Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
válasz
gabika0013 #672 üzenetére
Én a Polart venném. Mégiscsak egy olyan gyártóról beszélünk aki már évtizedek óta ezt a technikát fejleszti.
Vagy csak egy Polar H7 övet és okostelefonnal rögzíteném a mért értéket.
Nekem Polar FT60 órám van, de legutóbb vettem egy H7 övet, Runtasticcal használom. Tökéletesen működik. -
gabika0013
tag
Sziasztok!
Futáshoz szeretnék órát venni, az egyik kiszemelt Polar M400, a másik Garmin FR 25. Nem igazán tudok dönteni, melyik lenne a jobb választás? Esetleg ebben az árban valami más alternatíva?
Köszönöm előre is... -
Galahed
senior tag
Hát nálam eddig a Polar övek kommunikáltak bizonyos futópadokkal. A többi nem.(Suunto, Garmin. Illetve egy régi Garmin pánt az igen)
Amúgy nehéz ügy, de általánosságban elmondható hogy a márkásabb (elterjedtebb) futópadok általában kommunikálnak a márkásabb (elterjedtebb) pulzus mérő pántokkal. (ez igaz a biciklikre is a teremben).
Szóval nincs jó recept... Csak próbálgatás. -
Tibi09
tag
Sziasztok!
Éppen pulzusmérő öv vásárlás előtt állok.
Ami fontos lenne: Az öv kommunikáljon futópadokkal is. Nem találok meggyőző információt arról, hogy melyek azok az övek, amik tudják ezt és bluetooth kapcsolaton keresztül is küldi az adatokat.
A Polar H7 ilyennek tűnik, de az ár miatt vonzó a decathlonos geonaute.
Van amelyikőtök próbálta már ilyen formában? Tehát menjen futópadon is a bluetooth-os öv.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Ant+ pulzusmérő pántra vadászom, kis segítség kellene.
1. versenyző: Deca geonaute2. versenyző: garmin öv nélkül, hozzá aliexpress öv
3. vadászok komplett garmin övre.
-
Cheesy
őstag
válasz
Szivacs85 #664 üzenetére
A pulzusmérő órák esetében a kódolt jel tudtommal azt jelenti, hogy miután első használatkor párosítottuk az órát és a mellkaspántot (jeladót), utóbbi egy egyedi kódolással adja az órának a jelet, előbbi meg csak ezt a jelet fogadja el. Így elkerülhető, hogy ha pl. több ugyanolyan típusú óra+jeladó kombó van egy hatókörön belül, összekeveredjen a jel. A kódolatlant ezért én úgy értelmezem, hogy nincs védve ez ellen.
-
Szivacs85
tag
Sziasztok!
Mennyit számít, hogy a jel kódolt vagy kódolatlan??
Futásra, szabadban használnám. Nem hiszem, hogy volna bármi, ami bezavarná.
Kezdő vagyok, csak a megfelelő tartomány szinten tartásához kellene.Ezek közül?
ONRHYTHM 50
ONRHYTHM 110
ONRHYTHM 310 -
junkhead
aktív tag
Windows phonehoz milyen pulzusmérő övet használtok és milyen appal? köszi.
-
Cheesy
őstag
-
jeri
tag
-
Cheesy
őstag
Van egy Polar FT60 fitneszórám. Tökéletesen végzi a dolgát, ám megtetszett a telefonommal is kommunikáló Fitbit Flex. Kérdésem, hogy mennyire megbízható és pontos annak a pulzuskövetése a Polar mellkaspántjához képest?
-
Mela Kehes
addikt
Érdekes dolgot vettem észre. A Garmin Forerunner 220 órám ugyanolyan beállítások és tempó mellett kevesebb pulzusszámot mutatott mint a Suunto Quest. A Suunto-val simán megvolt a 75%-os pulzus, a Garminnál pedig alig tudtam a 70-et elérni. Nyilván nem pontos teljesen, de ekkora különbségre nem számítottam.
-
raulicio
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de nem találtam megfelelő témát ehhez a problémához, szóval ha nem is tudtok segíteni örömmel venném ha legalább elirányítana valaki a megfelelő helyre.
Szóval adott egy Polar RS 800 CX óra és egy Asus Transformer book 200-as windows 8-al.
A probléma pedig az, hogy az usb-s infra, amivel az adatokat át lehetne játszani a Personal Trainer programba, a csatlakoztatás után csak néhány másodpercig működik, aztán egyszerűen leáll. Mintha az egész USB port lekapcsolna.
Az infra drivere a polar honlapjáról telepítve van és működik is, tehát pl el is kezdi letölteni az edzések adatait, csak aztán egyszer csak lekapcsol.
Minden USB portban ezt csinálja, viszont a portoknak semmi baja, mert más usb eszközzel nem jelentkezik ez a hiba. Ugyan ez a helyzet az infrával is mert az más gépen működik.Van esetleg valami ötlet, hogy mi lehet a hiba?
Köszi
-
JackFeryll
őstag
válasz
JackFeryll #648 üzenetére
Na közben megválaszolom magamnak: igen lehet úgy ahogy mondtam, csak arra kell figyelni hogy nincs "pace" formátum a sebesség mérésénél (csak utólag) így egy ilyen táblázat alapján meg kell tanulni milyen sebesség milyen km időnek felel meg.
-
Mela Kehes
addikt
Suunto tulajdonosokhoz lenne egy kérdésem. Valamiért az óra ma nem tudott szinkronizálni. Eddig ment simán, de most semmi. Valakinek van ilyen tapasztalata? Mi lehet a megoldás?
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Garmin Edge 510-el hogy lehet futni ? Autosync-el felteszi (Garmin Connect + Strava + Endomondo) az edzést biciklis edzésként és akkor át lehet szerkeszteni mindenhol futásra ?
Szeretnék rendelni hozzá egy szíjat (karra) és futni telefon, vagy futó óra helyett. -
Mire előkerestem a linket, kifutottam a szerkesztésből:
http://www.fitcare.cn/product/detail/22.htmlhttp://www.aliexpress.com/item/Wireless-Sport-Heart-Rate-Monitor-bluetooth-Smart-heart-rate-Sensor-Chest-Strap-for-IOS-Android-Wahoo/32474271807.html
De már nem 26 dollár az ára, és a doboza is változott ahogy látom....
-
-
Galahed
senior tag
válasz
Mela Kehes #642 üzenetére
Felraktad a mellkasodra és elég nedves volt az érintkező? Ugyanis az aktiválja.
-
Mela Kehes
addikt
Ma megjött a Suunto Quest órám és nem látja az övet. Párosítanám de nem látja. Elemet kivettem, megmértem, az jó. Gyári hibás lenne?
-
Mela Kehes
addikt
Polar FT60 órát néztem ki magamnak. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Érdekelne mielőtt megvenném.
-
Mela Kehes
addikt
Üdv mindenkinek!
Kezdő spinninges vagyok. Van egy Lemond Revmaster kerékpárom és szeretnék hozzá egy pulzusmérő órát vásárolni. Fogalmam sincs milyet vegyek, egyáltalán nem értek hozzá. Nem tudom érdemes-e olyat vennem amiben programok is vannak, vagy egy sima egyszerű is megteszi. A mellkas pántot látja a telefonom? (iPhone 6) Vagy van rá valamilyen program?
Köszi a választ!
-
Galahed
senior tag
"Elsőre a frászt hozta rám, mert a telefon ugyan "látta" az övet, de az öv minduntalan elutasította a párosítást. Így párosítás nélkül elindítottam az Endomondót és az simán vette az adatokat az övről, mérte a pulzust."
Nálam is igy működik a Suunto öv, gondolom ez a BT energiakímélő tulajdonsága, csak akkor van adatkapcsolat amikor szükség van rá.
Először szépen megcsinálta a párosítást a telefon-mellkaspánt, majd bontott.
Utána minden alkalommal amikor indítottam a fitnesz programot a kapcsolat simán létrejött. Szvsz ennek így kell működnie.
-
A családban van két pulzusmérős óra, mindkettő pántos jeladóval. Egy Polar RS200 és egy Breuer.
A célnak mindkettő megfelel, bár a Polar jóval többet tud a Breuernél. Gondoltam, hogy a Polarhoz veszek bluetooth-os jeladót, szerettem volna ha telefonra küldi az adatokat, sokal több funkciót kapva ezáltal. De a Polar jeladó 19 ezres ára nekem túl sok a kisérletezéshez
A kíváncsiság nem hagyott nyugodni, ezért aliexpressről rendeltem egy bluetooth-os (és ANT+) mellkas övet, kemény 26 dollárért. Még csak most kezdem kitapasztalni. Elsőre a frászt hozta rám, mert a telefon ugyan "látta" az övet, de az öv minduntalan elutasította a párosítást. Így párosítás nélkül elindítottam az Endomondót és az simán vette az adatokat az övről, mérte a pulzust. Amint lesz rá elég szabadidőm, mellkas övvel, Sony Z1 Compact gps-el csinálok egy bringás tekerést a város körül. Meglátjuk mennyire lesz használható a kínai gagyi.
http://www.fitcare.cn/product/detail/22.html -
Galahed
senior tag
Suunto smart sensor-t vettem. Teljesen jó, teszi a dolgát. Egy BlackBerry-vel használom a Cascarun nevü programmal
-
Galahed
senior tag
válasz
tysonn198810 #632 üzenetére
Amúgy nekem is kb ez volt a dilemmám, aztán rengeteg olvasás, utánajárás közben rájöttem hogy a Fenix 3-as lenne jó megoldás az okosóra/túrázó/futóóra nagy kérdéskörben.
De mivel aranyárban mérik, így vettem egy BT pulzusmérő pántot a telefonomhoz, és ezzel letudtam a dolgot.
Nem lesz órám. A telefonhoz rengeteg magas tudású app létezik amik bőven lekörözik az óra nyújtotta lehetőségeket az azonnali elemzés témakörében. (persze az órák adatait is fel lehet tölteni a PC-re elemezgetni de az már plusz egy kör...) És még nem kell arra is figyelnem, hogy az óra is fel legyen töltve, bőven elég nekem a telót töltögetni...
-
Galahed
senior tag
válasz
tysonn198810 #632 üzenetére
Van persze. Garmintól a Fenix 3, a Suunto-k közül az Ambit 3 -at nézd meg.
Jó ár/érték/viselhetőség arányban: Vivoactive a Garmintól. (99ezer Ft.)
Nézz utána a fórumokban , hogy a neked kellő funkciót megfelelően tudja-e (Android iOS, telefonkompatibilitás stb)
-
tysonn198810
tag
Sziasztok!van olyan pulzusmero ora ami kommunikal okostelefonnal?nem okosorat vagy okoskarkotot keresnek,hanem rendes pulzusmero orat.
Segitseget elore is koszonom -
istika
tag
Garmin forerunner 220 hr van valakinek?tapasztalatok?velemeny?vennek ilyen orat inkabb a suunto helyet csak nemtom megeri e...
-
istika
tag
Szevasztok.hetvegen volt szerencsem felprobalni es eloben megnezni egy suunto questet de nem tetszett igy most a suunto m5ot nezegetem.van itt esetlwg valaki akinek van vele tapasztalata vagy ilyen oraja?koszi
-
jofiucska
tag
Sziasztok...nem tudom mennyire off, de hátha érdekel valakit. Barátnőmnek vettük úszáshoz, de nehéznek illetve nagynak érzi..
http://www.jofogas.hu/budapest/Elado_uj_Suunto_Ambit3_Sport_34732996.htm -
istika
tag
Valoban szep ora ez a vivoactive, csak nekem tul nagy lenne az alkarom vastagsagahoz kepest...igazi feltegla kategoria. maradnak az eddigi orak amik kozul dontenem kell:
suunto quest vagy garmin forerunner 220 beepitett gpsel...mert bar egyelore nem futok es sportolok rendszeresen de torvenyszeru hogy ha valamire most nincs szuksegem tuti hogy fel ev mulva az fog kelleni...ti melyiket vennetek? garmin vagy suunto? -
Galahed
senior tag
Igen, létezik, a pontos idő nagyban, a pulzusszám kicsiben, vagy forditva. A Questben nincs GPS, pod-okat kell venni hozzá. (pl: Footpod- lépésszámláló, GPS, vagy pedálfordulatszámláló biciklihez)
Ehhez a képernyőhoz be kell kapcsolni a mozgás formát pl futás, séta stb, és után kell a megfelelő képernyőre lapozni. És akkor ott virít a képernyőn amit szeretnél.
Mi GPS pod-ot vettünk hozzá ami modul amit cipelni, felcsatolni kell , vagy zsebre tenni, hátránya: be kell kapcsolni, párosítani az órával, figyelni a töltöttségre, szóval én jobb szeretném, ha benne lenne az órában.)
Ha mélyebben érdekel a tudása akkor itt megtalálod a könyvét.
Nem egy kategória a decathlonos órával, ez azért egy szinttel feljebb lévő ligában játszik.
Azért azt jelzem ismét, hogy alapbeállítás szerint a pontos idő/ pulzus képernyő nincs benne az órában, de a movescount oldalon beállítható és feltölthető az órára.
Az órát a feleségem használja, ő megvan vele elégedve. Nekem Forerunner 305 órám volt legutóbb, azt 2006 tól 2014-ig használtam. Nagyon jó kis óra volt, isten nyugosztalja. Ha most vennék (valószinüleg fogok) akkor a Vivoactiv lenne, mivel rendes órának is jó.
-
istika
tag
Fantasztikus hogy nalatok minden ora van :-) te vagy az en emberem...tehat 2 adatot jelenit meg.akkor olyan kombinacio is letezik hogy pulzusszam, pontos ido? egyebkent mi a velemenyed az orarol, ha pl eltekintesz attol h nincs benne gps (bar lehet h atiedhez van)...?decathlonos oratol gondolom azer jobb.
-
Galahed
senior tag
Szerencséd van. Mint írtam korábban az is van itthon.
Igen létezik, a Movescount programmal tudsz 5 képernyőt definiálni rajta. Egy képernyő egyszerre mindig 2 adatot mutat, felül nagyban, alul kicsiben. Mind a két mezőre külön külön tudsz beállítani információkat. pl pulzus, átlag pulzus , pulzus %-ban, sebesség, ütem, távolság stb, Ezek szabadon variálhatóak.
-
istika
tag
Van itt esetleg valaki akinek Suunto Quest oraja van? lenne par kerdesem..az egyik az lenne hogy milyen adatot mutat az ora alapbol?anelkul hogy ossze vissza kellene nyomkalni...pontos ido es pulzusszam kombinacio letezik? ez lenne szamomra a legfontosabb hog ezt a kettot mutassa nyomkodas nelkul.koszi
-
istika
tag
igen neztem a polar orakat is de vhogy annyira sportosak...sigma csak azer kerult a kepbe mert eleg jo az aruk es viszonylag ugyanazt tudja mint a suunto quest csak eppen van koztuk 100 euro kulonbseg.viszont ha meg nem birja soka, akkor sokra megyek vele ugye?
A suunto orakrol miert nem lehet itt a forumban olvasni?csak mert vegigolvastam a forumot es alig esett roluk szo... -
Galahed
senior tag
Sigma Pc volt nálunk a családban ha jól eméxem 14.1-es volt, vagy vmi hasonló.... , nem birta sokáig, még a Conrad-ban vettem. Nézz körül a Polar órák között is, ők voltak az elsők ebben a műfajban, nagyon jó óráik vannak. A pánt az mindig pontosabban mér mint a csuklón lévő kivitel, EKG pontosságú elektródákkal mér, míg a csuklós az egy leddel próbál belátni a bőröd alá... Itt egy cikk (kicsit régi, de jó összefoglaló az órákról)
-
istika
tag
tehat akkor osszegezzuk...egy olyan ora kell ami nem feltegla a kezemen (alapbol nem vastag a csuklom szal nem nezne ki jol rajta egy batár, durung ora).a gps-t akkor hagyjuk ki...legfontosabb hogy az alapveto dolgokat tudja ill. figyelje a szivemet es ami a legfontosabb kenyelmes legyen a pant mert lehet h tovabb lesz rajtam mint annak aki csak edzesre veszi fel. legjobb lenne olyan ora ami a csuklomon meri a pulzust de ha jol tudom, azoknal meg nagyon erosen ra kell huzni a csuklora az orat h pontos adatot adjon. jah es persze olyan ora legyen ami elmegy hetkoznapi oranak is...melyek azok a markak amikkel nem lovok melle? ugyanis a suunto,garmin melle belepett nalam egy uj jatekos is...ugy hivjak h sigma rc 14.11...illetve sigma pc 15.11
-
Galahed
senior tag
hát a telefon- óra kapcsolat az egy külön történet.... Ott még a drágábbak sem megbízhatóak mindig, főleg ha extrákat akarsz.)sms-email, hivásértesítő.. stb)
Amelyiket nézegeted azok közül egyik sem az. (ne keverjük össze a a Suunto movescountját ami fut Android telefonokon (bár még csak béta) és lehet nézegetni a futáseredményeidet - azt nemigazán nevezném óra-telefon kapcsolatnak...
Ha meg jobb órára vágysz és szeretnéd hogy még viselhető legyen (vékony, jól néz ki és kapcsolódjon a telefonokhoz is az bizony az valahol a Garmin Vivoactivnál kezdődik. (99ezer)Ezalatt elméletileg van számitógép szinkron, ahol vagy telefonon, vagy számítógépen tudod nézegetni az eredményeket. Akkor meg eljutottunk oda, hogy mégis komolyan gondolod a futást, igy akkor meg kell a GPS vagy footpod.
Ha meg nem, akkor a Decthalonos is tökéletes hogy lásd a pulzusod.Ha a középutat választod, meg egy jó ár érték arányú órát keresel ami már rendelkezik számítógépes kapcsolattal futásra tervezve, akkor a forerunner sorozatból választanék. A Suunto itt van az orrom elött (Quest) az bizony műanyag, látszik rajta hogy sportóra, persze biztos jó valakinek hétköznapi használatra is... (de nem arra tervezték)
A online telefonos kapcsolatot (kihagyva a PC-t) ezen a szinten szvsz felejtsd el. Suunto-k közül először az Ambit 3 ? verziója tudja. -
istika
tag
ez az ami szoba johet a decathlonbol [link]
Vagy pedig amiket eddig irtam...suunto quest vagy garmin forerunner 210 asszem.. Kerdes hogy a decathlonos ora mennyire megbizhato es hogy ne aldozzak e egy dragabb oraba meg akkoris ha nem futok rendszeresen...bar talan meg is van a hiba.olvastam a velemenyeket es nem kapcsolodik androidos teloval a decathlonos ora, nincs hozza semmilyen szoftver...szal lehetmegiscsak aldozok egy jobb oraba csak jo lenen tudni h suunto vagy garmin. ha azt veszem hogy egesz nap hordani fogom akkor talan suunto, megiscsak jobban nez ki... -
Galahed
senior tag
Persze, ahogy írod mostanra elég lenne egy olcsóbb óra is, ha az egészséged a fontos és nem akarsz komolyabban foglalkozni a futással a későbbiekben sem.
Akkor bőven megfelel egy sima pulzusmérő óra is. Még csak kódolt jeladó (szívritmus pánt)sem fontos, ha egyedül futsz. (nem zavar be más jeladó pánt a közelben). Ha sokat van rajtad akkor minimum arra figyelj, hogy cserélhető legyen az elem a pántban. (találkoztam olyannal régebben, ahol nem volt cserélhető és az egész pántot kellett cserélni amikor kimerült. Nekem is volt régen ilyen de már nem tudom, hogy Garmin vagy Polar volt-e...) -
istika
tag
Nekem eleg ha latom hogy epp hany ora, mennyi a pulzusom es hogy mennyi kaloriat egettem el...ha futok altalaban mindig ugyanazon a reszen futok es tudom h mekkora a tavolsag.annyira elemezgetni meg ugyse fogom magam...foleg az a fontos h ha erzem h sok a pulzusom, mert sajnos nyugvo helyzetben is sok neha, akkor tudjam h mennyi az a sok...csak azt nem tudom hogy erdemes e ennyire draga orat venni erre a celrA.tdecathlonba mar 10 ezer ftert van mellkaspantos ora ea az is meria pulzust...kerdes hogy megeri e az oruasi arkulonbseg.szerintetek?
-
Galahed
senior tag
GPS: Ha körpályán futsz akkor felesleges és még pontosan sem mér. Ha kint, nem "kötött" pályán akkor érdemes. Nemcsak azért mert tudod, hogy merre futottál és mennyit, hanem akkor amikor azon az "edzészinten" tartasz, amikor már kíváncsi leszel hogy melyik résztávnál emelkedett meg a pulzusod és "miért".- pl iramfutás, fartlek stb...
Az idő/ütem/távolság/pulzus adatokból, sokmindent megtud az ember saját magáról az edzésről és edzettségi szintjéről.A Questben nincs GPS. (van itthon egy ilyen) csak GPS pod-al kiegészítve használható távolságmérésre. (az még plusz pénz és külön kell tölteni hordozni stb...
A másik, a forerunner sorozat tagja, erről konkrétan nem tudok véleményt mondani, de a forerunner sorozat másik tagját, hosszú éveken át használtam probléma nélkül. -
istika
tag
Koszonom szepen de asszem maradok megis a mellkaspantos megoldasnal mer azt olvastam h az az ora amelyik csuklon mert szorosan kell h legyen, szinte teljesen raszoritva h hiteles eredmenyt kapjunk...akkor inkabb lazabban a mellkasomon ing alatt mint egesz nap szoritson egy ora...ket modellt neztem ki:
[link] garmin forerunner 210
suunto quest [link]Tudna valaki tanacsot adni h melyik a jobb?gps valoban annyira fontos?csak mer nem futok se hegyekben, se a futasi utvonalam nem akarom nezegetni...koszike
-
istika
tag
Sziasztok. Tud valaki olyan pulzusmérő karóráról amihez nem kell külön mérő öv a mellkasra? nem kimondottan sportolasra keresek orat, inkabb orvosi javaslatra kellene rendszeresen mernem a pulzusom es ezért lenne jo ha lenne olyan ora is amit egesz nap hordhatnek es nem akadalyozna a munkaban. köszönöm
-
Sziasztok. Ismeri valaki ezt Garmin Vivosmart.
-
inf3rno
nagyúr
Csak kíváncsiságból, a ti óráitokat lehet egyszerre több azonos típusú szenzorral is párosítani? Pl 2 pulzusmérővel? Elvileg a Garmin-ok tudnak ilyet, de másik márkákról nehéz infot találni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
kolosanyi #601 üzenetére
Lehet. Nem azért írtam, mintha kimondottan ilyet akarnék venni, csak témába vág. Én még egyelőre kivárok óra terén, bár belémnevelték már az amcsik, hogy fogyasszak.
A Suunto Ambit2 R-el szemezek. Kevesen panaszkodnak a 70g-ra, általában nem érzik a súlyát, vagy ha igen, akkor 40kg-os nők, úgyhogy valszeg nekem is elfogadható. Egyébként meg igényesebbnek néz ki, mint egy Garmin, tuti nem félnék vele, hogy elszakad a szíj. A GPS is jó rajta. Megvárom, hátha lesz valahol használtan vagy akciósan.
-
kolosanyi
veterán
Ennyiből vehetsz decathlonos órát is, ez legalább biztos kapható itthon és van rá 2 év garancia.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest