- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
havri1 #18274 üzenetére
Én a legegyszerűbb módot használom: OpenELEC RPi Config és ehhez video guide. Ha meg van, az egyik ablakban ott találod az MPEG-2 és VC-1 license-ek helyét, ahova a mailben kapott (csak az egyenlőség jel utáni részt!) beírod, majd OK, automatikus restart és ennyi.
Lehet parancssorból és/vagy .txt szerkesztéssel de én ahhoz láma vagyok. -
szasanyi
félisten
válasz
havri1 #18272 üzenetére
Elég, ha 1-2 esetben belefutsz mint én is. 516 HUF volt (normális helyen egy kávé ára), 1x megveszem azt nincs rá gond. De, hogy mennyire elterjedt...?
-
szasanyi
félisten
No, lám csak Te nem a VC-1 kódolású filmbe futottál bele hanem az MPEG-2 problémába. Itt a megoldás, nemrég írtam le megint bár már veled beszéltem erről.
-
szasanyi
félisten
válasz
havri1 #18247 üzenetére
Asszem alapból nincs hardveres gyorsítás ugyanúgy mint VC-1 esetén. Ez kell ahhoz, be legyen kapcsolvaés teljesen megszűnik. Én VC-1 esetén tapasztaltam meg problémát, és mondhatom a VC-1 license key valóban megoldotta a gondot, és kifogástalan lejátszást eredményez.
havri1 MOD - igen, szerintem arra való. VC-1 license ahhoz nem kell, de egy VC-1 kódolású film nézhetetlen anélkül.
harylmu: nem ehhez kell a fent említett, VC-1 esetén is szükséges license key?
Beni2360: szívesen!
-
szasanyi
félisten
válasz
Beni2360 #18240 üzenetére
Igen, sajnos tényleg "harcoltam" kicsit, leginkább tudatlanság okán. A Linux és a RPi2 teljesen idegen volt nekem, ezért elsőként el is zárkóztam ettől a lehetőségtől mert ezt el akartam kerülni. Meg is rendeltem egy HiMedia Q5-öt ami nekem ideális lett volna és a 40k-s ára is elfogadható volt - de pár nap után közölték, hogy nem tudják teljesíteni a rendelést, mert mint tudjuk megszűnt ez a sorozat, és április környékére várható az utód. Kérdés persze, hogy Mo-i forgalmazója lesz-e, és ha igen mennyiért? Mivel ~45k volt a keret ezzel a jó lehetőségek tárháza ki is merült így csak a RPi2 marad alternatívaként, ezért gondoltam megpróbálkozok vele.
De, hogy a kérdéseidre is válaszoljak:
- nálam csak az Official OpenELEC 6.0.1 (Kodi 15.2) plusz az OpenELEC RPi Config (a parancssoros téma meg a .txt szerkesztés nekem nem fekszik, de ezzel az USB áramerőssége és a VC-1 licence key könnyedén alkalmazható volt) illetve egy időjárás kiegészítő van fent
- csak közvetlen csatlakozású (Samsung M3) HDD-ről nézek filmeket (.mkv, 1920x1080, 26.7 Mbps, 23.976 fps, AVC High L4.1 illetve MPEG-4 AVC Video, 12598 kbps, 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1 valamint .mkv VC-1 Advanced@L3, 1920x1080, 23.976 fps a leggyakoribbak)
- a hálózathoz Tenda W311MI USB WiFi-t használok (ez egy olcsó, de kifogástalan Plug & Play eszköz ami azért kellett mert vezetékes net nincs ott ahol a RPi2) csak a programok letöltésére, frissítésére és a folyamatos netkapcsolat érdekében kell (ha utóbbi nincs akkor mindig 1970.január 01. 00:00 az idő)
- az említett programok telepítés és használata pofonegyszerű és gyors (!) és szerintem villámgyors a léptetés / keresés is (ehhez egeret használok, ahol görgővel is, lejátszási állapotjelző sávra kattintva is vagy 4x-32x gyorsításra lépve is azonnal csinálja amit kell)
- problémák azt követően jelentkeztek, ahogy az alfa állapotú Kodi 17 felkerült ezért azt egyelőre hanyagolom
Én amiket megvettem (RPi2, ház, adapter) szállítással és hazai garanciával együtt 16,5k volt ami nagyon barátságos ár, ami szerethetővé teszi teszi ezt a kis eszközt. Vettem hozzá egy ilyet (akkor 4k volt szintén kiszállítva, hazai garival ugye) de most nem ezzel hanem egy 16GB Samsung MicroSDHC Class10 kártyával használom (mindkettővel kifogástalanul működik). A nehézségeim ellenére is örülök, hogy ezt választottam és csak ajánlani tudom!Az egyéb tudását még nem is próbáltam mivel csak médialejátszónak kell.
-
szasanyi
félisten
válasz
dugesz77 #18238 üzenetére
Nálam jó az OE 6.0.1 - kivéve a BD 3D ISO fájlokat, amiket csak 2D-ben tud megjeleníteni. Más problémát eddig nem tapasztaltam, persze amíg fel nem tettem a Kodi 17-et (ami ugye átírta az említett verziójú OE-t is). Viszont ez így nem jó, így asszem marad az eredeti felállás nem lesz 3D ISO csak ha már a problémák ki lettek javítva. Ahogy nézem az meg valszeg nem mostanság várható.
-
szasanyi
félisten
Kodi 17 nem rakható fel úgy, hogy az OpenELEC-et (is) ne írja felül? Talán ez az oka, talán nem de ha a Kodi 17-re frissítek a rendszer nem olyan sima, gördülékeny (mint az Official OE 6.0.1 + Kodi 15.2) ill. a filmek ha léptetek akadnak. Más tapasztalt hasonlót vagy csak nálam lehet vmi bibi?
-
szasanyi
félisten
Zenehallgatás alatt ki akarom kapcsolni a tévét (mert minek menjen a RPi + erősítő mellett) de az kikapcsolja a RPi2-t is (pontosabban alvó módba rakja, mert kép nincs de billentyűzettel visszajön minden). Mit kell csinálni, hogy ez ne így legyen?
-
szasanyi
félisten
válasz
Froclee #18166 üzenetére
Nem ott nyitottam meg, de ez jelent meg... nem értem én ezt. Most áthelyeztem a WiFi adaptert egy USB hosszabbítóval majd újraindítottam és jó!
Bemásoltam az update fájlt és újraindítás után telepítette is. Most megy a BD 3D ISO is, és újabb menüpontok van amiket eddig nem láttam.
-
szasanyi
félisten
válasz
bogabi #18158 üzenetére
Nemtom, de ez miért lényeges? Nem hálózaton keresztül akarok lejátszani vieó(ka)t.
harylmu: de, bejön... ez:
Mit kezdjek ezzel?
to all: feltelepítettem a OpenELEC Dev Update-et de fogalmam sincs, hogy az alábbi oldalon lévő fájlok közül melyik frissíti a Kodi jelenlegi 15.2 verzióját 17-re.
-
szasanyi
félisten
válasz
KillahHornet #18155 üzenetére
Meglesem, köszi!
-
szasanyi
félisten
OpenELEC alatt a Kodi 17-es verzióra frissítéséhez kérek segítséget! Sajna nem tudom PC-ről megnyitni az eszközt és ott az Update fájlt.
Nincs erre vmi egyszerűbb módszer?
-
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #18066 üzenetére
Ez - ahogy látom - egy nem hivatalon, és számomra kissé bonyolult megoldás így asszem marad az áramtalanítás. Egyelőre a Kodi 17 frissítés a fontosabb és még az sincs megoldva a Linuxos sajátosságok miatt.
Beni2360: így lesz / van megoldva, mert ez a legegyszerűbb és legcélszerűbb. Sajnos nincs annyi jó film, minden napra jusson legalább egy, így még ha naponta akarnám használni akkor sem menne.
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #18058 üzenetére
Értem és köszi. Ez az említett közvetlen HDD használat miatt hátrány, de mivel nem mindennapos használatban van áramtalanítással orvosolható (jobb híján, bár erre kitalálhattak volna vmi megoldást).
-
szasanyi
félisten
ITT találod a 4 különböző 3D megjelenítési módot, letölthető demo-kkal. Az utolsó 2 az amit Te próbáltál, ott sztem ez normális és így működik. Az un. "valós 3D" már más, az az első kettő amit alapból nem tud kezelni (pontosabban szépen lejátssza, de csak 2D-ben) mert az egymás után küldött 2 uo. teljes méretű képet csak a Kodi 17-re frissítés után képes 3D-ben lejátszani.
-
szasanyi
félisten
válasz
lord.lakli #18046 üzenetére
Ez már meg van ~fél éve, és csak emiatt nem akarok másikat venni.
dugesz77: igen, már minden frankó (a 3D-t kivéve, de az a Kodi frissítés még nem megoldható)
PpenoO: nem látom értelmét 50k-s befektetésnek ha csak én nézek filmeket egy adott tévén ezért eszemben sincs NASolni meg SAMBAzni.
Viszont arra nem kaptam - számomra - egyértelmű választ, hogy akkor hálózaton keresztül / távvezérlővel sem lehet felébreszteni / bekapcsolni az eszközt?
-
szasanyi
félisten
RPi2 ki nem kapcsolhatósága még nem is lenne gond, de a rádugott HDD folyamatos üzeme már igen. Nincs erre megoldás, hogy ezt le lehessen kapcsolni? Ha eltávolítom (mert azt ugye lehet) akkor is kap áramot és üzemel. Az is megoldás lenne, ha a kikapcsolt eszközt (amivel együtt természetesen a HDD is kikapcsol) hálózaton keresztül esetleg távvezérlővel be lehetne kapcsolni (én csak a kihúz-bedug módon tudtam működésre bírni).
-
szasanyi
félisten
Van egy gondom amire nem találok megoldást, sőt az okát sem értem. Tehát az RPi2 egy AV erősítőre van kötve, ahol a filmeknek alatt csak DolbyDigital 5.1 hang jelenik meg (műár amelyiken ez van ugye). Minden más hangsáv helyett (DTS, TrueHD, stb.) csak PCM jelet küld hiába van bekapcsolva a hangáteresztés (pontosabban mégsem hiába, mert ha ezt kikapcsolom akkor DD 5.1 helyett is PCM jelenik meg az erősítőn).
Találkozott vki ilyennel? Mit miatt van ez, és mit lehet ezzel kezdeni?
-
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #17995 üzenetére
Köszi, majd látom ha már van USB WiFi a RPi2-ben, mert addig nem kínlódok a Kodi frissítéssel. Valahogy elsiklottam a korábbi válaszod felett, de mivel az SD / DVD nem igazán használt formátum nálam (legfeljebb nem a TV-be dugom a HDD-t azt kész) így az a licence sem fontos.
-
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #17975 üzenetére
Hivatalosan nem is javasolt az upgrade fő releasek köztt, csak a clean istall. - igen, ezért is raktam fel tisztán az OE 6.0.1-et, de a Kodi ugye ennek része, amit ha jól csalódom külön nem lehet felrakni csak a benne levő verziót frissíteni. Mert akkor lehet,hogy egyelőre nem lesz fent a Kodi 17 ti. csak pár filmet érint, viszont a többi tökéletesen megy (amit nem kockáztatnék). Majd ha lesz több infó, esetleg stabil (nem α vagy β) kiadás bár szvsz az nem pár nap múlva várható.
Azt nem tudod véletlenül, hogy erre a MPEG-2 license key-re miért / milyen esetben lehet szükség? Én nem nagyon találkoztam ilyennel, sem ezzel kapcsolatos lejátszási problémával.
-
szasanyi
félisten
No, tegnap este meg is érkezett a VC-1 license key tehát valóban gyorsak voltak.
A korábban említett King Kong olyan simán fu, és szuper a képminőségben, hogy egyértelműen megérte. Már csak a Kodi 17-et kell ráhegesztenem valahogyan, és azt igazán sajnálom, hogy csak ilyen fapados frissítési lehetőség van. Miért nem tettek ebbe vmi normális UPDATE menüpontot, hiszen tudják milyen gyakran frissül ez-az.
pgs5: te még nem futottál bele ilyen VC-1 kódolású filmbe? Mondjuk a PH!-s tesztcsomagban is van egy.
-
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #17946 üzenetére
Ezt is megpróbáltam, de sikertelenül Látom a pendrájvon a .tar fájlt de a másik oldalon sehol sem találtam Update mappát. A 3D miatt akarom frissíteni, mert csak a Half-SBS .mv fájlokat játszotta le. A valós 3D (48Hz és két ou. méretű kép követi egymást) ill. a 3D BD ISO is csak 2D-ben jelenik meg.
-
szasanyi
félisten
A KODI 17 frissítését csak hálózatból, Update mappába másolással lehet elvégezni? Sajna jelenleg vagy a PC vagy a RPi2 vagy natre dugva így nehéz... Csak hétfőn érkezik a hozzá való USB WiFi, de ha van más mód is akkor azzal hamarabb megcsinálnám.
MOD - csak nálam nem látható az Update mappa Win alatt (kártyaolvasóval PC-re kötve néztem) és nálam van vmi gond vagy ez így normális a Linux miatt? Gondoltam bemásolom úgy, de emiatt nem sikerült.
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #17902 üzenetére
Remélem, mert nagyon kíváncsi vagyok milyen változást okoz. Mondjuk az 516 HUF nem egy ökör ára, de azért nem ártana ha valóban kézzel fogható (pontosabban szemmel látható) előnye lenne.
sztanozs: gondolom a serial alapján generálnak egy működő kódok amit elküldenek mail-ben. Ez nem igényel túl sok gyártási időt vagy költséget.
psg5: OE 6.0.0 nálam is csinált ilyet, de a 6.0.1 már nem. Mondjuk egy újraindítás (egész pontosan kihúz-bedug) után annál is bejött a kezdő oldal.
-
szasanyi
félisten
csekkolták, kifizettem és... majd 72 óra múlva küldik.
-
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #17870 üzenetére
Az remek, csak akadt egy kis gondom... A leírás szerint a licensz(ek) megrendeléséhez szükség van a Raspberry PI belső 16 digites serial-jára ami az alábbi módon nyerhető ki a Raspberry PI-ből: a parancssorba be kell írni, hogy cat /proc/cpuinfo
És hol a parancssor vagy hogyan hozható elő, hogy ezt be is tudjam írni?
-
szasanyi
félisten
No, megtaláltam az első hibát: a King Kong-ot úgy játssza le, mintha felezve lenne a sebesség.
ViDEO SOURCE........: RETAiL US BD50
AUDiO SOURCE........: RETAiL CEE BD50
SiZE..........................: 27,9 GB | 30.007.803.775 B
ViDEO FORMAT........: MKV | VC-1 | Advanced@L3
RESOLUTiON............: 1920x1080
FRAME RATE...........: 23.976 fps
ViDEO QUALiTY.......: UNTOUCHED
FORMAT..................: .mkv | MATROSKA ViDEO FiLE
BiT RATE MODE.......: VARiABLE
AVERAGE BiTRATE..: 16415 KbpsAz érdekes az, hogy a TV viszont simán lejátsza, semmi gond nincs (kivéve, hogy azon nézve nem 24Hz hanem normál 60Hz). Van erre megoldás?
-
szasanyi
félisten
válasz
dugesz77 #17820 üzenetére
Meg is találtam, most már minden OK.
Kép remek, megy a 3D is és a hangot úgy kell beállítani, hogy ha TV-n van akkor 2.0 ill. AV erősítő használatakor átengedés és az feldolgozza ahogyan kell. Jó kis cucc ez, igazából csak nekem volt bonyi mert eddig még nem találkoztam vele és a leírások / segítség (valszeg éppen ezért) nem mindig voltak érhetőek. Médialejátszónak tényleg remek, és olcsó alternatíva.
Már csak a ki-bekapcsra kellene vmi jó megoldás, ill. kell egy WiFi USB mert így 1970. van és 00:00 óra.Ami még felmerült bennem az az, hogy a KODI hogyan frissíthető újabb verzióra? Mert a OE 6.0.1 verzióval nem az került rá.
-
szasanyi
félisten
válasz
Kicsirics77 #17811 üzenetére
Igen, erre jutottam én is csak gondoltam hátha van vmi elegánsabb megoldás.
dugesz77: és ott mit kellene állítanom?
-
szasanyi
félisten
Köszönöm az eddigi segítséget, jelenleg így állok: felraktam az újabb OpenELEC 6.0.1 verzióját (image fájlból nem frisítéssel) majd a OpenELEC RPi Config progit (dugesz77 útmutatása segítségével
).
Ezután beállítottam a rendszer és tulajdonképpen minden működik is (külső HDD, 1080p@24Hz és a 3D is) de az alábbi problémák jelentkeztek amelyhez infókat, esetleg megoldási segítséget (is)kérnék:
- egyelőre csak .mkv videókat néztem meg amiknél a kép príma, a hang az erősítőn keresztül jó de kicsit halkabb (uo. hangerőn) mintha a TV-n keresztül játszom le amit nem értek
- ha csak TV-n nézem (tehát az AV erősítő nincs bekapcsolva) akkor némelyik esetében nincs hang, vagy olyan minta az 5.1 csatornából csak valamelyik szólna (pölö zene van, de a karaktereknek nincs beszédhangja)
- 3D esetén 3 különböző .mkv-t néztem és szépen lejátssza, de ha kilépek akkor kettő esetében átméretezett képernyő fogadott ami miatt a kép egy részét láttam csak, így sokat nem tudtam tenni (nagy nehezen elindítottam egy normál, 2D-s filmet majd abból kilépve a helyese méretű képernyő jelent meg)
- most fogok BD ISO fájlt tölteni és kipróbálni, így azzal még nincs tapasztalatomIsmeretek ezek a problémák? Van vmi mód az orvoslásukra? Őszintén szólva a (szállítással együtt) 16k-s árát már így is megéri szóval egyáltalán nem panaszkodom, csak jó lenne ha részben vagy egészében ezek állíthatók lennének.
-
szasanyi
félisten
De milyen parancsokat és hol kell kiadni?
Ráadásul a grafikus felület ua. maradt miután az SSH-t bekapcsoltam, szóval így sem vágom.
Celtis: megnéztem én a config.txt fájlt de több részre van osztva, és nem tudtam hova kell beilleszteni azt a sort. Most megnézem a linkelt programmal is, hát azzal másképp látom.
dugesz77: köszi, így érthetőbb és nekifutok újra ez alapján.
cigam: igen, azt elfelejtettem mondani a legutóbbi válaszadáskor, hogy Samsung M3 (2,5" USB 3.0) külső HDD-t használok, azon vannak a filmek. Nincs is akkor pendrájvom amire ráférne akár egy is így pendrájvról, próbaképpen a legutóbbi The Flash 1080p sorozatrészt próbáltam ki, de ugye az nem az igazi minőség és nem is 24p.
-
szasanyi
félisten
A gond az, hogy RPi most van a kezemben először, a LINUX és minden ami ezen alapszik teljesen ismeretlen számomra. MicroSD kártyára OpenELEC 6 image fáljból felmásolva, azt annyi. Pendrájvról játszik le filmet, tehát az a része működik. Jó lenne az OpenELEC RPi Config kiegészítő, mert azzal könnyebb állítgatni és többcélú.
harylmu: SSH-t (assetudomiaz) bekapcsoltam már, de ettől nem vagyok előrébb, úgyhogy ennek holnap újból neki futok, mert nekem bonyi.
-
szasanyi
félisten
Működik, elindult a rendszer - és természetesen nem ismeri fel a külső HDD-t. Olvastam, hogy ..." a config.txt-t módsítva megduplázhatod az USB port terhelhetőségét 1.2A-re, az alábbi sor hozzáadásával:
max_usb_current=1 " No, de hol és hogyan kell ezt átírni? Ehhez kérnék gyors segítséget! -
szasanyi
félisten
No, megérkezett végre! Házba ne, a 16 gigás SanDisk UltraMicroSDHC UHS-I kártyára rá az OpenELEC 6. és megyek beüzemelni a cuccot. Most ugrik a majom a vesszerbe...
-
szasanyi
félisten
válasz
cinemazealot #17551 üzenetére
Igen, láttam már csak nem akartam szerkeszteni. Én azt mondom próba cseresznye, annyit szvsz megér. Én mindenképpen ki akarom próbálni, csak azért mert látni akarom. Linux vagy linux alapú rendszert és programokat még sosem használtam, ezért (is) izgalmas lesz.
-
szasanyi
félisten
válasz
Blaise #17543 üzenetére
Ez nem jó hír, bár csak mint opció gondoltam rá mivel alapvetően médialejátszónak lett betervezve.
cinemazealot: mint mondtam egyelőre semmit nem tudok kipróbálni, de ha esetleg lesz tapasztalatod ne hagyj ki belőle!
Ahogy olvasgattam az infókat csak a multiboot jó alternatíva. De hát van / lesz vki akinek e téren (is) nagyobb a tapasztalata.
-
szasanyi
félisten
válasz
cinemazealot #17540 üzenetére
Ez érdekelne, mert van egy "bivaly erős" PC-m dVGA nélkül (mert inkább PS4-en játszom gond nélkül, mint bosszankodjak mindig valamin a PC játékok miatt) ami fölösleges. Ha ki lehetne váltani meg is tenném. 99%-ban netezek rajta, és letöltök. 1% YT és film (az utóbbi inkább házimozival tévén megy).
Akkor menjünk rá a témára, hogy kiderüljön mi a helyzet!A gond csak annyi, hogy nekem még nem érkezett meg a rendelt cucc.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Blaise #17529 üzenetére
Időtállóbb de, hogy pontosan mennyire később derül ki. 65k vicc, ráadásul panasz van a supportra is. Áprilisban várhatóak az új médialejátszók, így ezek ismeretében semmiképpen sem tartom jó vételnek. Ami miatt szóba hoztam - bár sztem ez is 1értelmű - az az, hogy előbb utóbb azt is cserélni kell újabb típusra, csak az árkülönbség az ami nem mind1 (egy RPi2-höz képest).
-
szasanyi
félisten
válasz
erik365 #17521 üzenetére
Így van, de pont ez a lényeg! Jelenleg leginkább ezt érdemes venni, és esetleg áprilist követően lehet majd gondolkodni melyik új verziójú médialejátszó / mennyiért / kinek lesz jobb e célra mint a RPi2. Ti. aki most megvesz egy Popcorn VTEN-t ~65k-ért ugyan úgy cserélni fogja - ha már nem támogatja az újabb eljárásokat - de egy olyantól nehezebb és főként költségesebb megválni.
-
szasanyi
félisten
Több és/vagy többféle USB van a jobb tévéken, ahol általában 1 db meg van különböztetve a HDD részére. Tehát ha a TV képes táppal ellátja a külső 2,5" HDD-t (márpedig igen, mert jelenleg arról nézek filmet közvetlenül a TV USB portjára kötve) akkor igen, előfordulhat. Persze biztosat csak adott esetben lehet mondani, már csak azért is mert a HDD-k tápigénye sem egyforma.
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #17450 üzenetére
Nekem azt mondták a malnapc.hu -n, hogy a 2A táppal egy külső, 2,5" HDD-t simán tud kezelni és táppal ellátni. Van ettől eltérő, negatív tapasztalat ilyennel?
-
szasanyi
félisten
Végül ezt rendeltem. Távvezérlőről valahol már volt szó, de nem találom. Milyen típus jó hozzá, és pontosan mire lehet használni? Mármint funkciókat tekintve, és alapból kezeli vagy program és/vagy beállítás pluszban kell-e hozzá? Mint mondtam és külső, 2,5 USB3 HDD-vel használnám filmnézésre, néha zenét hallgatok. Jelenleg a TV-n tudom ezeket megtenni, de egyrészt ott a videófáljformátomok és a feliratok nem teljes körűen használhatók, másrészt jó lenne ha zenehallgatáshoz nem kellene mennie a TV-nek (is).
dugesz77: LG Simplink be van kapcsolva, és az AV HDMI Passthrough szintén. 38 évesen messze vagy már a tacskó kortól (kivéve a retardáltakat, de ebben a topikban túl sok nem lehet
)
-
szasanyi
félisten
válasz
lord.lakli #17087 üzenetére
Győzködtem magam, de mivel nem látok jobb (és megfizethetőbb) megoldást bevállaltam. Majd kiderül, legfeljebb a Ti lelketeken száradok.
De úgy tűnik jó arcok vannak itt, meg jó válaszok is szvsz nem lesz gond (ha mégis akkor majd csak lesz hozzá segítségem
).
Celtis: szerintem igen (LG 42LF652V) de ez akkor is fontos, ha egy Pioneer VSX-424-be lesz csatlakoztatva és nem közvetlenül a TV-be?
-
szasanyi
félisten
válasz
Celtis #17077 üzenetére
RPi2-t rendeltem. Arról a médialejátszóról nem tudok eleget ahhoz, hogy bevállaljam. HiMedia Q5 lenne ideális, de mivel nincs és a következő (60k+ horror áron) a Popcorm VTEM lenne, ezért maradt a RPi2 mint lehetséges alternatíva.
vargalex: remélem így lesz, mert alapvetően arra a célra használnám. Sajnos a hangformátumokban és a 3D lejátszásban nem valami penge, de ezen az áron meg tudok békélni azzal, ha más problémá(k)ba nem fogok ütközni.
-
szasanyi
félisten
válasz
Kicsirics77 #17065 üzenetére
És Te is 47 vagy?
Ahogy öregszem "kinövök" dolgokat, tevékenységeket de gondolom nem vagyok ezzel egyedül. De majd 8 év múlva mondd, hogy alakult!
cigam: arról semmit sem tudok. Hw nem túl izmos, TV tuner nem kell, ill. a médialejátszási képességéről (videó-, és hangformátumok) infó, tesz van hol?
-
szasanyi
félisten
válasz
Kicsirics77 #17062 üzenetére
Sajnos itt a HA a lényeg.. Én eleve célhardvert szerettem volna egy HiMedia Q5 személyében, de sajna nem kapható. Nekem minden szempontól az lett volna ideális és csak emiatt jött szóba a RPi2 (lévén az említett médiajátszó szintjét csak 60k+ áron lehet elérni más, hasonló termékkel).
No, még olvasgatok és rágódok kicsit aztán eldöntöm, hogy valóban akarom-e én ezt a lovat...cigam: persze, akinek ez kell / szereti annak biztosan jó, ezt én nem vitatom. A gond az, hogy én nem tartozom oda. Sok PC-t építettem de már azt is meguntam. És csak médialejátszót szeretnék, és annak ez is megfelel (igaz, nem ideális több okból sem de az árak miatt csak ez jöhetne szóba). Talán fiamat érdekelné a téma mert az egyetemen hasonlókat tanulnak, és azzal együtt talán jó lenne. De még ő sem döntötte el mennyit tudna / akarna foglalkozni vele.
-
szasanyi
félisten
Pár napja olvasgatom a topikot, de ez alapján teljesen elment a kedvem a RPi2-től. Ti. a nagy része csak akkor lenne érthetetlenebb számomra, és kínai nyelven vagy ékírással írtátok volna. Nem vagyok biztos benne, hogy én ennek csak a töredékét is végig akarnám próbálni / kínlódni.
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #16965 üzenetére
Remek, köszi szépen!
-
-
szasanyi
félisten
válasz
V.Stryker #16926 üzenetére
Rendben, megpróbálom holnap aztán csak megmondják mi is a helyzet.
(#16928) odipapa: néztem az ebay-es ajánlatokat és árakat, de a hazai garancia miatt a kis többlettel nekem jobb lenne a fenti lehetőség.
To all: azt esetleg tudja-e vki, hogy milyen 300Mbps-esUSB WiFi-vel működik jól? Vmi olcsó kellene (2-3k) amiből van sok, csak nem biztos, hogy mind jó lenne.
-
szasanyi
félisten
Esetleg tud vki ajánlani megbízható külföldi oldalt / eladót ahol jó áron (és biztosan EU dugaszolóaljzathoz való adapterrel) vásárolható meg? Hazai üzletben nem találok, mert itt is csak rendelni lehet (és csak egy félét amit kicsit sokallok).
-
szasanyi
félisten
válasz
Froclee #16900 üzenetére
Az egy új, még el nem terjedt hangformátum amit mindenhol külön említenek ezért kérdeztem. Az AV erősítőm egyébként nincs erre felkészítve tehát nem tudja kezelni, így ha a DA esetén is átmegy a mag az már jó.
Spuri2000: BD ISO, 3D BD ISO, .mkv (ACV, VC-1), mts és m2ts fájlok kadenciahelyes lejátszására valamint érdekes lehet a magyar karakteres feliratfájlok támogatása is. Pontosabban, hogy ezekkel van-e bármi probléma. Mint mondtam csak médialejátszóként használnám, de arra teljes körűen. Tudom, hogy a H,265 / HEVEC és a 10bit nem megy és nem is fog, de ez az eszköz nem drága, ezért egy csere miatt (~1 év múlva) nem fog fájni a fejem.
-
szasanyi
félisten
Üdv Srácok! Médialejátszót szeretnék, de a kinézett HiMedia Q5 nem kapható míg a többi vagy rosszabb vagy jóval drágább. Bár nem akartam HTPC-t, de minél többet olvasok és gondolkodok úgy tűnik, a RPi2 olcsón lehet megfelelő alternatíva.
Kérdes az, mennyire jó alternatíva ez médialejátszónak most és a közeljövőben? Semmi másra nem akarom használni, arra viszont széleskörűen, házimozival. Éppen ezért az 1080p minőségi videólejátszás és a különböző hangformátumok gyakorlati lehetőségei, tapasztalatai érdekelnének leginkább. A topikban lévő infókat olvasgatom, de ha vki elsősorban arra használja és tud válaszokat (esetleg korábbi linkelve) azt megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Építő/felújító topik
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 Gamer ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 5600 1.0TB SSD ÚJ GEFORCE RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- FHD CORE I5 8500 GAMER OPTIMUM PC 16Gb RAM 512GB SSD SAPPHIRE NITRO AMD RX 580 8GB DDR5 1ÉV GAR!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest