- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tupacamaru #18063 üzenetére
Ez a téma engem is érdekel
Az usb átalakító egy egyszerű OTG?
A málnás wifi-ben vajon milyen chipset van? ebbenazbest köszönöm a linket, lesni fogom
-
És még egy kérdés így lefekvés előtt
Aki vett már zero-t mit javasol, melyik oldalt nézzem, vagy iratkozzak fel értesítésre? -
Pi Face kamera kábele meddig hosszabbítható?
-
-
Bocsánat a nem pontos fogalmazásert.
Azt értem alatta hogy wlan0-om van, a sudo iwlist wlan0 scan parancsra ki is listázza az elérhető hálózatokat, csak épp csatlakozni nem tudok.
Így ebből arra mertem következtetni, hogy drivert nem kell külön keresnem.
lsusb Is ki listázza, egy RT5370 wirelles adapterként azonosítja -
Próbálta már valaki ezt a fajta wifi modult?
(Ebay-es) nem nagyon tudom rá venni hogy csatlakozzon a hálóra -
-
-
ez miért nem működik vajon?
auto lo
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 192.168.1.200
gateway 192.168.1.1
netmask 255.255.255.0 -
-
-
válasz
MaCS_70 #17609 üzenetére
Köszi, ki próbálom a kábel cserét, esetleg a telefonom töltőjét is.
Mivel ugye GPIO porton táplálom, így saját gyártású kábelen kapja a szuflát. Lehet csinálok egy másikat.
Illetve rendeltem egy 5V 10A-es tápot, amit be fogok kötni az USB HUB-ba.
fesz mérő modul nincs a prociba mint a hőmérő szenzor? -
félig off, de hátha.. szóval adott egy HP LaserJet1000-es USB-s nyomtató. A gond, hogy nem csinálnak hozzá már 64 bites win drivert. Viszont Linux driver van. Az jutott eszembe, hogy be faragnál Pi alá, és rajta keresztül nyomtatnék. Ez megoldható vajon? Csak kérdés, hogy ilyenkor is kell vajon a win-nek driver? Vagy elég a hálózati megosztott nyomtatót "megjelölni" és kész?
-
-
Én OSMC-t használok, de itt Ti szinte mind OpenElec-et. Jobb lenne?
-
-
válasz
cinemazealot #17166 üzenetére
de szebb mint egy noti
-
válasz
azbest #17043 üzenetére
itt nyilván a lényeg, hogy az egyik kijelző, ami lehet bármi, ha splitterel van osztva, el van látva egy érintő képernyővel. Én szerintem simán működhet a dolog, egyedül az előbb említett CEC amit nem tudom mennyire szereti az ilyen splittereket.
tamasgal: Vagy Te nem tükrözni szeretnéd a két képernyőt, hanem mondjuk a TV-n megy a film, vagy bármi, az érintő képernyőn meg csak mondjuk a funkció gombok?
-
válasz
lalimano #17031 üzenetére
Sosem próbáltam együtt, csak külön külön. És én eddig csak olyan adaptert láttam ami vagy egy, vagy az. Illetve ha MHL volt be dugva, akkor tölteni lehetett mellette USB-n, de az a port másra nem volt alkalmas. Mondjuk ez rég volt, lehet változott a dolog azóta, ki kéne próbálni.
envagyok: OSMC-n pl a menüben ki lehet kapcsolni az SSH-t. Nem lehet, hogy neked ez van ki nyomva?
-
válasz
wassermann #16963 üzenetére
Ez lehet így van, de 600 forint egy hűtőborda szettet nem összeg.
Meg ha semmit sem ér dizájnnal jóDe akkor mit szólnátok egy ilyenhez?
-
válasz
iSonic #16952 üzenetére
hát nekem a hálóban van az egyik, azért nem akarok rá ventit.
De majd be izzítom mennyire zavaró
A többi úgy is költözik egy rack-be, ami meg ventis, és mennek le a pincébe, így nem fog zavarnijaaa, de az valami lapos borda, amit nekem küldött az nagyon nem ilyen.
De jah, a második videón elég látványos ahogy le esik a hőmérséklete.
Az első videós viszont nagyon tetszik.
A proci saját hőmérséklet szenzorát használja. Ha 45 fok fölötti, akkor elindítja a ventit 5 percre, majd újra vizsgálja a feltételt. Szép megoldás -
válasz
iSonic #16950 üzenetére
van a csomaghoz egy ragasztható réz lemez. Lehet azt kellett volna a procira nyomni, és úgy a venti?!
Mondjuk úgy is nyáron fog ki derülni, hogy mennyire kell a venti.
Addig meg jöhetnek az ötletek, hová is kéne be dugniAzért érdekes, mert elég spéci csatija van, így azt hittem a panelon lesz egy csati ennek...
-
válasz
iSonic #16934 üzenetére
rendeltem én is egy ventis házat egy ilyet, de igazából felesleges a venti szerintem.
Egyrészt, nem fél el a venti ha a hűtőbordát felragasztod. Másrészt meg így sem melegszik
(ja, és csatlakozó sincs direkbe a panelen, hogy arra lehetne kötni, én meg nem kezdtem kiépíteni) -
-
Valaki használ áram mérő szenzort Pi-hez? Olyat keresnék, ami indukciós elven működik.
-
Pi1 B és Pi2-nek a panel sarkán lévő furatai vajon meg egyeznek?
-
válasz
Feralheart #16768 üzenetére
1. file-ok tárolására, tehát file servernek a legelső pi is meg teszi.
2. Bár ezt a kérdést nem nagyon értem, de ha mégis, akkor VNC pl?
3. Mivel Sata port nincs rajta, így csak az USB-s küldő wincsi maradt. Nekem is úgy van. Viszont ahoz aktív USB HUB kell, mert a Pi USB-n nem tud akkora áramot le adni, ami a wincsinek kell. -
Próbált már valaki xbee-vel ds1820-at használni?
Sosem használtam még xbee-t. Régebben olvastam valahol hogy a lábára kötött adatot meg ismétli a vevőn. De most nézegettem bekotéseket és ott mindenhol tx/rx lábra van kötve a xbee nem gpio lábra. Ötlete valakinek? -
válasz
wassermann #16642 üzenetére
köszi, utána nézek
-
A hyperion leírásában lévő további 3 gombos funkciós dolog működik valakinek?
Nekem annyira nem. Írtam egy saját sűrített, de az se fut le, szóval nálam már a távirányító parancsnál elhal a dolog.
Valami ötlet? -
válasz
Flowtation #16382 üzenetére
Azt mondják a vezérlés nem változott, de nekem pl youtube-ról wifi-n keresztül simán megy a videó FullHD-be, miközben USB hub-ra kötött wincsire megy a le/fel töltés torrentről.
Nem nagyon értem a kérdést.
Egy sima töltő is elég sima kábellel, attól az SUB kimenete nem fog tudni magasabb áramot leadni.
Ezért van nekem is aktív USB HUB-om. -
válasz
Flowtation #16380 üzenetére
sok panasz volt Pi1-nél az USB kezelésre, elég gyenge pontja, így valószínű a wifi és a USB-s hangkártya együtt nem a legszerencsésebb páros.
Pi-n az USB ha jól emlékszem max 500mA-t tud. Ha ez elég az eszköznek megy, ha nem nem. -
válasz
Mr Dini #16281 üzenetére
Szia,
köszi a választ, de lehet rosszul tettem fel a kérdést. SMB persze be van kapcsolva, de nem file-okat akarnék megosztani, hanem komplett média folyamot. Tehát ahogy egy mai okos tv-nél is működik. A telefon össze van "párosítva" DLNA-n, és a telefonnal tartalmakat osztok meg a TV-re.
Vagy én tudom rosszul, és ilyet nem is tud a DLNA? -
Sziasztok,
Tegnap be izzítottam a Pi2-t, egy OSMC-vel, és az elmaradhatatlan hyperion-al
Nagyon állat, végre nem akad, szépen futA kérdésem az lenne, hogy DLNA-t hogy tudok OSMC alá állítani?
És nem a megosztásra gondolok a menübe, mert bekapcsoltam és a TV látja a Pi tartalmát, de én fordítva akarnám, tehát, hogy az Pi működjön mint DLNA vevő(?!), és a telefonról tudjak neki tartalmakat megosztani, vagy laptopról. -
Ma meg jött a Pi2-m... jee
Láttam olyat valahol, hogy ipari memória kártya.
Érdemes ilyet venni, vagy jó bármilyen normálisabb Class10-es is?
Illetve Pi1-nél volt olyan bajom, hogy ment a cucc éjjel nappal, akkor kb 1-2 havonta megnyekkent valami a memória kártyán, és csak full reinstall oldotta meg.
Remélem itt már nem lesz ilyen -
válasz
hodostamas #15668 üzenetére
Szia,
én csináltam ilyet, szép grafikonokat rajzoltattam vele meg minden
Melyik része érdekelne pontosan?
Csináltam azt, hogy SQL adatbázisba írtam az adatokat, és php-val csináltam egy felületet hozzá, illetve van ennél egyszerűbb megoldás is. Ezt érdemes átolvasni
http://humbletux.blogspot.hu/2012/12/yet-another-raspberry-pi-temperature.htmlIlletve ha jól emlékszem ide is be lehetett varázsolni:
http://store.raspberrypi.com/projects/rpi-monitor -
Sziasztok,
Rendeltem egy Pi2-t.
2-3 éve a Pi1-el sokat foglalkoztam, de kb 1 éve elmaradt, és a szekrényen porosodik.
Aztán most ismét elő került.
Egyik meglepetés számomra, hogy a Raspbmc-ből osmc lett.
Ambi light-ot szeretnék ismét csinálni. Remélhetőleg ezen a Pi2-n már jobban fognak futni a filmek.
Van benne beleépített boblight? Vagy érdemes még mindig a hyperiont használni? -
rPibolt.hu -n rendelheto a B+
-
már írtam, hogy 20-30 napos folyamatos üzem után a pi valamiért nálam mindig bekresselt. Egy újraindítás után már nem volt hajlandó elindulni, csak reinstall.
Próbáltam, hogy nem húzom a procit, de akkor is. Most memkarit cseréltem, hátha... -
válasz
DrojDtroll #8457 üzenetére
Nincs beállítva valami limit?
Aktív vagy passzív a port? -
Hogy tudom a raspbmc webes "taviranyitojat" kikapcsolni?
Elfoglalja a 80as portot, igy az apache nem indul (persze ha atirom pl 8080-ra akkor igen) -
hátha valakit érdekel egy pi ledekkel boblight-hoz
http://hardverapro.hu/apro/raspberry_pi__tap__mekari__50db_boblight_led#kommentek -
wassermann:
Akkor megnyugodtam hogy nem egyedi esetazbest: koszi az infokat. Igen, a pendrive-on mar en is gondolkodtam, foleg hogy huzva van a pi, mondjuk kulturált mértékben, 800mHz-re csak
-
Nekem harmadik alkalommal csinalja a pi, hogy 30 nap feltti uptime utan a reboot-ot kovetoen nem indul el. Csak power led. Ha ujra huzom jo lesz. Mi hal meg ilyenkor?
-
válasz
sanchomuzax #7897 üzenetére
nem tudom. Elvileg van minden féle streem cucc hozzá. Valóban?
-
Van arra valami megoldás hogy ha veszek egy kamerát, wifin sugarozva,es egy masik eszközön nezzem a kamera kepet? Letezik valami ilyen alkalmazás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bluetooth hangszórók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged