 FÉLKONFIG, Gigabyte GA-A75M-DS2, AMD A4-3420, 4GB DDR3 Memória
- Asztali Konfig - z97 - 4770K - Sapphire RX580 8GB- 8 GB DDR3
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest