- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
Szevam #11336 üzenetére
Nem volt Pi, nyilván itt sokaknak van, és esetleg akad, akinek mindkettő.
Ettől függetlenül a Pi2 mindenféle forrás szerint jóval gyorsabb, többszörösen (1 magot azért nehéz egzakt módon összehasonlítani 4-gyel).
Árban azért túl sok különbség nincs, sztem most már nem illik ilyet venni csak speciális, beágyazott célokra, de netezésre tuti nem.Nekem legutolsó OpenElec van fent, simán megy, fasza. Még nem hasonlítottam össze mással, majd osmc-vel fogom, ha kijön valami nem alpha verzió.
Licensz nem lehet bonyolult, de egyelőre nem láttam be, hogy minek. DVD Rip (mpeg2) simán megy SW dekódolással. De nem lehet bonyi megvenni, CPU ID kell hozzá, párszáz forint, aztán pár nap múlva kapod emailben..
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Szevam #11336 üzenetére
A Raspberry Pi illetőleg, én már nem vennék régit, csak 2-est.
A médialejátszók közül talán az OSMC még túl korai, de ha van időd, simán kipróbálhatod mindhármat.
A codec-et a hardver azonosítód megadása után kapott két jelszóval aktiválhatod, amit a config.txt-be tudsz beírni és csak a te hardveredre jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Drón topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Formula-1
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest