Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi mindkettőtöknek, egyelőre az új Proxmox install után (és újra ZFS-ként felcsatolva, de még sehova sem mountolva) az elmúlt napokban nem emelkedett a számláló, szóval megszűnt a hiba. Majd ha felépült a rendszer amit tervezek és újra előjönne a random parkolás pár percenként, akkor megnézem amiket írtatok

-
Az mitől lehet, hogy a nemrég bekerült 2*2TB HDD ZFS-ben (egyelőre felcsatolva sincs semmihez, nem volt még rá idő) közül az első folyamatosan parkoltatja és visszarakja a fejet? Csatolok képeket, hogy mire gondolok. Ilyenkor van is egy kis hangja, ami zavaró, na meg mivel használatban sincsen még kvázi így feleslegesen mozgatja a fejet. Keresgéltem de nem találtam még meg, hogy mi okozhatja. ZFS egyébként mirror-ban lett készítve.
-
A PVE mentésre pattintottam be egy 250-es SSD-t, pont ma, felcsatoltam és pve-ben napi rendszerességgel állítottam be egy backupot a VM-ekről és LCX-ekről, ez nekem elég. A HDD(ke)-n csak a filmek lennének, amit egyrészt torrentkliens tölt oda és onnan az LCX-ek tudnak dolgozni belőle (samba, DLNA, ilyesmik), plusz a ZFS miatt (mirror) ha elszáll az egyik akkor menthető még az adat. Illetve majd a rendes gépemről akarom a fontosabb dolgokat a szerverre tükrözni, hogy több helyen meglegyenek.
Mappát parancssorból csináljak ZFS-rr, vagy pve-n belül van gyors és egyszerű megoldás rá? Tudom, IT-seknek a cmd is egyszerű, de én csak autodidakta és kérdezgetős módon tanulom ezeket a dolgokat
És próbálom meg is érteni amit csinálok, nem csak copy-paste módon létrehozni a dolgokat, így legalább tanulok 
-
Szia(sztok)!
Ilyen tárhelymegosztást akkor is létre lehet hozni, ha ZFS-ben van két HDD? Próbálkoztam vele, de mivel fel van csatolva ZFS-ként pve-n belül így a datacenterben nem tudtam directory-ként már hozzáadni (vagy csak én vagyok a béna, ezt tartom valószínűbbnek
)úgyhogy már az elején elakadtam 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gyúrósok ide!
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És próbálom meg is érteni amit csinálok, nem csak copy-paste módon létrehozni a dolgokat, így legalább tanulok 
)úgyhogy már az elején elakadtam
tasiadam