Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
Hátha valakit érdekel: ezzel a videóval nagyon egyszerűen tudtam frissíteni 9-re a Proxmox-ot.
-
dbius
veterán
Ha már a frissítés, csak okulásul, hátha másnak is hasznos, ha még nem frissített 8-ról 9-re:
Aki proxmox 7 vagy korábbi rendszer óta frissít újabb kiadásra, az figyeljen a frissítés során, mert sikeres frissítés ellenére újraindítás után nem biztos, hogy elindul egy grub bug miatt (ehhez kell még, hogy LVM és UEFI boot is legyen, mint nálam is, de tudtommal ez az alapfelállás telepítés során)!
Nekem sem jelzett semmilyen hibát az alábbi ellenőrzés során:
pve8to9 --full
Frissítettem ma 8-ról 9-re, azonban újraindítás után nem indult el a gép, csak az uefi fogadott.
Ennek lehetőségére fel is hívják a figyelmet a frissítésről szóló wiki-ben, de már csak a Known Upgrade Issues részben, hogy ha nem indul....
Na mind1.
A lényeg, hogy a frissítés során, annak sikeres lefutása után, de MÉG az újraindítás előtt futtatni kell az alábbi parancsot (LVM és UEFI boot mód esetén):
[ -d /sys/firmware/efi ] && apt install grub-efi-amd64
Ha úgy járnál, mint én és ez kimaradt, ami miatt nem indulna a rendszer, akkor lehet próbálkozni az itt leírtakkal: [link]
Nekem ez sajnos nem működött, hiába hoztam létre a temporary workaroundban írt
lvcreate -L 4M pve -n grubtemp
partíciót live rendszer alatt, továbbra sem indult el a proxmox.Végül a super grub 2 disk és ventoy segítségével (megkerestettem SG2D-el az indítható rendszereket) tudtam elindítani, majd a már futó rendszer alatt sikeresen lefutott a:
[ -d /sys/firmware/efi ] && apt install grub-efi-amd64
parancs.Ezt követően már újra bootolhatóvá vált a gép és indul a rendszer, a már frissített, (jelenleg) 9.0.4-es proxmoxal. Azért ez ma nem hiányzott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Mátrix Androidot futtat, a Samsung kezében a csatlakozó
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xbox Series X|S
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest