Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- potyautas: Nóta állj!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Vágyak
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
simii16 #6044 üzenetére
Teljesen felesleges mindenfajta méricskélés. Ezek a számok sokmindent elárulnak, de a lényeg az, hogy érzetre milyen! Egyszerüen csak használd, és érezni fogod neked mit jelent a MEREVLEMEZES raid0. Sajnos a további állítgatásnak nincs érezhető értelme. Valamit nyersz itt elbukod ott.
Ha ennél valóban többre vágysz = SSD. pont. Ja ne feledkezzünk el az SSD-Radi0-ról. -
brd
nagyúr
válasz
simii16 #6044 üzenetére
Töröld a pipát a beállítás mellől. Kb. semmi értelme amúgy sem (némi sebességbeli többletet jelent bizonyos helyzetekben, de nagyon minimális), de ha nincsen UPS a gép előtt, és nem vagy benne biztos, hogy nem fog lefagyni soha a gép/OS, akkor biztos lehetsz benne, hogy majd valamikor lesz filerendszersérülés. Egyébként a beállítás azt jelenti, hogy alapesetben bizonyos időközönként mindenképpen kiírásra kerül az írási gyorsítótár tartalma, de ha bekapcsolod ezt az opciót, akkor ez nem lesz, tehát pl. lehetnek olyan adatok, amelyek akár hosszú időn keresztül is csak a gyorsítótárban lesznek meg, a lemezen nem.
-
válasz
simii16 #6018 üzenetére
Azt nem tudom kinek, mit cserélnek... DE: Nekem mikor a vinyóm "bad" szektoros lett vissza vittem a kereskedésbe, megvizsgálták (tényleg az), és cserélték is.
Lehet, hogy szórom a pénzt de bad sector-ossá vált HDD-t és bizonytalanul író DVD-t egyből cserélek vadonat újra. -
válasz
simii16 #6015 üzenetére
A raid tömb biztosan létrejön és addig biztosan nem lesz gond amíg egy újabb szektor meg nem hibásodik. De, hogy ekkor mi történik abban szerencsére nincs tapasztalatom...
0 vagy 1? Én sebességre hajtok és nem vagyok paranoiás sem... tehát 0.
Két hibátlan vinyóval és ha nem piszkálod nincs gond a raid0-val.
Hibás vinyót meg egyébként sem használok. -
troly
tag
válasz
simii16 #6015 üzenetére
Egy gyenge szektor még nem a világ vége.
Nekem a régi 320 WDk-re jelezte hogy van rajtuk és mentek hibátlanul.
Attól függ mit akarsz.A RAID0 az olvasásnál és írásnál nyújt gyorsulást.
A RAID1 csak olvasásnál, de az adatok biztonságban vannak.A 0-nál jobb ha van egy harmadik vinyó biztonsági mentésnek. Nekem is három van.Sose lehet tudni.
amúgy mindegy melyiket választod de a RAID0 nyújt sebesség többletet. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest