Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Zaied: Logitech G7 Laser vitarendezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Pedig szerintem érhetően leírja. A két import közti különbség:
from numpy import * # 1. megoldás
import numpy # 2. megoldásAz első esetben a teljes névtartományt (namespace-t) beimportálod és így írhatod például azt, hogy x = linspace(0, 10, 101)
A második esetben csak a modult töltöd be és ekkor azt kell írnod, hogy x = np.linspace(0, 10, 101)
Az első eset nyilván egyszerűbb, de nem elég kifejező. Ha van egy másik importált csomagod szintén egy linspace függvénnyel, akkor mi történik? Nyilván az utolsónak importált számít, de ezt egy másik felhasználó nem fogja tudni, mert nincs benne a kódban, hanem a pylab-bal lett beimportálva, ami "valamit még csinált".
A lényeg, hogy bizonyos szintaktikai egyszerűsítésekért cserébe összekuszálja a szálakat és feladja az egyértelműséget. ("Explicit is better than implicit.") Meg hogy jobban hasonlítson mondjuk a Matlab-ra. Én is mérnök vagyok, én sem akarom túlbonyolítani, de azért ennyi még belefér.

VI alatt mit értesz? Virtual instrument?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Elkezdődött a januári hardverpóker
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Automata kávégépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Revolut
- Mini-ITX
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0328)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs