- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
válasz
wassermann #3561 üzenetére
Mit töltöttél le? Én a rasbiant, dd-vel kiírtam egy gagyi 2GB-s kártyára, 500mA-es táp bedug, sárga RCA csati ment a TV-re és működik. Egyszerű, mint a faék
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
wassermann #3462 üzenetére
Ezt mi alapján mondod? Esetleg 1-2 alkatrész paramétere romolhat, ha nagyon kínaiak.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #3425 üzenetére
Legfeljebb úgy, ha gpio felől tápolod és rev2-es (vagy átkötött) változatod van. Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyire lenne egészséges a micro usb betápnál átkötni a polyfuse-t, hogy ne korlátozza le a terhelhetőséget.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #3410 üzenetére
Nekem, az ebay-es ilyen, 450mA:
USB\VID_148F&PID_5370&REV_0101A külső antenna nélküli rtl8188cu 500mA-t mond magáról.
-
moli.hu
őstag
válasz
wassermann #3410 üzenetére
hat, ezert nem rendelek egyet, de a dx forumon hatha valaszolnak.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #3376 üzenetére
meg csak most kezd beerni a helyzet, 1 tunerrel csinaltam mar teszteket, haromnal meg lehetnek problemak. Harom tunerrel harom mux barmely csatornaja nezheto/rogzitheto elvileg. Ha osszeallt, akkor logoutra teszek fel reszleteket. Jellenleg pc alapon hasznalok hasonlot, armon par dologra jobban kell figyelni es a teljesitmenye is kissebb. Valamiert nem teljesen ugy viselkednek a tunerek, mint pecen. A bevaltabb eseten is mashogy kell beallitanom a tvheadendet, hogy a tuner kepes legyen tobb csatornat egyszzerre adni, a masik tuner meg rosszul mukodik. Most arra tippelek hogy valamilyen kernel forditasi parameter mas.
-
sztanozs
veterán
válasz
wassermann #3365 üzenetére
Sőt, az a gond a multifuse-zal, hogy a növekvő fogyasztás mellett nő az ellenállása, és így csökken a board-on a feszültség. Ez okozza (okozhatja) a fagyásokat a nagyobb energiafelvételű cuccoknál. Próbáld meg GPIO-n vagy USB kimeneten táplálni.
-
Osiris
őstag
válasz
wassermann #3342 üzenetére
Van, de most nem vagyok a gép közelében. Este meg fogom mérni.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
wassermann #3255 üzenetére
akkor marad ez:
USB Hub -> RPi -> GPiO -> LED megoldas, vegulis elbirja igy az osszes eszkozt, csak forditva nem.
(ez egy chase test, fegig fut a feny szint valtva, usbhub ad aramot) -
basiC
tag
válasz
wassermann #3203 üzenetére
Nagyjából egyszerre rendeltük 1 ismerőssel, csak nekem 4 héttel később ért ide. Film lejátszásra akartam volna csak használni, semmi egyébre. Arra viszont lassúnak találtam a haver gépét. Ezért amikor megjött, megnéztem és kész. Viheti aki kockulni szeretne vele.
-
Osiris
őstag
válasz
wassermann #3089 üzenetére
Nem.
Más:
A RaspBMC mennyire nevezhető stabilnak? Nálam mikor leállítanám a rendszert (shutdown) Minden második alkalommal megfagy. Az SD és a LAN akitivitást jelző led egy darabig még villog, de a képernyő kimerevedik és nem jut el abba az állapotba amibe ilyenkor szokot (lejapcsol és csak a piros led világít).
Ez a jelenség friss telepítéskor tuning nélkül is jelentkezett nálam, így azt gondolom a hiba a RaspBMC-ben lehet. Találkozott már ezzel a jelenséggel valaki? -
azbest
félisten
válasz
wassermann #3044 üzenetére
A pi is hardveres dekódolással végzi a videójátszást (h264/avc l4.1, xvid, és ha megvesszük hozzá, akkor VC1 és MPEG2). Van amit szoftveresen is elbírna, de amik eddig használható szinten voltak, azok mind a VideoCore IV -re támaszkodtak. Ellenben a firmware módosításával sok mindent ki lehet még hozni belőle, a hivatalos fórumon lehet ezekről olvasni néha (pl mpeg4 avc dekódoláson is változtattak, mert egy olyan felesleges koverzió is volt korábban, amit a gpu maga lekezelhet vagy éppen a deinterlace használhatósága is csak most jött be). Bárcsak a broadcom crystal hd megoldásához is ilyen direkt support lenne, mint a pi -nél, mert ott is bőven lenne még mit javítani a működésen.
Egyébként most láttam a logban hogy 100MHz-re vették az sdkártya-olvasó órajelét, szóval lehet megint lesz egy sebesség ugrás ezen a téren.
-
PistiSan
addikt
válasz
wassermann #3041 üzenetére
Minden média lejátszós topikban ezen problémáznak most..... ha nem veszem észre akkor nyilván nem zavar, ezért érdekelne hogy a raspi tud e ilyen lejátszást vagy sem, mert ha nem, akkor én is azok körébe tartozom akik nem észlelik a "problémát" és ha média lejátszót veszek akkor nem kell erre odafigyelnem.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
wassermann #3026 üzenetére
Met nem ertek hozza es csak azt tudom megcsinalni amit mar mas megcsinalt, es o igy csinalta meg
plusz a szakaszos szalagos megoldas tobb bekotest igenyel, ez pedig csak egyet. Es ahogy latod a videokon, hibatlan
-
válasz
wassermann #2975 üzenetére
Nem sokkal lassabb mint egy régebbi eeepc. Szerintem ha van html5 gyorsítással akkor akár hd-s youtube videókat is kellene vinnie.
Annyi hogy kevés weblapot érdemes rajta nyitva tartani. Lassú, de azért használható. Sima midorit használom, persze nem minden megy vele.
Chromium összeomlik, sőt ha vnc-n keresztül nézem akkor azt is "magával rántja".Más:
SSH-ból létezik valami egyszerű (és biztonságos) web alapú megoldás?
Melóhelyen nincs nyitva 22-es port, és kényelmesebb lenne egy weblapon irkálni mint külön puttyozni. Esetleg extrának webes felületű (S)FTP kliens? -
törölt tag
válasz
wassermann #2942 üzenetére
Igen, eszembe jutott, már nincs alatta amióta átköltöztettem az asztal alá.
Csak a tv mögött, a mélynyomó burkolata olyan fémesnek tűnt, bár nem az, műanyag), gondoltam jobb nem kockázni. Bár egy sima papírlap is jó lett volna, szigetel.
Viszont a málaj-féle doboz egész jónak néz ki, lehet meg kellene valami ilyesmit csinálni. Mondjuk, most úgyis a szoftveres dolgokkal vagyok elfoglalva inkább, úgy se látom a "kicsikét", ssh-n tartjuk a kapcsolatot, akkor meg felesleges.
-
fo_di
őstag
válasz
wassermann #2877 üzenetére
szerintem valahol a facebook aláírnivalójában van erre is kitétel, hogy felhasználhatják a képedet
egyébként meg a kapu alá kirakod, hogy kamerával megfigyelt terület és kész -
sad_Vamp
őstag
válasz
wassermann #2849 üzenetére
olcsó gép kell műhelybe(szóval nem egy finom környezet), internet eléréssel (gmail, YT, hotmail satöbbi), zene és videó lejátszással. Nem is PC-s tudást várnék el, inkább okostelefon/tablet
Azért kérdem h mi a szitu, pl abban a "wheezy" linuxban ami hozzá ajánlanak mi van ezekből alapból és hogy működik.
-
sztanozs
veterán
válasz
wassermann #2849 üzenetére
csak HDMI-s médialejátszót
Szeretnék egy PC-t venni, de nem kell drága, csak játékra lesz.Szóval médialejátszó is csak kompromisszumokkal lesz belőle...
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #2841 üzenetére
Nemrég a kollégáknak bemutattam* a raspi-t és betettem ezt a képet a diába:
It Crowd - made in Britain*(aki jártasabb valamiben, az bemutatja a többieknek, amolyan látókör szélesítés gyanánt)
(#2840) instantwater:
ha csak egy egeret és billentyűzetet kötsz az usb-re, akkor valószínűleg elég csak a pi-t tápolni valamilyen jobb telefontöltővel. Ha viszont már energiára éhesebb perifériákat is kötnél rá (wifi, tv tuner, usb winyó...), akkor nélkülözhetetlen egy aktív hub. Hamarosan már cask az újabb reviziósat kapni, amelyiken az usb portok 100mA áram limitálását megszüntették. De ezeknél is megvan a betáp 700mA limitje, ami még mindig ajánlottá teheti aktív hub használatát. Az hogy mennyire neves vagy nem neves, azt nem tudom megítélni. Ha ráírják a hubra és a tápra, hogy mik a paraméterei, akkor arra lehet hagyatkozni. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #2832 üzenetére
Ezen a változaton nincsen, de ebay-en volt hangkimenetes is. Egyébként nem hülyeség az a változat, mert nagyon zajos a pi analóg kimenete.
Viszont ahogy olvasom a d1 diódát jó eséllyel kisütheti, mert jóval 50mA felett fogyaszt. Rá kéne hekkelni külső tápot (usb madzag), amit gyárilag nem tettek
Valaki betett képet egy másik fajta hátuljáról, az tán 400mA-t evett. A D1 meg max 200-ig nem füstöl. Nameg az idióta 700mA korlát a pi tápbemeneténél.... [link] -
isila
csendes tag
válasz
wassermann #2814 üzenetére
Az lehet.Köszönöm.Várok türelemmel.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #2646 üzenetére
Valamivel persze gyengébb, mint egy rendes antennás eszköz, de egy falon keresztül sem volt probléma vele. Ellenben a windows ap módja használhatatlan volt, többféle wifi cuccal kipróbáltam és mindig instabil ócskaság maradt. Linux alatt valószínűleg ezt is jobban tudná.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
wassermann #2642 üzenetére
Mennyire nagyon?
fo_di:
Ebay-esek mind tudjnak AP-t?
wmv7, wmv8 mennyire elterjedt? -
tomas01
aktív tag
válasz
wassermann #2601 üzenetére
Azt tudom,csak a fenti hozzászóló leírása alapján nekem a mappa tartalma üres :/
-
tomas01
aktív tag
válasz
wassermann #2551 üzenetére
A hdmi-nél jön ki hang de internet rádiót hallgatok vele és a sima alaplapi hangkártyája nagyon nagyon zajos.
-
alex1122
csendes tag
válasz
wassermann #2427 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet (openelec-el)
Bitrate........: 12565 kbps
Frame size.....: 1920x816px
FPS............: 23.976
Codec..........: x264
Video.......: X264 8100Kbps
Frame.Rate..: 23.976
Resolution..: 1920x800
ezeknél a videóknál. Ez viszont tökéletes: Video codec..........: AVC / High @ L4.1
Video format.........: MKV
Video bitrate........: 15.0 Mbps
Video resolution.....: 1920x800
Video fps............: 23.976
HDMI monitor, analóg sztereó hang, USB vinyó. -
válasz
wassermann #2420 üzenetére
Akkor marad a TP-Link usb -s antennás cucc.
-
zola8van8
tag
válasz
wassermann #2387 üzenetére
Már látom is, ext2-vel kb 150Mb tudott leszedni egyszerre
Szerk: Holnap újratelepítem vagy nézek másik klienst, hátha megjavul
-
izisz
senior tag
válasz
wassermann #2277 üzenetére
Igazad van teljesen, de ezt hagynám utolsó lehetsőgének, mert sok idő az oda-vissza út szerintem (+warranty void, hogy beleforrasztottam és hát nem a legszebb munkám
)
-
Warter
addikt
válasz
wassermann #2209 üzenetére
Van egy Trust bill+hanyattegér kombom, ha teljesértékű cuccal akarok játszani az elég hozzá, itt kicsit más lenne a cél, de azt hiszem meg fogok elégedni az 5 dolláros távirányítóval, feleslegesen nem adok ki ennyi pénzt.
-
válasz
wassermann #2193 üzenetére
Jó tudni. Akkor az Orion DVD lejátszómmal vajh' miért nem csinálta? Vagy csak nem vettem észre?
MOD: Valami jó kis távirányítási megoldást / infravevőt nem tudsz esetleg Mo-n ami kompatibilis az RPi-vel? Valamit ki kéne találnom az irányításra.
Üdv. core2
-
zsibvásár
csendes tag
válasz
wassermann #2145 üzenetére
Ahhoz szerintem a CD tok túl gyenge. Mármint a csavarozáshoz. Kb 1 mm. Azért kösz a próbálkozást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest