- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
válasz
Sk8erPeter #9267 üzenetére
Most jutottam csak oda h kipróbáljam.
A 12 es legfrissebb most, de helyette letöltött egy 18 órás dátumú szöveg fájlt. Valamit változtatni kell. Igen scriptbe teszem.
-
-
olivera88
veterán
válasz
bambano #9250 üzenetére
És a link mely részébe illesztem be ezt amit írtál?
Így próbáltam de semmi reakció, megjelenik a terminálban egy > jel
wget "http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=HP1&time=61H72H&referencetime=$(date -d '5 hours ago' '+%Y-%m-%dT%H-00-00')"Ez az eredeti link:
http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=HP1&time=61H72H&referencetime=2015-11-02T12:00:00Z
-
olivera88
veterán
válasz
Sk8erPeter #9220 üzenetére
Nem, egy nap csak 1 féle dátum, a T változik csak négyszer azokkal az órákkal amit leírtam.
-
olivera88
veterán
válasz
Sk8erPeter #9216 üzenetére
Na megvan mostmár letöltődik a grib fájl, én nem tettem " " közé linket, nem gondoltam hogy szándékosan raktad az közé.
Na akkor jöhet az automatizálás.
Köszi.
Cubic Most vettem észre csak hogy írtál, és az órát mi javítja át végén, a T06-ot?
-
olivera88
veterán
válasz
Sk8erPeter #9213 üzenetére
Nem jó.
Megpróbáltam egy letöltés kezelőt, az Ugetet, evvel működik. Most már csak azt kellene megoldani hogy automatizálva legyen letöltés mindig ha frissül a linkben az idő és a dátum.
Erre valami ötlet? -
olivera88
veterán
válasz
Sk8erPeter #9210 üzenetére
Már próbáltam nem jó az se. Ezt töltötte le. [link]
Ha meg is lehet oldani az automata letöltést, hiába, mert nem azt tölti le ami kellene. -
olivera88
veterán
Nem az aktuális időt kell megnézni mondtam.
Ez a link a vége
ARPEGE&grid=0.1&package=SP1&time=37H48H&referencetime=2015-10-31T12%3A00%3A00ZA T12 az idő benne, este 23 óra felé érkezik a következő modell futás, abban már T18 lesz nem 12, aztán holnap hajnalba jön az éjféli, akkor változik a dátum, és T0 lesz, aztán jön a T06, T12 T18, aztán következő nap változik a dátum megint és kezdődik újra T0 val.
bambano A dátumformátumot tudod ahogy írtam fentebb, ez van megpróbálom letölteni wgettel.
[link]
Nem értem a miért nem tudja letölteni mint a böngésző a linkben szereplő grib fájlt, helyette egy letölt html fájlt. -
olivera88
veterán
Lehet valahogy automatizálni olyan letöltést aminek állandóan változik a vége? A dátum és az idő változik csak a linkben. A időnél fix időpontok váltogatják egymást, 00 06 12 18, mikor frissül a fájl akkor mindig megy egyel feljebb az időpont.
Erről a linkről lenne szó.
https://donneespubliques.meteofrance.fr/?fond=donnee_libre&token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=SP1&time=00H12H&referencetime=2015-10-31T06%3A00%3A00ZVagy erről
http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=SP1&time=61H72H&referencetime=2015-10-30T00:00:00Z -
olivera88
veterán
válasz
Sk8erPeter #8766 üzenetére
Itt aktívabbak mint Debian topicba.
De nem csak azért kérdeztem itt.
-
olivera88
veterán
válasz
bambano #8763 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb akkor ha újra telepítenem oda ahova a bináris verzió települ, az usr/shareba?
"És utána szigorúan ebből a shellből indítani a programot." Ezt h érted?
Amúgy ez nem indítható program, a terminálból fut, annyi feladata hogy egy megadott python scriptet értelmez és elkészít egy időjárási térképet. -
olivera88
veterán
válasz
bambano #8761 üzenetére
Igen csinált lib könyvtárat az usr/local/share helyre, amit én telepítettem cmakeval. Ezért nem működik akkor? Az ellenőrzésen is lefutott a Python modul, csak aztán nem akart működni. Én adtam meg h az usr localba települjön.
És azt h kell hozzáadni amit írtál? Bináris verzió is shareba települ, csak nem localba. Írja a program oldalán is h valami shared librarit használ nem staticot. -
olivera88
veterán
válasz
inf3rno #8747 üzenetére
Nos hát a teszt közben azt írja h megy a python interface. Meg python nélkül feltelepíteni se tudom a Magics-ot.
Test command: /usr/bin/python "grib.py
Test timeout computed to be: 1500
4/5 Test #4: grib_python ...................... Passed 0.63 sec
test 5Ha jól értelmezem valamit még be kellene állítani.
The Magics code contains a directory called test in which, in separate sub-directories, tests for the various interfaces of Magics are provided. Test programs in Fortran, C, Python and MagML are compiled and run if MAGPLUS_HOME=$PWD make check is invoked from the root directory. (Note that the MAGPLUS_HOME needs to be set!)Kül amit te linkeltél az jóval régebbi verzióhoz van.
-
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #8738 üzenetére
Most meg nem sikerült a telepités.
Install configuration: "RelWithDebInfo"
-- Installing: /usr/local/bin/magics-config
CMake Error at cmake_install.cmake:40 (file):
file INSTALL cannot copy file "/home/oliver/magics-config" to
"/usr/local/bin/magics-config".Makefile:66: recipe for target 'install' failed
Lehet h rootként kellett volna futtatni a terminált?
Most h lehet újra kezdeni fordítás nélkül?
-
olivera88
veterán
válasz
#39560925 #8735 üzenetére
-DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr/local Így gondoltad ugye?
Köszi. Bár lehet próbáltam már nem tudom.
Hogy lehet újra installálni h ne keljen lefordítani még egyszer?
Evvel indul ugye a fordítás és itt van meghatározva a telepités helye. cmake /home/oliver/build/Magics-2.24.7 -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=usr/local
Lefordítja a fájlokat és aztán kell installálni.
-
olivera88
veterán
Nem tudom hogy jó helyre teszem e fel a kérdést. De talán valaki tud válaszolni. Cmakeval forditottam ezt a le programot Debian 8 ra. [link]
Az usr localba van megvan a telepités. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=usr/local
És még se oda települ.Hanem ide.
/home/oliver/usr/localÉs persze nem működik a Python része a programnak ami a lények lenne. Nem találja ezt a modult.
ImportError: No module named Magics.macro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3512
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest