Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tibz03

őstag

válasz brd #5863 üzenetére

Azért kérdeztem, mert amikor feltettem a kérdést, akkor fogalmazódott meg bennem a RAID0 ötlete, hogy mindössze 5-6 ezer Ft-ért jelentős(?) gyorsulást érhetnék el. Azóta az az 1-2 válasz, ami jött (a tiéden kívül) a RAID0 mellett állt. Nem gondoltam, hogy lesz olyan, aki inkább az 1 db HDD-re akar rábeszélni. :) Egyébként korábban már volt nagyobb/gyorsabb HDD-m, és nem rémlik, hogy érezhetően gyorsabb lett volna vele a rendszer. A RAID0 meg mégiscsak RAID0, egyszerre ír/olvas két HDD-n, elérési idő ide vagy oda - de ez csak az én feltevésem, és mivel nincs gyakorlati tapasztalatom a témában, ezért jobbnak láttam, ha utánakérdezek a dolognak itt.
    Windows-telepítéskor szoktam partícionálni (már amikor szükséges), ott nincs bal meg jobboldal, de most megnéztem a Windowsban a "Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen" programot, abban a C:-m a bal oldalon van, tehát valószínű, hogy az a partíció lesz a lemez elején, amit a Windows-telepítéskor először hozol létre (mivel akkor is a C:-t hoztam létre először).
    Az OS partícióméretén meg nincs miről beszélni, mert mindenki úgy alakítja ki, ahogy akarja/megszokta. Én a C:\Program Files-ba telepítek minden alkalmazást (kivéve a játékokat), nekem a "rendszerpartíció" megfogalmazásba beletartoznak ezek is, nem csak a Windows mappa. ;)

• Tomate

veterán

válasz brd #5863 üzenetére

Tehát ennek a WD-nek aminek a képét linkelem az elején van a 80gigás partíció? (tekintve, hogy a grafikon elején van)

Új hozzászólás Aktív témák