Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9751) JColee válasza Szabesz (#9748) üzenetére


JColee
őstag

Nem is tudtam, hogy te automata váltóval mész. Üresbe külön gombbal tudsz csak váltani.
Kormányzáshoz pedig: azzal hogy meg van engedve, mindig adja majd magát, hogy lehet menni kormányon kívül mással is. Ha hobby a dolog, akkor ne legyen kitiltva a bill stb.

ervin33 profi akkor lenne, ha ABS is ki lenne tiltva, és úgy tudnánk menni.

[ Szerkesztve ]

(#9752) cila1 válasza JColee (#9751) üzenetére


cila1
aktív tag

Már ne haragudjál de ez hülyeség amit írtál a billel kapcsolatba.
Billel veszélyezteted a társaidat a segítségekkel megkönnyíted a kezelhetőséget.
Ez 2 külön téma.

(#9753) Farkas23


Farkas23
aktív tag

Mi ez a vita itt? Hagyjuk már ezt a segítségeket, ugyan ugy marad ahogy eddig!!!
Inkább aki még nem szavazott az szavazzon az oldalon!!!!!

(#9754) JColee válasza cila1 (#9752) üzenetére


JColee
őstag

Hobby kategória, nem biztos, hogy mindenkinek van kormánya. Ha vagyunk annyira "profik", hogy betiltjuk a billt meg a többit, lehetnénk annyira is azok, hogy betiltjuk a kormányrásegítést.
Másnak lenne olyan igénye, hogy legyen fékrásegítés, az akkor miért van betiltva? És a boxutca segítség?
Vannak olyan segítségek, amik egyrészt nem tesznek hozzá tempóban szinte semmit, másrészt illúziórombolóak.

[ Szerkesztve ]

(#9755) ervin33


ervin33
tag

aki még nem probálta az probálja ki ezt a modot. ez a végleges verzio és elég jol meg van csinálva.
WCP 2009 FINAL

(#9756) ervin33 válasza JColee (#9754) üzenetére


ervin33
tag

nincsen tiltva féksegitség!

(#9757) JColee válasza ervin33 (#9756) üzenetére


JColee
őstag

Valóban. De a boxutca tiltva van (pedig néha hasznos lehet).

[ Szerkesztve ]

(#9758) proof88 válasza Szabesz (#9737) üzenetére


proof88
addikt

Akkor végeredményben itt elég sokan hasonlóan látják az esetet, némi eltéréssel. Igen, elég necces, csapattárssal szembeni szigor.

Stirlitz: a Hamiltonos dolog az tényleg meggondolandó.

Farkas: ha Vettel marad és ott vesz kanyart ugyan ugy baleset let volna belőle, mert vettelnek korában kellett volna fékeznie és Webber meg szándékosan rövidebb féktávot vett volna és Vettel belecsuszott volna! - ha Vettel korábban fékez, attól még Webbernek nem kell elfordulnia előtte :) Webber pontosan tudja, hogy Vettel van a porosabb részen, ezért előzhette volna ott meg Vettel Webbert féktávon. Mert Webber nem vállalhatta volna be, hogy előtte fordul el. Mert addig, amíg ott van mellette Vettel, addig nem tud elfordulni. És ha sikerül kifékeznie Vettelt, akkor is rizikós, mert tudja, hogy Vettel csúszik a poron mellette. Tavaly Ausztráliában Vettel pont ezért volt hülye, mert a jobbos előtt akart bebújni Kubica mellé, a poros íven fékezett aztán csodálkozott, hogy nem bír megállni. Mondjuk Kubica ott gondolkodhatott volna előre, parázni kell előre kicsit, hogy nem áll meg mellettünk aki előzni akar, mert elbénázza. De ott Vettel volt a hunyó inkább. Itt meg pont azt használhatta volna ki, hogy a porosabb oldalon van, hiszen már előrébb volt. Ha hátrébb lett volna, az más. De Webber is húzódhatott volna jobbra már csak azért is, mert a pakliban az is benne van, hogy Vettel elrontja a fékezést a porosabb oldalon. Aztán Webber mögötte elfordulhatott volna. De az a gáz, hogy utána kanyarkombináció van, szóval ha Webber elfordul mögötte, attól még Vettel beszúrhatja a kocsit a köv. kanyarnál. Mindegy, a lényeg, hogy ELCSESZTÉK! Nem gondoltam, hogy ez lesz, eddig is jól megvoltak együtt elől. Azt sem gondoltam volna, hogy ezek után a McLarennél is kakaskodás lesz. :D

(#9759) Szabesz válasza JColee (#9751) üzenetére


Szabesz
őstag

Pedig én simán beváltok üresbe bármikor manuális váltóval (hiába megyek javarészt automatával, motorfék miatt ki van rakva a a fel/le váltás a korány hátulján lévő gombokra)

¯\_(ツ)_/¯

(#9760) Farkas23 válasza proof88 (#9758) üzenetére


Farkas23
aktív tag

Én akkor is azon a véleményen vagyok, h Webbernek ki kellett volna huzodnia, mint ahogy azt button is megtette hamiltonnal, és nem is mentek össze!!! Csak az a baj, h webber nem akarta elengedni, mert 2 futamot zsinorba megnyert, és azt hitte, h akkor h nála akkor nincs gyorsabb! De ez vhogy nem igy van, na mind1. És webber azért is volt köcsög, mer azon a rohadt széles pályán, alig hagyott helyet. Lehetett volna csunyább baleset is, ha vettelnek fűre kerül a hátsó kereke!

(#9761) JColee válasza Szabesz (#9759) üzenetére


JColee
őstag

be kell állítani egy dedikált gombot az üresre

(#9762) proof88 válasza Farkas23 (#9760) üzenetére


proof88
addikt

Igazából nem mentegetni akarom Webbert, mert kicsit f*szkalap volt, de Vettelnek sem kellett volna elkezdeni jobbra húzódni. Fékezhetett volna ő simán bal szélen is, már elég jó pozícióban volt Webberhez képest. De megfontolandó Webbernél, hogy nagyon nem érdemes jobbra húzódni, mert Hamilton is elkaphatta volna ugyanabban a kanyarban. Az is lehet, hogy Webber úgy gondolta, hogy így is jó lesz, de Vettel ott tényleg bemozdul kicsit jobbra, nem kellett volna. Csak van annyi rutinja, hogy érzi, hogy még összeérni a két kocsi... de mondom nem kellett volna jobbra húzódnia. Igaz, azt olvastam, hogy a féktávra kezdett koncentrálni és ezért kezdett kicsit jobbra húzódni... de akkor is... na m1, nem volt ez így jó egyik fél részéről sem.

[ Szerkesztve ]

(#9763) proof88


proof88
addikt

Egyik ember említette F1 topikban, hogy Vettelnél mindig van valami gáz, ha előzni akar. :D És ebben van is valami. Míg Button és Hamilton, hogy 2 példát említsek, az agresszivitás mellett precízen tudnak előzni, addig Vettel eddigi előzési próbálkozásai nem egyszer csődbe juttatták. Nem Webbert akarom védeni, de mégiscsak volt Vettel részéről egy enyhe bemozdulás jobbra ... F1 topikban megnézheted a képet, hogy ekkor már azért volt balra mellette több hely is. Bőven nem kellett a fűtől tartania. Lehet, hogy ennyire nem vágta, hogy még nincs eléggé előrébb a kocsija? :F
De most tényleg nem őt ócsárolom, de ez tény. Ahogy az is, hogy Webber hogy szokott védekezni. :D Minden pilótához köthetőek ilyen tuti dolgok. Vettel és Barrichello gyengébbek előzésben, Hamilton és Button jobbak. Webber előzésénél meg figyelni kell rá, mert hirtelen visszarántja a kormányt. :D Sutil-Kimi ha találkoznak, tuti Sutil húzza a rövidebbet. Stb. :D

[ Szerkesztve ]

(#9764) Farkas23 válasza proof88 (#9762) üzenetére


Farkas23
aktív tag

Én nem tom, én ugy láttam h hami akkor nem volt olyan közel, h ő megtámadhatta volna webbert. Ha kihuzodik és vettel mögé sorol simán hami előtt marad, és nem lett volna semmi gáz! Én sztem, nem hami miatt maradt ott, egyszerüen nem tudta elviselni, h vettel gyorsabb volt, és vhogy kiakarta javitani a hibáját! Most ugye nem volt előnye, mer Vettel megkapta az uj kasznit és egyenlő erősek voltak, nem volt ami lassítsa vettelt!

(#9765) proof88 válasza Farkas23 (#9764) üzenetére


proof88
addikt

Persze az tény, hogy nehezen viselte a dolgot, mindig nehezen viseli, ha előzni akarják, és a rohadék még mindig egy rohadt figyelmeztetés nélkül megúszta ezeket a betartós dolgokat, Kimi szárnyát is úgy szedte le tavaly Brazilban, hogy váratlanul ráhúzta, talán 2008-ban Fujiban Massával szemben is csinált ilyen gázos rátartást, meg asszem Spanyolban vagy Ausztráliában ez évben is volt valami gázos dolga a célegyenesben... és ezek csak azok, amik eszembe jutnak! Fura, hogy eddig sosem szívatták meg ezért a mozdulataiért.

Amúgy Coulthard véleményével egyetértek.

(#9766) cila1 válasza ervin33 (#9755) üzenetére


cila1
aktív tag

Letöltöttem a WCP modot és megnéztem.
Szerintem jobb mint az RFT,de tudom hogy nem fog tetszeni másnak mert RFT,RFT,RFT. :W

Azt olvastam 1 forumon hogy 2nap mulva megjelenik az Fsone2009.A hsz 2010.05.24-én volt.Erről ennyit.

[ Szerkesztve ]

(#9767) proof88 válasza cila1 (#9766) üzenetére


proof88
addikt

nem volt azzal semmi gond, hogy wcp :)

cila ne idegelj már az fsone megjelenésével, aki követi a HIVATALOS FORRÁST, az tudja, hogy nem volt szó megjelenési dátumról ... aki 24-én ezt írta, az minden bizonnyal buzi. Ennyit tudok mondani. :D

[ Szerkesztve ]

(#9768) cila1 válasza proof88 (#9767) üzenetére


cila1
aktív tag

Én nem hiszek benne csak érdekesség képpen írtam.
Nyugalom a hosszú élet ritka. :DDD

(#9769) Frenky89 válasza proof88 (#9765) üzenetére


Frenky89
őstag

Én azt mondom, hogy szerencsétlen döntések sorozatából alakult ki ez a helyzet. A tejes bácsi hozta a szokásos stílusát ([link], vagy a tavalyi Nürbi start Barrichello-val, stb...) engedi, engedi Vettel-t aztán mikor mellé ér, akkor meg szorítja kifelé, pedig Horner is kihangsúlyozta, hogy a csapattársaknak teret kell hagyniuk egymás részére.
Vettel részéről nemtom volt-e ráhúzás, mikor összeértek, akkor pont picit jobbra állt a kormány.
Mindenesetre, mikor már egymás mellett voltak, Webber-nek volt több választása, hogy mit kezdjen a helyzettel - és sztem Lajostól nem kellett volna tartania, hogy esetleg ő is megelőzi - pl. mehetett volna jobbra és megnézi, ahogy Vettel elcsúszik keresztbe (Kínában voltak hasonló szituációk a hosszú egyenes végén), vagy azt csinálja, mint Button.

(#9770) Stirlitz válasza Farkas23 (#9764) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Hát kedves csapattársam, nem értünk egyet. Ha tényleg olyan gyors volt, akkor hol a fenében volt a gyorsasága 30körőn keresztül? Inkább Webber aludt be. Ha annyira profi és felnőtt versenyző, miért nem gondolta át, mi lesz a manőver lehetséges kimenetele? Belülről, itt? Amikor a megelőzni kívánt versenyző (na nem éppen csapattárshoz illően) megy egyenesen? Nem legyezz az semmit akkor már, csak is Vettel. Kiejti saját magát. Nézzétek meg a mi törökországi vb futamunkról a videókat. Hány előzés van a kérdéses helyen belülről? Mindenki a külső ívet választotta, a sikeres előzéshez. (belülről kevesen próbálkoztak sikeresen) De mindegy is, történt ami történt, és utána állítólagos profizmusát jól megcáfolva, mutogatja, hogy a másik a hülye. Hát kérem szépen, nem. Ha hibás is, akkor annyira hibás mint ő, ehhez ugyanis két fasz kellett. Profi versenyző ilyett nem csinál, csak akkor tudnám elképzelni, ha egyértelműen és toronymagasan a másik főlé nőne minden mutatóban ami itt számít. Pont ennek az ellenkezője történt az utolsó időkben, Webber teljesen egyértelműen minden mutatóban hasonlóan teljesít, semmiféle dominencia nincs Vettel részéről. Egyszerűen elfogadhatatlan a viselkedése Vettelnek. Még nem vb, és valszeg fejben még nem is érett rá. Továbbra is úgy gondolom, ehhez 2fazs kellett, és a legnagyobb bré, Vettel. Mert eszetlenül többször is mutogatott. Moderátorok jöhet a ban, engem nem érdekel, ez az igazság. Ha csapatvezető lennék is ezt tenném, 250000euro minusz a fízuból fejenként, plussz Vettel még 50000minusz a mutogatásért.

Tessék, Coulthard is megszólalt, és igaza van. Ehh, mit bánom én, csakis a Ferrari! ;] Ezek a luzerek meg menjenek a falnak akár, két ilyen hülyét, igaza van Hornernek, 43 pontot tálcán adtak az embertelül steríl McLarennek. Mondjuk azok is....... A díszmajmok a csapatrádióba nem képesek egyértelműen és normálisan tájékoztatni a saját versenyzőiket? :( Komolyan, még jó, hogy Alonso és Massa így beégett a tegnapi időmérőn, legalább nem tudtak egymásnak menni. :P

[ Szerkesztve ]

(#9771) proof88 válasza Frenky89 (#9769) üzenetére


proof88
addikt

köszi a linket, pont erről is beszéltem, ezért még sosem kapott figyelmeztetést, legalábbis nem hallottam róla!!! Mindenesetre jobb lett volna, ha Kimi Webber helyett Sutillal találkozik össze azon a pályán és lehet hogy végre megúszták volna mindketten a dolgot :D, és Trulli pedig Sutil helyett találkozik így Webberrel! Mert Kimi ugye leszarta a dolgot, de ha Webber Trullival csinálja ezt, akkor ő tuti nem hagyja ennyiben! Nem vágom, hogy mindenféle megmozdulások miatt balhé van az F1-ben, de Webbernek eme mozdulataira valahogy sosem reagálnak megfelelően. Pedig unfair, az biztos! Teljesen gusztustalan, hogy előjel nélkül berántja eléd és mehetsz a boxba szervizelésre.

Stirlitz: hát igen, Vettelnek még kell fejlődnie. Kellenek a pofonok is, különben nem lesz jó ember. :D Alonso is jó már, neki is kellettek a pofonok, hogy visszavegyen az arcából. :D

[ Szerkesztve ]

(#9772) JColee válasza Stirlitz (#9770) üzenetére


JColee
őstag

talán azért, mert nem vagyunk olyan agyamentek, hogy nyitva hagyjuk a belső ívet? te is kívülről előztél meg engem mert behúzódtam a belső ívre

(#9773) Frenky89 válasza proof88 (#9771) üzenetére


Frenky89
őstag

A tavalyi Nürbi-s esete Barrichello-val drive-through-t ért (lást f1.com), de az interlagos-iért asszem nem kapott pl semmit se.

Ez a mutogatás tényleg nagyon szarul jött ki. Asszem ennek az lesz a vége, hogy Webbo a baleset, Vettel meg a mutogatás miatt kap egy-egy szép kis csomagot Horner-éktől.

[ Szerkesztve ]

(#9774) proof88 válasza Frenky89 (#9773) üzenetére


proof88
addikt

igazad van, most hogy mondod, tényleg emlékszem, hogy úgy nyyerte meg a futamot Nürbin, hogy kapott drive-through-t ... na m1 :) azért most már befejezhetné :D

(#9775) Farkas23


Farkas23
aktív tag

Webber akkor mis gusztustalanul csinál sok dolgot, akárkinek is mi a véleménye!! Tavaly bejátszota Kiminél, akkor miről is beszélünk???? Akkor most ki a hunyó? Egyébként is, mivel webber bement középre máshová nem mehetett vettel, a pályán csak nem fog megállni mer nyomorék és nem tud kigyorsitani... Enyi összeesett a futam azon részén, sok volt rajta a teher, de azért helyet nem ártott volna hagyni vettelnek... Szinte már a füvön ment vettel!
És vki máér irta, h ha kijebb megy akkor is lehet ő lett volna pozicióba, mert lehet tovább csúszott volna! Na mind1 ennyit erről...
Én nem vitatkozom, de amit látni azt látni, és sztem egyikünk se örül, ha a másik leszoritja a másikat a pályáról, és itt biza az volt már...

(#9776) Stirlitz válasza JColee (#9772) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Dávid a konkrét esetről beszéltünk idáig, ne kezdjük ki mikor mit csinált a múltban, mert az sem segít ezen a szerencsétlen dolgon. Ha szűk a hely, miért ment balról? Profi nem? Vagy vak? Menjen jobbról. (prívát közlemény, TS meg szar, kidobb mindig, mi lehet a baj?)

Még a gyakorló futamokon rögtön rájöttem, ha nincs valóban nagy tempo különbség, belülről felejtős a dolog ott. Egyszerűen tovább csúszik az ember, és faképnél hagy a másik. Ezért gondolom úgy, hogy Webber jó helyen volt mielött megkezdte Vettel a manővert, mert kivülröl jobb itt. (ugye cikkázni már nem lehet) Túl optimista volt mind a kettő, egyik azt hitte a másiknál 2xer gyorsabb, az meg azt hitte majd előbb fékezz vagy tovább csúszik. Közel voltak, összeakadtak, én meg majdnem infarktust kaptam rajta. Na mindegy, nem ér ez annyit, hogy tovább vitatkozunk rajta, ők kapják a fizetésűket ezért, veszekedjenek rajta ők. ;] Mi meg látjuk, hogy élőben is lenne dolga a BT-nek. :P Mit osztanátok nekik? :DD

[ Szerkesztve ]

(#9777) Stirlitz válasza JColee (#9772) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Na, megnéztem a török vb videót, amit említesz. 2xer is volt olyan szituáció köztünk, amikor ha azt teszem amit Vettel, összeütközünk. Konkrétan a célegyenes végén, Vettel logikájával a fűrre kellett volna tennem téged.

(#9778) proof88 válasza Stirlitz (#9776) üzenetére


proof88
addikt

Vettelnek nem tudom, hogy adnék-e büntetést, hülye volt az tény, az a jobbos kormánymozdulat mondjuk megmagyarázható, hogy berántott kicsit a karja meg mittomén, de végül is rosszabbul járt, mondjuk veszélyeztette kicsit Webbert is. Ezt most játék körülményekre mondom, élőben fingom nincs, hogy mennyire rángat ott a kormány azon a részen. Lehet ott is az FFB bebugzott.
Webber 1:17-nél lévő balra rántásért egyértelmű veszélyeztetés, 25 kiló a köv. futamra. :D Érdekes a dolog, mert én a konkrét esetért egyiket sem büntetném meg, azt rendezzék le csapaton belül egymás között, de Webbert meg kell büntetni, mert folyton rátart arra, aki mellé akar menni.

Stirltiz: én még mindig azt mondom, Vettel megelőzhette volna Webbert, ha nem akarja jobbra húzni. Előrébb volt, és bár poros az a rész, Webber nem tudott volna elfordulni, csak utána.

[ Szerkesztve ]

(#9779) Farkas23 válasza Stirlitz (#9776) üzenetére


Farkas23
aktív tag

Jó persze ne veszekedjünk. Minden ember más szemmel látja. Ez van, megtörtént.
Sztem mind ketten hibáztak! Előfordúl.

Nem tom mi lehet a ts-nek a baja:S Talán tedd ujra!:)

(#9780) proof88


proof88
addikt

elkezdtem írni a setup segédletet :D de még sok idő, mire kijön az első verzió :)

(#9781) JColee válasza Farkas23 (#9779) üzenetére


JColee
őstag

Tanulságként levonhatjuk, hogy ne nagyon szeressük ezt az egymás mellett leszorítós dolgot. Ív zárása ok, stb. de egymás mellett haladó autóknál nekünk nem nagyon kéne ennyire tökösnek lenni.

(#9782) Farkas23 válasza JColee (#9781) üzenetére


Farkas23
aktív tag

Jaja. hát remélem ilyen nem fog előfordulni nálunk!:) Ha egymás mellett vagyunk, akkor is hagyunk egymásnak helyet!:)

(#9783) proof88 válasza Farkas23 (#9782) üzenetére


proof88
addikt

Kivéve, ha keskeny az út, és 3-4 autó megy egymás mellett 300 felett. :Y

(#9784) LaCeeN


LaCeeN
tag

Nekem ez jutott eszembe Webtel-ék produkciójáról :D
[link]

(#9785) proof88 válasza LaCeeN (#9784) üzenetére


proof88
addikt

:C

(#9787) Stirlitz válasza LaCeeN (#9784) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Hehe :DD Majd mentek Charlie Whitinghoz. És kapsz 25 botütést. ;]

[ Szerkesztve ]

(#9788) ervin33


ervin33
tag

(#9789) Frenky89 válasza ervin33 (#9788) üzenetére


Frenky89
őstag

Ouch!
Cockpit-en kívül nem sok maradt a kocsiból - látszik mekkora jelentősége van. Szerencséje, hogy egy lábtöréssel megúszta.

(#9790) Frenky89


Frenky89
őstag

Egy kis stat.

Valaki valami hibát talál benne, akkor szóljon és javítom.

[ Szerkesztve ]

(#9791) proof88 válasza Frenky89 (#9790) üzenetére


proof88
addikt

Nagyon jó! :K

Viszont az átlag helyezéseknél valami zavart érzek, pl Tomaxnál átlag 3. hely? :F

(#9792) Frenky89 válasza proof88 (#9791) üzenetére


Frenky89
őstag

Update-elve.

(#9793) JColee válasza Frenky89 (#9790) üzenetére


JColee
őstag

király, kösz :R

(#9794) Farkas23 válasza Frenky89 (#9792) üzenetére


Farkas23
aktív tag

Nagyon jó lett! Köszi!:)
Majd fel lehetne tenni az oldalunkra:)

(#9795) LaCeeN


LaCeeN
tag

(#9797) JColee válasza proof88 (#9796) üzenetére


JColee
őstag

és itt massa nem ment egyenesen mint egy barom, hanem amikor előtte lévő terelte, akkor ő is húzódott jobbra (ugye erre nem mindenki képes)

(#9798) cila1 válasza LaCeeN (#9795) üzenetére


cila1
aktív tag

Én azt hittem hogy én vagyok! :D

(#9799) proof88 válasza JColee (#9797) üzenetére


proof88
addikt

azért ez más szituáció volt :)

(#9800) JColee válasza proof88 (#9796) üzenetére


JColee
őstag

ez jobb :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.