Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Safe Mode az agyban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
üzenetére
Én hallgattam a Java EE-s kurzust pár éve, nincsen benne EJB 2.1, szerintem JSP-t is alig említik, gyakorlat inkább JSF+EJB. Gyakorlaton Netbeansben van a fejlesztés, ami legenerálja a CRUD EJB-ket meg ilyenek.
Amit fontos tudni, hogy rettentő sok az anyag, nem is csoda, mert hihetetlen nagy állat az egész Java EE framework, érdemes jó sok pontot szerezni a házin, mert olyan sok az anyag, hogy vizsgára nehéz mindent rendesen megtanulni.
A másik dolog, hogy akkor a gyakorlatok Netbeansben voltak, ami sok kódot, egész projektet legenerált, nagyon megkönnyítve ezzel a dolgunkat, de nekem akkor nem is állt össze pontosan, hogy mire jó, hogyan működik az EJB, JPA. Csak később, amikor munkahelyen láttam egy életnagyságú Java EE projektet, ahol minden réteg (megjelenítés, üzleti, adat model) külön Ant (vagy Maven) projekt volt, akkor esett le az egész. Ezzel annyit akartam mondani, hogy hasznos, de magadtól is érdemes letölteni pár Java EE sample projektet githubról, ami valami konvencionális build toolt használ (maven, ant, gradle), hogy lásd, a valóságban milyen egy projekt, mert a való életben nem Netbeans-szel generálják a kódot.
Ja, és ha már Java vagy .NET... én szeretem a Javát, nem is feltétlenül a nyelvet, hanem azt a sokszínű platformot, amit a JVM nyújt. Nagyon sok nyelvet támogat, és mind futtatható a JVM-en együttműködve: Scala, Clojure, JavaScript, Groovy. Sokféle Webes keretrendszer. Ha akarod hackelheted a javac fordítót, hogy fordítás közben generálj kódot (pl. Project Lombok). IntelliJ Idea-t istenítik, ami fizetős, de a legújabb Eclipse is már elég fasza támogatást nyújt webfejlesztés terén.
Ami viszont tény, hogy körülményesebb tud lenni, mint a .NET: neked kell kitalálnod google segítségével, hogy esetlegesen melyik osztály milyen Jarban lehet benne, ha hiányzik valami függőség a projektedben és csak egy ClassNotFound exception-t kapsz. Nehézkes a főggőség menedzsment. Egy nagyobb projektnél nehéz lehet konfigurálni az Antot vagy Mavent, ezekbe mind bele kell tanulni. Sokszor ki kell előre választani, hogy milyen szervlet vagy Java EE konténeren akarod futtatni az alkalmazásodat, mert habár standard a Servlet api, meg az összes Java EE szolgáltatás, mindig előjönnek konténer specifikus konfigurációk. Míg .NET-nél elvileg mindig IIS-en futtatod, jól össze van integrálva VS-val, és minden librarynak egyetlen, a hivatalos Microsoft implementációja van, nem neked kell kiválasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Óra topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / 32GB DDR3 / RTX 2060 6GB / 512GB SSD
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest