Hirdetés
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TwentyFour
üzenetére
Van, de drága.
Én inkább a RaidSonic-ot ajánlom, mert ugyanazt tudja, de olcsóbb.
Az Addonics egyébként egy 1998-ban alapított amerikai vállalat, míg a RaidSonic egy 1999-ben alapított német vállalat.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TwentyFour
üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TwentyFour
üzenetére
Igazából napi mentésre gondoltam, automatizálva, mert ha egy napi munka elvész, az nem olyan fájó, mint egy havi.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TwentyFour
üzenetére
Szia.
Vannak biztonsági mentésre specializált programok. Szerintem neked hasznosabb lehetne egy ilyen, mint a RAID1, mert a másodlagos meghajtó gyakorlatilag ugyanannyit van használva, mint az elsődleges, tehát ha az egyik meghal a használattól, a másiknak potenciálisan ugyanakkora az esélye a halálra. Míg egy backup program csak meghatározott időközönként klónozná le a rendszermeghajtót a biztonságira. Ez gyakorlatilag megspórolna egy csomó írási/olvasási feladatot, többek közt az összes cache-műveletet. Egy SSD teljes tartalmának klónozása egy másikra pedig nem egy lassú folyamat, szóval időben se lenne bevállalhatatlan plusz.
Vinyóknál ugyanez a helyzet. Technikai okokból úgy is csak a rendszer a kritikus. Adatokat mentheted továbbra is manuálisan.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fsb1000
üzenetére
Hmm... Hát, nem tudom...
Egyik kezemben ott a tény, miszerint a csapból is az folyik, hogy az SSD-k mennyivel megbízhatóbbak a vinyóknál, mert nem tartalmaznak mozgó alkatrészt.
Másik kezemben itt van egy csomó idejekorán elhullott SSD az én 250GB-os rendszervinyómmal, ami 7 éve teszi a dolgát hibátlanul.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fsb1000
üzenetére
Körbeszimatoltam és találtam is bőséggel SSD RAID0 tesztet. Szomorúan vontam le a konzekvenciát, miszerint tényleg nem sok előnye van. Nekem fontos volna a RAID0 a látvány miatt is*, de ha nincs értelme, akkor nincs értelme.
Írtad, hogy az előző generációs meghajtóknál még volt gyorsulás. Itt konkrétan melyik meghajtókról van szó? Megérheti azokból építkeznem?
* - Viszont meg tudom oldani, hogy csak "meghajtóhelyek" legyenek, bekötött kábelekkel.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fsb1000
üzenetére
Amúgy én nem teljesen értem, hogy csíkozásnál miért nem duplázódnak a sebességek. Oké, mindennapi használatkor az SSD nem olyan gyors, mint papíron. Ezt elfogadom. De azt nem értem, hogy két ugyanolyan gyors SSD-vel miért nem duplázódik a sebesség, ha a felírt adatok mennyisége feleződik.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fsb1000
üzenetére
Én úgy tudom ismert tény, hogy a SandForce vezérlő nem szereti a tömörített állományokat. Ennek oka az, hogy maga is egy bizonyos tömörítést alkalmaz, az adatmozgások gyorsítására. Szóval a te Agility SSD-id RAID0 nélkül is lassúak lennének tömörített állománnyal, mint ahogy minden SF cucc az.
A gyakorlatban azonban vannak a módszernek hátulütői is. Elég csak a tömörített adatokra gondolni, nem kell messzire mennünk, hogy megtaláljuk őket: képek, videók, zenefájlok, tömörített fájlok, ISO-k, OS-képfájlok, ezek mind már eleve tömörítettek, így a Sandforce vezérlője mattot kap ha belebotlik egybe, ezeket nem képes tovább tömöríteni. Ilyenkor a sebesség lecsökken, a felírt adatok mennyisége a normálhoz közelít. (A Nagy SSD-teszt...)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUfantom
üzenetére
Az alaplapot szeretném majd rávenni egy csinos kis RAID0-ára két 64GB-os SSD-vel. Ha a pletykák igazak, és a sebességek duplázódnak, akkor az így elérhető max írás/olvasás 1100/1010 lenne. Ami persze mindennapi felhasználásnál semmit se jelent, de akkor is. Igazából csak az a cél, hogy pöccre induljon a cucc, mivel nem járatnám 24/7...
Későbbiekben pedig hozzácsapnék ehhez még 1-2 meghajtót, ha a méret már szűkösnek bizonyul.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ahoy.
Lehetséges egy RAID0 tömböt bővíteni az adatok elvesztése nélkül?
Előre is köszönöm.

-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Hallottam én egy olyan módszerről, hogy egy vinyóra rendszert telepítenek, majd egy másikkal RAID-be kötik, és tükrözik. Így lesz egy használható és egy elrakhatü rendszer.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel lehet ugye "használt" rendszert is kopírozni? Mert hamarosan új rendszervinyóm lesz, és meg szeretném spórolni a telepítést. Inkább a mostanit másolnám át...
A másik kérdésem, hogy ezt hogy kell csinálni? -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Nem olvastam utána, de szeretném tudni, hogy RAID 5-ös tömböt lehet-e utólag bővíteni, ha már vannak rajta adatok? Van-e mód az adatok újra-elosztására a megnövekedett számú vinyók közt? Illetve érdekelne, hogy lehet-e eltérő kapacitású vinyókból RAID 5-ös tömböt készíteni.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest